A duhet te largohen SHBA tani nga Iraku?!

A duhet te largohen SHBA tani nga Iraku?!

Tani, qe lufta mbaroi, regjimi i Sadam Huseinit u rrezua- dhe ne kohen qe armet e shkaterrimit ne mase bashke me bazat e Al-kaides, nuk u gjeten; a ka me ndonje arsye, pse amerikanet te qendrojne ne Irak. Amerikanet duket se dolen bllof me akuzat e tyre mbi armet e shkaterrimit ne mase. Nese vertet do kishin ekzistuar, atehere me siguri qe udheheqsia e paskrupullt irakene do i kish perdorur gjate luftimeve, por nje gje e tille nuk ndodhi, pra nje prove e qarte, se arme te tilla ishin vetem ne koken e amerikaneve.

Nje shije shume te keqe, amerikanet lane sidomos ne ditet e para te hyrjes pa lufte ne Bagdat. U lejuan trazira, u shkaterrun nga bastisjet shume institucione dhe me e keqja shume monumente te kultures se vjeter vendase, e cila eshte njekohesisht djepi i qyteterimit boteror, u vodhen, ndersa amerikanet sapo hyne ne qytet te paren gje qe bene, qe sigurimi i ministrise irakene te naftes. Nje prove e qarte kjo! Ditet e fundit ka pasur protesta ne rruget e Bagdatit nga populli iraken. Dje kane dale ne rruge 10 mije banore te kryeqytetit iraken, per te protestuar kunder atyre qe ata i quajne "pushtues amerikane", ndersa sot vendet fqinje te Irakut kane kerkuar largimin e menjehershem te trupave amerikane. A kane te drejte legjitime te qendrojne ende aty amerikanet?!

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: A duhet te largohen SHBA tani nga Iraku?!

/pf/images/graemlins/laugh.gif

M'pëlqeu ajo pjesa e Yryshit /pf/images/graemlins/laugh.gif .

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali
Përparimi i perëndimit është pjesërisht fajtor për prapambetjen e vendeve arabe!! Mos harro që ato ishin koloni të vendeve perëndimore.
Pse eshte perendimi fajtor?

Ne Itali (vetem ne Venecie) si ne gjithe Europen edhe vetem ne Mesjete jane ndertuar arkitektura fenomenale me shume se bota Islame ka bere deri ne diten e sotme. Bota Islame vetem ka "cliruar" ne emer te atij pedofilit Mohammed. Kush nuk ishte myslyman 2 here me shume taksa.

Deri ne shekullin e kaluar kalifati i katert islam kishte me shume vende (kristiane) si koloni. Shekuj me rradhe.

Nuk ke si shfajesohesh per prapambetjen shekullore brezave edhe brezave te hoxhallareve te fshatit edhe akuzon qafiret? Pse nuk akuzon ate pedofilin Mohamed i cili i donte grate te tera nen 13 vjet?

Apo ndofta, kur këta të "prapambeturit" lejohen të jetojnë të lirë, pa frerët e demokracisë amerikane, ata përparojnë po aq mirë sa edhe pjesa tjetër e popullsisë botërore?
Kishin mundesite deri ne shekullin e kaluar te perparonin me shume se te tjeret. Sot jane perballe nje bote qafire superiore ne te gjitha fushat. Vetem terrorizmi eshte arma e fundit per te treguar veten se jane dikush.

Islam world can never gain what Christian world has, in technology and science, because it lacks terribly many generations of inventors and scientists Christian world successfully produced.
--- Amir Hasif, NY Times.

Fyerja myslymanet i bejne Islamit ne boten qafire duke studiuar sociologjine, filozofine, letersine, etj. si lende ne shkollat e qafireve (qe jane kryekeput principe qafire) une me plot goje them se Islami po mposhtet kulturalisht.

Ke dëgjuar ti Korn për mallkimin e Lindjes së Mesme? E din se cili është?
Direkt nuk e di por une them se eshte premtimi ne Deuterium per hebrenjte edhe kristianet.
Fuqia, dituria, largpamesia do te jene trashegimi te tuajat jo te atyreve..... ashpersia e kafshes me te eger te shkretetires do te jete trashegimi e tyre.......... : Deuterium
Edhe sot ata pak kristiane ne Iran paguajne 2 here me shume taksa se myslymanet sepse keshtu thote libri Kuran.

korn83

Forumium praecox

bo bo bo sa viktima keta arabet,duhen qare dite e nate...sa per ate punen e universitetit,me duket enderra jote e zakonshme kondre prej te lidhuri me kemishe force,se qe te thuash ti ata matematikanet e famshem vijne nga pakistani e nga india...nese ty te zijte te duken te gjithe njelloj,ajo pastaj ka te beje me rracizmin tend...nese jane me te vertete arabe,eshte nje koinçidence e vertete,por qe kurre nuk mund te vihet ne krahasim me mundesite e medha qe kane per te bere me teper...me permend temat e zakonshme,shabllon...artificiale...te prapambetjes per faj te kolonizimit,po pse ore buçe,nuk te mjafton rasti i indise dhe i pakistanit qe po bejne progrese te medha ne çdo fushe...ke degjuar gje per shkencen indiane e pakistaneze?a nuk ishin koloni dhe keto?

