Re: a e lejoni martesen me te afermit tuaj.?
Kondrapedali kjo qe the ----Jolie Arabesque, problemi o se jo t'gjith martohen si n'kohën e tullës kur ishte baba që venoste....nese ka te beje me fene islame je komplet gabim sepse nuk ka qene baba qe vendoste pasi ka qene dhe pelqimi i femres.
"Një grua jo e virgjër nuk mund të martohet pa dëshirën e saj, dhe një e virgjër nuk mund të martohet pa lejen e saj, dhe leja e mjaftueshme për të është heshtja (për shkak të druajtjes së saj)." [Buhari, Muslim, dhe të tjerët]
Kështu që Profeti, sallallahu `alaihi wa sallam, ndaloi martesën e një vajze të virgjër pa lejen e saj, edhe nëse ai që do ta bënte atë punë do të ishte i ati apo dikush tjetër. Për më tepër Aisha radhiallahu `anhaa, thotë se ka pyetur Profetin, sallallahu `alaihi wa sallam, " nëse një vajzë të re e martojnë prindërit e saj, a duhet ti kërkohet leje apo jo?” Ai u përgjigj “ Po, ajo duhet të japë lejen e saj” Ajo më pas tha “Por një e virgjër do të turpërohej o i dërguar i Zotit” Ai iu përgjigj “Heshtja është [quhet si] pranimi i saj” [Buhari , Muslim, dhe të tjerë]
Kjo gjë është si për baballarët ashtu edhe për të tjerët. Për më tepër, në Islam është e ndaluar që të përdoret pasuria e saj (vajzës) pa lejen e saj, e si mund të mendojmë që është e lejuar të përdoret trupi i saj (që është më i rëndësishëm se sa pasuria), sidomos kur ajo nuk pranon dhe është aq e rritur sa të vendosë vet?
Po shyqyr qe ia paske haberin ti qe te na tregosh se neve na i ka mor ment Perenia.Nejse qe ta dish mire Nje person me mendje te shendoshe nuk i ben keto gjona...gjithmone flitet per ne Shqiperi..."si eshte vendi behet kuvendi"
Falenderoj Zotin qe mend i kam ne vend,dhe per kete gje te siguroj /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif