A ekziston Shqiperia e Madhe?

A ekziston Shqiperia e Madhe?

Te dashur miq! Ketu ne Greqi shpesh kam degjuar te flitet per "Shqiperine e madhe" si dicka inekzistente dhe te pjelle nga truri i "nacionalisteve shqiptare" Si mendoni ju? Jetojme ne nje toke te marre borxh apo jemi vertet autoktone te nje vendi te madhe te cilin na e kane copetuar? Jemi nje rrace e vetme apo "na kane sjelle" (sic thone greket) para 800 vjetesh per te mbushur territoret. Do te desha shume te dija mendimet e bashkeatdhetareve te mij persa i perket kesaj teme

Hilari Klinton

Primus registratum
Re: A ekziston Shqiperia e Madhe?

Po edhe sheshin skenderbeu ta qujame sheshi Aldo Moro. Kukesin ta quajme kukovski. Vloren vloraqis edhe ne pashaporte te emerohemi. Shtetsia "askushi". Jam nje femije i jashteligjshem i botes. HE RENEAAAA. Se je dhe force speciale

ados

Primus registratum

Hilari...uaaauuuu..!!! Edhe nje here te ta shpjegoj. Shqiptaret e Shqiperise nuk kane asnje lidhje me ata te Kosoves apo te maqedonise.Vetem nje gjuhe na bashkon. Po kjo sdo te thote asnje gje.E njejta gje si me austriaket me gjermanet apo greket me qipriotet.Nese kosovaret vihen ne pikepyetje per te zgjedhur midis bashkimit me shqiperine apo shtet me vete, te jesh i sigurte qe do zgjedhin te dyten.Besome jemi shume larg me ata ne cdo pikpamje.Mentalitet,karaktere , ndoshta edhe ne kulture..Se dyti me vjen keq per ty qe jeton ne Greqi. E di se sa keq trajtoheni atje nga grekerit. Por ketu jane rraca me e perbuzur, akoma edhe nga turket..Dicka personale. Dje i mora shpirtin nje greke qe njoha ne bar..WAs smackin her *** all nite

Hilari Klinton

Primus registratum

Ados uuauu! Sa per informacionin tend i dashur vazhdoj studimet per psikologji ne nje nga kolegjet me prestigjoze te Europes, jetoj ne ambasade keshtuqe nuk besoj se ka ndonje arsye te te vije keq per mua i dashur. Sa per shpjegimet po te jap te kuptosh dicka. Me duket se nuk e ke lexuar fillimin e temes. E kam nenvizuar disa here se kur flas per Shqiperi te Madhe, nuk e kam fjalen per ndryshime territoresh (no way). E kam fjalen per nje nocion i cili nese do te jete i ngulitur mire ne koken e te gjithe shqiptareve, do ti ndihmoje te ecin perpara me nje ide. Nuk jemi vetem, jemi shume, do punojme ta bejme kete vend dita dites me te mire. E pra ti e trajton ne prizmin tend (e drejta jote) e megjithate eshte shume i vaket per te shpjeguar nje proces te tere sic eshte shqiperia e madhe.m Ne Greqi i ndjek me kujdes cdo ngjarje politike, cdo deklarate dhe frika nga Shqiperia e Madhe nuk eshte frika se Saranda do pushtoje Janinen. Eshte frika se mos Shqiperia, Maqedonia Kosova, favorizohen me shume nga forcat e jashteme dhe i kthejne kurrizin njehere e pergjithmone. Se intelektualet ketej do marrin leckat qe iu ka dhene greku e do te kthehen ne vendin e tyre ME KRAHE TE NGROHTA. KJO ESHTE SHQIPERIA E MADHE.