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga Shadow of Self:
[qb]
Përparimi i perëndimit është pjesërisht fajtor për prapambetjen e vendeve arabe!! Mos harro që ato ishin koloni të vendeve perëndimore.
Pse eshte perendimi fajtor?

Ne Itali (vetem ne Venecie) si ne gjithe Europen edhe vetem ne Mesjete jane ndertuar arkitektura fenomenale me shume se bota Islame ka bere deri ne diten e sotme. Bota Islame vetem ka "cliruar" ne emer te atij pedofilit Mohammed. Kush nuk ishte myslyman 2 here me shume taksa.

Deri ne shekullin e kaluar kalifati i katert islam kishte me shume vende (kristiane) si koloni. Shekuj me rradhe.

Nuk ke si shfajesohesh per prapambetjen shekullore brezave edhe brezave te hoxhallareve te fshatit edhe akuzon qafiret? Pse nuk akuzon ate pedofilin Mohamed i cili i donte grate te tera nen 13 vjet?

Apo ndofta, kur këta të "prapambeturit" lejohen të jetojnë të lirë, pa frerët e demokracisë amerikane, ata përparojnë po aq mirë sa edhe pjesa tjetër e popullsisë botërore?
Kishin mundesite deri ne shekullin e kaluar te perparonin me shume se te tjeret. Sot jane perballe nje bote qafire superiore ne te gjitha fushat. Vetem terrorizmi eshte arma e fundit per te treguar veten se jane dikush.

Islam world can never gain what Christian world has, in technology and science, because it lacks terribly many generations of inventors and scientists Christian world successfully produced.
--- Amir Hasif, NY Times.

Fyerja myslymanet i bejne Islamit ne boten qafire duke studiuar sociologjine, filozofine, letersine, etj. si lende ne shkollat e qafireve (qe jane kryekeput principe qafire) une me plot goje them se Islami po mposhtet kulturalisht.

Ke dëgjuar ti Korn për mallkimin e Lindjes së Mesme? E din se cili është?
Direkt nuk e di por une them se eshte premtimi ne Deuterium per hebrenjte edhe kristianet.
Fuqia, dituria, largpamesia do te jene trashegimi te tuajat jo te atyreve..... ashpersia e kafshes me te eger te shkretetires do te jete trashegimi e tyre.......... : Deuterium
Edhe sot ata pak kristiane ne Iran paguajne 2 here me shume taksa se myslymanet sepse keshtu thote libri Kuran. [/qb]
Or ti kanoçe, se na e shpife me ate punën e Venecias. E din ti se kush i ka krijuar 3 nga shtatë mrekullitë e botës? 3 nga shtatë në mijëra vjet zhvillim njerëzor. Pra në këtë pikë mbylle gojën buçko se nuk do të thotë asgjë kjo!

Për ato pikat e tjera nuk je shumë i qartë si gjithmonë, por s'po të marr vesh se ç'don me thënë me qafirët apo me mësimet që marrin arabët tek shkollat e tyre. Filozofitë perëndimore more djalë i mbarë kanë prejardhje lindore. Dhe kjo është fatkeqësi!!! Prejardhja e filozofisë mbizotëruese sot është një nga arsyet e dështimit të paqes! Kjo ka ardhur nga lindja, nga popujt semitë (hebrej e arabë) dhe është përhapur si epidemi në gjithë globin!

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga KoRn 83:
[qb] bo bo bo sa viktima keta arabet,duhen qare dite e nate...sa per ate punen e universitetit,me duket enderra jote e zakonshme kondre prej te lidhuri me kemishe force,se qe te thuash ti ata matematikanet e famshem vijne nga pakistani e nga india...nese ty te zijte te duken te gjithe njelloj,ajo pastaj ka te beje me rracizmin tend...nese jane me te vertete arabe,eshte nje koinçidence e vertete,por qe kurre nuk mund te vihet ne krahasim me mundesite e medha qe kane per te bere me teper...me permend temat e zakonshme,shabllon...artificiale...te prapambetjes per faj te kolonizimit,po pse ore buçe,nuk te mjafton rasti i indise dhe i pakistanit qe po bejne progrese te medha ne çdo fushe...ke degjuar gje per shkencen indiane e pakistaneze?a nuk ishin koloni dhe keto? [/qb]
Ti ose nuk ke parasysh se ç'shkruan ose toçizmi yt nuk ka kufij. Ça është Pakistani mor kokqyp? Ku e sheh zhvillimin e Pakistanit ti? Kur ti injoron zhvillimin e Irakut si ka mundësi që po lartëson Pakistanin? Or kaush, or specie e çuditshme, ata që po të them unë ty i kam pas profesora mor rryp, dhe faleminderit që po më thua ti se kush janë arabët. I shaj edhe unë përditë (ndofta më keq se puna jote) por gjithmonë pa të drejtë. Mund të kenë gjëra që nuk na pëlqejnë ashtu si edhe shumë të tjerë por kjo nuk do të thotë t'i zhdukim. Sipas teje unë duhet të tall çdo durrsak sepse të njoh ty?
Bëj një eksperiment të vogël. Kërko në Google artikuj shkencorë dhe shiko emrat e autorëve të tyre. Do çuditesh se sa janë arabë!

