A Duhet puth nusja e Shokut ?!!

-Zana-

e...Thjeshte
E kupton qe ti kete gjest e paragjykon qe ne krye pa u zene fill. Ti quan herezi te puthesh burrin e shoqes ne faqe ,apo shokun e burrit sepse qenka shenje e mosrespektit....por nga ana tjeter legjetimon faktin nese do e njihje me pare se ata te martoheshin.
pra ti po i mshon ne pavedije konfidences qe mund te kesh patur me kte individ.
me dy standarte nuk mund te llogjikohet o e ke o se ke.
gjithsesi pranoj mendimin ndryshe ....personalisht sdo e kisha hic problem sepse nuk tregohet ktu respekti por tregohet afeksioni. E njerezit sot kane humbur ndjenjen e shoqerise dhe cdo gje e lidhin me tradhetine!

Ti qenke e cuditshme ... lol

Une s'te paragjykova ty se c'fare ben ti, Dhashe mendimin tim duke u mbeshtetur tek vetja/sjellja e ime.

Ndersa kur them qe nese njihemi para se te martoheshin, pra qe te dy jane pjese e grupit te shoqerise ... atehere burrin e saj e njoh si shok dhe jo thjeshte si burrin e shoqes .

Pra nese thjeshte nje shoqja e ime, do ti hudhej burrit tim ne qafe duke e puthur dhe perqafuar.. sigurisht qe do te ofendohesha, por zakonisht jemi shume te qarta me njera tjetren , kshuqe eshte dicka qe nuk ndodh ... dhe kjo s'ka te beje edhe nje here me hormonet apo mentalitetin, por Respektin qe kam ndaj shoqes ose burrit tim.

Mirabel

Locus omnem
Pyetja e fundit qe per mua apo per anglezen?
Une jetoj ne tr dhe kto problematika si shoh.....
se di neper rrethe c'behet

MysteriousMan

Valoris scriptorum
Jo, jo. Shume e sakte ajo qe thua. Por varet nga fitimi i kultures qe te shihet si normale dhe, do te jete pak me shume lirshem kur te kaloje edhe pak kohe. Madje ne shqiptaret, te ndikuar nga nje tradite e hershme, puthim djemte ne faqe dhe femrave u japim doren. Jashte Shqiperise me kete gjest do te habisje dynjane. Puthet femra ne faqe dhe mashkullit i jepet dora, vecse ne rastin kur e ke shok dhe ke kohe pa u pare.
Madje ne traditat e atyre jashte, me kujtohet nje film, qe nje europian joanglez i thote kusherires qe ishte angleze dhe qe u kishte ardhur per vizite ne momentin qe u takuan: "ju ne angli e keni tradite te putheni ne buze". Dhe ajo i thote po.

Po pse ti per rastin kur nusen e shokut e shikon si te shtrire ne krevatin tend, e quan te gabuar?
Kjo qe thua ti eshte e vertete, madje ne youtube ke nje video te A.Gjoka, R.Makashi dhe E.Deda ku nje goxha djal ju dhuron lule dhe nja 2 komente te huajsh qe habiten sikur te ishin homo.

Ndersa per pjesen tjeter te puthjes dhe krevatit po e mar me shaka ndryshe ti do ishe jasht orbites shoqerore, dhe 2 mesazhe te duhen deri sa te maresh shembull sikur te kesh nusen e shokut nudo ne krevat.

Mirabel

Locus omnem
Ti qenke e cuditshme ... lol

Une s'te paragjykova ty se c'fare ben ti, Dhashe mendimin tim duke u mbeshtetur tek vetja/sjellja e ime.

Ndersa kur them qe nese njihemi para se te martoheshin, pra qe te dy jane pjese e grupit te shoqerise ... atehere burrin e saj e njoh si shok dhe jo thjeshte si burrin e shoqes .

