AIDS - ana tjeter

Raif Emini

Primus registratum
Re: AIDS - ana tjeter

Fillimisht postuar nga nikson:
[qb] Mjeku thjeshte nje pytje kisha jam kurioz: Nese ka bere njeriu mardhenie seksuale me dikend pa perdorur mbrojtje dhe nese infektohesh sa kohe duhet qe Aidsi te shfaqet ne trup? [/qb]
Fjala AIDS shpreh grup semurjesh te cilat nuk jan vertetuar ne nivel shkencor se e kan prejardhjen nga virusi HIV, mu per kete edhe e kam hapur kete teme.
Mardheniet seksuale mund te shkaktojn infektim nga njeri ne partnerin tjeter tek i cili me par nuk kishte semurje. Keto semurje nuk mund te jen AIDS (pasi AIDS nenkupton grup semurjesh) por mund te jen semurje tjera te cilat ishin edhe me par te njohura (para se te "shpiket" shprehja AIDS) si semundje ngjitese te cilat mund te ndikojn kec ne sistemin e imunitetit duke e dobesuar ate kur perdorim medikamente te sintetizuara jo mjaft te vertetuara ne efektet e mundshme ansore te tyre.
Kur nje person infektohet nga ndonje semurje ngjitese, me se largu 48 ore me pas do te filloj efekti negative i semurjes, qe nenkupton i semuri do te shef ndryshim sado pak ne organizem (urinimi, apo kruerje apo ndjenja jo te zakonshme ne organin sekret apo kokedhimbje etj)
Ne kete rast prap po perserise, nuk ka prova shkencore te vertetuara se HIV eshte ngjites dhe shkaktar i AIDS-it

Raif Emini

Primus registratum

Fillimisht postuar nga rouge:
[qb] lexova dicka ne lidhje me nje pacient gjendja e te cilit ishte katastrofike dhe me pas u permiresua,c'ndodhi me pas me pacientin?? [/qb]
Ky pacient eshte me sukses duke u sheruar nga leukemia si dhe problemet e melqise...kishte diarre shume te shpesh, tani ska fare... kontrollohet rregullisht nga mjeku med.

Meqense pacienti nuk eshte ketu ku jam Une, me kontaktoi nje antar i familjes se tij (qe jeton ketu ku jam Une) dhe me tha se vellau i saj eshte per cdo dite me mire dhe se analizat e gjakut tregojn se ai eshte duke u forcuar per cdo dite.

Raif Emini

Primus registratum

Ne lidhje me HIV-ne dhe AIDS-in filloi te perhapet teza per epidemin, kurse me 23 prill te vitit 1984 ne nje konference shtypi, shkenctari i qeverise z. Robert Gallo dhe minstrja e shendetsise ne qeverin e asaj kohe te SHB deklaruan se me gjase eshte zbuluar shkaktari i AIDS-it. Ky deklarim “me gjase” nuk ishte konfirmim por prap shtrohet pyetja a kishte mbeshtetje shkencore?
Dihet se ne lidhje me kete teze nuk kishte patur diskusion ne nivel shkencor ne baze te te cilit shkenctaret e mendimit te lire te shkencave te medicines do te merrnin qendrim.
Pra nuk kishte fare asnje publikim shkencor qe do te mbeshteste tezen HIV shkakton AIDS.
Duhet patur parasysh se kjo teze per shkak te biznisit u perkrah ane e mbar botes nga ata qe do te perfitojn: prodhuesit e laqeve te sintetizuara…
Ne rrethana normale shkencore kjo teze nuk do te kishte suksese, ngase do te beheshin pyetje nga ana e shkenctareve te mendimit te lire te cilet do te kerkonin fakte shkencore, fakte keto qe do ti verifikonin ne menyre qe ta mbeshtetin tezen apo ta mohojn ate.
Gjerat kan ndryshuar shume, ngase shkenctaret (shumica por jot e gjithe) sot nuk jan si me par, nuk mund te punojn sipas principeve te shkences, ne realitet shkenctaret e sotit jan te detyruar te punojn sipas principeve te financuesve qe do te thot, ata detyrohen per shkak te pageses te deklarojn gjera qe nuk kan asgje me realitet..

