A eshte SHQIPERIA me KOSOVEN nje ???

tirona

Primus registratum
A eshte SHQIPERIA me KOSOVEN nje ???

Kete teme e kam hapur, sepse spesh her me ka ndodhur qe kam qene ne chat me shqiptar te kosoves edhe qe me kan thene qe SHQIPERIA me KOSOVEN nuk kan lidhje bashk ... edhe pse neve kena nje gjuhe te perbashket ...jena nuk jena nje komb ???
tani desha te dija mendimin tuaj edhe te Shqpitareve te shqiperise edhe te kosovareve !!!!!

Baton84

Forumium praecox
Re: A eshte SHQIPERIA me KOSOVEN nje ???

Une jam Shqiptar nga Trojet Shqiptare nen Maqedoni (dikur vilajet i Kosoves).
Mendoi, se une si Shqiptar i perkas kombit shqiptar (logjike :) ) dhe duhet te kesha mundesi te paguaj dhe te punoi per shtetin shqiptar.

Historia na ka ndah, jemi perçah, disa her edhe kemi share njeri tjetrin (ma merr mendja se edhe para 100 vjeteve ka qen ashtu, siç eshte sot, kur ka shqiptar, qe thone, "rrebelat e shqiperse" e ku di une çka)!! Mendoi, se perçarja, sharja etj i perkasin atyre personave, te cilet nuk kan edhe aspak kulture. Nuk kan as mesim per te kuptuar gjerat! Jan mendjemadhe.

Misstirana, me vjen mire qe ti je ne Chat, edhe une disaher hy ne chat, por mendoi, se ne Chat rralle do te gjesh shqiptar, te cilet edhe i kuptoin gjerat!!

Sot njerezit flasin per UÇK-ne e Kosoves. Thone se pavarsia e Kosoves duhet te behet, siç deshin deshmoret!! Por ne fakt, Adem Jashari, Zahir Pajaziti, e shume te tjere kan dashur Bashkimin Kombetar!! Ky eshte fakt!! Por ata chatues ne Chat mendoin, se pavarsia e Kosoves do te ishte me e mira, dhe Shqiptaret e Shqiperise dhe Shqiptaret e Kosoves duhet te ken shtetin e vet!!

Disaher duhet te kesh per ata persona: 1999, kur iken Shqiptaret nga Kosova dhe shkun ne Shqiperi, shqiptaret e Shqiperise u ben vllezer, e sot çka jan?? Mos mendo shume per ato persona Miss. E ardhmja do te na bashkoi!! Jam plotesisht i bindur!

Te fala ke nga une Batoni

P.S. Je ti aty ne foto?? :)

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga misstirona_15:
[qb] Kete teme e kam hapur, sepse spesh her me ka ndodhur qe kam qene ne chat me shqiptar te kosoves edhe qe me kan thene qe SHQIPERIA me KOSOVEN nuk kan lidhje bashk ... edhe pse neve kena nje gjuhe te perbashket ...jena nuk jena nje komb ???
tani desha te dija mendimin tuaj edhe te Shqpitareve te shqiperise edhe te kosovareve !!!!! [/qb]
as me dokumenta e as me zemer nuk jemi nje komb (per fat te keq)

Baton84

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga AMD:
[qb]as me dokumenta e as me zemer nuk jemi nje komb (per fat te keq) [/qb]
Po a? Une mendoi ndryshe.
Ndoshta jam une vetem pakice, qe e dua Shqiperine dhe popullin e saj meshume se çdo vend tjeter.

