A mendoni se dashuria e humbur mund te rikthehet prap.!!!

Balahk

Locus omnem
Ne libra Jo , Por ne praktike po . Praktika realisht te ve kufinj... Dashje pa dashje , don Apo nuk don ti . Ndersa imagjinatat ... Jo.

Nese I kapercen k'to kufinj atehere gjendja keqesohet, kalon ne semundje , obsession /manipulim. Pshm rastet , kur vrasin vetveten Apo dike tjeter ne emer te dashurise... Kur prishin nje lidhje tjeter ne emer te dashurise , kur te vene kushte ne emer te dashurise ... etj etj etj .
Ju,mendoni se romeo dhe xhuljeta kane vuajtur nga ky sindrom?
Kur ndjen qe te behet nje padrejtesi,ju mendoni se eshte e lehte te ruash qetesin?

-Zana-

e...Thjeshte
Po Kane vuajtur , Dashuria Lihet e lire .. Nuk vritet/roberohet. Ndersa ne lidhje me qetesine, njerezit Jo c'do gje e lidhin me dashurine... Pra varet. Por te vrasesh duke menduar qe nje person/e te perket Ty dhe Vetem Ty , ky eshte roberim/trishtim, Jo dashuri.

joetisti_

Locus omnem
ncncncn ty te lusin eee aahhaah ju me jepni buzeqeshjen e pare te mengjesit...hallall.
pse te duket cudi se e lusin djalin, ty? :) E kam kenaqesi ta bej Thaminen te buzeqeshe; edhe mua me lusin :p

Djali ka hall, kjo ben shaka. Shiko t'i gjesh nje nuse ti po leri ato se mbeti djali duke ujitur "domatet" nga interneti. :p
Ardiizazak ka te drejte te jete i revoltuar sepse si duket i ka dhuruar shpirtin asaj dhe ajo s'ia ka ruajtur mire. Po dashuria te ben te ndihesh i ngritur lart edhe kur te ka fundosur...

joetisti_

Locus omnem
Ne libra Jo , Por ne praktike po . Praktika realisht te ve kufinj... Dashje pa dashje , don Apo nuk don ti . Ndersa imagjinatat ... Jo.

Nese I kapercen k'to kufinj atehere gjendja keqesohet, kalon ne semundje , obsession /manipulim. Pshm rastet , kur vrasin vetveten Apo dike tjeter ne emer te dashurise... Kur prishin nje lidhje tjeter ne emer te dashurise , kur te vene kushte ne emer te dashurise ... etj etj etj .
Po, ne praktike mesohet, mbase edhe ne teori por, e meson vete, s'ta meson kush. Dhe ta perjetosh ate qe meson te ndihmon ai/ajo qe do.
Kufij ne dashuri mund te vendosesh, por ama ajo dalengadale pushon se qeni dashuri. Ti harron se ne dashuri aq sa jep aq edhe merr. Aq sa kushte te vene aq edhe mundesi per t'u ndiere e vecante ke. Mos ki frike nga dashuria. Dashuria jote eshte e jotja dhe e askujt tjeter. Nese i ve kufij dashurise, ia ke vene vetvetes.

joetisti_

Locus omnem
S'ta prek dot njeri dashurine dhe asgje tjeter tenden. Sepse ti, dhe kushdo, pa e ndiere, ke forcen te besh po ate dem qe mendon se tjetri/tjetra mund te te beje.