Vazhdon

Raif Emini

Primus registratum

AIDS - ana tjeter
Shume media rrefuzonin ti publikojn qendrimet e shkenctareve qe iu kundervun mitit ne lidhje me AIDS.
Hipoteza e rrezikshme e SIDËS
Bisedë mbi hipotezën e rrezikshme të SIDËS

Simpozium Alternativ i SIDËS, Buenos Aires, 8 prill 1995
Shkruar nga John Lauritsen
Për një dekade e gjysmë ne i jemi kushtuar propagandës së SIDËS. Ne kemi qenë të indoktrinuar me mitologji të cilat gjithnjë ndërrojnë formën dhe gjithnjë e më shumë elaborohen. Mbase 100,000 trajtesa janë shkruar mbi
“SIDËN”. Zhargoni është përmendur në qindra emra deri më tash. Të gjitha duken të komplikuara , pa zgjidhje dhe jashtë të kuptuarit nga ana e laikëve apo personave jo të specializuar.

Megjithëse, në fund “ SIDA “ duket fare e thjeshtë. Qëllimi im në këtë debat është që të krasit zbukurimet-mveshjet dhe mistifikimet e SIDËS, të zhvesh atë dhe të artikulojë supozimet themelore dhe mospajtimet.
Dëshiroj që t’i kthehemi parimit të realitetit për t’i parë gjërat ashtu siç janë në realitet. Mesazhi im mund të përmblidhet në tri fjali të shkurtëra:

1.Nuk ekziston një gjë e tillë si SIDA.
2.HIV-i nuk është i dëmshëm.
3.Njerëzit me diagnoza “SIDËS” janë sëmurë në ato mënyra që kanë reaguar duke rrezikuar shendetin dhe jetën e tyre- në veçanti me përdorimin e barnave.
I ashtuquajturi “sindrom i përfituar nga deficienca e imunitetit” ose SIDA nuk është lloj i sëmundjes koherente. Ajo ska simptome as kriter diagnsotik të vetin. Sëmundjet tjera, si për shembull, shyta, fruthi, polio, li e dhenve, tërbim, gonorrea, malaria, salmonella dhe ftohje e zakonshme ose sëmundje epidemike mund fare lehtë të përshkruhen dhe të diagnostifikohen. Por nuk mund të përshkruhet e as të diagnostifikohet “SIDA” , e cila është e definuar me emrin e të tjerave, sëmundjeve të
vjetra , bazuar në rezultate të testimeve të dyshimta e madje edhe në pohime edhe më të pasigurta.
Megjithëse njerëzit janë padyshim të sëmurë, vet “SIDA” nuk ekziston; kjo është një fonemë e sajuar.
Definicioni vëzhgues mbi SIDËN i qendrave për kontroll të sëmundjeve (Centers for Disease Control-CDC)ka ndryshuar disa herë dhe përmban kundërthënie të veta. Megjithatë definicioni themelor i “SIDËS” mund të
shprehet me formulën vijuese (për të cilën ia kam borxh Peter Duesberg-ut).

vazhdon

Raif Emini

Primus registratum

E lus moderatoren AnaBlue te me tregoi per cka nuk me pergjigjet ne shkresen qe ia dergova asaj?

Raif Emini

Primus registratum

vazhdim i artikullit te meparshem

SËMUNDJE INDIKATIVE + HIV =SIDA
Lidhur me HIV-in, sëmundja indikative e SIDËS shndërrohet në SIDË. Në mungesë të HIV-it, “sëmundja indikative e SIDËS” quhet me emrin e saj të vjetër.
SËMUNDJA INDIKATIVE – HIV= SËMUNDJA INDIKATIVE
Ti provojmë disa shembuj:
TB + HIV = AIDS
TB - HIV = TB
ÇMENDURIA= AIDS
ÇMENDURIA - HIV = MANIAK

Te njehsimi i fundit janë 29 “Sëmundje indikative të sidës” prej të cilave asnjëra nuk është e re. Që të gjitha shkaktohen nga tjetër kush ,e jo nga HIV-i.