iriqi

Primus registratum

Une jam i bindur se ne jemi nje komb i vetem, pavaresisht nese kemi lindur ne Shqiperi, Kosove, Maqedoni apo Mal te Zi. Te tjeret na kane ndare e perçare per te na sunduar me mire, per te na marre tokat dhe pasurite, per te na lene te varfer. Por perveç fajeve te te huajve, kemi edhe shume faje vete. Politikanet e sotem si ne Tirane ashtu edhe ne Prishtine pranojne me mire te jene te pare, prijesa, ne domenet e tyre sesa te bashkohen dhe ata te humbin ofiqet. Eshte e vertete se ekzistojne edhe ndryshime midis nesh,por ndryshime te tilla ka, madje edhe me te forta edhe midis nje milanezi dhe siçiliani, nje marsejezi dhe gaskonjasi, pa folur ketu per dallimet ndermjet anglezit, skocezit etj.
Rilindasit tane e kane konsideruar gjithmone Kosoven dhe Maqedonine Perendimore si pjese te trungut ame, Shqiperise. Por sot fatkeqesisht nje pjese e kosovarve dhe me pak e banoreve te Shqiperise nuk e duan bashkimin kombetar.Por ka edhe kosovare qe e duan Shqiperine me gjithe zemer dhe pa interes. Per mua te bashkuar do te jemi me te forte, me te respektuar, por bashkimi duhet te behet dalengadale, si nje proces i natyrshem.

bengu

Primus registratum

AMD lal, cfare te ben ty me shqiptar se mu?

une psh. ngritem ne kembe kur kendohet himni i shqiperise, mburrem me shqiponjen dykrereshe, flas shqip, kam shkuar ne shkolle shqipe, e shkruaj dhe flas shqipen njesoj si ti dhe me kryesorja e ndiej veten shqiptar. he, me cfare ma mohon ti mu shqiptarllekun. pse nuk kam pasaporte shqiptare?! ka shume forumsa me pasaporta italiane, gjermane, amerikane etj, po te gjithe jemi shqiptar.
dhe nje gje per ne fund, a do ti bashkohet kosova shqiperise eshte ceshtje politike dhe asesi ka te beje me ate se kush eshte me shqiptar se tjetri.

pershendetje te gjitheve!

B

briiigi

Guest

/pf/images/graemlins/smile.gif

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga BENG:

dhe nje gje per ne fund, a do ti bashkohet kosova shqiperise eshte ceshtje politike dhe asesi ka te beje me ate se kush eshte me shqiptar se tjetri.

Pershendetje!
Une nuk thashe qe jam me shqiptar se sa ti e as se sa batoni e as se sa Qazimi.
Te gjithe mund te ngrihen e te thone ketu qe jemi shqiptar dhe asnje nuk i ndalon.Mua nuk me intereson kjo,mua me intereson pse shqiptaret e Kosoves nuk duan qe te jene nje me Shqiptaret e Shqiperise?Kjo me intereson mua?
Po te shkosh ne Kosove e te pyesesh nqs duan qe te bashkohen me Shqiperine asnje nuk eshte dakort,kete e ke me 10000%.Pse me shkruani mua ketu jo eshte politika qe nuk e lejon bashkimin.Populli e ka ne dore politiken,por populli nuk e do ate gje(bashkimin e Shqiperise).
Une do isha shume dakort per nje bashkim te Shqiperise me Kosoven gje qe nuk mendoj qe do te realizohet kurre.
Po marr nje rast banal:po kaloja njehere kufirin ne doganen e Morinit ne veri te Shqiperis dhe me ra ne furgon me ca tregtare dhe te gjithe filluan te thonin,ju betohem:Ishallah eshte Amerikani sot doganier...nejse,kaluam kufirin dhe i pyeta po pse Amerikani?Filluan ato,jo po sikur te jete Kosovari(doganieri)na e sekuestron mallin ose nuk na len qe te kalojme kufirin nqs kemi pak me shume gjera se sa lejohet.Ndoshta dhe pa lidhje...
Une nuk kam asnje gje ne lidhje me Kosovaret biles nje pershendetje tani por dua te ju them qe ne kurre nuk do jemi nje komb dhe pse nje gjuhe flasim.
Gjithe te mirat dhe pershendetje te gjithe atyre qe flasin shqip pak rendesi ka se care pashaportash kane.

tirona

Primus registratum

Un nuk po them qe jam me shqiptare se ti vetem se jam tironse , sepse as un nuk e kam pasaporten gjermane, por nuk besoj se ketu eshte problemi se neve gjith shqiptar jemi si ata qe kan lindur ne shqiperi, ne kosov , maqedoni , mal te zi edhe ne tokat came, por besoj se problemi eshte qe shum Kosovar nuk duan te bashkoen me shqiperine, un nuk them qe jan vetem kosovaret ata qe sduan nje bashkim kombetar por un personalisht kam njoftuar shum kosovar qe nuk e duan bashikim edhe qq thojne qe kosova eshte nje gje tjeter edhe NUK ESHTE SHQIPERI!!!
kjo me ben te pyes sepse kjo mendim cfar i ben keta njerez te mendojne keshtu!!!
Do kisha pasur qef te shkruashin edhe ata qe mendojen nuk jena nje komb !!!
Megjithate i pershendes te gjith shqiptaret si ata qe ndodhen ne shqiperi, kosov, maqedoni, mal te zi edhe ata qe jetojne ne kurbet !!!

tirona

Primus registratum

[QB] Un nuk po them qe jam me shqiptare se ti vetem se jam tironse , sepse as un nuk e kam pasaporten gjermane,

me falni desha te thosha pasaporten shqiptare

Baton84

Forumium praecox

[qb] kjo me ben te pyes sepse kjo mendim cfar i ben keta njerez te mendojne keshtu!!![/qb]
Pershendetje misstirona dhe te tjeret ketu ne kete forum.

Sa per ate, se ka njerez, te cilet nuk e duan Bashkimin Kombetar, ke te drejte. Edhe une kam hasur ne persona, te cilet shprehen: "Ata le te rrin atje, edhe ne ketu!"
Ka edhe disa persona, te cilet thone: "Se pari duhet te behet Kosova e pavarur, e pastai mund te behet Bashkimi Kombetar."
Te dyja mendimet nuk mund ti kuptoi. Ata njerez e arsyetoin, se Nderkombetaret jan kunder "Shqiperise se madhe"! Por ne fakt, kerkush prej shqiptareve nuk kerkon "Shqiperine te madhe", vetem Shqiperine e Bashkuar kerkoim.
Une nga zhvillimet ne Kosove (edhe pse nuk jan me origjine nga Kosova) mund te them se ne vitin 1981 kishte persona, qe kerkonin Kosoven si Republike nen Jugosllavine. Kishte edhe shume shqiptar student, te cilet kerkonin Bashkimin Kombetar, dhe te cilet edhe u arrestuan nga policia jugosllave, ndersa njerezit, te cilet kerkonin "vetem" Republike, nuk arrestoheshin si te tjeret, sepse nuk konsideroheshin si te rrezikshem.
Tito dikur ne afer 1980 shkoi ne Prishtine, dhe tha: "Ju nuk jeni Shqiptar, ju jeni Kosovar!!" Nuk duket sikur eshte nje thenje e rendesishem, por nese e analizon kete fjali mire, do te thote: "Mos kerkoni Bashkimin Kombetar, por kerkoni Kosoven sthet te pavarur!"
Nuk me çudit aspak, kur sot zoti Rugova kerkon nje gje te tille! Edhe pse ai din, se kjo kurre nuk mund te ndodh, sepse Kosova nuk mund te mbijetoi si shtet i vetem ne ballkan, kur dihet, se shtet tjere me te medha e kan shume te veshtirre te mbijetoin. Pra, do te thote, se politika e disa partive i ka kufizon mendimet e popullit.
Poashtu egziston edhe nje lokalizem te njerezve te ndryshem. Kur nje njeri nuk ka shkolle, ai lidhet shume me vendin e tij, lidhet edhe meshume me fshatin e tij!!

Çuditem, se pse nuk eshet bere ndo nje sondazh ne Kosove.
Nje organizate nderkombetare kishte bere nje sondazh ne IRJM (ish Republika Jugosllave e Maqedonise). Rezultatet i maj pak mend, por perafersisht thoshin, 60% se jan per Bashkim Kombetar. Dhe mbi 25 % prej tyre do te ishin te gatshem, edhe te luftoin, pra mendoin se me lufte memire do te zgjidheshte çeshtja Shqiptare.

