A eshte i nevojshem ndikimi Arab ne Shqiperi???

A eshte i nevojshem ndikimi Arab ne Shqiperi???

Tani,jo pa qellim e hapa kete teme,sepse ka njerez qe mendojne se ,muslimanizmi shqiptar shpeton nga zhdukja vetem ne saje te fundamentalizmit arab,pra vetem ndikimi i Sauditeve do qoje perpara islamin shqiptar.Une nuk jam dakord me kete,duke ditur historine e muslimanizmit shqiptar(aq sa di)besoj qe muslimanizmi shqiptar nuk ka qene kurr i rrezikuar per tu zhdukur(e kunderta,mendoj une,do ndodhe po te hyje Wahabizmi i eger ne shqiperi),bektashinjte njihen si tolerante te medhenj.Kete teme nuk e hapa tek "teologjia" per vete nuancat sociale, dhe jo fetare, qe dua ti jap kesaj teme.Pra kur behet fjale per "tolerance "fetare ne shqiperi,une ia dedikoj kete bektashinjve te urte dhe aspak ekstremista.Mendojeni vete se cfar tolerance do kete mbas disa vjetesh te ndikimit fundamentalist Saudit ne Shqiperi!!!!
tema edhe mund te mbyllet,nqs nuk e shohin te arsyeshme moderatoret,por shpresoj qe jo!!
Ju lutem, :thumbsup: kulture!!!

OROSHI

Primus registratum
Re: A eshte i nevojshem ndikimi Arab ne Shqiperi???

Me ra ne dore nje shkrim ku tregohet per seancen e 22-te te KK te Lipjanit(kosove).Shumica e keshilltareve komunale te Lipjanit i thane JO ndertimit te nje xhamije te re ne Magure.Fitim Selimi,ne diskutimin e tij,tha qe:me vjen keq kur shoh qe disa te rinj po mundohen te perhapin zakone Islamike-Arabe ne Kosove,si ndertimin e xhamijave te reja neper vende te reja,kthimin e perqeve tek grate/vajzat tona etj.Keshilltaret komunale kane dale ne konkluzionin qe :jane disa qarqe Arabe te cilet jane te interesuar qe rinia shqiptare e Kosoves te marre kahje te padeshirueshme,duke stimuluar materialisht.

LERTI

Primus registratum
Re: A eshte i nevojshem ndikimi Arab ne Shqiperi???

pu pu pu pu pu pu ca bohet .............
pak i kemi ato arabe qe jane edhe te tjere na duhen ne edhe u fundos shqiperia dhe do thote bota : NGA SHQIPERIA VJEN TI ? SHQIPERIA AI VENDI I TERRORISTAVE ? hajde hajde ca bohet ....... POSHT TERORISTAT MYSLIMAN ...........