korn83

Forumium praecox

ore llosh,po e di ti qe ne çdo fakultet shkencash,sikur edhe ne itali fusin gjithmone pakistaneze,e indiane...
e di ti sa jane indianet qe punojne tek microsofti...ke degjuar valle per industrine e fluturimit indiane e pakistaneze?

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga KoRn 83:
[qb] ore llosh,po e di ti qe ne çdo fakultet shkencash,sikur edhe ne itali fusin gjithmone pakistaneze,e indiane...
e di ti sa jane indianet qe punojne tek microsofti...ke degjuar valle per industrine e fluturimit indiane e pakistaneze? [/qb]
Me sa duket rracizmi në Itali pasqyrohet edhe tek rrogat! Hik e boj çiçin Korn se unë nuk po krahasoj indiont me arabt apo me shqiptart. Mos kalo degë më degë se ja kalove majmunit!

Bëje kërkimin me Google dhe do habitesh!

korn83

Forumium praecox

toç,nuk bazohem tek googli une per te nxjerre perfundimet

antares

Primus registratum

Cifuti Shadow po na habit gjithmone. Me sa di une Deuteriumi eshte nje nga Librat e Shenjte Judaike dhe nuk jam i sigurte po duhet te jete shkruar shekuj e ndoshta mjvjecare perpara Lindjes se Krishtit.
Tani si ka mundesi qe aty vec cifuteve tu premtohen te mira edhe kristianeve qe nuk egzistonin?
Pastaj kur keta cifute na i dashkan kaq sghume te miren (ne kristianeve) prandaj kryqezuan Krishtin? Prandaj persekutuan kristianet (me duart e Romes me ane intrigash) per shekuj e shekuj?
Prandaj kane minuar ne menyre sistematike Kristianizmin dhe moralin e shendoshe Kistian?
Per cfare na merr ti Shadow, per ca pseudo-kristiane sioniste si Folwell e Co. ne USA?
Kur ju rrace e poshter te perqafoni fene krisiane dhe te hiqni dore nga herezite tuaja diabolike ateheere do te hapet dhe rruga e Zotit per ju!

Kondrapedali

Kondrapedali

Antares, po mos të të njihja do thoja që je prift me mjekër deri tek gjunjët /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Kaqolo, për emrat pranohet edhe Googli. Mund të çuditesh nga ç'mund të gjesh me Google!

antares

Primus registratum

Kondre! Pjeserisht ishte shaka se edhe une nuk e imagjinoj vehten time duke konvertuar cifute :lol:
Po me vjen per te qeshur kur dikush do ti nxjerre geshtenjat me gjakun e kristianeve duke u krehur bishtin me lavderime per Venecien!
Ajo nuk ka nevoje per lavderimet e askujt se flet vete.
Venecia dhe gjithe Rilindja Italiane!

Kondrapedali

Kondrapedali

:lol: :lol:

Thash se mos kishe ndërruar vokacion /pf/images/graemlins/laugh.gif .

OROSHI

Primus registratum

Antares--te thashe"irakezet" nuk e pranove,te thashe "irakenet" prap nuk e pranove,ti thua "iraket"....sikur te vret veshin stonimi gjuhesor,apo jo :tipsy: /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Kondra,sguxo njeriu te te simpatizoje mer aman,pse kur simpatizojme nje Parti ne dmth qe dashurojme 100 mije veta?? :tipsy: /pf/images/graemlins/laugh.gif na edhe ti :smash: !
Ore Antares,ate punen e irakezeve qe duhet te ikin nga Iraku,e thashe me.....nuanca ironie mer plak.(e di e di qe e ke kuptu,po thashe....).

antares

Primus registratum

Epo thashe te benja edhe une nje nga ato anonimet......
Po kur thua ti Orosh "irakezet" apo Baba yt Bushi "nukulare", pse te mos them dhe une "iraket" apo "iranezet", ose ne na thne "albanezet" pse mos i themi vehtes albanianet? :goofy:

