A duhet legalizuar mariuana?

bulkthi

Primus registratum
Re: A duhet legalizuar mariuana?

Fillimisht postuar nga Logos:
[qb]Them te MOS ligjerohet. :smash: Edhe kjo do te na duhej. Kemi mjaft probleme te tjera me emergjente si komb.[/qb]
çfarë po e shqetëson kombin po u legalizua marijuana ?

bulkthi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ada*:
[qb]Sigurisht qe nuk duhet te ligjerohet.Ndoshta mund te jete me e lehte per ata qe e perdorin tani,por problemi eshte se kjo do ti shtyje edhe te tjeret ta provojne.Dhe ndalimet per nje lloj moshe nuk punojne.Shih duhanin dhe alkoolin.Po te ecesh ne rruge mes ores 12-1 ne cdo qoshe vec femije me cigare dhe shishe ne dore sheh.Nuk i duhet edhe mariuana ti shtohet kesaj liste.[/qb]
As nuk ka të bëjë fare.
Më shumë e provojnë kur është e ndaluar sesa kur lejohet .
Ik pyet njëherë gjimnazistët në Tiranë çfarë do të htonë ....shumë prej tyre kanë patur kontakte me barin.

pippo

Primus registratum

Besoj se per kete teme kan te drejt te flasin vetem ata qe perdorin canabis ne format e ndryshme une per vete pij malboro te kuqe regullisht dhe jam me se i sigurt qe me bem me shume dem se sa bari po per mua eshte ves njerzit qe hidhen kunder marjuanes e kane te kote ka kohe qe marjuana eshte e ndaluar po megjithate vazhdon perdorimi i saj gje qe do te thote qe kot e kini kush do e ka deshire ne nje menyre ose ne tjetrn e gjen pastaj ne se keni frike se me lagalizimin e saj do shtohet perdorimi e keni gabim kush do e perdor kush nuk do si puna e aksus nuk ka per ta provuar kurre pune e vet njerez FREEDOM OF CHOISE apo jo
ps. para disa kohesh ne pipen e shekspirit kishin gjet gjurme te marjuanes gje qe kuptohet lete se ne ato vite nuk ishte e ndaluar po shekspiri nuk mendoj se ishte looser
Looser jeni ju qe keni frike nga legalizimi

zana_e_malit

Primus registratum

Te falenderoj faithless per kete pergjigje(me pelqeu jo per gje). Nejse , Njerezit hapin syte te tmerruar kur permenden gjera te tilla. Nje shoku im i quante gjithmone ,"njerez me pranga". Nuk ka nevoje ti kesh prangat ne duar, ato mund te jene ne tru dhe ti te jetosh gjithmone i burgosur ndaj tabuve te tua. Nuk e di per shekspirin, por gjenite me te medhenj te njerezimit kane provuar te pakten njehere ne jeten e tyre te tentojne, te cajne rrethin e ngurte qe i rrethonte. Shkrimtaret e medhenj te te gjithe shekujve , piktoret , skulptoret, doktoret e talentuar (edhe ne kohen e mbreterve). Njeriu eshte eksperimentues nga natyra. Ai eshte kurioz.Transi eshte shume joshes, realiteti shume i merzitshem. Te gjithe ata qe marin guximin te hedhin hapin e pare futen te njerezit speciale. Te tjeret....ju ngelet vetem te hapin syte e llahtarisur dhe te leshojne britma anonime sa here degjojne fjalen mariuane.
Shume prej tyre perbejne politikanet , gjykatesit .... Ne vijim do tju jap te lexoni dicka nga nje njeri shume i talentuar, shkruar nen ndikimin e mariuanes.Aty (ata qe i dine) do te gjeni te gjitha simptomat por dhe shkaqet:)))

zana_e_malit

Primus registratum

Dikush me tha mbreme ndersa luhatesha ne nje gjume te shqetesuar, dedikuar disa barerave droguese me natyre lindore, se njerezit si puna jone duhet te perzihen nga shoqeria, duhet te perjashtohen.
Une u thashe se dihet se njerezit si puna jone, e ndjejne veten te huaj ne shoqeri e keshtu vetperjashtohen!
Disa thone, se ne jemi degjenerimi i shoqerise, por shoqeria vete eshte e degjeneruar dhe keshtu ne nuk bejme gje tjeter pervec se imitojme shoqerine. Ne jemi pjelle e shoqerise. Edhe pse llogjikisht krimin e kryen e gjithe shoqeria, pergjegjesia eshte thjesht
individuale.
Keshtu shoqeria denon nje pjese te saj duke u munduar te vrase semundje te cilat ajo vete i pjell. Keshtu ajo
denon pasojat por kurrsesi shkakun.
Sepse Shkaku eshte Ajo vete, si dhe ligjet e saj per te denuar pasojat.
DUHET TE HEQIM DORE NGA VETASGJESIMI, DHE TE PERPIQEMI TI INTEGROJME PASOJAT NE SHOQERI.TI LEGALIZOJME SEMUNDJET!
Vetem keshtu do te mund te sillemi drejt me individin pra me veten tone!
Pavaresisht se ligjet jane te krijuara nga te gjithe, ato jane te krijuara shpesh nga nje rreth i ngushte njerezish.Njerez te cilet nuk kane nguruar te perfshijne brenda ketyre ligjeve, nevojat e tyre personale.
Une nuk marr persiper te votoj ligje qe nuk me perkasin.
Keshtu ndodh qe qeverite bien dhe ligjet nuk bien. Perkundrazi ato shumefishohen...

