A jane cunat shqiptare Metrosexual?

Blendi

Primus registratum
Re: A jane cunat shqiptare Metrosexual?

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb]...burri eshte i hijshem pikerisht per natyraitetin e tij...[/qb]
Haleluja!
Aman mi spjegoi icik ketyre qe terheqja jone qendron te burreria ashtu sikunder juaja te eleganca, brishtesia juaj.
Nje fjale kisha per ju qe beni si mendje moderne. E manipuloni biseden keq fare. Sepse ne rast se themi qe burrit nuk i ka hije te trajtoje veten si femer ju kaloni ne histeri dhe na ngaterroni me zhulsat. Vete jam i lare, i qethur, rruar, i parfumuar, ne palester, i veshur - ama per thonjte me mjafton nje prerese, floket do i kem geshtenje, kremin rinues nuk e dua (thanks!) dhe as lente me ngjyra nuk do hyne ne syte e mi.

linglingbodega

Primus registratum

Problemi eshte se dikush ketu pretendon te percaktoje seksualitetin e dikujt me te cilin nuk do te beje seks ndonjehere....me e arsyeshme eshte qe ta kufizoje ligjerimin ne kornizen e preferencave personale.

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb]
Haleluja!
Aman mi spjegoi icik ketyre qe terheqja jone qendron te burreria ashtu sikunder juaja te eleganca, brishtesia juaj.
Nje fjale kisha per ju qe beni si mendje moderne. E manipuloni biseden keq fare. Sepse ne rast se themi qe burrit nuk i ka hije te trajtoje veten si femer ju kaloni ne histeri dhe na ngaterroni me zhulsat. Vete jam i lare, i qethur, rruar, i parfumuar, ne palester, i veshur - ama per thonjte me mjafton nje prerese, floket do i kem geshtenje, kremin rinues nuk e dua (thanks!) dhe as lente me ngjyra nuk do hyne ne syte e mi. [/qb]
Ou avash se na mallengjeve zotrote! E paske bere si hartim klase 8, hapja shperthyese, mesi i qete dhe i sigurt, ndersa fundi nje permbledhje e sinqerte dhe kembengulese e mendimit tend.

Personalisht mendoj se nuk do ishte ndonje tabu nese meshkujt shqiptare zbulonin pedicur-in (te pakten ne raste speciale). Prerje simetrike, gerryerje si asnjehere tjeter,nje masazh semi-sensual /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe nje shtrese e lehte shkelqim.

D-J

Forumium maestatis

[qb]

1- Me sa di une, askund ne bote nuk ka dale indsutria kozmetike per meshkujt me me fitime se ajo per femra, pra deri ketu nuk kemi ndryshime.Mentaliteti shqiptar mund te kete shume provincialitet por nuk I mungon deshira per te “eksperimentuar nga natyra tipike rebele e shqiptareve, por s’ma merr mendja qe edhe pas shume vitesh meshkujt jo ketu ne agrari /pf/images/graemlins/wink.gif por edhe kudo tjeter qofte te dalin ne rruge me te pispillosur se femrat.

2- Fatkori!!! Kam pare plot meshkuj parazite qe okupojne kryqezimet e lagjeve apo rrugeve dhe jan ca spitullaqe qe duken si produkt revistash, por nga kaplloqja per fat te keq jane plloçe /pf/images/graemlins/laugh.gif , e me vjen keq se papunesine e tyre e kane per nder, lere pamjen qe e kane pasaporte qe u jep “vizen” te ngacmojne kedo qe kalon aty pari qofte edhe pa minifund, c’e do qe faktori stermundim ne kete rast nuk vlen. Me mire me nje factor se pa gje fare.