-Zana-

e...Thjeshte
Ti tani po flet per dashurine ndaj vetvetes tende- ti dhe vetja jote - , Apo ne lidhje me dike tjeter...? Se po komplikohesh . Lol

joetisti_

Locus omnem
Po ja, a nuk e japim te te tjeret dashurine qe kemi? Ti a nuk the se ke frike nga njerezit. Pra une thashe se aty ku dashurine e jep gabimisht, si rast qe ndodh por ndodh rralle ky, atehere une thashe se asnje frike s'duhet patur sepse ajo dashuri qe ti apo kushdo tjeter jep, eshte brenda zemres dhe nuk demtohet. Eshte e paprishshme si diamanti ! (kete thashe)
Ti tani po flet per dashurine ndaj vetvetes tende- ti dhe vetja jote - , Apo ne lidhje me dike tjeter...? Se po komplikohesh . Lol

Balahk

Locus omnem
pse te duket cudi se e lusin djalin, ty? :) E kam kenaqesi ta bej Thaminen te buzeqeshe; edhe mua me lusin :p

Djali ka hall, kjo ben shaka. Shiko t'i gjesh nje nuse ti po leri ato se mbeti djali duke ujitur "domatet" nga interneti. :p
Ardiizazak ka te drejte te jete i revoltuar sepse si duket i ka dhuruar shpirtin asaj dhe ajo s'ia ka ruajtur mire. Po dashuria te ben te ndihesh i ngritur lart edhe kur te ka fundosur...
Ndonje nuse andej nga amerika sdo ishte keq :p :p

-Zana-

e...Thjeshte
Fakti qe e ndan , ose u dashka ta ndash me dike ..qysh mos te kesh Frike . Bullocks .

Ps .. Personalisht mendoj , qe kurre mos ja jep veten tende .. Teresisht dikujt . Nje lidhje e shendetshme kerkon 2 persona qe te funksionojne .. Mjafton te kene te njentin interes/deshire/epsh .

Dashurine e vertete mos e kursej ndaj familjes /gjakut tend ... kjo po qe nuk sjell dem .. Vetem miresi.

joetisti_

Locus omnem
Frike e pajustifikuar. Edhe mashkulli duhet te kishte frike nga femra e keshtu s'do te kishte levizje...

Kur nuk kthehet do te thote se do te vonohet.(tema)

Mystique

Larg
Anëtar i Shtabit
Nga te shumtat e komenteve qe lexova , nje gje vura re : Qe disa nga ju lart akoma sdine cesht dashuria

joetisti_

Locus omnem
Ate kam vene re edhe une. El@, na merr te gjitheve nje nga nje dhe na e meso :)
shtrati ka te beje shume. Por nese kthehet prape do te thote se jo s'e s'ishte i mire ne shtrat, por ajo s'e kishte vene re mire :)

Mystique

Larg
Anëtar i Shtabit
Ate kam vene re edhe une. El@, na merr te gjitheve nje nga nje dhe na e meso :)
shtrati ka te beje shume. Por nese kthehet prape do te thote se jo s'e s'ishte i mire ne shtrat, por ajo s'e kishte vene re mire :)

Ja tani do hape nje shkolle per ju une :D
Po ckate beje shtrati aman , te kthen menyra se si te ka bere tjetri-tjetra te ndihesh( shpirterisht) qe ti ske arritur dote ta gjesh ate ndjesi te askund tjeter

Last edited:

joetisti_

Locus omnem
Ja tani do hape nje shkolle per ju une :D
Po ckate beje shtrati aman , te kthen menyra se si te ka bere tjetri-tjetra te ndihesh( shpiterisht) qe ti ske arritur dote ta gjesh ate ndjesi te askund tjeter
ne fakt ke te drejte. Me renie ne dashuri nenkuptohet edhe kur e ke peronin jo afer teje dhe e mendon, enderron, deshiron... dhe eshte dashuri qe te jep nje ndjesi shume cliruese.
shtrati megjithate eshte pikenisja e cdo shkendije dashurie(ajo qe ndodh ne shtrat me saktesisht, per mashkull edhe per femer)

pse jo, biznes te tille s'ka hapur askush deri me sot. Do beheshe e pasur dhe do te na blije te gjitheve pastaj :)

Universal

AnonymouS
Po pse shtrati e mbaka dashurine?
Tani me kete idene tende, perderisa te iku ske qene i mire ne shtrat
Nuk besoj ne te tilla gjera per sa i perket asaj qe thash un zura nje ceshtje te rendesishme ne nje lidhje.