Renea88

Primus registratum

dhe une bashkohem me mendimin se kosovaret kane nje mentalitet tjeter me ate tonin gjithashtu degjoj te flitet per camerine....me fal Hillari me jep te lutem nje pergjigje qe se kuptojse une vec polic jam...cfare po bejne camet per veten qe te bej une nga Tirana per to???? Une skam qene ndonjehere ne cameri por u bera 14 vjet pra dicka me pak gjysmen e jetes sime ne gjermani....per mua me i afert eshte hamburgu se cameria sepse vendin e bejne njerzit me te cilet bashkjeton.
me fal qe te pyes sepse duke ndenjur ketu kuptoj dhe dialektet e gjermanishtes por kur me flet ndonje kosovar ka shume fjale shqipe qe nuk ja kuptoj (kam mbaruar gjimnazin dhe te larten) pra pyes se cfare kam me to te perbashket kur dhe gjuhen nuk ja kuptoj 100%Te lutem me jep nje pergjigje pa ofendime private

Renea88

Primus registratum

Hillari te lutem me jep nje shpjegim....pse rri ne greqi kur qenka kaq keq???????apo kur nuk i do greket????apo kur nuk te duan?????

genci88

Primus registratum

Edhe une bashkohem me mendimin e Premekut, se nuk duhet te mendojme per Shqiperi te bashkuar. Vetem luftra do sjelli.

Mos harroni qe do futemi ne bashkimin europian dhe nuk do kete kufij.

Edhe qe kosovaret kane filluar te ndryshojne (culturally) nga Shqiptaret kjo duket (percet dhe shamite ne koke). Kjo vlen edhe per shqiptaret e Maqedonise. Sic tha Renea une ndonjehere as nuk i kuptoj se ca po flasin /pf/images/graemlins/frown.gif

Po habitem sa shume veta jane pro Shqiperise se bashkuar ketu :eek: . MENDONI PER PAQE O SHQIPTARE. /pf/images/graemlins/blush.gif

Renea88

Primus registratum

o Genci te gjithe keta qe flasin per lufte jetojn jashte dhe shofin endrra me sy hapur

Hilari Klinton

Primus registratum

I dashur renea
Se pari, camet kane mbajtur ato dokumenta e po bejne namin neper opinionin publik grek duke mbeshtetur idene se ato toka i perkasin. E megjithate gjeja shkon all away round. Duhet te jete Shqiperia dhe politikanet tane te patalentuar te cilet duhet t'iu ngrohin krahet e camet te bertasin me shume. Nes ceshtja came nuk do te ishte kaq e rendesishme (greket pretendojne se kjo ceshtje nuk ekziston) nuk do te ngrihej ne diskutim ne kongresin amerikan. N.q.se qeveria jone do te kishte politikane aq te zote sa te luajne role ( deri tani vetem marioneta kemi pare),. nuk do te ishte e veshtire qe me presion si politik, si diplomatik si ne interesa ekonomike e kombetare kjo ceshtje do te kishte dale ne siperfaqe dhe me beso, njehere e hyre ne Gjykaten Nderkombetare te te Drejtave te Njeriut nuk do te dilte kurrsesi e humbur.Nese lexon ceshtje te Gjykaten e te drejtave te njeriut mund te gjesh ndonje pergjigje . Te informoj se Greqia eshte detyruar te nderroje ligj e ti jape demshperblim nje pasuri te tere, nje personi te vetem sepse Gjykata Nderkombetare e Human Rights e detyroi. Si me flet ti mua per rruge pa zgjidhje per camet. Nejse!
E dyta, nuk eshte teme linguistike por po te shpjegoj dicka. Ne nje liber te shkruajtur nga nje linguist italian, mbeshtetej ideja se shume gjuhe te botes identifikohen me shqipen, sepse shqipja duke qene se ka rrenje ne sanskrinishten konsiderohet si gjuhe baze. Pra, ai thoshte qe vertet, nese kerkon neper gjuhet e botes do te gjesh se s'ben rrenjen shqipe poor duhet te shenohet dicka, rezultati i deshiruar do te merret vetem nese keto fjale i krahasojme me dialektin geg. Edhe une dua perkthyes kur nese shkoj ne Kukes e Kosove, e megjithate kjo nuk eshte arsye e forte per te thene se jemi te ndryshem . Bile mund te te them se duke qene se kane qene zona te izoluara malore, e kane mbajtur me te paster (padyshim ne dialektin e tyre) e jo si ne qe e kemi kthyer shqipen ne esperanto. A pra. Ti mos prit te gjesh ngjashmeri te papare sepse kudo ndryshimet jane te medha. Kjo eshte bukuria e shqiperise. Eshte e ndare me krahina. me zakonet e tyre. Mos harro se as nje shekull nuk ka kaluar kur Kosova ishte pjese e jotja e se lufta kunder armikut shtrihej nga Kosova ne Janine. Une nuk e kuptoj pothuajse fare dialektin e Lezhes e duet te them qe lezhianet nuk jane shqiptare sa mua?
Sa per arsyen pse rri ne greqi, lexo pergjigjen qe i kam dhene Ados atje lart teje e do ta kuptosh. Greket nuk i dua, te jesh i bindur e besoj dhe shpresoj te mos me duan sepse keta duan vetem spiunat, pseudofilogreket edhe ndonje fakir qe edhe djallit do ti vinte keq. Se fundi, nuk e mendoj as e enderroj te rri ketu apo gjekundi tjeter. Hilari do kthehet ne Shqiperi e do beje c'eshte e mundur qe ajo te behet me e mire :wave:

