A eshte e drejte mungesa e lirise ndaj vajzave ne Shqiperi?

Florus

Forumium maestatis
Re: A eshte e drejte mungesa e lirise ndaj vajzave ne Shqiperi?

Rozalina, pergjigjen ta dha smrtalb /pf/images/graemlins/smile.gif eshte shume e vertete qe femijet sot rriten ne nje moshe me te vogel se me perpara dhe kjo eshte dicka normale :book: problemi me i madh sipas meje eshte se kjo rritje e shpejte e femijve po i gjen prinderit te papergatitur :shrug:

smrtalb

Primus registratum

FloBo... po kerkoja e po kerkoja per ate fjale, dhe ti e the shume me bukur ate qe doja te thoja une (prinderit e papergatitur).

vllaznia 2001

Primus registratum

Prinderit flejn gjum e femia livadhisin si dojn vete

smrtalb

Primus registratum

epo prinderit ne dore e kane me fjete gjume itash apo ma vone. mos te flejne nese e kane aq problem. por kjo eshte problemi, se prinderit dun me fjete e mos me u shqetesu per ato pune prandaj ia fusin mendje te lehte dhe nuk i lejojne femijte me ike kurrkun por i mbyllin mrena. epo atehere kush i ka fajet? femija apo prindi?

vllaznia 2001

Primus registratum

Zotin ja lozin se ska per mi prind se ata nuk te mesojn kurr keq

vllaznia 2001

Primus registratum

Po a ban me e dit prej ka je ti mor grup se po bahem kureshtar

smrtalb

Primus registratum

kurse une nuk po vuaj nga kureshtja hic...

smrtalb

Primus registratum

vuaj nga kureshtja -> vetem po mundohesha me gjete nje menyre tjeter per te ju pergjigje pyetjes (pa perdorur mbiemrat femerore mashkullore te gjuhes shqipe).

vllaznia 2001

Primus registratum

Per çfar mbiemrash e ke fjalen se ktu ske mbiemra po asht vetem tema e ma siperme

smrtalb

Primus registratum

kureshtar/ kureshtare

a duhet me ta shpjegu gjithcka fije per fije ty djale?

sa per temen e mesiperme e morem vesh se cfare mendimi ke ti. vec them ishalla do rritesh pak perpara se te besh femije qe te kuptosh me mire problemet qe sjell menyra jote e te te menduarit.

vllaznia 2001

Primus registratum

Ne rradh te par ba me me dhan mend ti un vras vedin se do te jesh naj adoleshent qe ke qef me u rrit para kohe po smundesh.

smrtalb

Primus registratum

e kush ishte rradha e dyte?

Princesha

Primus registratum

Flobo edhe smrtalb, pse flisni sikur jeni rrit ne Miami apo Lesh Vegas? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Un e di qe tani nuk ndodheni ne shqipni edhe nuk jeni ne korrent me gjendjen atje, po as un nuk jam, por e di se si ka shku shqipnia.
E kuptoj komplet ku e keni muhabetin te dy, edhe keni SHUME te drejt, prinderit e kan per detyre te komunikojn me femijte e vet, te merren vesh me fjale, sepse femija ka llogjiken e vet, ka personalitet. Po prinderit jane shume te friksum nga gjanat qe po nigjohen per dite edhe jetojn me frik per fmijt e tyne.
Ata nuk kane siguri t'ja lejn ne dore te fmijve pikerisht ne kyt periudhe, nuk asht momenti i pershtatshem, as nuk jam per izolim total, por kujdes ekstra duhet, nje kufi i pranushem.

smrtalb

Primus registratum

jo jo, nuk jam rrite as ne Miami e as ne Las Vegas... ndoshta sepse jam rrite atje diku afer Shkodres e kuptoj krejt gjendjen e atyre vajzave 13-14 vjecare. mundohem te mbaj lidhje me Shqiperine, gjithashtu shoh edhe sesi rriten vajzat ketu rrotull meje dhe mendoj se s'ka shume ndryshime nga Miami apo nga Shkodra. Eshte e njejta gjendje dhe sipas mendimit tim vetem nje komunikim midis prinderve dhe ketyre 13-14 vjecareve do ish zgjidhja me e mire si ne Miami ashtu edhe ne Shkoder.

Rozalina... bashkohem gjithsesi edhe me mendimin tend, nje midis po kerkoja edhe une me arsyetimin tim.

smrtalb

Primus registratum

engjelli... mbaroje fjaline kur e fillon, heren tjeter. /pf/images/graemlins/tongue.gif

vllaznia 2001

Primus registratum

Engjelli nepi dhogari mire ktyne fmive te vegjel se jan tuj u rrit e duhet me i msu mas me marr rrug te keqe.Po na e difto pra ate vendin qe je rrit afer Shkodres apo andej nga Dukagjini qe ne Shkoder i thojn SH.B.D

smrtalb

Primus registratum

Jo JO nuk jam rrite tek i njejti qytet me ty /pf/images/graemlins/tongue.gif . Dhe mos kujto se duke folur keq per nje nga fshatet e rrethit tend po ben ndonje trimeri. Vetem tregon sesa bosh eshte kryti yt.

p.s: persa e vogel eshte Shqiperia, edhe Vlora afer me Shkodren i takon. mundohu me shume per me gjete qytetin tim

vllaznia 2001

Primus registratum

As spo me shkon ner mend me u mendu per ate pun ishalla tesh po rrim naj dite bashk ne Shkoder e tesh po e shofim kush e ka kryt ma bosh.Un skam dasht me e besu po asht e vertete qe rref.shqiptar kur vin ne Shqiperi nxjerrin kujin njerzit me ta se i len me pasoja Amerika.