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga antares:
[qb] Epo thashe te benja edhe une nje nga ato anonimet......
Po kur thua ti Orosh "irakezet" apo Baba yt Bushi "nukulare", pse te mos them dhe une "iraket" apo "iranezet", ose ne na thne "albanezet" pse mos i themi vehtes albanianet? :goofy: [/qb]
Jo po "shqiperezet" :tipsy:

gurax

Pan ignoramus

AF-ArenaNderkombetare vs. Ali-G -> 1 : 0

:lol:

deist

Primus registratum

mu pyete une, SHBA duhet menjehere te terhiqen nga Iraku dhe vendin e saj ta zere RUSIA, Ata e dine se si duhet te luftojne me terroristet. Ajo nuk i kish ndjek hiq terroristat po popullsine. Te kujtohet Qeqenia terroriste, po natyrisht se te kujtohet Orgito.

ELVIS KELMENDI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ELVIS KELMENDI:
[qb] Islam!
Me shpate erdhe ne kete bote
e vec shpata po te ndjeke.
Zbrite thone nga qielli
qe njerezve t'u japesh drite
por nata e erret te mbuloi
dhe vazhdon te mbuloje perdite

Thone qe paqen Muhameti mesoi
paqen ju ta respektoni
por c'far djalli ju denoi
qe boten nuk e kuptoni

Gjak,urrejtje, e kercenime
deri kur , deri kur?
simbol e bete shpaten
ne Arbian flamur

Fanatizem ekstremizem
ja c'far eshte kultura juaj
larg , larg O Zot i mall
larg nga keto bisha.

Turp i universit jane grate
qe koken u'a mbuloni?
Apo jeni te djallezuar
dhe te tjeret si djaj i shikoni

Jo te dashur Muslimane
femra s'eshte 'fare e keqe'
ajo eshte aq e bekuar, e vyer e bukur
ju dridheni nga xhelozia si gjethe.

Ne driten po ju ofrojme
qe boten qarte ta shikoni
e ju perxhe vini ne koke
nga frika mos ta shikoni

Ju doni erresiren
erresira ju ka mbuluar
por lini grate dhe femijet
te jetojne te bekuar e te ndricuar

Ameriken e urreni
sepse lufte i ben se keqes
nqs te keqen doni
atehere haptas na e thoni

Dy ftyra nr bote nuk ka
o i drejte te rrosh i gezuar
O i verber larg nga bota
me perxhe ne koke mbuluar

Kristiane e njoh Shqiperine
ashtu qysh ne Iliri
por se c'erdhen parazitet
dhe aty ngriten katandi

Shkodra ime katolike
vend i shenjte I Krishtit Zot
tregoji Shqiperise si ka qene
dhe ne c'ferr ndollet sot

Europe Kristiane o vend i shenjte
ti qe fateve u jep shprese
fale Shqiperine e gjore
se nuk din te beje pendese
te kthehet ne rugen e Krishtit
ashtu sic heret ka qene
te lulezoje e gezuar
ashtu si dikure pat lulezuar

C'do gje ne bote me Kryq fillon punuar
ngrihen civilizime nen moton e bekuar
'Un besoj ne Zotin dhe Krishtin'
Jam pjese e Europes nene
qe turqit na paten ndare
Tani O nene u ktheva
te lutem me fale!

Jam Gjergj Kastrioti
bir i Arbrise
Kristian
dhe mbrojtes i Kristianise

Jam Nene Tereza
sherbetore e botes mbare
bota perkulet nen emrin shqipetar

At Gjergj Fishta ma thojn emnin
le e rrite ne Kristiani
vec ar e argjrnd nxorri pena e tij

Deri neser mund te vazhdoj
Kristiane figura te te gjej
po ce do se drita e tyre
ne perxhe vend nuk do te nxeje

Ameriken ta vleresoni
qe vazhdon duke punuar
me dhembe , e dhemballe
nje bote te re per te krijuar

Hapini zemerat o te mjere
shihni driten e kesaj bote
jetoni jeten qe Zoti
j'u ka dhuruar.
Thoni shkencences Welcome
welcome to modernism
welcome to beauty life
welcome to Cristianism [/qb]

ELVIS KELMENDI

Primus registratum

Me dhemb zemra O Shqiperi
te te shoh te islamizuar
harrove si ke qene
dhe ne c'ferr ke perfunduar

Te mohosh prejardhjen
turp turp , dhe pabesi
turqit u'a mesuan
se shqiptari nuk e di

Dardania lindte sokola
Epiri trima me flete
te gjith ne Jezu Krishtin besonin
historia flet vehte...

ELVIS KELMENDI

Primus registratum

DY FETYRA NUK MUND TE KINI
O NE DRITE TE RRONI TE GEZUAR
O TE VERBER LARG NGA BOTA
ME PEREXHE NE KOKE MBULUAR