Pra nese nje shoqja e ime, do ti hudhej burrit tim ne qafe duke e puthur dhe perqafuar.. sigurisht qe do ofendohesha, por zakonisht jemi shume te qarta me njera tjetren , kshuqe eshte dicka qe nuk ndodh ... dhe kjo s'ka te beje edhe nje here me hormonet apo mentalitetin, por Respektin qe kam ndaj shoqes.
E cuditshmja qeke ti mi goc qe mire ae si lexon ato ae shkruj por me tregon perceptimet e mia.
Te postimi siper te kam marre ty shembull ne fakt e jo veten po nejse...kur te kesh kohe hudhi i sy.
nuk e vras mendjen une se ti e quan turp apo mosrespekt ...thjesht kap llogjiken e dobet qe perdore ti.
sepse e ule fare nivelin e bisedes dhe sigurisht une ktu ndalem

Koherencen e mendimit e ke cu gjo me pushime? :p
kofidenca quhet ajo para dhe pas....nese ske te tilla sigurisht qe se puth
shnet

joetisti_

Locus omnem
Kjo qe thua ti eshte e vertete, madje ne youtube ke nje video te A.Gjoka, R.Makashi dhe E.Deda ku nje goxha djal ju dhuron lule dhe nja 2 komente te huajsh qe habiten sikur te ishin homo.

Ndersa per pjesen tjeter te puthjes dhe krevatit po e mar me shaka ndryshe ti do ishe jasht orbites shoqerore, dhe 2 mesazhe te duhen deri sa te maresh shembull sikur te kesh nusen e shokut nudo ne krevat.
E thena ne publik, apo e bera, po thua ti? Kush me nxjerr jashte orbites shoqerore?
Po, si homo ne sy te te tjereve dhe tani ka filluar te ndyshoje pak qe te harrohet ky "stil" yni. Por sidoqofte mes nesh kuptohemi dhe s'e marrim njeri-tjetrin per homo, sepse jemi mesuar keshtu qe ne fillim.

MysteriousMan

Valoris scriptorum
E thena ne publik, apo e bera, po thua ti? Kush me nxjerr jashte orbites shoqerore?
Po, si homo ne sy te te tjereve dhe tani ka filluar te ndyshoje pak qe te harrohet ky "stil" yni. Por sidoqofte mes nesh kuptohemi dhe s'e marrim njeri-tjetrin per homo, sepse jemi mesuar keshtu qe ne fillim.
spo them as e thena dhe as e bera, po them rastin ne fjale qe po na i kalon ne puthje buzesh e lepirje vetullash.

Gjithsesi te thash qe e mora me sens humori ne te kunderten nqs ke ate mendje si ta puthesh dhe si mos ta puthesh nusen e shokut prap te shalet do e mbash mendjen.

Lexo hapesin e temes nqs e ke seriozisht se eshte goxha i qarte :)

joetisti_

Locus omnem
spo them as e thena dhe as e bera, po them rastin ne fjale qe po na i kalon ne puthje buzesh e lepirje vetullash.

Gjithsesi te thash qe e mora me sens humori ne te kunderten nqs ke ate mendje si ta puthesh dhe si mos ta puthesh nusen e shokut prap te shalet do e mbash mendjen.

Lexo hapesin e temes nqs e ke seriozisht se eshte goxha i qarte :)
S'me kuptove kur u shpreha shume shpjegueshem per fillimin dhe s'po e coj me tej sepse mbase s'do te me kuptosh.
Sa per temen, cfare do te me thuash tani qe s'kam te drejte qe duke folur per temen te shtoj dicka?

Ji pak me i permbajtur me kete tip qe here-herse me duket sikur ty te duket qe gjerat i shkruaj per ty. Shkruaj per qejfin tim.

joetisti_

Locus omnem
?????? U skandalizova? Kur?
Kete pershtypje me dhe kur retorikove se per ke e bera pyetjen.
Pastaj c'ka te thote se ku jeton?! A s'eshte bukur te dish nga te gjitha nga pak? Dhe a s'eshte interesante? Dhe a s'eshte terheqese?

Mirabel

Locus omnem
Une e vlersova ate qe lexova.
pjesa e pyetjes ishte e shkeputur dhe thjesht doja te dija nese duhet ti pergjigjesha une apo anglezja
thuj urgjent me fal qe e keqkuptove pyetjen time...

MysteriousMan

Valoris scriptorum
S'me kuptove kur u shpreha shume shpjegueshem per fillimin dhe s'po e coj me tej sepse mbase s'do te me kuptosh.
Sa per temen, cfare do te me thuash tani qe s'kam te drejte qe duke folur per temen te shtoj dicka?

