A e dini se ?

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Me 4.Prillë.1949.-Firmoset "Pakti i Atlantikut të Veriut"në Washington,D.C duke krijuar NATO-në.
-Me 4.Gusht.1949.-Formohet Pakti Atlantik i veriut.NATO-OTAN.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
-Me 26.Janar.1950.India Shpallë Pavarsinë.
-Me 31.Janar.Presidenti Amerikanë-Harry S.Truman.deklaroi se SHBA-të do të prodhonin Bombën me Hidrogjenë.
-Klubi Futbollistikë Dinamo si "Dinamo Tirana"Bëhet Kampione e Shqipërisë në Futbollë-1950.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
-Me 1.Janar 1960.Kameruni Pavarsohet.
-Me 24.Janar.1960.-Bëhet Kryengritjae e Madhe në Algjeri kundër Kolonistëve Francez..
-Me 15.Majë.1960.-Bëhet Lansimi i Satelitit."Spunjik"në Orbitë të Tokës.
-Me 22.Majë.1960.-një Termet që arrinte shkallën prej 9.5,i njohur si "Termeti i njohur Kilian",ky është edhe Termeti më i madhë i Regjistruar deri më sot.
-Me 20.Qershorë.1960.-Mali dhe Senegali bëhen Shtete të Pamvarura.
-Me 20.Shtator.1960.-Republika e Afrikës Qendrore.Antarësohet në OKB.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Me 5.Majë.1961.-Alan Shepard.është Amerikani i parë i lëshuar në Hapësirë nga NASA,me misionin "Mercury-Redstone 3".kjo është edhe një kundër përgjigjje ndaj Bashkimit Sovjetik.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Me 31.Guhst.1961.-Përfundon ndërtimi i Murut të Berlinit.i cili e ndanë Gjermanin në dy pjesë.në Republikën Federale të Gjermanisë e kontrolluar nga SHBA-të,Anglia,Franca etj.nga Pakti NATO-së.dhe në Republikën Demokratike të Gjermanisë.të kontrolluar nga Bashkimi Sovjetik.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Me 30.Tetorë.1961.-Bëhet Testi Bërthamorë."Tsar Bomba"shpërthimi më i madhë Bërthamorë i parë nga njerëzimi,me një fuqi prej 58-Megaton.Bomba me Hidrogjen e ndërtuar nga BRRS-ja,shpërthen në "Novaya Zemlya"-(Toka e Re)..

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Me 13.Shtator.1968.-Shqipria doli nga Pakti i Varshavës,si përgjigjje për ndërhyrjen e Forcave Ruse në Pragë.për shuarjen e Protestave të Studentëve,ndërpreu gjdo lidhje me Moskën,dhe krijoi lidhje Me Kinën Maoiste.