A duhet praktikuar Lesbismi?

Ela_001

Primus registratum
Re: A duhet praktikuar Lesbismi?

Per kete do duhej te shkruaja faqe te tera dhe perseri do mund te isha gabim, apo korrekt, apo nuk do arrija te jap nje pergjigje.

Mesa kuptoj une ti po mundohesh te testosh normalen tek une, gje qe perseri eshte nje subjekt me permasa te gjera dhe qe une nuk do ti pergjigjem ketu.

Ajo qe une do sqaroj ne lidhje me ate km shprehur ne kete teme eshte qe: me normalitet une ju referova faktit qe nje femije i adoptuar nga dy gay psh do mendonte qe eshte teper normale ajo qe ndodh ne familjen e tij.

e shkallafitura

Primus registratum

Nuk mendoja qe kjo teme do te vazhdonte...nejse po jap edhe une mendimin tim.

Per mendimet e shume njerezve dhe nga pyetja kryesore e temes do te thoja:
Lezbicizmi praktikohet gjithandej..., edhe aty ku juve mund te mos iu a merrte mendja fare kete e them nga njohurite e eksperiences. Shume femra e praktikojne dhe shume nuk e pranojne. Njelloj edhe me djemte gay, shume e praktikojne dhe pothuajse asnje nuk flet. Arsyet pse kjo eshte nje teme e shoqeris shume e represuar jane normat, moralet, traditat, e dicka qe eshte me e thjeshte dhe me ne mase injoranca. Me injorance nenkuptoj mungese informacioni e dieje per kete ceshtje, dhe nuk permend thjeshte per te ofenduar njerin ose tjetrin.
Normat dhe moralet jane te ndryshme ne shoqeri te ndryshme. Disa i marin keto nga Zoti, kisha xhamia, mendime filozofike, shkenc ne pergjithesi etj etj. Ne te vertete ne vendet perendimore ky fenomen eshte me i pranueshem dhe me i perfolur prandaj dhe shoqeria ka arritur ta pranoje si pjese te saj, biles edhe kisha katolike ne vende si USA i pranon homoseksualet. Biles edhe disa paragrafe te bibles jane ndryshuar ose interpretuar ne menyre jo diskreminuesem, ne menyre qe homoseksualet te pranohen ne komunitetin fetar. Disa fe te tjera si muslimanizmi i ndalon dhe i denon shume forte.
Ne rastin e pare shohim se kisha eshte thjeshte nje fondacion ose institucion ne shoqeri qe si gjithe institucionet e tjere vendosin standarte e rregulla te cilat shoqeria duhet te ndjeke. Por keto norma ndryshojne sepse shoqerite ndryshojne. P.sh. avancimi i teknologjice ka ndryshuar shume norma dhe ligje te shoqerise. Ne rastin konkret, nuk do te thote qe meqe ne nuk kemi teknologjine e duhur per te provuar ndryshimet fizike e psikologjike midis homo dhe hetero seksualeve, homoseksualizmi te mos jete i lindur ose NORMAL.
Ne reference me ate qe shprehu Ela per NORMALEN desha te them, qe normalja vjen dhe eshte ne forma te ndryshme dhe konstituohet zakonisht nga disa rregulla te fshehura ne shoqeri. Shteti Shqiptar psh, lejon mardheniet sexuale midis dy homoseksualeve, por eshte shoqeria jone qe nuk e lejon dhe vendos ligje te tjera ne baze te besimeve e ndjenjave njerzore dhe nese e shohim ne kete prizem atehere homoseksualet duhet te jene shume te pranueshem pasi edhe ata bazohen ne besimin dhe ndjenjat njerzore qe kane per njeri tjetrin.
Por ne fund te fundit eshte shume e thjeshte... Ka njerez qe bien ne dashuri, dhe desha te dija nga shume prej jush se si mund t'i privosh dikujt nje dashuri?????????????????? Per hir te besimit, frikes, injorances, intolerances, dhe disa traditave opresuese?????????
Puna eshte qe ne evulojme dhe nese te drejtat themelore te qenieve njerzore jane te krijosh nje jete si te duash pa demtuar ose krijuar dhimbje e vdekje qenieve te tjera, atehere edhe homoseksualizmi duhet te jete shume i pranueshem dhe i ligjshem. Spo thote njeri qe duhet admiruar pelqyer kuptuar por nuk duhet paragjykuar, diskriminuar, e persekutuar. Thjeshte pranojeni dhe nese nuk iu pelqen mos e shprehni ne forma kaq paragjykuese.
Peace Out

PS Te dua dashuria ime.... /pf/images/graemlins/tongue.gif :rolleyes:

assassino26

Primus registratum

Me injorance nenkuptoj mungese informacioni e dieje per kete ceshtje, dhe nuk permend thjeshte per te ofenduar njerin ose tjetrin.
Normat dhe moralet jane te ndryshme ne shoqeri te ndryshme. Disa i marin keto nga Zoti, kisha xhamia, mendime filozofike, shkenc ne pergjithesi etj etj

Hera e pare qe degjoj qe injoranca u merrka nga shkenca,Pra normat dhe moralet qqe kemi marre ne nga shkenca,kisha xhamia,zoti,mendimet filozofike etj ne pergjithsi shprehkan injorance :eek:

Ruajme zot injorancen time

Eni_883

Primus registratum

Qekur u be lezbismi sport qe praktikohet apo jo. Robit o i pelqen ose jo. Une per vete mendoj se nese dikujt i pelqejne femrat pse jo. Fundja varet nga shija e robit. Pa hyre ne diskutime te thella nuk mendoj se kam te drejte te gjykoj njeri nese i pelqejne njerezit e te njejtin seks apo seksit te kundert.

