A ka dallime midis shqiptareve dhe kosovareve?

OROSHI

Primus registratum
Re: A ka dallime midis shqiptareve dhe kosovareve?

Ta kishim pas komunizmin kojshi,do kishte ken mir,por e kena pas bash ne shpi Kondre /pf/images/graemlins/laugh.gif

Rambo

Primus registratum

o Kondre po dhe Oroshit ja fute or burr dheu stvje turp e.......
orosho e di ti si thon : hasmi t vret , i joti ta fut /pf/images/graemlins/laugh.gif :cry:

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga Rambo:
[qb] o Kondre po dhe Oroshit ja fute or burr dheu stvje turp e.......
orosho e di ti si thon : hasmi t vret , i joti ta fut /pf/images/graemlins/laugh.gif :cry: [/qb]
Shyqyr që s'jemi të gjith tanët thuj /pf/images/graemlins/laugh.gif .

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga IRON MAN:
[qb] ---------------------------------------------
M DUKESH PAK , SHKALLAFATE N AT Q1 SHKRUN TI BLUJE.
E PARA menoj se asht ma mir me i dit DISA GJANA MASANEJ ME FILLU ME SHKRU.(jo me shkru PER me u duk)
TI shan SHQIPTART , E LAVDRON KOSOVART
..........DUHET T'KET NAJ DOMETHANJE KJO Q1 S'NA E KALLXON.........
SA PER MIKPRITJEN , veq t'afermit e mi i kan liru 2 hymje pallati,NJI KAT , pa kryq lekut PER DISA MUJ,PA MARR AS NJI FALEMNERS..... , ps( nuk e di se ku i ke marr ti kto INFO. ME 3 FISH QMIMIN APO KENI BA KSHTU JU ANEJ KA STCIONI I TRENIT ,OK U RRITEN çMIMET , NORMALE ,se si meshkoll q1 je DUHET ME E DIT SE TUJ U RRIT NUMRI I POPULLSIS aq MENJIHER, RRITET KERKESA PER TAXHI,E PER RRJEDHOJ çMIMI.
---------
JU KUJTOJ QE 99% I KAN MIKPRIT PA ASNJI INTERES
E KUR NJI MIK I JEMI I KA LIRU VILEN E SAPO MARUME , MASNJI MUJIT I KA THAN ; ju kam gjet nji hymje apartamentit , pa lek , ATO FILLUN ME U ANKU , SE APARTAMENTI KISHTE DUSH E JO VASK
KSAJ I THOJN DHI E ZGJEBOSUN E BISHTIN PERPJET.
---------
ku ka shesh bahet PSHESH = asht e vertet po per ata q1 PERZIHEN ME TA veç!!!!!!!!!!!!

---------
TYTJETA. [/qb]
Meno male che c'e' democrazia!

Gjithsesi bravo per deshifrimin q1 i kishe ba domethanieve te shkrimit tem :lol: (ahh mendja e vorfen e zeza e t'zot).

Per ma teper, as cinizmi jot nuk m'inspiron per diskutim, kshtuqi s't'vjen keq nks e vazhdon me ndoj tjeter /pf/images/graemlins/smile.gif .
Sa per punen e domethanjes q1 shaj shqiptart e levdoj kosovart asht taman si e mendon ti :lol:
Nuk po i pergjigjem tendences tande me shembuj konkret (besoj e din ku e kam fjalen) se nuk e di ku po dalim mandej /pf/images/graemlins/wink.gif

Atyne pjesve q1 i mungojn pikat e presjet, kryerralla e kundrinori nuk e kam ndermend me hi e me u marr me sistemimin e gjanave aq elementare, jo per gja, por besoj se edhe ti vet e shef disnivelin n'komunikim. (nuk flas per mungese elokuencet, por disnivel elementar n'diskutim, q1 asht gentilesa SIDOMOS karshi nji femnet :idea:

Ndersa per komentin q1 i bane kosovarve q1 i nxoren bishta apartamentit mbasi jetune ne vile, kjo s'ka t'bajn hiç me kosovare.
Ky m'duket pak muhabet fmijsh, se at gja e kishte ba shumkush, e s'ka t'bajn me kosovar apo amerikan, nuk e shof lidhjen ktu :confused:

Un personalisht ne at kohe edhe gjyshat i kam pas jasht shqipnijet, kshtuqi historit i di prej "jush" e kam ndi shum raste si ato q1 kam pershkru, e njof shkodrane q1 shkoshin te qendrat ku rrishin kosovaret 'e luftes' me i marr ne shpit e veta, tuj than: kan pare sa t'dush kto.
Gjithsesi, kjo nuk kalxon se Shkodrant jan t'kqij, ishin thjesht nevojtar, e me ket du me ilustru ato q1 ju quni dallime midis kosovarve e shqiptarve.

Un personalisht nuk kam miqsi me kosovar/e, por kam njoft edhe nuk m[duken si i pershkrun ti psh.

Jam dakort edhe ritheksoj q1 per zakonet, kulturen n'pergjithsi (ka diference bajagi t'theksume), por kto q1 thoni ju (ti n'ket rast) jane muhabete fmijsh.

edhe diskutimi jem me ty maron ktu /pf/images/graemlins/smile.gif

------------
jini t'mire se shifni ma shum t'tille perreth /pf/images/graemlins/smile.gif

kameleoni

Primus registratum

Cfare teme qe eshte hap.

Per mendimin tim ka me shume ndryshim vlonjati nga krutani sesa kacaniksi nga shkodrani.Apo korcari nga myzeqari sesa drenicaku nga kuksiani.