Si fazit mund te them, deri 1990 shqiptaret nuk dinin, se kush jeton jasht kufinit, e tani vazhdon politika, qe i kufizon mendimet e njerezve.
Duhet ditur, se Ushtria Çlirimtare e Kosoves e kishte ne fillim qellimin per Bashkim Kombetar. Por pastai ndryshoi taktika, sepse nderkombetaret kerkonin ashtu (pra, u be kompromis, qe se fundi shihet, se nuk eshte dashur te behet)!

Baton84

Forumium praecox

Saj per ate, te Pavarsise se Kosoves, mund tju them, se Shqiperia e Bashkuar mund te realizohet meheret se sa Kosova e pavarur.
Por veç se shqiptaret nuk kuptoin, se propaganda eshte e tille, qe thuhet: Shqiperia e madhe, dhe qe njerezit te distancohet nga ajo.

Pse?
Sepse Marrveshja e Daytonit nuk lejon ndryshime e kufineve te Jugollavise se dikurshme. Dhe prandai, Maqedonia dhe Sllovenia u krijuan pa lufte. Ndersa, u pavarsua Kroacia dhe Bosnja. Por ne Bosnje ka edhe Serb, dhe ata mbeten ne Bosnje, sepse Marrveshja e Daytonit nuk lejonte, qe Serbia te behet e madhe, apo siç don te thuash, te bashkohet.
Nje nate shikove ne D-Welle nje reportazh per Kosoven. Dhe u pyet nje diplomate te rendesishme nderkombetare, se si do te zgjidhet problemi i Kosovoes. Ajo tha: "Nuk dihet se si do te zgjidhet problemi i Kosoves, por mund te them, se nese do te pavarsohet Kosova, atehere edhe Shqiptaret e Maqedonise, te Kosoves Lindore, te Malit te Zi do te kerkoin nje status me te mire, ndoshta edhe me ndryshime te kufijve!! Prandai, Kosova tani per tani nuk mund te pavarsohet, sepse do te dalin edhe meshume probleme, te cilet do te destabilizonin Ballkanin!!"

E shikoni?? E çka mund te bejm ne? Te gjithe se bashku te kerkoim bashkim, atehere do te ndryshohen kufijt bashke, dhe nuk do te kerkoi me ashkush ndryshim te kufijeve!!

*Plisi*

Primus registratum

o si nuk eshte nja po ai kryekomunisti e titisti rugovna po kqyr te çpik nji term te ri per te na nda pra po don te na quaj kosovar.

edoni

Primus registratum

PO si po me duket se disa persona nuk jane ne gjendje me dallu simbolet shteterore me ato kombetare.Rugove nuk po don me shpik naj identitet te ri vetem se ai po don me kriju simbole shteterore sepse pa simbole shteterore Kosova nuk mund te pavaresohet dhe te pranohet ne organizata nderkombetare si;kombet e bashkuara,parlamenti evropian,e ne te gjitha organizata tjera boterore sepse nuk eshte e mundur qe dy shtete te ken simbole te njajta.Po sa i perket pyetjes a eshte Shqiperia me Kosoven nje vete pyetja eshte shume qesharake.Arsye eshte se Kosova me Shqiperin gjithmone do te jete nje per keto arsye.Heroi kombetar eshte nje si shqiperi si ne kosove-Skenderbeu,flamuri kombetar eshte nje,historia eshte e perbashket dhe shume sende themelore te cilat e karakterizojn nje komb.Mos harroni se Gjermania ka qene e ndare per 45vjet e cka ndodhi ne fund.Gjermania eshte bashku edhe pse bashkimi i gjermanis ka qene shume i demshem per gjermanin perendimore.Pra shpirti i nje kombi eshte shume me i pasur se sa ekonomia e te gjitha te tjera.Problemet me te cilat ballafaqohen shqiptaret me shqiperi jane probleme te trashiguara nga komunizmi,dhe probleme te cilat ne ballafoqehemi ne kosove jane ato te pasluftes.Te gjitha keto probleme do te menjanohen me kohe dhe atehere kombi shqipetare do te luluzoje dhe do te jete komb me me peshe ne ballkan sepse energjine dhe dinamiken te cilen kombi yne e ka mund ta shfrytezoj vetem ne se eshte i bashkuar.perderisa jemi te ndare eshte e pamundur qe te jemi komb i zhvilluar.