3- Te gjitha produktet qe sot jane ne treg nuk jane vecse nje permiresim i ideve qofte edhe para Krishtit. Industria rremon ne kultura edhe ne emer te globalizmit, ekspansionit, shkrirjeve kulturore e shume arsye si keto. Nje product me histori antike vlen dhe parapelqehet me shume, une e ti e shumekush e ka gjetur veten te mrekulluar perpara nje te tilli qe mban ne vehte edhe nje histori shumevjecare, natyrisht cdo gje perpunohet deri sa vjen ne formen e duhur ne duart e tua.Nuk eshte keq te rremosh neper kultura, ke se c’te biesh ne drite ne kete konkurrence te eger qe studion perdite sjelljet konsumatore

....vijon per shkak te mimikave [/qb]
1- Industria kozmetike ne ate vend nuk ekziston. Ky eshte ndryshimi. Asnje nuk pretendoj te thote se industria kozmetike e meshkujve eshte me fitimprurese :confused: Menyra si arsyeton eshte highly emotive dhe aspak llogjike. Vetem se shpreh nje lloj neverie per kete lloj mashkulli por pa qene ne gjendje te bindesh as veten se per cfare aresye, pa sjelle argumenta gje qe e ben poziten tende te pavlefshme dhe qe nuk meriton konsiderate.

2- Me vjen keq po ketu ke dal teresisht jashte teme, per faktin se nuk e ke kuptuar argumentin tim. Je gjithashtu shume konfjuze dh aspak konsistente ne ate qe thua pasi ne shkrimin siper the se vendi i punes nuk ka lidhje, kurse tani thua se ka. Cili eshte cili? Thjesht ke shfryre dufe per zot e merr vesh se cfare pa asnje kontribut konstruktiv.

3- Po me habit dhe zhgenjen gjithnje e me teper me paaftesine tende per te mos identifikuar ceshtjen ne fjale. Ajo qe thashe une vjen ne pergjigje te argumentit tend se keto kultura dhe praktika janer zbatuar qe ne kohet e lashta dhe se seksualitetit nuk i eshte kushtuar vemendja qe gezon sot. Vetem pas Krishtit ju vu damka si molle e ndalume nga ku rrjedhin dhe shume paragjykime mbi sexualitetin. Megjithate, je shume kontradiktore, sepse e quan ta pranuar ne ate kohe por nuk e quan tani :confused:

4- Me ben te dyshoj ne se e ke te qarte kuptimin e fjales "mainstream". Ne rast se atehere ka qene veprimtari e ushtruar nga nje pakice e vogel sot eshte me e pranuar dhe e zbatuar nga shume. Gjithashtu, ketu nuk eshte puna lyhem apo nuk lyhem une me puder, por qe te jesh ne gjendje te debatosh ne menyre civile duhet te kesh perpara kundershtimin tend RRACIONAL per pudren. E thjeshte!

5- Ne rast se ti nuk je ne gjendje te dalesh jashte subjektivitetit tend mundohu atehere te behesh sa me shume te jete e mundur rracionale apo objektive dhe mos u perpiq te matesh dhe te tjeret me kutin tend. "Bej veprimin dhe merr reaksionin" kjo me mjafton. Kufiri per ty apo normale per ty eshte aq sa toleron mentaliteti agrar shqiptar ( kur them agrar me kupto nuk kam asgje me tallje apo perbuzje).

D-J

Forumium maestatis

[qb]

6- Subjektive? Te gjykosh subjektivisht eshte te perligjesh paragjykimet e tua.

Kete nuk e ke thene ti, copyright plz /pf/images/graemlins/tongue.gif .Nuk dalim dot nga subjektivizmi, e ke thene vete.

7- Nuk fola per Korene por Iranin. Arsyet qe permende per Korene nuk kane te bejme me temen tone.

Beckham e mora per konkretizim jo per adhurim.

…edhe une per konkretizim mora Koreanet, c’kemi te ndryshme deri ketu!!!

8- Mashkulloritetin? Eshte konstrukt social nuk do merremi vesh noiher.[/i]

Me sa di une eshte konstrukt biologjik, gjenetik dhe hormonal /pf/images/graemlins/tongue.gif , nuk di si e keni juve andej nga Mbreteria e Gjigandeve dhe Liliputeve.Pak qime aty ketu te thashe perse sherbejne me shume /pf/images/graemlins/tongue.gif

You cant harm yourself, I'll be there for you

No doubt!