1.Infektime bakteriale, të shumfishta apo periodike (ky vlerësim vlen vetëm te rasti i fëmijve)
2. Candidiasis e bronheve (bronchi), trakeu ose mushkëritë,
3. Candidiasis e ezofagut (“diagnozë definitive ose e supozuar”)
4. Coccidioidomycosis, disseminated or extrapulmonary
5. Cryptococcosis, extrapulmonary
6. Cryptococcosis, kronike e zorrëve
7. Cytomegalovirus sëmundje që ndryshon nga retinitis-i
8. Renitis Cytomegalovirus ((“diagnozë definitive ose e supozuar”)
9. Encefalopati e HIV-it(çmenduria)
10.Herpes simplex, me esophagitis, pneumonia, or chronic mucocutaneous ulcers
11.Histoplasmosis, e shpërndarë apo extrapulmonare
12. Isosporiasis, kronik i zorrës
13. Sarkomë e Kaposi-t ((“diagnozë definitive ose e supozuar”)
14. Lymphoid ndërmjetësor pneumoni dhe/ose pulmonary lymphoid pulomanr
( i mushkërive)hyperplasia ((“diagnozë definitive ose e supozuar”)
15. Lymphoma, Burkitt's (apo shprehje ekuivalente)
16. Lymphoma, immunoblastike (ose shprehje ekuivalente)
17. Lymphoma, kryesisht në tru
18. Mycobacterium avium ose M. kansasii, i shpërndarë apo extrapulmonare (“diagnozë definitive ose e supozuar”)
19. M. tuberculosis, e përhaput ose extrapulmonare (“diagnozë definitive ose e supozuar”")
20. Sëmundjet mycobacteriale, ose sëmundjet tjera të përhapura ose extrapulmonare ((“diagnozë definitive ose e supozuar")

vazhdon

Raif Emini

Primus registratum

AnaBlue, a mund te me sqaroni per cfar arsye nuk po mundem me i publikue artikujt ketu.
Provova te Ju kontaktoi ne albforum por pa sukses...
Nese ju keni dicka kunder meje, urdheroni e sqarohuni.
Perndryshi mendoj se ju duhet te terhoqeni nga posti - moderatore e "Trupi dhe Shendeti".

AnaBlue

Forumium maestatis

Pershendetje Mjeku Popullor,

Une nuk po e kuptoj problemin qe keni ne publikimin e artikujve ketu. Nuk ka pse te keni problem perderisa juve jeni ne gjendje te shkruani mesazhe. Ju lutem me sqaroni me detale.

Gjithe te mirat,
AnaBlue

Raif Emini

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Pershendetje Mjeku Popullor,

Une nuk po e kuptoj problemin qe keni ne publikimin e artikujve ketu. Nuk ka pse te keni problem perderisa juve jeni ne gjendje te shkruani mesazhe. Ju lutem me sqaroni me detale.

Gjithe te mirat,
AnaBlue [/qb]
AnaBlue, tekstin qe e pregadise me pare ne kompjuter (microsoft office word), kur e kopjoi per ta percjellur ne albforum nuk arrij dot, me arsyetim se nuk akceptohet ...parenthesis in html tag.

Disa here ishte akceptue nje gje e njejt e tani jo?
Mund te skjaroni pse?
Perndryshi nuk e njof punen e kompjuterit aq.

Faleminderit per pergjigjen.
Shendet

Raif Emini

Primus registratum

AnaBlue, kur provoi me e pecjell tekstin ne albforum te cilin e kam pregaditur me par ne word office, nuk mundem t'a beje nje veprim te till
Sorry, we do not permit the following HTML tag or attribute: Parenthesis in HTML tag

Po pres pergjigje nga ju.

olti

Neo

Shikoni mos keni ne shkrimin tuaj karaktere html te tipit:
Code:
<meta http, </>
Nese nuk arrini t'i gjeni ku i keni, atehere vendoseni shkrimin brenda ne keto kode: [ CODE ]ketu brenda shkrimi [ /CODE ]
Per me lehte klikoni butonin KOD, i cili ndodhet ne menu poshte, ku ndodhen dhe butonat e tjere si PAMJE psh dhe pastaj hidheni shkrimin brenda atij kodi. Ne kete menyre nuk do keni probleme si tani /pf/images/graemlins/smile.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Faleminderit Neo /pf/images/graemlins/smile.gif

Mjeku Popullor, a ka mundesi te provosh menyren qe tregon Neo?

Raif Emini

Primus registratum

Code:
Vazhdim i artikullit te meparshem per Aids-ana tjeter
21. Pneumocystis carinii pneumonia (“diagnozë definitive ose e supozuar”)
22. Leukoencephalopathy progressive multifocal
23. Salmonella septicemia periodike
24. Toxoplasmosis e trurit (“diagnozë definitive ose e supozuar”)
25. HIV sindromë wasting syndrome

Më 8 dhjetor 1992 një letër u dërgua nga “CDC” drejtuar Zyrtarëve Shtetërorë për Shëmdetësi: "Më 1 janra 1993, do të konceptohet një definicion i zgjëruar lidhur me SIDËN." Kushtet vijuese të treguesit të SIDËS iu shtuan listës:
26. A CD4+ T-lymphocyte count 27. Tuberkulozë pulmonare
28. Pneumoni periodike (brenda periudhës 12 mujore)
29. Kancer invaziv i zverkut

