A ekziston shpirti?

Gazii

Primus registratum
Re: A ekziston shpirti?

Egziston shpirti?????????
Apo kjo është veq pjell e imagjinatës apo mendjes njerëzore.
Si erdhi mendja e njeriut deri te ky fenomen??????

Unë mendoj se shpirti egziston, parë nuk e kam por kam parë njeri duke dhenë shpirt, e kam përcjellur prej momentit të parë deri në fund procesi që zhvillohet të jep fakte se shpirti egziston.

E një pyetje për atë daktorrin:
E po dokumentoje ti që shpirti nuk ekziston me atë shkencen tënde. Ama më jep fakte.

Alanis

Primus registratum

Mendoj se ekziston, por eshte gjithmone verdalle tek te tjeret! E keni vene re qe i themi dikujt nganjehere " o shpirt "!?? /pf/images/graemlins/laugh.gif Po une shpirtin e kujt kam? /pf/images/graemlins/frown.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

Mendoj se shpirti eshte vetem nje "menyre te shprehuri" dhe asgje me shume. Ekziston njeriu, nje krijese e nderlikuar kimike qe ne luften per te mbijetuar ndermjet reaksioneve zinxhir qe prodhojne energji u pais me arsyen, derivat i se ciles jane emocionet. tek individet e dobet e te frikesuar emocionet kane marre emertimin SHPIRT Dhe shpirti me pas per arsye perfitimi u trajtua sikur te ishte pjese e ndare nga trupi dhe filluan perrallat qe shume njerez i besojne sikur te ishin te verteta...

the_doctor

Primus registratum

o gazii mos e vrit menjen lal!take it easy! ah dhe nje gje.......te verteta absolute nuk ka!me mire keshtu apo jo?nqs shkenca do te vertetonte me fakte eksistencen e cdo gjeje atehere ca do benin superstiziozet e fetaret si puna jote.e imagjinon dot?keshtu qe me mire kshu!megjithate eshte e provuar shkencerisht qe 21 gramet eshte thjesht nje proces fiziologjik.nuk e di a ka lidhje shpirti me kete 21 apo jo,nuk me intereson,............................................. gjithsesi denna eshte si shpirt :kiss:

S6T6N6

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga ledioni:
[qb] Eshte vertetuar se pas vdekjes njeriu humbet 21 grame nga pesha e tij. Sipas shkences kjo ka te beje fuqine gravitacionale te tokes, te cilen njeriu e humbet ne astin kur vdes. por, sipas fese ky eshte shpirti. A ekziston valle shpirti? Dhe nese egziston cfare forme mund te kete? [/qb]
si me kishte shpetu kjo puna e 21 gromshit :lol: :lol: :lol: sa kom qesh

Kondrapedali

Kondrapedali

Sido që ta marrim, qoftë nga ana teologjike qoftë nga ana psikologjike, shpirti egziston. Ai egziston pasi shpirti është ndërgjegja, është ndjenja, është të menduarit tonë. Këtë e pohon edhe kisha, edhe shkenca. Tani se si ja vejmë emrin neve, kjo pak rëndësi ka.
I vetmi problem që kam unë është se ku shkon energjia që na mban ne gjallë? Në çfarë lloj energjie tjetër transformohet ajo :confused: ?

abs

nuk e di...

dikush ka thene: Esht shpirti qe na bashkon ne perjetesi...

:angel:

ZeroCool

Primus registratum

Nese ndonjeri beson se ato 21 gramet jane shpirti qe i del njeriut atehere zere se e ka pranuar se shpirti nuk ekziston.

Admir

Forumium maestatis

Shpirti si substance nuk ekziston, dhe si i tille nuk mund te pohohet nese ekzsiton apo jo. Nepermjet cilave kanale fiton njeriu dije rreth botes qe e rrethon? Shqisave, arsyes, intuites, Zotit....??? Si atehere mund ta marrim vesh nese kemi nje shpirt apo jo? Opinionet e tjera jane te teperta. Mendoj se eshte ceshtje besimi.

Guest

nga Kondra:
I vetmi problem që kam unë është se ku shkon energjia që na mban ne gjallë? Në çfarë lloj energjie tjetër transformohet ajo :confused: ?
----------------------

Per çudi! pikerisht kete pyetje i kam bere vetes edhe une.

Ajo del nga trupi yne, na le ne dhe iken diku tutje ne nje trup te ri ose verdallepset verdalle diku. :confused:

ajo mbetet energji qe digjet ne vetveten e saj tretet diku ne hapesiren e viteve
jane dy lloj energjish qe na rrethojne ajo pozitive dhe ajo negative

sandstorm

Primus registratum

high njerez shpirti perdoret shume si fjale dhe simbolizon nje gje qe e do shume, nje gje te mire por ne fakt une mendoj se nuk ekziston. kjo humbja ne peshe pas vdekjes nuk verteton asgje fare. une mendoj se ka vetem nje jete dhe ketu ska vend per te besuar ne shpirt o shpirt

S6T6N6

Forumium maestatis

eshte vertetuar se nja 3 vjet pas vdekjes njeriu humb rreth 70% te peshes qe kishte diten kur vdiq... gjeni ku shkuan kilogramet :lol:

Truth_Matters

Primus registratum

eshte vertetuar se nja 3 vjet pas vdekjes njeriu humb rreth 70% te peshes qe kishte diten kur vdiq... gjeni ku shkuan kilogramet
Satan, ne fakt e kam degjuar edhe une kete qe permend ti. Per mendimin tim, kilogramet e zhdukur shpjegohen me faktin se Satani eshte vjedhes dhe hajdut, dhe pas vdekjes shkon edhe u vjedh njerezve bizhuterirat, vareset, oren, etj.

Sikur te mos i mjaftonte kjo, i ha edhe kockat.

Ba, ba, ba, cfare lloj qenie qe eshte... :lol: :lol: :lol:

S6T6N6

Forumium maestatis

moj truth lere ate muhabet se mua me ka mbet menia tek 21 gramshi... :lol: :lol: :lol:

Truth_Matters

Primus registratum

Ah, une kujtova se doje te dije punen e KG pas 3 vjetesh, po per ate 21 gramshin per 10 minuta, vetem ti qerrata mund t'i pergjigjesh asaj! /pf/images/graemlins/wink.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

shpirti eshte e dashura ime... keshtu e therras /pf/images/graemlins/laugh.gif

epiphany

Primus registratum

shpirti, zoti...pergjigjet e vetme qe i jepen disa pyetjeve te cilave nuk dime ti pergjigjemi.shume preferojne genjeshtren ne vend te frikes qe sjell e panjohura.