Hilari Klinton

Primus registratum

Genci mos u habit fare se pro shqiptare ka sa te duash. Endrrat me sy hapur e me vision te mbyllur i shohin ata qe duan rehatin e ku te godase mos te vrase. OOO njerez. Nuk po flas per bashkim terrirotresh o lexojeni temen mire. Ajo pune ka mbaruar. PO flas per nje ndergjegje kombetare e cila duhet te ekzistoje. Premeku ka te drejte por po i them dicka. Bota ka hyre ne ate rendin e ri te Henri Kisingerit. Ekziston nje Nato, ekziston nje OKB nje bashkim europian (megjithese te veshtire e shikoj kete te fundit) pseja eshte histori e gjate si u bekan keto luftra me pushket me gjalme? Maksimumi ata qe e shkojneneper mend to te testohen nga komisioni psikiatrik i grades se dyte e dhe do behen miq te ngushte me kemishen e forces ose nese nuk binden fare me elektroshok. Sa per percet e shamite, mos flisni kot se Elbasani e Lezha plot jane. O genc, per paqe duam te mendojme po qe te medojme per paqe duhet te ike grindja e brendshme ooo genc :shrug:

nik nika

Primus registratum

SHQIPERIA NUK MUND TE QUHET AS E MADHE E AS E VOGEL.AJO FILLON NGA KOSOVA E DERI NE CAMERI.

bob

Primus registratum

SHqiperia edhe e madhe do jete perhere e vogel,ky eshte fakt qe do te ndjek fatin tone per shume kohe. :shrug:
perderisa ne nuk do jemi te forte ekonomikisht e te lypim dyerve te botes.
:shrug:

Hilari Klinton

Primus registratum

C'ti besh! Me kete politike lapangjoze qe kemi s'kemi per te pare dite te bardhe. Pa ndryshuar baza politike e shtetit e te vije fryma e re do mbytemi me debilitet skandaloze te politikaneve tane. E megjithate Shqiperia eshte e Madhe

Luftar

Primus registratum

Unë nuk e kuptoj madhësinë e Shqipërisë. Cdo të thotë Shqipëri e Madhe ?! Egziston vetëm një Shqipëri, ajo është Shqipëria Etnike, Shqipëria e vërtetë!

soni2

Primus registratum

ne leter po

tjetr kund me duket vetem ne enderrat e parrealizueshme tonat
domage

a1

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Luftar:
[qb] Unë nuk e kuptoj madhësinë e Shqipërisë. Cdo të thotë Shqipëri e Madhe ?! Egziston vetëm një Shqipëri, ajo është Shqipëria Etnike, Shqipëria e vërtetë! [/qb]
:thumbsup: