Re: A jane cunat shqiptare Metrosexual?
Dicku, e kuptoj qe ajo fjala "tmerr" shkaktoi gjithe kete reflektim prej teje ne teme.
Te vij edhe nje here rrotull teje une /pf/images/graemlins/wink.gif
Nuk ka lidhje lehtesimi i punerave me mbajtjen e vetes, do thuash ti qe ne raport me dikur e mbajne veten shume me teper meshkuj ne numer, por jo se meshkujt nuk jane mbajtur edhe atehere.
Ka qene aspekt kulturor dhe shprehte qartesisht rangun perkates edhe lartesia e perkujdesjes. Dikur ka qene privilegj, sot edhe komercializem qe kush e perballon dhe e ndjen e ben. Nuk eshte vetem zhvillimi dhe rritja e nivelit te jeteses dicka e tille, por edhe expansioni kulturor i dashur, kete gje e thua dhe ti kur bie si shembuj piersing apo floket fallco.
Jane mbajtur e lyer meshkujt kudrdohere, kujto kulturat egjiptiane (lyerja dhe ruajtja e meshkujve) ato te tribuve (lyerja me gjithefare ngjyrash, tatuazhet, rruajtja e gjithe trupit me kame,piersing ), kujto kulturen franceze (parukat, lyerja e fytyres me puder, parfumosja) e te tjera si keto. Manikyr e pedikyr kane bere edhe para shume shekujve. Ne kulturat arabe, ato egjiptiane e pothuajse ne cdo kulture eshte njohur dhe spikatur perdorimi i shume produkteve qe kane sherbyer edhe si tradita por edhe si shenja dalluese, shumica e tyre perfaqesonin dicka.
Une nuk do thosha qe eshte normale, por sot komercializmi (qe ti aq shume e permende) parashikon studimin e nevojave dhe kerkesave te konsumatoreve dhe konkurrenca e forte kete e ben domosdoshmeri, firmave per te mbijetuar u duhet te "shpikin" e manifakturojne here pas here edhe shume gjera, qe jo te gjitha jane te suksesshme ne treg, cdo gje me kohen, revistat e kane bere punen e tyre, ato nuk kane funksionuar vetem per seksin femer, por edhe por ate mashkullor.Te gjithe e dime qe nje bukuri natyrale uje e sapun nuk do e zbukuronte aq shume kopertinen dhe per tu bere protagoniste revistash, qofte meshkujt qofte femrat, u duhet shume mund si ne palester edhe me pas ne doren e grimierit, ne fillim keto gjera jane pare si pjese e skenarit, e keshtu kane lindur gjerat, ne fillim nje prove, me pas eshte pare qe ka interes, qe eshte nevoje dhe paf i shohim shpejt si te modes dhe shume te kerkuara.Cdo gje ndryshon ne kohe, une kam shprehur opinionin qe nje mashkull qe kujdeset per veten ne kufijte (e mi te lejuar) eshte edhe i pranueshem, mund te ndodhe qe edhe partneri im te perkujdeset per qimet e veta, mire do me vinte, por nuk do honepsja dot nje mashkull qe reflekton nje pathologji ndaj ketyre perkujdesjeve dhe arrin te shpenzoje me shume kohe me keto gjera se me te tjera, femrat vete e dine se cdo te thote parukier, estetist etj etj..ti ketu do me kundershtosh per pervetesim privilegji, jo nuk them keshtu, por figura mashkullore presupozon dicka me te eger dhe natyrale e deri ketu une prap jame e do jem (them) subjektive.
Duke avancuar ne reflektim do thosha qe nje Beckam nuk eshte mashkulli ideal i nje femre, ndoshta per t'u admiruar ne nje kopertine reviste por jo per shembull. E di ti qe imazhi i Beckam eshte censuruar ne Kore pasi shume meshkuj koreane kaluan ne stres duke dashur ta imitojne? Ndoshta edhe e di por normalisht perjpekjet e tyre per t'i perngjasuar ishin aq qesharake sa edhe absurde, pasi ata as per fizionomi dhe as per konstrukt nuk mund t'i afrohen Beckamit /pf/images/graemlins/wink.gif E kupton vete ti tani perse u shqetesua qeveria koreane /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Sidoqofte cdo gje varet nga prioriteti dhe te vendosesh opinionet e mia si norma do qe absurde, une parapelqej ate qe kam shkruar ne te gjitha postimet e mia ne kete teme dhe besoj se ky nuk eshte nje mendim siperfaqesor edhe pse cik me shume lesh te mashkulli se te femra nuk ben keq, jep nje ide per mashkulloritetin, shpesh sherben edhe si "afrodiziak" pamor /pf/images/graemlins/wink.gif
P.s.Mos me thoni qe do m'i mbroni me kaq zjarr edhe kepucet me taka dhe buzekuqin e rimelin per meshkujt (se duket qe vec keto u kane mbetur duke perjashtuar dantellat /pf/images/graemlins/laugh.gif ) pas ca vitesh se une e vara veten me filispanje /pf/images/graemlins/laugh.gif