beshbossi

Primus registratum

un ekam votuar pa e dite se si!!!aty ishin te dyja njesoj!!!!!c'eshte ky sondazh????a eshte spo eshte?????? :confused: :confused: :confused:

Baton84

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Damastion:
[qb] PO si po me duket se disa persona nuk jane ne gjendje me dallu simbolet shteterore me ato kombetare.Rugove nuk po don me shpik naj identitet te ri vetem se ai po don me kriju simbole shteterore sepse pa simbole shteterore Kosova nuk mund te pavaresohet dhe te pranohet ne organizata nderkombetare si;kombet e bashkuara,parlamenti evropian,e ne te gjitha organizata tjera boterore sepse nuk eshte e mundur qe dy shtete te ken simbole te njajta.Po sa i perket pyetjes a eshte Shqiperia me Kosoven nje vete pyetja eshte shume qesharake.Arsye eshte se Kosova me Shqiperin gjithmone do te jete nje per keto arsye.Heroi kombetar eshte nje si shqiperi si ne kosove-Skenderbeu,flamuri kombetar eshte nje,historia eshte e perbashket dhe shume sende themelore te cilat e karakterizojn nje komb.Mos harroni se Gjermania ka qene e ndare per 45vjet e cka ndodhi ne fund.Gjermania eshte bashku edhe pse bashkimi i gjermanis ka qene shume i demshem per gjermanin perendimore.Pra shpirti i nje kombi eshte shume me i pasur se sa ekonomia e te gjitha te tjera.Problemet me te cilat ballafaqohen shqiptaret me shqiperi jane probleme te trashiguara nga komunizmi,dhe probleme te cilat ne ballafoqehemi ne kosove jane ato te pasluftes.Te gjitha keto probleme do te menjanohen me kohe dhe atehere kombi shqipetare do te luluzoje dhe do te jete komb me me peshe ne ballkan sepse energjine dhe dinamiken te cilen kombi yne e ka mund ta shfrytezoj vetem ne se eshte i bashkuar.perderisa jemi te ndare eshte e pamundur qe te jemi komb i zhvilluar. [/qb]
Pershendetje Damastion

Ai flamur, nuk eshte flamuri i Dardanise, siç thote Rugova. Ai flamur ka yllin israelit. Dhe se fundi, ai flamur ka kryçin sllav!! Shikoje njeher mire!! Ai flamur ka qen flamur i partise te LDK-se! Nuk mundet nje person te bej nje flamur per nje shtet!!
Me thua, cili eshte flamuri shteteror i Gjermanise, dhe cili eshte flamuri kombetar i Gjermanise?? Nese me tregon, do te ishte mire.
Nje symbol nuk behet per nje vit, por behet me vite! Mbasi fitoi Gjergj Kastrioti kunder turqeve, ai flamur nuk u be flamur kombetar. Vite kaluan, deri sa flamuri u krijua!!

edoni

Primus registratum

Pershendetje poashtu Baton..

"Ai flamur, nuk eshte flamuri i Dardanise, siç thote Rugova. Ai flamur ka yllin israelit. Dhe se fundi, ai flamur ka kryçin sllav!! Shikoje njeher mire!! Ai flamur ka qen flamur i partise te LDK-se! Nuk mundet nje person te bej nje flamur per nje shtet!!"

