Re: A eshte SHQIPERIA me KOSOVEN nje ???
Fillimisht postuar nga Damastion:
[qb]po ne ne kosove thojm sa din aq flet.ne kosoven e pasluftes disa patriota jan tuj bo nje propagande agresive te bazuar ne fakte fiktive.piksepari ai ylle eshte ylli me gjashtecepa i njajt si i Skenderbeut te madhe dhe se nuk e di se a ki pa ndonjehere yllin e Davidit simbol te cilin israeli e shfrytezon sepse ai ylle eshte shume i ndryshem nga ylli te cilin Rugova e ka adoptu ne flamurin e kosoves.
[/qb]"Ne ne Kosove thojm sa din aq flet!!" Mos mendo vlla se vetem ti ate shprehje e perdor. Ketu shihet, se sa i mbyllur je. Shihet forte mire, se sa "egocentral" je duke folur.
Sa per propaganden nga "disa patriota" (citat nga ti) mund te them, se qdo shprehje nuk vjen kot. Nuk dua te hy ne politike, por besoi, se ata lideret tane vete kan fahin, qe behen josimpatik ne popull, mbasi ja nuk kunoin, apo takohen me njerez, te cilet edhe ne te njejten kohe te mbysin!!
Ndersa, sa per yllin. Une hala mendoi se eshte ylli i judeve, sepse jan judet ata, qe e mbajn SHBA-ne te forte, dhe keshtu edhe Rugova mendon. Mendon, se judet do te na ndihmoin neve! Vertete ndoshta eshte shprehje e pabaze, pra, nuk kam as fakte ketu, por nje fakt me mjafton, mbasi ti kerkon, qe ne shqiptaret nuk din te argumentoim: Gjergj Kastrioti Skenderbe asgje nuk ka te bej me Kosoven! Shqiperia e atehershme nuk perfshinte tokat shqiptare jashte Shqiperise se sotme. Ky eshte fakt i mjaftueshem, pse ylli i Skenderbeut nuk ka qka kerkon ne flamurin e shtetit te Kosoves!! Nese shqiptaret e Kosoves mendoin te bejn shtet te vetem, dhe te mos u intersoi se qka ndodh ne Shqiperi, atehere edhe Kosova nuk ka edhe qka mer simbole te Shqiperise (mendimi im personal, edhe logjik)!!!
[qb]te lutem verteto fakte njehere e pastaj argumento.a e din ti qe ketu ne angli asnje historian anglez nuk e merr nje historian shqipetare seriozisht.arsyeja eshte se ne argumentojm ne fakte te pabaza dhe fiktive,keshtu qe historian te vertet shqipetare te cilet jane vertet historian kane shume probleme qe te argumentojn me anglezet apo ndonje historian tjeter per shkak ketyre kuazi historianve te cilet na kan marr ftyren.
[/qb]Nese e ke fjalen per historianet e Kosoves, duhet te jap te drejte. Mos fol edhe ti, qka nuk din, se si jan punet ne Shqiperi. Se ne Kosove historianet shqiptare kan mesuar historine e Jugosllavise! Historine e vllazrim-bashkimit. Ka disa, te cilet shprehen, se jan ndryshuar, dhe behen me demokratik se demokrati me i madh, por prap, atyre u djeg, se dikur kishin marre rroge te mire nga Jugosllavia!! Dr. Rugova nuk kishte shkruar kot liber per zotin Tito, dhe per popullin jugosllav, ne te cilen shqiptaret duhet te kene nje vend te posaqem. Dhe keshtu, Nebike Kelmendi dhe shume njerez prane Rugoves bejn edhe gjuhe te vetem, bejn gjuhe, e cila nuk eshte e njejte sikur gjuha letrare (edhe pse Shkrimtaret, Intelektualet, Historianet, etj nga gjithe trojet shqiptare u morren vesh per nje gjuhe standarte, e cila do te fliheshte ne qdo vend shqiptar!!) !!
[qb]sa i perket kryqit e atyne pallavrave as qe do te diskutoj sepse ajo eshte shume qesharake dhe vetem njerez te cilet jane shume laik dhe nje partiak,provincial mund te besojn ne keto pallavra.
