a e lejoni martesen me te afermit tuaj.?

A

arabesque

Guest
Re: a e lejoni martesen me te afermit tuaj.?

OROSHI o ti je i ulet ne mendime o ti ke qejf te behesh i ulet,sepse tek te gjitha temat ke dhene ide qe nuk perputhen me jeten reale.

Ti pse duhet te mendosh dhe te besh nje pyetje qe eshte pa lidhje A E LEJONI MARTESEN ME TE AFERMIT TUAJ..ty kur Allahu te ka mundesuar me shume pse duhet te mendosh me te fundit,fare mire mund te martohesh me nje femer qe nuk bie kusheri me te.

Kondrapedali

Kondrapedali

Jolie Arabesque, problemi o se jo t'gjith martohen si n'kohën e tullës kur ishte baba që venoste. E ke parasysh se tu qen afër me kushurijt ke ene mo shum kontakte e mund t'nodhi që bje mren? Po ka shum mundsi që mos e kesh shum haberin në kto gjona se me ça shof ti ka mor ment Perënia (littéralement).

A

arabesque

Guest

Kondrapedali kjo qe the ----Jolie Arabesque, problemi o se jo t'gjith martohen si n'kohën e tullës kur ishte baba që venoste....nese ka te beje me fene islame je komplet gabim sepse nuk ka qene baba qe vendoste pasi ka qene dhe pelqimi i femres.

"Një grua jo e virgjër nuk mund të martohet pa dëshirën e saj, dhe një e virgjër nuk mund të martohet pa lejen e saj, dhe leja e mjaftueshme për të është heshtja (për shkak të druajtjes së saj)." [Buhari, Muslim, dhe të tjerët]

Kështu që Profeti, sallallahu `alaihi wa sallam, ndaloi martesën e një vajze të virgjër pa lejen e saj, edhe nëse ai që do ta bënte atë punë do të ishte i ati apo dikush tjetër. Për më tepër Aisha radhiallahu `anhaa, thotë se ka pyetur Profetin, sallallahu `alaihi wa sallam, " nëse një vajzë të re e martojnë prindërit e saj, a duhet ti kërkohet leje apo jo?” Ai u përgjigj “ Po, ajo duhet të japë lejen e saj” Ajo më pas tha “Por një e virgjër do të turpërohej o i dërguar i Zotit” Ai iu përgjigj “Heshtja është [quhet si] pranimi i saj” [Buhari , Muslim, dhe të tjerë]

Kjo gjë është si për baballarët ashtu edhe për të tjerët. Për më tepër, në Islam është e ndaluar që të përdoret pasuria e saj (vajzës) pa lejen e saj, e si mund të mendojmë që është e lejuar të përdoret trupi i saj (që është më i rëndësishëm se sa pasuria), sidomos kur ajo nuk pranon dhe është aq e rritur sa të vendosë vet?

Po shyqyr qe ia paske haberin ti qe te na tregosh se neve na i ka mor ment Perenia.Nejse qe ta dish mire Nje person me mendje te shendoshe nuk i ben keto gjona...gjithmone flitet per ne Shqiperi..."si eshte vendi behet kuvendi"

Falenderoj Zotin qe mend i kam ne vend,dhe per kete gje te siguroj /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

NJERIU

Primus registratum

lenja oroshin se ai nuk ka pune tjeter vetem shetit prej forumi ne tjeter dhe meson nje ofendim atje dhe vjen ketu per te ofewnduar te tjeret,ai ka nje urejtje ndaj muslimaneve dhe per pamundesine e tij per ta shprehur ne publik fizionomine e tij nga frika se mos e vret ndonje taleban apo wehabi se i ka shume frike dhe ka gjetur vendin se ku te vjelle vrer mbi muslimanet, Zoti e udhezofte

A

arabesque

Guest

NJERIU po qe e ke thene me vend,pasi une spo shof ndonje reagim nga ky OROSHI,pasi eshte dhe tema e tij kjo.Zoti e udhezofte

OROSHI

Primus registratum

Sikur te kisha pas frike un nga muslimanet apo wehabistet,do e kisha emnin Abdullah apo Hajdar.

...

A

arabesque

Guest

....

Mos e personalizoni muhabetin

A

arabesque

Guest

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

Si perfundim:jo te gjitha traditat arabe jane te perqafuara nga shqiptaret.

A

arabesque

Guest

Ore njeri ti je ne vete,e c'lidhje ka tradita arabe me traditen shqiptare?
Qeke nul fare.....nuk e di si e kane lejuar moderatoret nje pyetje prej teje kur nuk di se cfare shkruan...te te vije turp nga vetja

Kondrapedali

Kondrapedali

Ajo që sot quhet traditë shqiptare ka fatkeqësisht disa gjëra të huazuara nga tradita arabe dhe këto huazime janë bërë me anê tê fesë. Sot, ka disa aspekte të tjera të arabizmit të cilat po tentojnë të futen në Shqipëri nën lëkurën e fesë islamike.

A

arabesque

Guest

Mund te mi sqarosh se kush jane ato aspektet e tjera te arabizmit qe po tentokan te futen ne Shqiperi nen lekuren e fese islame?

policia

Forumium maestatis

mos u zini kot se kete gje e ka zgjidhur kodi penal,
nuk lejohet martesa mes kushterinjve te pare dhe motrave dhe vellezerve kuptohet...

VoGeLuShI

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: arabesque</div><div class="ubbcode-body">Ore njeri ti je ne vete,e c'lidhje ka tradita arabe me traditen shqiptare?
Qeke nul fare.....nuk e di si e kane lejuar moderatoret nje pyetje prej teje kur nuk di se cfare shkruan...te te vije turp nga vetja </div></div>

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif sa histerike qenke ti mi /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

A

arabesque

Guest

WILL jam cun mer jahu...
Ky OROSHI se di ca shkrun edhe ne lidhje per Pyetjen Idiote qe ka shtruar i kthen pergjigje pa fakte pa argumenta nje pergjigje prej budallai

A

arabesque

Guest

Jo mer plako se nuk nxehem une po thjesht te thashe qe jam cun se ndoshta po na bie ne sevda me mu se vit i ri eshte /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

VoGeLuShI

Primus registratum

jam i sevdallosur deri ne gyk arabesque /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

ore e ben mir kte arabesquen ti???

sa qejf e kam baletin klasik /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

A

arabesque

Guest

hahahhahahha jo mer se smerrem me balet une thjesht ngaqe jam ne vend arab kam vene kete emer /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif
Gezuar Vitin e Ri