po ne ne kosove thojm sa din aq flet.ne kosoven e pasluftes disa patriota jan tuj bo nje propagande agresive te bazuar ne fakte fiktive.piksepari ai ylle eshte ylli me gjashtecepa i njajt si i Skenderbeut te madhe dhe se nuk e di se a ki pa ndonjehere yllin e Davidit simbol te cilin israeli e shfrytezon sepse ai ylle eshte shume i ndryshem nga ylli te cilin Rugova e ka adoptu ne flamurin e kosoves.te lutem verteto fakte njehere e pastaj argumento.a e din ti qe ketu ne angli asnje historian anglez nuk e merr nje historian shqipetare seriozisht.arsyeja eshte se ne argumentojm ne fakte te pabaza dhe fiktive,keshtu qe historian te vertet shqipetare te cilet jane vertet historian kane shume probleme qe te argumentojn me anglezet apo ndonje historian tjeter per shkak ketyre kuazi historianve te cilet na kan marr ftyren.sa i perket kryqit e atyne pallavrave as qe do te diskutoj sepse ajo eshte shume qesharake dhe vetem njerez te cilet jane shume laik dhe nje partiak,provincial mund te besojn ne keto pallavra.
Flamuri shteteror i gjermanise eshte trengjyresh-sarit,kuq dhe zeze.kurse kombetar eshte i njajt po vetem me shqiponjen njekreheshe.po kjo nuk ka rendesi sepse gjermania lindore gjate kohes se komunizmit ka pas nje flamur te ndryshem nga gjermania perendimore e une e krahasova kosoven me shqiperin njajt si ne ate kohe kur ata kan qen te ndare dhe kan pase flamur te ndryshem.

"Nje symbol nuk behet per nje vit, por behet me vite! Mbasi fitoi Gjergj Kastrioti kunder turqeve, ai flamur nuk u be flamur kombetar. Vite kaluan, deri sa flamuri u krijua!!"

Po ajo eshte shume thjesht cdo shtet ka pasur shume flamuj te ndryshem gjate ekzistences se vet,ne rast te se ky flamur nuk i pelqen popullates se kosoves atehere ai mund te ndryshohet,rugova nuk do te jete president pergjithmone.cka eshte me rendesi se ne kemi flamur shteteror qe kur kosova te pavaresohet ka flamur te vet.po me trego ti mua nje send.a me gjen nje flamur ne bote qe eshte vendose nga popullata.cdo flamur eshte prezantu cdo mbreti apo presidenti.

tirona

Primus registratum

[qb] PO si po me duket se disa persona nuk jane ne gjendje me dallu simbolet shteterore me ato kombetare.Rugove nuk po don me shpik naj identitet te ri vetem se ai po don me kriju simbole shteterore sepse pa simbole shteterore Kosova nuk mund te pavaresohet dhe te pranohet ne organizata nderkombetare si;kombet e bashkuara,parlamenti evropian,e ne te gjitha organizata tjera boterore sepse nuk eshte e mundur qe dy shtete te ken simbole te njajta.Po sa i perket pyetjes a eshte Shqiperia me Kosoven nje vete pyetja eshte shume qesharake.Arsye eshte se Kosova me Shqiperin gjithmone do te jete nje per keto arsye.Heroi kombetar eshte nje si shqiperi si ne kosove-Skenderbeu,flamuri kombetar eshte nje,historia eshte e perbashket dhe shume sende themelore te cilat e karakterizojn nje komb.Mos harroni se Gjermania ka qene e ndare per 45vjet e cka ndodhi ne fund.Gjermania eshte bashku edhe pse bashkimi i gjermanis ka qene shume i demshem per gjermanin perendimore.Pra shpirti i nje kombi eshte shume me i pasur se sa ekonomia e te gjitha te tjera.Problemet me te cilat ballafaqohen shqiptaret me shqiperi jane probleme te trashiguara nga komunizmi,dhe probleme te cilat ne ballafoqehemi ne kosove jane ato te pasluftes.Te gjitha keto probleme do te menjanohen me kohe dhe atehere kombi shqipetare do te luluzoje dhe do te jete komb me me peshe ne ballkan sepse energjine dhe dinamiken te cilen kombi yne e ka mund ta shfrytezoj vetem ne se eshte i bashkuar.perderisa jemi te ndare eshte e pamundur qe te jemi komb i zhvilluar. [/qb]
E para ... nuk mendoj qe kjo pyetje qe bera un te jet pyetje qesharake , sepse nuk eshte pyetje qe me mundon vetem mu edhe shum e shum te tjere...edhe qe nuk gjene pergjigje!!!

tirona

Primus registratum

Masanej nuk e di sepse i ngataroni keta pun keshtu me gjermanin e rugoven etj. them qe nuk ka lidhje as gjermania as rugova me kete pyetje sepse nuk desha te disha se si mendon rugova per kete ( sepse kete e dim ) por desha te disha se si mendon populli!!!

