ABORTI!

Guest
Re: ABORTI!

Kurre! Studjoj per te mbrojtur jeten dhe jo per ta vrare ate akoma pa lindur!
Une nuk e njoh te nesermen, dhe kjo nuk me jep te drejten te vendos per jeten e dikujt tjeter. Une marr pjese ne krijimin e nje jete te re por ajo sme perket mua. Mund ta ndihmoj ti jap nje strehe trupit te tij por asnjehere nuk strehoj une shpirtin e tij.
NUk i paragjykoj njerzit qe marrin nje vendim te tille...ama nese me kerkon nje keshille te them THUAJI JO ABORTIT!

Guest

I Bambini Fanno Ooh...

Quando i bambini fanno oh
c'è un topolino
mentre i bambini fanno oh
c'è un cagnolino
se c'è una cosa che ora sò
ma che mai più io rivedrò
è un lupo nero che da un bacino
a un agnellino
Tutti i bambini fanno oh
dammi la mano perchè mi lasci solo
sai che da soli non si può
senza qualcuno, nessuno può diventare un uomo
per una bambola o un robot bot bot
magari litigano un pò
ma col ditino ad alta voce
almeno loro, eh, fanno la pace
così ogni cosa nuova è una sorpresa
proprio quando piove
i bambini fanno oh guarda la pioggia
che meraviglia, che meraviglia
ma che scemo vedi però però
e mi vergogno un pò
perchè non sò più fare oooooooh
e fare tutto come mi piglia
perchè i bambini non hanno peli
ne sulla pancia,ne sulla lingua

I bambini
sono molto indiscreti, ma hanno tanti segreti
come i poeti
i bambini volan la fantasia e anche qualche bugia
o mamma mia...bada
ma ogni cosa è chiara e trasparente
che quando un grande piange
i bambini fanno oh
ti sei fatto la bua è colpa tua
che meraviglia, che meraviglia
ma che scemo vedi però però
e mi vergogno un pò
perchè non sò più fare oh
non sò più andare sull'altalena
di un fil di lana non sò più fare una collana

lalalalalalala

Fin che i cretini fanno
Fin che i cretini fanno
Fin che i cretini fanno BOH
tutto resta uguale
Ma se i bambini fanno ohh
basta la vocale
io mi vergogno un pò
invece i grandi fanno NO
io chiedo asilo, io chiedo asilo
come i leoni io voglio andare a gattoni ..
e ognuno è perfetto
uguale il colore
evviva i pazzi che hanno capito cos'é l'amore
è tutto un fumetto di strane parole
che io non ho letto
voglio tornare a fare oh
voglio tornare a fare oh
perchè i bambini non hanno peli
ne sulla pancia ne sulla lingua..

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown">Margerita, diskutimi im nuk ka origjine personale, sepse, fatmiresisht, nuk jam hasur ende me nje dileme te tille. Per mua, femijet jane mrekulli, po aq sa jane perkushtim e sakrifice (nuk mund te jete kurre e njeaneshme).
Me pelqen vendosmeria jote ne kuptimin e nje njeriu qe kembengul ne idete e veta. Megjithate, kam pare sa shume ide e parime te tilla te bukura jane zbehur e bere "zhul" nga ajo qe jetojme.

PS. Teksti i mesiperm jep ca pergjigje per femijet e vetem... Gjerat nuk jane kaq te thjeshtezuara... ka shume me teper pas asaj qe duket, besoj.
</font>

Guest

cfare te te them...qe une jam me fat qe rreth vetes kam njerez qe me vlersojne dhe me ndihmojne te jem gjithmone une!
ama besoj, qe secili nga ne eshte i lire dhe askush ska te drejte te na gjykoje apo te na detyroj qe te bejme zgjedhje te caktuara.
Pasi jam koshiente qe ne kryerjen e abortin jane te shume faktoret. Pasi rol kryesor ka partneri, familja, ambjenti, mjeku, politikani e ku ta di une sa shume vete mund te fusesh ne kete thes. Ama nje femer e zgjuar mban prane nje njeri qe e vlerson si femer, si grua, si nene e ardhshme dhe nuk e vlerson si nje mjet ku ai shfryn hormonet e tij.

ana karenina

Primus registratum

<font color="green">Diskutimet mbeten shpesh shterpe kur diskutohet me ngarkese te larte emocionale dhe kjo e fundit kthehet ne kendveshtrimin e vetem ndaj ceshtjes. Jo se emocionet nuk jane te rendesishme po ato zbehin arsyen edhe kur jane me vend. Aborti eshte nje fenomen qe egziston e si i tille nuk mund te jete krej i zi ose krejt i bardhe. Sipas teorise funksionaliste cdo fenomen shoqeror egziston sepse mbart domosdoshmerisht nje funksion pozitiv. Vazhdoj te jem e mendimit qe aborti duhet PARANDALUAR e jo ndaluar. Nuk eshte mire ta shohim si vrasje sepse nuk eshte teresisht i tille. </font>

Guest

Sophia...me vjen keq por edhe i tille! ke pare ndonje here fetus 3 muajsh? uroj qe mos te te ndodhi...por me beso eshte e tmerrshme. Esht i ploteformuar edhe duart e kembet i ka te plota vetem se eshte i vockel.

