Abort apo nje femi me probleme gjenetike ??

Almaa'95

Papirus rex
Ekonomia na meson te bejme zgjedhjen me te mire,qofte kjo zgjedhje midis dy alternativat me te keqia te mundshme.

Ta kthejme matematikore qe te behet me e qarte per te gjithe, kush eshte helm me i madh, te heqesh nje embrion me disa endrra mbas qe nje dite do zevendesohen me dicka te bukur? Apo te shohesh femijen tend qe ka dhimbje qan,uleret,torturohet,mallkon veten,urren veten "pse une"...
Matematikisht kush eshte me e lehte dhe me e rikuperueshme, kaq dua une:)

-Zana-

e...Thjeshte
Eshte nje nder shume

Jo vetem qe te mungon llogjika ne k'te rast, por edhe humanizmi. Sic thashe kemi milliona femije te shendoshe , qe abuzohen para syve tane.... milliona femije qe ju dhemb barku per buke/vdesin nga uria .. milliona femije qe lindin shendoshe e mire , e ne jete e lart ju ndryshohet rrjedha e jetes, per mua vrasja e nje embrioni nuk ka asnje ndryshim nga vrasja/abuzimi i k'tyre femijeve ne fjale. Eshte e njenta gje.

Balahk

Locus omnem
Ekonomia na meson te bejme zgjedhjen me te mire,qofte kjo zgjedhje midis dy alternativat me te keqia te mundshme.

Ta kthejme matematikore qe te behet me e qarte per te gjithe, kush eshte helm me i madh, te heqesh nje embrion me disa endrra mbas qe nje dite do zevendesohen me dicka te bukur? Apo te shohesh femijen tend qe ka dhimbje,qan/uleret,torturohet,mallkonveten,urren veten "pse une"...
Matematikisht kush eshte me e lehte dhe me e rikuperueshme, kaq dua une:)
Lere me kaq se e ke mbyt.

Balahk

Locus omnem
Jo vetem qe te mungon llogjika ne k'te rast, por edhe humanizmi. Sic thashe kemi milliona femije, qe abuzohen para syve tane, milliona femije qe lindin shendoshe e mire, e ne jete e lart ju ndryshohet rrjedha e jetes, per mua vrasja e nje embrioni nuk ka asnje ndryshim nga vrasja/abuzimi i k'tyre femijeve ne fjale. Eshte e njenta gje.
nqs do ishe treguar e vemendshme,jam shume i qart ne ate cka them.
kur na mungon aftesia te mbrojm nje femije normal nga abuzimet,mendo cfare behet me te pa aftin.jam pro ketij lloje aborti

-Zana-

e...Thjeshte
nqs do ishe treguar e vemendshme,jam shume i qart ne ate cka them.
kur na mungon aftesia te mbrojm nje femije normal nga abuzimet,mendo cfare behet me te pa aftin.jam pro ketij lloje aborti

Nuk eshte ky prb, prb eshte qe njerezit e tille si ti ne fjale etj etj ... i neglizhojne k'to femije ose abuzojne me to. Pra me k'to qe thuan ti, per mua do silleshe nje lloj si me nje femije te shendoshe ashtu edhe me nje femije me pasoja, do i neglizhoje ne te dyja rastet.

Balahk

Locus omnem
Nuk eshte ky prb, prb eshte qe njerezit e tille si ti ne fjale etj etj ... i neglizhojne k'to femije ose abuzojne me to. Pra edhe me k'to qe thuan ti, per mua do silleshe nje lloj si me nje femije te shendoshe si me nje me pasoje, do i neglizhoje ne te dyja rastet.
Jo une nuk jam abuzues.
jo apsolutisht nuk do neglizhoja.nqs do jem ne nje situat te tille,para se te vendos do i mendoja mire gjerat,do i vendosja ne nje peshore,dhe te shikoja ne ckah peshon me shume.nuk do merrja vendim te rastesishem

-Zana-

e...Thjeshte
Jo une nuk jam abuzues.
jo apsolutisht nuk do neglizhoja.nqs do jem ne nje situat te tille,para se te vendos do i mendoja mire gjerat,do i vendosja ne nje peshore,dhe te shikoja ne ckah peshon me shume.nuk do merrja vendim te rastesishem

Jo ti jo , ti s'je abuzues ... lol

Pra nese s'do kishe mundesine qe ta shikoje nese femija ka prb apo s'ka... pra s'ke shance ta vrasesh qe ne embrion, c'do beje pasi do lindte.. do e vrisje me duart e tua ? C'fare te ben ky fakt, ty ? Hero ?

Balahk

Locus omnem
Jo ti jo , ti s'je abuzues ... lol

Pra nese s'do kishe mundesine qe ta shikoje nese femija ka prb apo s'ka... pra s'ke shance ta vrasesh qe ne embrion, c'do beje pasi do lindte.. do e vrisje me duart e tua ? C'fare te ben ky fakt, ty ? Hero ?
Te ishim ne nje bote te pa zhvilluar,patjeter qe po,do pranoja si do te ishte,nga te mos pasurit rruge alternative.por ne kohet e sotme kur teknologjia ka arritur kulmin,nuk do e lejoja te linde nje femije me probleme te theksuara gjenetike.
ndonjehere lutem qe te dal ndonje aparat te kuptoj gjinin psikologjike te femijes,sepse edhe nje femije gay nuk e dua,do e vrisja pa lindur :p :p

-Zana-

e...Thjeshte
Ti ke prb me mentalitetin , e per k'te arsye zgjedh te vrasesh femije/embrione/bebe. Vrit veten tende... behu burre trim :)

Njerezit/humanizmi .... kujdesen per kafshet, te dobishme apo te pa dobishme....jo me per njerezit, me prb apo pa prb. Ne te kundert abuzuesve nuk ju ben fare pershtypje, ne te dyja rastet abuzojne.

Balahk

Locus omnem
Ti ke prb me mentalitetin , e per k'te arsye zgjedh te vrasesh femije/embrione/bebe. Vrit veten tende... behu burre trim :)

Njerezit/humanizmi .... kujdesen per kafshet, te dobishme apo te pa dobishme....jo me per njerezit, me prb apo pa prb. Ne te kundert abuzuesve nuk ju ben fare pershtypje, ne te dyja rastet abuzojne.
Eshte ndryshe nje kafsh,ndryshe nje njeri.

Une mendoj keshtu,dhe nese nje dite do jem perballe ketij fakti,patjeter qe mendimin do e kthej ne veprim.me vetedije nuk e ndermarr nje hap te tille se vjen nje moment qe me soset durimi dhe behem burre/trim vras veten dhe mbetet femija pa kujdes.cdo behet me te pastaj,kur ai eshte antikapat?

Por ti ke mendim ndryshe,dhe respektoj mendim tend

Almaa'95

Papirus rex
E tmerrshme, kur mbarojne kunder-argumentat fillohet flitet per "Humanizim" etjetj. Por prap neser do ta marrim ne kete prizem eshte me e lehte te heqesh nje gamet mashkulli te bashkuar me gamet femre(qe as sheh,as degjon,as vuan) sesa kete fetus ta denosh me jete. Po po, denosh! Denim eshte ti japesh jete,duke e ditur qe sdo jete kurre si gjithe te tjeret e i lumtur..

Pra kthehemi prap tek ajo ana matematikore/ajo peshorja imagjinare, cfare eshte me cnjerzore vrasja e nje fetusi nje here e pergjithmone,apo vrasja perdite(nga rrethanat,shoqeria) e nje njeriu me mish e me gjak i cili ndoshta lutet qe kjo AGONI te mbaroje??

Lisa

Moderator
Anëtar i Shtabit
Do zgjidhja ABORTIN,per vete faktin se sdo e pranoja kurrsesi qe femija ime te vinte ne kte jete me nje fat te parapecaktuar ,e sikur te mos mjaftonte kjo,,do ishte VUAJTJE!
Jeta ka mjaft vuajtje ulje ngritje ect ect..