A eshte SHQIPERIA me KOSOVEN nje ???

migjeni11

Primus registratum
Re: A eshte SHQIPERIA me KOSOVEN nje ???

Me çudit fakti qe ka ende shqiptare, qe mendojne se shqiptaret nuk mund te jetojne me njeri tjetrin.... Po me ke dreqin paskemi jetuar qe prej shekullit te dhjete para krishtit. Qe kur Pirro martohej, me bijen e mbretit te Enkelanes, qe kur dardanet, dalmatet, peristejt, taulanet etj bashkoheshin per kryenkritjen me te madhe anti romake (300 mije ushtare). Me ke jetuam nen perandorine osmane. Pse Tropojes i thone Bajram Curri (ky i binte te ishte matane kufirit) perse ne Korce ka fshat me emrin Dradhe (pas ardhes i emrit Dardan). Mu kujtua nje episod nje dite ndersa shoqeroja disa kolege te mi nga kosova, ne Vlore, permendja shpesh fjalen Kosovare, derisa dikush prej tyre edhe i revoltuar me tha se do ishte mire te thoja shqiptare te kosoves, njelloj si te Tepelenes, Shkodres, etj. Ka njerez ketu qe thone se u dashka pyetur populli... E perkthyer kjo i bie te jete te te marr une leje ty te qendroj ne shtepine time apo ti mua per te njeten arsye... Krahasimin me Gjermanine e beni fort bukur, nuk u bashkokan dot ata me Austrine, Apo edhe me Zvicren, e drejte kjo nuk mund te ndodhe, se austriaket edhe pse popull gjerman e quajne veten austriake(te tille kane qene denbabaden edhe kur luftonin kundra Prusise se Bismarkut gjermanise se sotme, edhe pse asnjehere nuk jetuan sebashku), ndersa ata studentet nga Kosova ma thane shkoqur qe ishin Shqiptare te Kosoves, Te Prishtine, Prizrenit, Ulqinit, e me radhe.
Te mos harrojme se Shqiperia ka nje deklarate pavaresie, te nenshkruar nga nje perfaqesues per çdo krahine (edhe kosova ishte ketu pjese) dhe ne te vetmin rast qe eshte shpallur shtet i pavarur, ky shtet ka perfshire Kosoven. Akush me sa di une, por edhe ata me te zgjuarit se une askush nuk ka abroguar apo rrezuar kete deklarate pavaresie, qe do te thote se kjo eshte ne fuqi dhe teorikisht ne e kemi aktin e bashkimit. Veç na mbetet te gjejme vullnet dhe sigurisht te mesohemi me faktin se te kerkosh bashkimin e shqiperise nuk eshte ndonje mekat dhe as ndonje sfide ndaj bashkimit te europes.

enver llapi

Primus registratum

Luli i vocerr,te pershendes ore vella se me kenaqe zemren me ate shkrimin tend. :wave:

Life Is Memory

Primus registratum

Ky është postimi im i parë në këtë forum.Pashë se nuk kishte ofendime cfarë ka në ~Edituar!!~ (merret icik per reklame /pf/images/graemlins/wink.gif sorry )

Fyerjet ,sharjet ishin deri në absurd.U tërhoqa vërejtjen moderatorëve por hasa në vesh të shurdhër.Kjo qe arësyeja pse u largova nga atje.
Sa i përket temës,besoj se po merremi si shumë me veten tonë aty ku nuk do të duhej.Bashkimin nuk e bëjnë dot as politikat as njerëzit e "elitës' por sipas meje,do bërë bashkimi shpirtëror që akoma nuk e kemi,e pastaj cdo gjë do ecë vetë.

migjeni11

Primus registratum

Shqiperia ESHTE ME Kosoven. Dje Ministri i Jashtem i Shqiperise, kerkoi pavaresi per Kosoven ne OKB, duke u bere per here te pare zeri i shqiptareve te Kosoves. Besnik Mustafai ka replikuar edhe me Vuk Drashkovicin (antishqiptarin e njohur per pjesemarrjen ne palnin patkoi te Milloshevicit dhe tani minister i jashtem i Serbise e Malit te zi), pasi ky i fundit ka kercenuar se deklarate cenon mardheniet Tirane Beograd dhe se kjo prish stabilitetin. Mustafai eshte pergjigjur ne nje deklarate per Tob Channel se Drashkovic nuk duhet ta perfshije Kosove ne mardheniet Tirane Beograd dhe ashtu si Shqiperi Serbia duhet te njohe te drejten e shqiptareve te Kosoves, per te vetevendosur, per te drejtat e tyre. Ne te gjitha agjesite e huaja kerkesa e Mustafait eshte interpretuar si deshire per pavaresi te kufizuar, ndersa citohet qe ai te kete kerkua vetevendosje. Rrofte Shqiperia dhe urime ministreit te ri. Nese vazhdon keshtu megjithe skepticizmin tim per qeverine e re jam i detyruar te parnoj se kemi bere nej hap te madhe para.

migjeni11

Primus registratum

Per te gjene sa me korrekte para deklarates se Mustafait, ekziston kjo deklarate e Presidentit te Shqiperise, mbajtur ne takimin e vendeve te Europes Juglindore ne OKB. Qendrimi i hapur i Shqiperise, pro pavaresise se Kosoves, pak dite para hapjes diskutimeve rreth statusit, shenojme ketu edhe mjaft takime, ne te cilat krere te vendeve te ndryshme, kane mbeshtetur kete qendrim (zvicra, austri, turqia etj). Me poshte eshte fjala e presidentit.