P.s….do citoja ate me taka e dantella edhe kete here /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
6- Ne rast se di se dikush tjeter e ka thene thuaj emrin perndryshe akuzohesh per shpifje. Faleminderit per komplimentitn anywawy
/pf/images/graemlins/tongue.gif

7- te ndryshme kemi se arsyet e Koreaneve jane te ndryshme nga aresyet e iranianeve. Dhe aresyet e koreaneve nuk kane te bejne me temen.

8- mos me bej te qesh aman se ca ta kam inatin. Eshte konstrukt social dhe pike /pf/images/graemlins/tongue.gif . Mashkulli eshte konstrukt biologjik po jo mashkulloriteti. Avash mi ti cke me mretnin :confused: ?

p.s po pres dantellat e tua /pf/images/graemlins/wink.gif

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga linglingbodega:
[qb] Problemi eshte se dikush ketu pretendon te percaktoje seksualitetin e dikujt me te cilin nuk do te beje seks ndonjehere....me e arsyeshme eshte qe ta kufizoje ligjerimin ne kornizen e preferencave personale. [/qb]
:thumbsup:

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb]
Haleluja!
Nje fjale kisha per ju qe beni si mendje moderne. E manipuloni biseden keq fare. Sepse ne rast se themi qe burrit nuk i ka hije te trajtoje veten si femer ju kaloni ne histeri dhe na ngaterroni me zhulsat. Vete jam i lare, i qethur, rruar, i parfumuar, ne palester, i veshur - ama per thonjte me mjafton nje prerese, floket do i kem geshtenje, kremin rinues nuk e dua (thanks!) dhe as lente me ngjyra nuk do hyne ne syte e mi. [/qb]
Blendo kur thua mendje moderne me ben te qesh sinqerisht /pf/images/graemlins/tongue.gif !
Nje pyetje te vogel kisha per ty se ti nuk je aq i komplikuar. Te duket natyrale ty te lahesh, te qethesh, te rruhesh, te parfumosesh?

Kordelja

Valoris scriptorum

Dicku, kisha pershtypjen se ty te vinte keq kur njerezit binin dakort me ty.

T'i mbeshtesesh mendimin kesaj gjese me kode me lart dhe te ofendosh mentalitetet si agrare apo moderne me duket e cuditshme, per me teper ti dhe kjo gjeja me emer te veshitire u perpoqet te vendosnit kufinjte tuaj, tuajit e theksoj, sepse eshte thjesht reagim.

Me sa shoh qellimi yt eshte teorikisht dhe praktikisht i qarte: Te rrisesh konfuzionin.Une uroj qe t'i te pakten te mos perdoresh pudren, ai do qe "rebelim" qesharak ndaj individualitetit mashkullor, shume meshkuj do ta ndjenin veten te ofenduar qe dikush i tille do quhej mashkull. /pf/images/graemlins/laugh.gif Une jo /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nuk na the gje kete heren e dyte /pf/images/graemlins/tongue.gif aq me pak per mashkulloritetin si produkt social, aty je nje fiasko e deshperuar /pf/images/graemlins/tongue.gif

Shtrydhe dhe ca trurin dhe leri inatet menjane /pf/images/graemlins/tongue.gif

D-J

Forumium maestatis

Pikes i ke rene! Po ti as je ne gjendje te biesh dakord me mua dhe as te me kundershtosh. Thjesht me zhgenjen me cdo rresht me teper.

Ne rast se e ke kuptuar sadopak thelbin e argumentit tim do ta kishe tashme te qarte qe mentalitetin agrar apo modern nuk e shikoj te bashkangjitur me emocionet e mia. Une as ofendoj, as tallem, as ironizoj. Po konstatoj realisht. Kur permend ndryshimet qe kane ndodhur ne bote po jo ne Shqiperi nuk ka aresye per te mos pranuar mentalitetin agrar shqiptar.

Ajo qe po bej une eshte te shtyj kufijte me tutje duke i bere thirrje llogjikes, kurse ju kerkoni te mbani me urrejtje pathologjike dhe aspak bindshmeri kufijt ekzistues.

Qellimi im eshte te qartesoj qetesisht qe njerezit te jene me tolerant dhe me pak paragjykues ndaj kujtdo qe ka zgjedhur me deshiren e vet menyren per te trajtuar veten e vet. Eh pudra... a thua se meshkujt nuk vene puder ne kembe, ***** apo sqetulla. Pse ky percmim ndaj fytyres mashkullore dhe a nuk e ka bazen ne paragjykime?