Flamuri shteteror i gjermanise eshte trengjyresh-sarit,kuq dhe zeze.kurse kombetar eshte i njajt po vetem me shqiponjen njekreheshe.po kjo nuk ka rendesi sepse gjermania lindore gjate kohes se komunizmit ka pas nje flamur te ndryshem nga gjermania perendimore e une e krahasova kosoven me shqiperin njajt si ne ate kohe kur ata kan qen te ndare dhe kan pase flamur te ndryshem.
[/qb] Une jam nga trojet Shqiptare nen Maqedoni! Pra, nuk kam qka te jesha pro PDK dhe qka te jesha kunder LDK dhe anasjelltas. Vetem fakti, qe LDK eshte kunder shqiptareve me ben, qe une te mos simpatizoi LDK-ne! Pse them, se eshte kunder Shqiptareve, sepse eshte ajo parti, e cila thote "Kosovar", dhe ajo parti, e cila me mire shkon ne Beograd se sa ne Tirane!! Ajo parti, e cila mevone do te me thoshte Tetovar? Te tjereve Preshevar, Kumanovar, Ulqinas?? Pse ky lokalizem?
Saj per flamurin, me fal, por nuk ka flamur shteteror dhe flamur kombetar!! Nese keto fjali do te perdoreshin ne Gjermani, menjeher mediat dhe shoqeria gjermane do te thoshte, se ky eshte nazist!!
[qb]"Nje symbol nuk behet per nje vit, por behet me vite! Mbasi fitoi Gjergj Kastrioti kunder turqeve, ai flamur nuk u be flamur kombetar. Vite kaluan, deri sa flamuri u krijua!!"
Po ajo eshte shume thjesht cdo shtet ka pasur shume flamuj te ndryshem gjate ekzistences se vet,ne rast te se ky flamur nuk i pelqen popullates se kosoves atehere ai mund te ndryshohet,rugova nuk do te jete president pergjithmone.
[/qb]
E pse vella nervozohesh, kur disa njerez nuk duan te pranoin ate flamur! Kur fillon populli te thote, se ka kryq te Jugosllavise dhe se ka yll te judeve!! Vella, a mendove, se koha eshte sikur 1990, kur Rugova kandidoi si i vetem kandidat, dhe u zgjodh president i Kosoves. Mendove, se Rugova (LDK) nuk do te kete opposite a?? Koha ka ndryshuar, edhe pse tani Rugova me qe 12 vite eshte president i Kosoves, qe shihet vetem ne shtete diktatoriale. E prandai tani populli fillon te fole, jo shiko ky ka keshtu dhe ky ashtu!!
Sa per kryqin, kjo do te vuloste edhe deshiren e Serbise, e cila thote, se Kosova eshte dhe ka qen pjese e Serbise!!
[qb]cka eshte me rendesi se ne kemi flamur shteteror qe kur kosova te pavaresohet ka flamur te vet.po me trego ti mua nje send.a me gjen nje flamur ne bote qe eshte vendose nga popullata.cdo flamur eshte prezantu cdo mbreti apo presidenti. [/qb]
Para 200 vite ka vendos mbreti apo presidenti, por sot nuk vendos populli!! Ore vella, ne Zvicer vetem per nje ndryshim te nje pike ne Kushtetute pyete ter populli!!! Ndersa, shiko njeher edhe pak mbrapa, kur ne IRJM (ish Republika Jugosllave e Maqedonise) beri zgjedhje per ndryshimin e flamurit! Kur dielli u ndryshua!!
P.S. Mos mendo, se jam nga Shqiperia! Disa do te mund te mendoin ashtu! Sepse mbasi u shpreha shume kunder disa njerezve ne Kosove, nuk do te thote se jam nga Shqiperia! Ti besoi se ashtu do te logjikoishe! Jam i bindur, sepse kam pare shume her!! Ndersa, edhe Shqiptar te Shqiperise, edhe Shqiptar te IRJM-se mund te kritikohen! Te ishin vetem Shqiptaret e Kosoves per tu kritikuar, atehere tokat shqiptare e IRJM do te ishin se paku te qliruara dhe te bashkuar me Shqiperine!!!
Te fala vella.