Persa i perket parandalimit e kam thene qe ne postimin e pare beni dashuri inteligjente duke respektuar orare biologjike...pasi vetem nje jave eshte ai moment fertilizimi...3 dite per te qene teper te sigurt 5 -6 dite.

Person1

Primus registratum

1.Arsye shendetesore
Ka raste qe nena e cila mund te rrezikoje jeten e saj ne rastin e vazhdimit te nje shtatezanie
Ose raste kur femija eshte i pazhvilluar dhe s´ka rruge tjeter.
Pra, aborte te rekomandueshme me mjekesi /pf/images/graemlins/shrug.gif

2.Rast perdhunimi

ana karenina

Primus registratum

<font color="green">Ne ate nje jave jane mundesite me te larta se ne ditet e tjera, jo se ne kohe tjeter nuk mund te mbetesh shtatzane.

Ka dhe nje teori tjeter qe nuk mund te ngelesh shtatzane heren e pare po me mire ta leme pa koment... </font>

Guest

me thuaj nje parandalues qe eshte 100 % i sigurt ...se ata profat e mij deri ne 70 % japin siguri /pf/images/graemlins/laugh.gif

Vdeksh

Primus registratum

Se kuptoj se si mund ti jeni pro abortit?Akoma se kuptoni qe aborti eshte krim?Sepse eliminoni nje jete te pafajshme,nje krijese te pafajshme...

ana karenina

Primus registratum

<font color="green">Po ti lexo njehere mendimet dhe arsyet tona pse nuk jemi 100% kunder e pastaj diskutojme. </font>

Ruri

Primus registratum

Ti vdeksh je sh kontradiktor ne mendimet e tua dhe me nickun qe ke
ne postim i thua pro jetes ne nick uron vdekjen

sweet eda

Primus registratum

degjoni diskutimet mbi Abortin s'kane te mbaruar, edhe asnjhere nuk do gjejme nje ide te perbashket, kjo teme akoam trajtohet ne te gjithe boten si per kunder, ashtu edhe per pro abortit, keshtu qe sic eshte thene ne disa shkrime, secili ka mendjen e vet, edhe persona si MArgerita apo dikush tjeter qe mendojne te ndryshojne sadopak boten(per mire sigurisht) per kete gje ne njefare menyre apo tjeter jane te paperfillshme. edhe po ta vini re ne kete teme personat qe kane qene pro abortit te gjitha jane bere nena tashme, edhe e dime vleren e femijes, megjithate dime edhe vleren e abortit ne raste te paparanueshme.

ana karenina

Primus registratum

<font color="green">Jo te gjitha tani, mos pergjithesoni se Ruri nuk e ndan femijen e vet me mua per hir te temes tani /pf/images/graemlins/laugh.gif

Qe nuk do arrijme ne nje perfundim kjo dihet, por eshte mire qe gjithsesici te jape mendimin e vet ne lidhje me abortin dhe jo ne lidhje me te tjeret apo me ecurine e temes /pf/images/graemlins/shrug.gif </font>

Guest

tu tu najs, pikerisht se je nene nuk duhet ta pranosh ti e para abortin! imagjino sikur te kishe marre nje vendim te tille cfare kenaqesie do humbisje...

Une nuk kam prentenduar te ndryshoj boten ...po as te jem si bota! Une dua te jem une! prederoj te jem NJERI dhe jo individ dhe as nr statistike. edhe kafsha nuk e vret kelyshin e saj edhe pse lind i deformuar...i jep lirine e jetes!

Vdeksh

Primus registratum

Une mbroj idene time ne lidhje me abortin dhe sjam fare kontradiktor.I bashkangjitem plotesisht mendimit te Margerites dhe shtoj qe aborti sduhet te ekzistoj,aborti duhet te eliminohet,per nje femer aborti eshte krimi me i rende...
Kur beni gjykime atehere mos u bazoni te nicku,por ne gjera te tjera...

milanisti2

Primus registratum

aborti duhet te lejohet se ne ditet e sotme nuk mund te detyrosh nje femer te mbaj pa deshire nje femi te padeshiruar ose te papritur. duhet te lejohet deri ne nje faze te caktuar te ritjes se femijes. derikur nuk jane formuar zemra dhe truri.