Sëmundjet indikative të SIDËS janë jashtëzakonisht heterogjene.
Shumica e këtyre sëmundjeve shkaktohen nga funguset (sëmundje kërpurdhore e lëkurës), për shembull :candidiasis, coccidioidomycosis, cryptto-coccosis, histoplasmosis, dhe pneumocystis carinii. Të tjerat shkaktohen nga bakteriet si salmonella. Të tjerat nga mycobacteria, si tuberkuloza. Ndërsa të tjerat nga virusët si cytomegalovirus ose
herpesi. Të tjerat si kancerë të ndryshëm dhe neoplazma duke përfshirë lymphoma dhe sarkoma e Kaposit kanë krijuar etiologji. Ndërkaq të tjerat si çmenduria dhe wasting    , janë definuar dobët dhe mund të kemi shkaktarë të ndyshëm.
Të dy komponentët e formulës së definimit të SIDËS janë absurde.

Pjesa e sëmundjet indikative të SIDËS është absurde sepse sëmundjet asgjë nuk kanë të prbashkët. Megjithëse mendimi kryesor mbi SIDËN është deficineca e imunitetit, disa nga sëmundjet indikative të SIDËS si kancerët, wasting dhe çmenduria asgjë nuk kanë të bëjnë me deficiencën e
imunitetit.
 Pjesa e HIV-it e formulës është gjithashtu absurde, ngase ajo gjithnjë është e bazuar testet e pavlefshme të antitrupave, të kryera në mënyrë të dyshimtë; për shkak se nganjëherë janë të bazuara në diagnoza “të supozuara” (me fjalë tjera në bazë të hamendjeve): dhe mbi të  gjitha
për shkak se HIV-i nuk është patogjen. Pasi që vet definicioni i SIDËS është vet absurd, vlen të thuhet si
vijon:
“Nuk ekziston sëmundje e tillë si SIDA”.
2.HIV-i nuk është i dëmshëm
Biologu molekular Peter Duesberg ka kundërshtuar se nuk është e natyrshme që retroviruset të shkaktojnë sëmundje të rënda dhe HIV-I është tërësisht retrovirus tipik.
Mungesa e vazhdueshme e aktiviteteve biokimike të HIV-it është një arsye e dukshme për të hudhur poshtë hipotezat mbi HIV- SIDËN.
Mënyra të ndryshme për të vlerësuar aktivitetet e mikrobeve, pasi ka shumë mënyra për të vlerësuar aktivitete të qenies njerëzore (si p.sh. lëvizjen, rrahjen e zemrës, frymëmarrjen, temperaturën e trupit etj.).
Momentalisht jamd duke mbajtur ligjëratë. Sikur të kisha vrapaur në një largësi prej 100 m në garë të vrapimi, atëherë unë do të isha shumë ma tepër aktiv,sikur të isha fjetur do të isha ma pak aktiv e kështu me
radhë. HIV-i vazhdimisht është jo-aktiv, madje edhe te pacientlt që janë duke vdekur nga e ashtuquajturA “SIDË”. Andaj ai nuk mund të shkaktojë sëmundje aspak më tepër sa është një njeri në gjendja të plaqkis një bankë derisa ai është duek qëndruar në komë.
3.Njerëzit me diagnoza të SIDËS janë sëmurë në mënyra që kanë bërë, për
shkak  të rreziqeve shëndetësore për jetën e tyre, në veçanti për shkak të përdorimit të barërave...