Sa per mashkulloritetin ( qe ti e ngaterron me mashkullin) si produkt biologjik, ke bere nje gafe feminore dhe nuk ben gje tjeter pervecse zbulon nje boshllek te madh ne njohurite e tua. Nuk eshte tema per te thene me teper.

Ti e dashur Kordie, analizon me inat duke u nisur thjesht nga pozita pershkruese diletantesh me subjektivitet neverites duke mos ju pergjigjur asnjehere me bindje pyetjeve te mia, kurse une e shikoj nga pozita te tjera me normative qe jo vetem e shikojne problemin ne nje kontekst social dhe historik po dhe qe shtrojne pyetje te tilla: a eshte e drejte?

Me duket se harruam karakterin e forumit dhe u zgjatem mbase me teper se cduhet dhe ndoshta pergjigjet tona te gjata me citime te gjata bene qe dhe te tjeret te kene humbur fillin ( me ndodhi dhe mua jo me juve /pf/images/graemlins/tongue.gif ) dhe interesin per kete teme. Apologies for that!

p.s dantellat do mi japesh vete apo te ti heq une /pf/images/graemlins/wink.gif

olti

Neo

Dicko, ti mos e ca koken se i lyen thonjte, heq vetullat dhe qe mban Beauty Case me vete, se nuk ta marrim per keq neve /pf/images/graemlins/tongue.gif :tipsy:

Mashkullin e bejne mashkull leshrat ne mjekerr, gjoks e kudo /pf/images/graemlins/laugh.gif vetuallat e trasha, lekura e masakruar dhe gerhitja /pf/images/graemlins/laugh.gif

Per mua nje mashkull qe ben tualet thjeshte nuk eshte mashkull. Pike mbaroi kjo!

Blendi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:Nje pyetje te vogel kisha per ty se ti nuk je aq i komplikuar. Te duket natyrale ty te lahesh, te qethesh, te rruhesh, te parfumosesh? [/QB]
E para mos pretendo se me njeh. Se dyti, duke shkruar rreshtat pa fund per nje ceshtje qe fundi i fundit eshte pjese e lirive personale - po manifeston nje tjeter karakteristike qe tradicionalisht i eshte atribuar femres.

Nuk eshte ndonje subjekt me interes por pas dushit perdor body lotion, jam pak manjak i markes qe perdor, qethem, rruhem, parfumohem. Gjithashtu qellon qe shoqja menaxhon nje butique kozmetike franceze dhe produktet me te rafinura per meshkuj me vijne falas dhe ua di vlerat dhe perdorimin. Ceshtja nuk ishte - te rrime zhul, lekure thate, te percelluar nga djelli, te qelbur nga djersa. Aspak. Ceshtja ishte metrosexualizmi - kur mashkulli ngadale behet me delikat se shoqja qe ka ne krah, i bukur, si nje lulke qe cel pranvera. Metrosexuali eshte nje narcist, narcizmi eshte bllok mendor qe e ben njeriun nje dimencional, sipas meje.Gimme a break buddy!

Termin e ka prezantuar studiuesi Mark Simpson me 1994 ne librin e vet "Meet the metrosexual":

The typical metrosexual is a young man with money to spend, living in or within easy reach of a metropolis — because that's where all the best shops, clubs, gyms and hairdressers are. He might be officially gay, straight or bisexual, but this is utterly immaterial because he has clearly taken himself as his own love object and pleasure as his sexual preference. Particular professions, such as modeling, waiting tables, media, pop music and, nowadays, sport, seem to attract them but, truth be told, like male vanity products and herpes, they're pretty much everywhere.
—Mark Simpson, "Meet the metrosexual,"

narcis.jpg

_____________? (Fill in the Blanks)

linglingbodega

Primus registratum

sigurisht qe po te kerkosh per fjalen metrosexual del tek www.marksimpson.com. nje interviste qe lexova ishte shume funny, dhe sipas tij keta persona jane metrosexual:

Tom Cruise. David Beckham. Brad Pitt. Vin Diesel. Eminem.

ja dhe nje shpjegim tjeter prej tij:
Also, metrosexuals are not necessarily upper middle class or even middle class. Of course, a high, disposable income is very helpful in pursuit of metrosexuality but not indispensable. Metrosexuality is a matter of ‘personal’ priorities.