"Është e vërtetë që Ballkani sot ka ndyshuar në drejtim pozitiv. Por ne nuk mund të mohojmë çështje që mbeten ende të pazgjidhura. Në mënyrë që kjo rrugë pozitive të vazhdojë, ne besojmë se ka ardhur koha të nxjerrim përfundimin që një Kosovë e pavarur është zgjidhja më e mirë. Një Kosovë e pavarur do të krijojë më tepër siguri dhe stabilitet në rajon"

alb_girl82

Primus registratum

sipas meje nuk eshte vetem kosova dilema!!!
jane te gjitha rajonet e shqiperise qe tashme bejne pjese te shteteve fqinje.
megjithese kosova eshte e para qe mori si te huash "pavaresine", po ama per rajonet e tjera te shqiperise nuk e besoj se do ket shume shpresa te na i kthejne,d he as ne s'kemi ate fuqi ti marim

S

Scorpion

Guest

Shqiperia jo vetem me Kosoven, po dhe me Maqedonine, Malin e Zi, Turqine e ca shtete qe kemi popullu behemi NJE, dhe dalim 15 milion banore /pf/images/graemlins/grin.gif

alb_girl82

Primus registratum

po ti po enderron me sy hapur o lal, se nuk ti leshon as greqia as mali i zi dhe as maqedonia ato toka
P.S. ku kemi toka ne shqiperi ne lal?

S

Scorpion

Guest

Sa me paske kuptuar /pf/images/graemlins/wink.gif

S'jam aq patriotik jo.

O lal, pse ku jetojme e rrime ne ne Shqiperi ne ajer a uje?

alb_girl82

Primus registratum

me fal desha te thoja ku kemi toka ne turqi... po u ngaterrova sa pash qe kishe shkruar ti, u emozionova!
P.S. une per vete jetoj dhe rri ne itali! /pf/images/graemlins/smile.gif

MLK

Primus registratum

Po atje kemi toka? /pf/images/graemlins/laugh.gif Jo per gjo po te organizojme nonji greve me na i kthy ne ata /pf/images/graemlins/laugh.gif

mistrec-sarande

Primus registratum

Sigurishte qe eshte nje sepse jemi Shqiptare flasim te njejten gjuhe kemi te njejtin flamur edhe te njeten histori.

regele

Forumium maestatis

Edhe une keshtu mendoj, qe jemi nje! Kemi qene dhe do te jemi nje, pavarsisht se sot per arsye poltike dalin teori nga me te ndryshmet mbi emrin real, apo origjinen reale te kosovareve e te shqiptare! Pavarsisht se Kosova do te jete shtet, pavarsisht se do te kete emrin Dardani apo ku di, pavarsisht se do kene nje flamur tjeter, ne mbetemi nje popull, nje gjak!

kalel

Primus registratum

jo nuk eshte dhe nuk e duam kosoven ja dhuroj serbise me gjithe zemer!

regele

Forumium maestatis

Ik o tiger se te shqyeva /pf/images/graemlins/smile.gif

kalel

Primus registratum

perse o luan e don kosoven ti?e dua kosoven po pa kosovar

regele

Forumium maestatis

We all pray for Kingdom, but we don't want God in...

Une e dua Kosoven sic dua Shqiperine, ndoshta jo me te njejtat ndjenja, pasi nuk kam qene e nuk kam jetuar ndonjehere ne Kosove, por kur flitet per Kosoven e kosovaret e konceptoj se flitet per nej pjese te Shqiperise dhe te popullit tone. Keto jane bindjet e mia personale dhe nuk duhen te miratohen nga te gjithe, apo jo?

Legjionixx

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

[/ QUOTE ]

ti mer lal qonke psikopati mo i modhe ''po je ''Shqiptare
Me duket se kosovaret te paskan bo si cyce mali mer pall.

Hajt bac e tu rrite mendja. /pf/images/graemlins/wave.gif

qero

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

[/ QUOTE ]

Sikur shum here qe ja keni dhene
por jo more njeri pa atedhe dhe pa fe
ne jemi ketu dashte a nuk dashte ti
dhe ne jemi pjese e Shqiperis
i pelqeu kjo dikujt apo jo

Nje Shqiperi do te jet mbi dhe