Vazhdon

Raif Emini

Primus registratum

Vazhdim i artikullit te meparshem Aids ana tjeter

Mendimi themelor këtu ësht se “grupet e rrezikshme” dhe individët e ndryshëm janë duke u sëmurë në mënyra të ndryshme dhe për arsye të ndryshme. Ne duhet të zbulojmë se cilët faktor kanë ndikuar në shëndetin e tyre në mënyra që kanë nxitur zhvillimin e një apo më shumë se 29
sëmundje të vjetra, të cilat cilësohen si diagnoza të SIDËS.
Sa i përket cilitdo grup specifik të rrezikshëm, këtu nuk është fjala, “pse këta njerëz janë sëmurë?”.
Të merremi një herë me grupin e rrezikshëm :
“Pse sëmuren njerëzit që marrin drogë intravenoze (me inxheksion në venë)?
Përdoruesit e drogës me inxheksion përbëjnë grupin e dytë të rrezikshëm për nga madhësia për SIDËN në SHBA dhe sëmundjet e tyre janë më të lehta për t’i spjeguar.
Ata kanë pësuar sëmundjet e sidës si pasojë e marrjes së heroines toksike, kokainës dhe llojeve të drogave të tjera që i kanë marrë. Sipas paradigmës mbizotëruese të SIDËS, ata janë sëmurë për shkak se kanë përdorur të njetat gjilpëra. Andaj janë infektuar me HIV-in , i cili ka
shkaktuar sëmundjet e tyre…
Ekzistojnë tri probleme me këto hipoteza:
1. Asnjë studim nuk është bërë ndonjëherë për të përcaktuar, madje kur
shumica e personave të infektuar me drogë në mënyrë intravenoze me
sëmundjen e SIDËS të kenë shkëmbyer gjilpërat me njëri tjetrin (në
realitet pjesa dërmuese e tyre fare nuk i shkëmbejnë gjilpërat).
2.Hipotezat hudhin poshtë mundësitë e pasojave të dëmshme pas marrjes të
kemikaleve
3.HIV-i nuk është patogjenik.
Profili klinik i përdoruesëve të drogës në mënyrë intravenoze me SIDË
është dobësim (wasting) dhe një apo më shumë lloje të sëmundjeve të
mushkërive.
Megjithatë për njëqind vite, profili klasik i përdoruesëve të heroinës
vë në dukej se ajo ka shkaktuar dobësimin trupor dhe sëmundjen e
mushkërive.
Heroina është e dëmshme për shëndetin dhe për sitemin e imunitetit; në
krye të asaj ajo shtyp sistemin respirator. Si pasojë e saj shfaqet
tuberkuloza ose ndonjë trajtë tjetër e pneumonisë:dobësimi i
trupit-molisja dhe sëmundja e mushkërive.
Më tepër se një dekadë para se të raportohet rasti i parë i sëmundjes së
SIDËS, epidemiologu i shquar britanez Gordon Stewart, po studionte
fenomenin personat e varur nga droga në SHBA. Ekipi i tij ka bërë këto
obzervime:
Ata ishin shpesh jashtëzakonisht të dobësuar – të molisur nga shëndeti, vuanin nga sëmundjet wasting , sëmundje të ndryshme të lindura me
bakterie në lëkurë, Candida dhe Cryptococci , të cilat zakonisht nuk do të trajtoheshin si patogjene … Ne kemi zbuluar sarkomën e Kapos-it dhe nuk e kemi zbuluar Pneumocystis (pneumonia carinii), pastaj ne nuk e kërkonim atë.(cituar nga në trajtesen e vet Jad Adams për SIDËN: The HIV Myth, New York, 1989.]
Në trajtesëne tij “SIDA e përfituar nga konsumimi i drogës dhe faktorët tjerë të rrezikshëm jo-infektues”, Peter Duesberg citon shumë referenca medicinale që japin shenja për: barëra kryesore psikoaktive që shpiejnë
kah shtypja – dobësimi i imunitetit dhe abnormalitetet klinike me SIDËN”.
Mbi këtë bazë përdoruesit e drogës në mënyrë intravenoze sëmuren më 1995
në të njejtën mënyrë dhe për të njejtën arsye ashtu siç janë sëmurë 86 vite më parë. I vetmi ndryshim është tash...

vazhdon

olti

Neo

Perdorimi i kodit ka shformuar faqen.
Pjesa e shkrimit qe krijon problemin eshte kjo:
Code:
<200 cells/microliter (<14)
Hiqni kete dhe do mund ta postoni normalisht shkrimin.

Raif Emini

Primus registratum

Neo, faleminderit. Meqense Une nuk kam hyrje ketu
(kete te drejt e ka AnaBlue dhe kuptohet adminet) shpresoi se moderatorja do ta permirsoj kete problem ose do te ma ben te mundur te hyj Une dhe ta fshij shkaktarin e problemit.

Per shkak se nuk kam njohuri te mjaftueshme me kompjutor Une nuk deshta te jem moderator ne
kete teme.

Shendet Neo dhe AnaBlue

AnaBlue

Forumium maestatis

Fatkeqsisht, nuk mund ta gjej dot kodin qe ka shformuar faqen. Keshtu do mbetemi keshtu ku jemi.

Raif Emini

Primus registratum

AnaBlue, e paskeni hjek por nuk eshte zgjedh problemi, ndoshta Neo mund te na ndihmon.

Raif Emini

Primus registratum

Disa persona mund te mendojn se nuk po kam cka te them ne lidhje me Siden, por nuk eshte ashtu.
Do te vazhdoi kur te rregullohet kjo faqe...