Baton84

Forumium praecox

[qb]po ne ne kosove thojm sa din aq flet.ne kosoven e pasluftes disa patriota jan tuj bo nje propagande agresive te bazuar ne fakte fiktive.piksepari ai ylle eshte ylli me gjashtecepa i njajt si i Skenderbeut te madhe dhe se nuk e di se a ki pa ndonjehere yllin e Davidit simbol te cilin israeli e shfrytezon sepse ai ylle eshte shume i ndryshem nga ylli te cilin Rugova e ka adoptu ne flamurin e kosoves.
[/qb]"Ne ne Kosove thojm sa din aq flet!!" Mos mendo vlla se vetem ti ate shprehje e perdor. Ketu shihet, se sa i mbyllur je. Shihet forte mire, se sa "egocentral" je duke folur.
Sa per propaganden nga "disa patriota" (citat nga ti) mund te them, se qdo shprehje nuk vjen kot. Nuk dua te hy ne politike, por besoi, se ata lideret tane vete kan fahin, qe behen josimpatik ne popull, mbasi ja nuk kunoin, apo takohen me njerez, te cilet edhe ne te njejten kohe te mbysin!!
Ndersa, sa per yllin. Une hala mendoi se eshte ylli i judeve, sepse jan judet ata, qe e mbajn SHBA-ne te forte, dhe keshtu edhe Rugova mendon. Mendon, se judet do te na ndihmoin neve! Vertete ndoshta eshte shprehje e pabaze, pra, nuk kam as fakte ketu, por nje fakt me mjafton, mbasi ti kerkon, qe ne shqiptaret nuk din te argumentoim: Gjergj Kastrioti Skenderbe asgje nuk ka te bej me Kosoven! Shqiperia e atehershme nuk perfshinte tokat shqiptare jashte Shqiperise se sotme. Ky eshte fakt i mjaftueshem, pse ylli i Skenderbeut nuk ka qka kerkon ne flamurin e shtetit te Kosoves!! Nese shqiptaret e Kosoves mendoin te bejn shtet te vetem, dhe te mos u intersoi se qka ndodh ne Shqiperi, atehere edhe Kosova nuk ka edhe qka mer simbole te Shqiperise (mendimi im personal, edhe logjik)!!!

[qb]te lutem verteto fakte njehere e pastaj argumento.a e din ti qe ketu ne angli asnje historian anglez nuk e merr nje historian shqipetare seriozisht.arsyeja eshte se ne argumentojm ne fakte te pabaza dhe fiktive,keshtu qe historian te vertet shqipetare te cilet jane vertet historian kane shume probleme qe te argumentojn me anglezet apo ndonje historian tjeter per shkak ketyre kuazi historianve te cilet na kan marr ftyren.
[/qb]Nese e ke fjalen per historianet e Kosoves, duhet te jap te drejte. Mos fol edhe ti, qka nuk din, se si jan punet ne Shqiperi. Se ne Kosove historianet shqiptare kan mesuar historine e Jugosllavise! Historine e vllazrim-bashkimit. Ka disa, te cilet shprehen, se jan ndryshuar, dhe behen me demokratik se demokrati me i madh, por prap, atyre u djeg, se dikur kishin marre rroge te mire nga Jugosllavia!! Dr. Rugova nuk kishte shkruar kot liber per zotin Tito, dhe per popullin jugosllav, ne te cilen shqiptaret duhet te kene nje vend te posaqem. Dhe keshtu, Nebike Kelmendi dhe shume njerez prane Rugoves bejn edhe gjuhe te vetem, bejn gjuhe, e cila nuk eshte e njejte sikur gjuha letrare (edhe pse Shkrimtaret, Intelektualet, Historianet, etj nga gjithe trojet shqiptare u morren vesh per nje gjuhe standarte, e cila do te fliheshte ne qdo vend shqiptar!!) !!

