Re: A eshte SHQIPERIA me KOSOVEN nje ???
churchilli:
sdq, kush do te jete bashke me kosovaret, le te shkoje ne kosove qe te mos shohe picirin e te jetuarit ne shqiperi!
prandaj jetoj jashteshtetit une plako /pf/images/graemlins/wink.gif
churchillo une dua me shume Shqiperine te jeni te sigurte!!!nuk jam i ngushte sa ju sa te dua vetem RSH-ne...eshte si te thuash qe meqe kam lindur ne Durres nuk mund te dua qytetet e tjera
...jo me plak se s'arsyetohet keshtu!
jam lindur e rritur ne Durres,por kjo s'do te thote qe nuk ve mbi te gjitha RSH-ne!!!as nuk do te thote qe meqe une jam nga Durresi(nje nder qytetet me me kulture e me te emancipuar ne Shqiperi...per te mos folur per lashtesine dhe rendesine historike te ketij qyteti)ta mbaj veten me prepotence si me te mire,me shqiptar e me "perendimor" se ju te tjeret!!!
sa per Kosoven,po flitet per pavarsine e nje rajoni!!!pra s'mund te arsyetojme si femijet apo shpellaret qe duan gjithçka menjehere!!!duhet kohe...gradualisht!hapi i pare eshte pavaresia!pastaj vijne te tjerat!i vetmi qe eshte kunder bashkimit ne Kosove eshte Rrugova!por edhe ai nuk flet me largpamesi...ai thote qe per momentin Kosoves i nevojitet pavaresia!azgje me teper e azgje me pak!jam plotesisht dakort!per bashkimin ka kohe te flitet.
ti lale me sa mbaj mend je nga vlora,apo jo?pa me thuaj pak ç'ke ti te perbashket me nje shkodran qe s'e ka nje shqiptar nga Kosova?apo mos te ikim kaq larg...ç'ka te perbashket nje vlonjat me nje tirons qe s'e ka nje shqiptar i ish jugosllavise???po uqlinaket nuk qenkan shqiptare???po nje nga verilindja e Shqiperise akoma nuk e paska kuptuar ndryshimin midis tyre e shqiptareve te tjere nga peja apo gjakova qe jane kaq fanatike per bashkimin???apo mos valle,maloket tane nuk jane shqiptare???apo mos valle ata qe jetojne pak kilometra larg kufirit jane teper te ndryshem nga keta maloket tane???
arsyetim komunisti ky...komunizmi teorikisht e historikisht eshte kunder termit komb...aryeton vetem me klasa e me kufij shteterore...
akoma s'i harruat keto paragjykime rajonale ju ore???me kujtoni sllavet,qe vriten e priten me njeri-tjetrin!pale e mbani veten dhe per perendimore!
sa per kulture po te kujtoj qe ndarjen gegeri-toskeri e trashegojme nga influencat e latinizmit ne veri e te grekeve ne jug!!!kjo per fat te keq eshte historia shqiptare!!!mos valle tani duhet te kerkojme ndarjen-siç do greku-ne shkumbin???mos valle ata ne jug te shkumbinit jane me pak shqiptare sa ata te veriut???
dhe nese ti thua qe me shqiptaret e Kosoves NA NDAJNE 90 vjet(gje qe s'eshte fare fare e vertete,pasi izolimi i theksuar ka nisur vetem pas 48-es)une po te them qe gege e toske nga ana tjeter kane vetem 90 vjet QE JANE BASHKUAR!!!bej ti tani llogarite se cila eshte ndarja me e thelle!une e kam krijuar nje fare ideje...po ti???
e pra keto jane ndarje kulturore te THELLA,pasi po flitet per shekuj e shekuj me radhe e jo per 90 vjet!e prapeseprape si gege e toske jetojme mire se bashku...ose te pakten keshtu me duket mua!
fakt eshte qe vetem ne rastin e gegerise e toskerise kemi te bejme me ndarje kulturore,historike e fetare te verteta por qe ballancohen nga etnia e perbashket!te jemi valle budallej ne qe perdorim akoma flamurin kombetar me vetem dy koka e jo me tre siç deshironi?ndofta flamurin per kombin duhet ta bejme me tre koka,njera qe simbolizon latinizmin,tjetra elementin grek, dhe ajo e fundit elementin sllav!pasi nuk kuptoj perse shqiptaret e Kosoves nuk duhet te quhen shqiptare si geget apo tosket kur kane vetem 50 vjet(mor po edhe sikur te kishin 90 vjet...po ta bej qejfin)influence sllave(qe as kjo kurre s'ka qene e forte dhe e theksuar pasi shqiptaret e Kosoves jane izoluar goxha edhe nga kultura serbe,mos harro qe ata iu kthyen serbise vetem pas 89-es).
50 vjet izolim pra nuk jane azgje per nje komb!siç nuk ishin azgje 30 vitet e izolimit gjerman!apo ato 50 vjet qe ndane italianet nga istria e dalmacia?natyrisht mund te flitet per ndryshime ekonomike por jo kombetare apo etnike,nuk eshte kaq i thjeshte e kaq i shpejte formimi i nje kombi te ri.
sa per temen shoh qe nuk paske lexuar mire ç'thashe me siper...satanai u mburr per "zhvillim perendimor",une thjeshte e pyeta ku e sheh!pse te djeg ty lale?
sidomos per ne qe jetojme jashte shtetit ato qe thote satanai na duken dokrra!!!duket sikur tallet me ne!ne kot jetojme ne perendim atehere kur Shqiperia na qenka kaq perpara!
nuk thashe pra qe Shqiperia eshte zi,apo qe s'e dua,pasi une vendin tim e dua njelloj edhe sikur te jete si burundi...jeni ju qe dashurine per atdheun a per nje komb e bazoni vetem ne faktin se sa i pasur apo "perendimor" eshte!
...ju postimet per fat te keq i kuptoni si doni!
une thashe qe pikerisht pasi e dua dhe e njoh vendin tim duhet te jemi realiste!!!une e mburr Shqiperine me te huajt,por te hipin nervat ama kur nje psikopat tallet me emigracionin tone,me punen e djersen tone duke thene qe Shqiperia tashme eshte perendim!
shoh gjithashtu qe paske aftesi te medha parashikimi te se ardhmes...kam degjuar plot te tjere qe dikur ishin te sigurte qe Kosova nuk do arrinte pavaresine,por qe tani e kane qepur gojen...ti ndofta i qenke pershtatur kohes...tani fillon e flet per bashkimin qe do jete i parealizueshem!
...ndofta se e sheh si te mundshem e prandaj shpreson te genjesh veten!nuk e di...une per vete qe nuk i kam aftesite e tua,nuk flas...them vetem te shohim!
po dal pak jashte teme,me aftesite e tua paranormale pa na thuaj pak,pasi kam kuriozitet te madh,a do hyje Shqiperia ne bashkimin europian para turqise?
p.s. lale ti dukesh qe je brumos thelle me paragjykime qe nga shprehjet qe perdor.une jam shqiptar nga RSH-ja,nuk vuaj nga keto paragjykime e prandaj aryetoj ndryshe.