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Ela_001:
[qb] Per kete do duhej te shkruaja faqe te tera dhe perseri do mund te isha gabim, apo korrekt, apo nuk do arrija te jap nje pergjigje.

Mesa kuptoj une ti po mundohesh te testosh normalen tek une, gje qe perseri eshte nje subjekt me permasa te gjera dhe qe une nuk do ti pergjigjem ketu.

Ajo qe une do sqaroj ne lidhje me ate km shprehur ne kete teme eshte qe: me normalitet une ju referova faktit qe nje femije i adoptuar nga dy gay psh do mendonte qe eshte teper normale ajo qe ndodh ne familjen e tij. [/qb]
Kur te kerkova normalen, nuk desha ate universale, por ne kontekstin qe na eshte dhene ne kete teme.

Nese nuk eshte 'normale' nje cift gay, cfare eshte: nje prind i alkolizuar qe rreh femijet dhe nenen e perdhunon kete te fundit? Nje nene 16 vjecare, qe nuk di te kujdeset per veten? Nje nene qe ankohet gjithe diten per tradhetite e te shoqit, dhe per pafuqine e saj ekonomike, duke e bere femijen te urreje baben? Nje baba qe e mban nenen ne shtepi dhe e trajton ate si sherbetore?

E di se pergjigja eshte JO.

Tani nese ky cift nuk ka sjellje te tilla ne sy te femijes, s'me duket se do te dalin jashte normales.
Apo keni frike se eshte ngjitese?!

tirana

Primus registratum

Po dashni osht ne ajo, s'bo keq.
Jo te gjitha veç, ho ju bofsha!

Kuqalashja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga sailor:
[qb] Lezbik kok e kom. M´bohet derman e? Hec m´gjyko icik amon. Ta jap un lejen. :tipsy: [/qb]
hahahahhahahahahaha sa me ke knaq sot (dhe dje, dhe pardje, dhe parpardje, parparpardje, dhe dhe dhe....ehhh... /pf/images/graemlins/wink.gif

Eni_883

Primus registratum

[qb] Vallaj o Eni un vdes per femra. I kom icik pik te dobet. Lezbik kok e kom. M´bohet derman e? Hec m´gjyko icik amon. Ta jap un lejen. :tipsy: [/qb]
Ore sailor keq e ke punen po te jene gjerat ashtu sic thua ti. Beji derman vetes se lezbismi gje e keqe. Une per te gjykuar nuk te gjykoj se eshte kunder parimeve te mia /pf/images/graemlins/laugh.gif

Eni_883

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga Eni_883:
[qb] Ore sailor keq e ke punen po te jene gjerat ashtu sic thua ti. Beji derman vetes se lezbismi gje e keqe. Une per te gjykuar nuk te gjykoj se eshte kunder parimeve te mia /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Vallaj mu m´prehet shpirti ke buzet e saj. Me shplodhet dora ke gjoksi i saj. M´ze gjumi periher ke barku i saj. Kaq e keqe te jet vall? Po ti nga e di njehere?

[/qb]
Ore Sailor po ti ke qene cun i urte ne gjimnaz se fola me kusheriren tende dhe e kam parasysh kush je. Po c'qenke bere keshtu mor cun?? pu pu pu pu mori fund dynjaja :eek:

Eni_883

Primus registratum

Ua po ju mo te dy mu po me gjuni?? /pf/images/graemlins/blush.gif Ca u be ektu pazar?? une nje llaf goje thashe. Ore sailor po ti njifu njeher me mua (dmth rinjifu) pastaj te tjerat i diskutojme. /pf/images/graemlins/wink.gif

Turing

Primus registratum

Pa dashje i ke corroditur qe te gjithe me pyetjen tende qe nuk ka burre nene ta kuptoje, por me siguri iken dritat dhe e ke bere nen driten e qiririt.

N.q.s ideja eshte nese Lesbismi duhet te pranohet ne shoqerine tone,per mendimin tim eshte shume vone ti besh vetes pyetje te tilla kur ne bote ciftet homoseksuale mund te martohen ligjerisht.

N.q.s pyetja eshte, a kemi gje kunder mardhenieve te cifteve lesbike, nuk ka asnje arsye pse te paragjykosh dike tjeter per partnerin e tij.

Per inkurajimin e femrave qe te behen lesbike, as qe behet fjale pasi pa to meshkujt do te binin ne depression nervor dhe pastaj ...

butterfly

Primus registratum

Duhet praktikuar lezbizmi?

Une them joooooooooooooo, it's disgusting...

I

insane

Guest

Fillimisht postuar nga Majestic:
[qb] Duhet praktikuar lezbizmi?

Une them joooooooooooooo, it's disgusting... [/qb]
nuk eshte dhe aq disgusting jo /pf/images/graemlins/wink.gif

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox

the most distasteful, disguisting,horrendous, terryfing, emotionally complex, and extreeeemly vulgar to the point of vomiting /pf/images/graemlins/tongue.gif of all things invented of masculine human sh** who knows only carnal indulgence.

You know how many cuties :eek: dahhh stare at me every day. Nahhh I rather see beyond that outside wrap, of white ironed shirt and bow tie and tall like a building and muscled and what I see-->human vomit, a disguisting animal who knows to stare with the eyes of a dove but inside it's the devil-scribbled crap of all beings.

That's it after this and all to come, I am sooooo sick of human bodies that I am tempted to take a vow of chastity.

bite meeeeeeee :eek: :eek:

I

insane

Guest

Fillimisht postuar nga I-aspire:
[qb]

bite meeeeeeee :eek: :eek: [/qb]
is that a request? /pf/images/graemlins/wink.gif

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox