A mund te jepni nje pergjigje per pyetjen time

A

arizona

Guest
Re: A mund te jepni nje pergjigje per pyetjen time

ai i shkreti pyet per unviersin dhe stomakun... juve pergjigjeni me kimi...!!!! bahh nuk ka lidhje... te sygjeroj nje liber mik i dashur nga bing bangu tek vrimat e zeza!!! stephen hawkings !!! ok!!!

vetem po te lexosh ndonje liber do te kuptosh me shume llafe forumeve nuk merr vesh gje...
pershendetje...

p.s akronimi cmos nga vjen !?!?

Halakaluja

Primus registratum
Pyetje shume e veshtire,kjo por ne nuk e dime te verteten se si eshte krijuar apo nese ne jetojme brenda zotit.
Do te deshiroja nje dite te perfundoja librin time per "Qdo gje ne Gjithqka"
Eshte leht per te kuptuar por don mund per tu analizuar
Atomi eshte aq i vogel por i rendesishem ne trupin tende
Pra dhe ti je atom per Token
Dhe Toka eshte atom per Galaksin
Dhe Galaksia eshte njesoj per Universin
E keshtu me radh por fundin nuk ja dijm dhe sbesoj qe do te mund te ja dim ndonjeher .. . Gjithesis se qdo gjeje?!

(ne fund tfundit eshte mendimi im nga ndergjegjja ime e lidhur me gjerat, sepse jemi pjes e tyre ashtu siq jan pjes e jona)

Eléonoré

Valoris scriptorum
A mund te jepni nje pergjigje per pyetjen time

Me pelqen te di shume per yjet, planetet e ndryshme dhe gjithshka.
Kam diskutuar me nje shokun tim rreth universit dhe pyetja ime qe me ka bere me shume kurioz se gjithshka ka qene
Perse eksiston toka dhe planetet e tjera, yjet etj sebashku, pra te themi universi?
Perse kemi diell dhe cfare fshihet pas ketij universi?
Nga erdhi Big Bang domethene nga u mblodhen keto gazera, materi dhe formuan universin?
A mos jemi brenda stomakut te Zotit?
Ka fund ky univers?
A do mesojme ndonje dite te verteten e universit?
Jam shume kurioz te di dicka se cfare mendoni ju.
Shoku im me tha se pyetja me idiote qe ben njeriu per te shuar kuriozitetin eshte ajo qe i bera une atij :eek:

Pjeses me te madhe te pyetjeve qe bere u kam dhene pergjigje.

Uroj t'i kesh lexuar.

Ideja e Big Bang-ut ka ardhur nga ideja e perplasjes se te pakten dy entiteve, perplasje kjo qe ka nxjerre shkendijen e pare te drites.

Dy re te zeza qe perplasen midis tyre krijojne vetetimen.
Dy gure qe perplasen me njeri-tjetrin krijojne shkendijen e zjarrit.
Dy mendje qe rrahin mendime krijojne lindjen e idese dhe keshtu me rradhe.

Jo ne nuk jemi brenda stomakut te Zotit.

Universi nuk ka fund.

Koha eshte e vetmja gje qe ekziston ne menyre te bollshme ne Univers. Ajo nuk ka fillim dhe nuk ka mbarim. Edhe pse eshte shume e bollshme koha ka karakteristike te mungoje ne momentet me vitale kur ajo kerkohet me teper. Ky eshte paradox. Kete paradox e kuptoj vetem une. Le te them shkurtimisht se brenda nje ore te jetes se Zotit kane lindur dhe vdekur me dhjetra gjenerata te njerezve. Eshte sikur para tij ne te ishim thjeshte nje psheretime. Si do te mundemi ne te kerkojme ndihmen e TIJ ne qofte se per kete qenie eshte e PAMUNDUR sepse para se AI te zgjase gishtin e tij te vogel ne kemi lindur, jemi rritur dhe kemi vdekur.

Dicka bosh eshte bosh. Nje vryme eshte nje vryme gjithandej. Karakteristikat e saj jane te njejta. Zgjerimi i universit per strehimin e qenieve te gjalla eshte domosdoshmeri dhe nevojshmeri. Koha nuk ka fund dhe hapesira nuk ka fund.

Cdo gje qe n'a rrethon eshte e pandryshueshme. Ajo qe ndryshon jane karakteristikat fizike te planeteve. Planetet jane te izoluar nga njeri tjetri. Ata jane gjithashtu te izoluar nga bota e Zotit. Izolimi i planeteve behet me qellimin e mbrojtjes se tyre nga "armiqte e jashtem" ose nga "alienet". Alienet megjithate ne krahasim me njerezit majmune te planetit tone jane qenie me te zhvilluara. Une ne qofte se do te isha si ata (alienet) do te isha xheloze pse ZOTI ne nje fare menyre e ktheu kete planet ultra te prapambetur ne piken kryesore te vemendjes se TIJ.

All you need is one single, short moment in time!

Arsyeja eshte e thjeshte. Origjina e Zotit eshte prej ketej! Ne qofte se gjithcka pati fillesen e vet ne TOKE dhe QIELL (heavens) atehere cdo gje do te zhdukej, edhe pse ultra e zhvilluar, ne qofte se do te vritej ORIGJINA dhe ORIGJINALI.

Sfida me e madhe ne kete drejtim ka qene shkeputja e se shkuares dhe se ardhmes nga e sotshmja.

Vetem ketu jetohet e sotshmja. Koha e humbet kuptimin sepse ketu eshte pika zero.

E shkuara dhe e ardhmja tashme e siguruar jane autonome dhe fati i tyre nuk varet me nga e sotshmja.

El