In fact, most metrosexuals are likely to be working class. Particularly if they still live with their mum, as many young men do these days with marriage postponed much longer – or perhaps indefinitely – than it was in the past. A working straight young man living at home is effectively ‘gay’ in the sense that his income is almost all disposable: on clothes, clubbing, gym membership and accessories.

intervista te mark simpson

atman

Forumium maestatis

Blendi, do te me lejosh besoj nje korigjim te vogel Narçisizmi eshte koncepti i vjeter, ose baze, mbi te cilin lindi dhe mori forme individualizmi i sotem. Imagjino, njeriun e perqendruar brenda vetes. Eshte zberthim i gabuar ta quash njeri qe i pelqen vetja. Kuptimi mitologjik eshte ai i individualizmit, pra te njeriut te perkulur mbi veten e tij.
Sa per temen, me duket thjesht si diçka personale. Cdo njeri ben ate qe e gjykon te arsyeshme.

D-J

Forumium maestatis

Laura, e di tija sa er mbin komet muve po svuna icik puder, apapapa qelb dynjon /pf/images/graemlins/blush.gif

Neo qepe ti, sflet qosja per qime /pf/images/graemlins/tongue.gif

Blend, smora vesh pse me citove mua kur tjeter citon dhe tjeter shkruan :confused: . Shkrimi gjat apo shkurt me sa di un e tradicionalisht ka qene dhe mbetet prone e mashkullit. Thnx qe me degjove! Sa per librin qe paske lexuar me behet qefi qe paske interesa te tilla apo thjesht kishe ndonje dyshim per veten, pasi me sa kuptova une nga ato qe thua ti me dukesh prototip metroseksuali, pavaresisht nga interpretimi jot i deformuar qe i ke bere shembullit qe ke sjelle, duke permendur narcismin. Po nejse, sic thua dhe ti eshte gje private. Ate lulen e more nga kopertina e librit apo personifikon dike? Mqse e ke lene bosh dicituren po shkruaj: Hi, Im Blendi, gjykoj njerezit nga pamja e jashtme.

D-J

Forumium maestatis

Se harrova me i kthy pergjigje asaj hapses temes a ka metrosexual ne Shqiperi, po nejse se do e boj her tjetr se skom nge tani se do iki me vu ca pare anej nga kuajt se e shtun sot :goofy:

Dhe ti Lara mos na thuj u lodhe apo jo se nuk do japim llogarira ktuja u lodhem apo jo. Oj kjo /pf/images/graemlins/wink.gif

D-J

Forumium maestatis

u r always juicy /pf/images/graemlins/wink.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Dicku, pune e zgjidhur dhe kjo jotja, per ditelindje nje piskatore e ke nga une dhurate /pf/images/graemlins/wink.gif

Blendi, interesante :thumbsup:

P.s.Ju lutem mod. te mos e fshijne kete mesazh, sepse dicku nuk ha argumente. (nuk dyshoja /pf/images/graemlins/laugh.gif )

D-J

Forumium maestatis

Cdokush e kupton Kordele perpjekjen tende anemike per te konvertuar dhe degjeneruar biseden ne plan personal. Coroditja dhe mungesa e theksuar e aftesise per te komunikuar me argumenta me baze dhe jo perversitet llogjik te shtyn te denegrosh deri ne kete mase. Shkrimet e mia dhe pacavuret e tua jane ketu dhe per kete secili gjykon vete.

Sa per dhuraten e pranoj me kenaqesi dhe mqse e bere nderin pse mos t'a cosh deri ne fund dhe te me jepje nje dore se helbete qime pubike jane ato dhe une do ta ktheja favorin me kenaqesi. Po te jesh e zgjuar, e perdor pickatoren dhe per te stimuluar your lifeless private body parts.

Per te njetat aresye qe permende me siper ju kerkoj me miresi moderatoreve mos t'a fshijne postimin tim.