[qb]sa i perket kryqit e atyne pallavrave as qe do te diskutoj sepse ajo eshte shume qesharake dhe vetem njerez te cilet jane shume laik dhe nje partiak,provincial mund te besojn ne keto pallavra.
Flamuri shteteror i gjermanise eshte trengjyresh-sarit,kuq dhe zeze.kurse kombetar eshte i njajt po vetem me shqiponjen njekreheshe.po kjo nuk ka rendesi sepse gjermania lindore gjate kohes se komunizmit ka pas nje flamur te ndryshem nga gjermania perendimore e une e krahasova kosoven me shqiperin njajt si ne ate kohe kur ata kan qen te ndare dhe kan pase flamur te ndryshem.
[/qb] Une jam nga trojet Shqiptare nen Maqedoni! Pra, nuk kam qka te jesha pro PDK dhe qka te jesha kunder LDK dhe anasjelltas. Vetem fakti, qe LDK eshte kunder shqiptareve me ben, qe une te mos simpatizoi LDK-ne! Pse them, se eshte kunder Shqiptareve, sepse eshte ajo parti, e cila thote "Kosovar", dhe ajo parti, e cila me mire shkon ne Beograd se sa ne Tirane!! Ajo parti, e cila mevone do te me thoshte Tetovar? Te tjereve Preshevar, Kumanovar, Ulqinas?? Pse ky lokalizem?
Saj per flamurin, me fal, por nuk ka flamur shteteror dhe flamur kombetar!! Nese keto fjali do te perdoreshin ne Gjermani, menjeher mediat dhe shoqeria gjermane do te thoshte, se ky eshte nazist!!

[qb]"Nje symbol nuk behet per nje vit, por behet me vite! Mbasi fitoi Gjergj Kastrioti kunder turqeve, ai flamur nuk u be flamur kombetar. Vite kaluan, deri sa flamuri u krijua!!"

Po ajo eshte shume thjesht cdo shtet ka pasur shume flamuj te ndryshem gjate ekzistences se vet,ne rast te se ky flamur nuk i pelqen popullates se kosoves atehere ai mund te ndryshohet,rugova nuk do te jete president pergjithmone.
[/qb]
E pse vella nervozohesh, kur disa njerez nuk duan te pranoin ate flamur! Kur fillon populli te thote, se ka kryq te Jugosllavise dhe se ka yll te judeve!! Vella, a mendove, se koha eshte sikur 1990, kur Rugova kandidoi si i vetem kandidat, dhe u zgjodh president i Kosoves. Mendove, se Rugova (LDK) nuk do te kete opposite a?? Koha ka ndryshuar, edhe pse tani Rugova me qe 12 vite eshte president i Kosoves, qe shihet vetem ne shtete diktatoriale. E prandai tani populli fillon te fole, jo shiko ky ka keshtu dhe ky ashtu!!
Sa per kryqin, kjo do te vuloste edhe deshiren e Serbise, e cila thote, se Kosova eshte dhe ka qen pjese e Serbise!!

[qb]cka eshte me rendesi se ne kemi flamur shteteror qe kur kosova te pavaresohet ka flamur te vet.po me trego ti mua nje send.a me gjen nje flamur ne bote qe eshte vendose nga popullata.cdo flamur eshte prezantu cdo mbreti apo presidenti. [/qb]
Para 200 vite ka vendos mbreti apo presidenti, por sot nuk vendos populli!! Ore vella, ne Zvicer vetem per nje ndryshim te nje pike ne Kushtetute pyete ter populli!!! Ndersa, shiko njeher edhe pak mbrapa, kur ne IRJM (ish Republika Jugosllave e Maqedonise) beri zgjedhje per ndryshimin e flamurit! Kur dielli u ndryshua!!

P.S. Mos mendo, se jam nga Shqiperia! Disa do te mund te mendoin ashtu! Sepse mbasi u shpreha shume kunder disa njerezve ne Kosove, nuk do te thote se jam nga Shqiperia! Ti besoi se ashtu do te logjikoishe! Jam i bindur, sepse kam pare shume her!! Ndersa, edhe Shqiptar te Shqiperise, edhe Shqiptar te IRJM-se mund te kritikohen! Te ishin vetem Shqiptaret e Kosoves per tu kritikuar, atehere tokat shqiptare e IRJM do te ishin se paku te qliruara dhe te bashkuar me Shqiperine!!!

Te fala vella.