HAHAHAHA

Eshte vetem nje ndryshim kulturor regjional qe nuk do te thote asgje dhe per mendimin tim bile is shton me shume pasurine Shqiptarise.jam i kenaqur qe Shqiptaria ka kaq shume diversitet gje qe tregon kulturen tone te pasur

Arvanitas,Cam,Arberesh,Kosovar, Gege apo Toske nje eshte Shqiptaria.

Te tjeret na kane zili e pse te mos mburremi por perhapim tema pa kuptim kot e me kot deadend????

Prandaj eshte shkruar edhe Lahuta e Malesise.

bebi

Primus registratum

andrrat shifen n'gjume ti buRi me helmete, po ti thuj ndoj urate para se me fjet, q1 me pas rrisk AS mos me i pa andrra t'tilla se i ban paret valium mandej :sleep:

OROSHI

Primus registratum

Kur nji teme kalon ne analiza/fyemje/menjemadhsi personale atehere nuk ke cfar diskuton ma!

Ne fakt tema asht hap PIKERISHT per te vu ne dukje ndryshimet ndermjet Arberve dhe Dardanasve!
Tek "ndryshimet" futen si te mirat ashtu edhe te keqijat e te dyja paleve.
Besoj qe kjo teme asht shum e domosdoshme te pakten per ate pjese/popull qe anderron ne bashkimin e ketyre dy fiseve shqiptare.

Ne fakt mu me bahet qejfi kur dikush jep shembuj pozitive per Dardanet,sepse askush nuk mundet me thane qe ata nuk kane vlera pozitive ne fusha te ndryshme!
Shqipnija/shqiptaret jane gjithashtu edhe pjesa "ame/atdhe" qe asht anderru me shekuj nga Dardanet per te ba pjese se bashku ne krijimin e nji kombi te forte!
Besoj qe tek ne ana negative asht ne disa vese te kqija qe kena paraqit mbas '90 neper bote,gjithsesi ky opinion nuk e ul poshte aspak karakterin e forte dhe te pamposhtun te shqiptareve te Shqipnise!!

Jam i mendimit qe :ne vend te "kosovaret" te perdorim termin aq te njoftun "dardanet",besoj qe ndikoje ndjenja ma te forta vllaznore!! :wave:

bebi

Primus registratum

ça e paske qendis orosh, veç ke harru me kshillu edhe nji gja: me antarsu fisin n'af, se duhen kajher per tifozllek :idea: :lol:

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blue:
[qb] ça e paske qendis orosh, veç ke harru me kshillu edhe nji gja: me antarsu fisin n'af, se duhen kajher per tifozllek :idea: :lol: [/qb]
E paskam tjerr me qa duket /pf/images/graemlins/wink.gif .
Perdorja nga ana jeme e fjales "fis" mu me jep ndjenjen e afrimitetit!!
Gja e cila asht e domosdoshme kur diskutojne "masat" e gjana popullore /pf/images/graemlins/laugh.gif .

melankolikjaE

Primus registratum

ju te dy me lart sqarohuni me MP se late nam :eek:
sa per temen dallimi?
diku me siper se ku lexova qe dhe gishtat e nje dore ndryshojne...
Ju pershendes te gjitheve shqipetare !(edhe kosovaret sepse jane shqipetare)

bebi

Primus registratum

zogu e ka spjegu bukur qysh n'postimin e pare, kot e kam zgjat, se u dit q1 reagimet do t'ishin si ata q1 pame.

ps: rambo, ke fillu mos me kuptu qysh se filloj zhurma e helmetes :lol: (q1 e paske hek prej avatarit tesh :rolleyes: ) apo s'ke kuptu kurgja qysh n'fillim po ke than me vedi, hajt po provoj se mos kuptoj gja ma vone /pf/images/graemlins/laugh.gif

per momentin kam qesh boll, nks kam me pas koh per 'humor' t'vonumsh mendor, t'baj me dit :wave:

personazh

Valoris scriptorum

Rambo, mos shkruj me pislliqe perndryshe mund te debohesh nga forumi.

SkenderbegaS

Primus registratum

N FAKT KE SHUM T DREJT VAJZUKE , SE QYSH SE ULEM N' NIVELIN TAN ( tuj t' citu rreshtat e tuja ,pa vler) asht si puna e asaj shprehjes , ( se kam n men me boshatis krytin tem e me mush t tanin q1 e ke BOSH)

EDHE SHIKJO MOS ME RREJT SHUM KTU N FORUM SE I MARRIN PERIMEN KTA Q1 S'T NJOHIN , RUJU BEG SE KA ME PAS ......HANEK MA VON.... /pf/images/graemlins/wink.gif
X TY KUPTOHET.

--------

OROSHI

Primus registratum

Dje me kishte qu nji mesazh nji cike Kosove,permbajtjen spo jua diftoj se tash po e postoj te tema e erosit /pf/images/graemlins/laugh.gif ,spo di si me ja ba :confused: .....tja ve...apo mos tja ve....ne dukje te metat? :devil:

Ma kadal bre Avdi pasha,se s'ka mbet Shqipnija n'vasha-por ka djem trima si zana-si Oroshin nuk ban ma nana! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kusho mor....kam ken afer tejet dje,piva nji kafe n'qoshe t'oxhakut(kishin vu nji kalorifer ne vend te druve /pf/images/graemlins/laugh.gif ).

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga IRON MAN:
[qb] :lol: :lol: kusho :thumbsup: :wave: [/qb]
Kisha nji liqen t'madh para vedit...apapapapapa,jet ku je!