Ji pak me i permbajtur me kete tip qe here-herse me duket sikur ty te duket qe gjerat i shkruaj per ty. Shkruaj per qejfin tim.
Nuk me duket sikur shkruan per mua por mbase mund te kem gabim qe i shikoj temat qe vijne per disktutim per raste per tu diskutar per te patur qofte dhe ndonje debat dhe...
dhe... ja mendo ti qe ke nje shok qe te tregon kete si hall, problem apo qe e mundon si ide dhe me thuaj prap do i shpreheshe ne kete menyre apo menyra te ngjashme qe ne forme serioze duken disi te pavenda prandaj te thash qe e mora me shaka jo se duhet te thuash ate qe me pelqen mua!

Po pse ti per rastin kur nusen e shokut e shikon si te shtrire ne krevatin tend, e quan te gabuar?

P.s: ti je me i vjeter se une ne kete forum, nqs un i kuptoj gabim temat dhe mbase pres ti diskutoj apo te flasim me nje seriozitetin e duhur per te shkembyer ide, nqs un i mar teper seriozisht atehere me thuaj dhe un kerkoj ndjese, mund ta perballoj furumin duke pare vetem fotot erotike :)

joetisti_

Locus omnem
Nuk me duket sikur shkruan per mua por mbase mund te kem gabim qe i shikoj temat qe vijne per disktutim per raste per tu diskutar per te patur qofte dhe ndonje debat dhe...
dhe... ja mendo ti qe ke nje shok qe te tregon kete si hall, problem apo qe e mundon si ide dhe me thuaj prap do i shpreheshe ne kete menyre apo menyra te ngjashme qe ne forme serioze duken disi te pavenda prandaj te thash qe e mora me shaka jo se duhet te thuash ate qe me pelqen mua!

P.s: ti je me i vjeter se une ne kete forum, nqs un i kuptoj gabim temat dhe mbase pres ti diskutoj apo te flasim me nje seriozitetin e duhur per te shkembyer ide, nqs un i mar teper seriozisht atehere me thuaj dhe un kerkoj ndjese, mund ta perballoj furumin duke pare vetem fotot erotike :)
S'ka problem qe edhe mund te jesh gabuar dhe s'ka problem qe ti debaton me mua. Ja pershembull ti nuk ke vene re se pyetja ime eshte ne pergjithesi. Pra te te tjeret. Dhe s'mund te mohojme se keto gjera ndodhin dhe sipas informacionit tim shume shpesh. Pra edhe pa e bere vete pyetja eshte: te gabuar e shikon? (te te tjeret)

Menyra se si ti debaton eshte pak si mendim furacak dhe per me teper edhe pak i kuptuar jo sakte. Per te tjerat, vazhdo !

Mystique

Larg
Po nusen e shokut per here te pare po e shikonte ky?

Nejse nuk ka asgje te keqe ne pershendetjet pa asnje qellim te keq

Balahk

Locus omnem
Nese nuk ke folur,nese nuk ja ke iden se si eshte nusja shokut,nese e takon per here te pare,une them nuk duhet puthur.me vone,mbase kur e njeh,krijon afrimitet shoqeror s'ka asnje te keqe nese kemben puthje brenda normave shoqerore.

joetisti_

Locus omnem
Kur jane ne publik apo kur jane ne ndonje cep, eshte pyetja? Dhe per puthje te thjeshte apo franceze? :)

Si te doje ben gjithsekush. Kush ka fat e puth, kush eshte ters gjithe jeten, rri me... :p

joetisti_

Locus omnem
Ta puthesh ne faqe e miqesisht ska asigje te keqe...si nusen e shokut si burrin e shoqes.
Varet edhe nga kultura e vendit. Ketu te ne shihet me sy te keq edhe mendimi, jo me veprimi, qofte dhe aq i thjeshte dhe normal sic e the ti. Por pyetja e temes eshte tendencioze sepse ketu hapur duken me te kulturuar se te tjeret duke i dhene vetem doren, kurse pas skene, ka avaze te tjera :)