Inicialet Gj. Gj
ish liceist
Mosha (kur eshte shkruar) 17 vjec

pippo

Primus registratum

Besoj se pas ketij shkrimi ( fantastik ) kjo teme e ka thene te veten nuk ka me nevoj per komente
Ciao belli

shush yo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga eminem_d12:
[qb]per te gjithe ato qe jane kunder, ve doren ne zjarr qe se kane provuar se cfare eshte!
Nuk e merrni dot me mend se cfare humbni!
Kanabisi eshte jeta ime![/qb]
Qeke per gjynof ti mi pse s'thu.

usastudent

Primus registratum

Ketu po mblidhen perdite e me shume losers.Nejse keni mendimin tuaj.Dakort jam qe jemi te lire e bejme cte duam.Por nje njeri qe nuk eshte i zoti te jetoje normal pa ndihmen e nje stimuluesi tregon qe eshte i pafuqishem .Dikush aty me siper tha se jemi pjelle e shoqerise.Edhe???? Kjo te ben te ndihesh rehat?? Te jesh ne rregull? Ca po ben ti per ta rregulluar sadopak shoqerine .? PO njerez si ju vazhdojne te shtohen dhe sbjene gje tjeter vec shajne shoqerine kurse per vete jane te paster , nuk kane faj.Pa mendoni pak si do ishte shoqeria po te ishin te gjithe malllista.Zot na ruj.
Por nga ana tjeter duhet te theksoj se ne nje shoqeri ku pjesa derrmuese e rinise perpiqet te gjeje kesi soj menyrash per te zgjidhur problemet, ka shume probleme .Po se cila eshte zgjidhja , ate se percaktoj dot , por dihet qe nuk eshte as marjuana as ndonje drige tjeter.
:rockband:

William Wallas

Forumium maestatis

e jaaaaa ... tashi une jam dakord kur flitet per heroine e kokaine ose nei Kristal e cose varie ... po tani MARJUANA ... daiiiii ... marjuana eshte cigare ... une kam pi i LM qe para marjuanes dukej si slims ... SDQ ... deri sa eshte e ndaluar me ligj ... eshte e ndaluar ... s'ke ca ti bosh ... ligjet jane ligje .... njesoj per te gjithe ... prandaj ... durim ...

H

harap

Guest

vallahi do me behej qejfi shume sikur te legalizohej.pasi me gjet gjen plot po kur e pi me frike ste ka lezet fare mgjs u mesuam tani /pf/images/graemlins/smile.gif

William Wallas

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga HaRaP:
[qb]vallahi do me behej qejfi shume sikur te legalizohej.pasi me gjet gjen plot po kur e pi me frike ste ka lezet fare mgjs u mesuam tani /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Harapo .. po mos e thuj publikisht mer pallosh:) ene une e pi hajdutshe , po nuk ja them njeriu verdalle ... aty o lezeti .. ene me e pi .. ene me bo si cun me parime

mostro

Putraku

Me mir ete mos legalizohet!!!!aty eshte dhe e bukura e te berit mariauana.

Edhemua me pelqen shume ndonji cana,kshu si me te rralle ama............ /pf/images/graemlins/laugh.gif

GaP

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Akus:
[qb]Ketu po mblidhen perdite e me shume losers.Nejse keni mendimin tuaj.Dakort jam qe jemi te lire e bejme cte duam.Por nje njeri qe nuk eshte i zoti te jetoje normal pa ndihmen e nje stimuluesi tregon qe eshte i pafuqishem
[/qb]
jam shume dakort me ty kur thua qe "nje njeri qe nuk eshte i zoti te jetoje normal pa ndihmen e nje stimuluesi tregon qe eshte i pafuqishem" por mendo qe ndonje here biem pre e ketyre pa e kuptuar edhe vete njelloj sic e kam nisur edhe une me cigaren...
kjo eshte jeta dhe s'kemi ca i bejme... na mbetet ta jetojme deri ne fund /pf/images/graemlins/smile.gif

Admir

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga bulkthi:
[qb] çfarë po e shqetëson kombin po u legalizua marijuana ?[/qb]
N.q.s marijuana ligjerohet ca rob si ti apo si te tjere ketu do te behen shqetesimi yne i ri.

usastudent

Primus registratum

Kujdes Akus kujdes. Po sipas teje avokate e gjykates,pushtetare,kokat me te larta te shteteve etj etj qenkan loosers. Jo sir jo. Megjithate cdo njeri ka mendimin e vet por duhet te shohesh ndonjehere kur e ke gabim duhet te mesosh nga ato.
Respect
Pse si te duken ty ata?Po ata jane pikerisht ata qe i bejne gjemen popullit.Korrupsioni ne kulm , maskaralliqet gjithanej, konrabanda.Po keto nuk behen nga avokatet , pushtetaret, koka shtetesh.Po prape losers jane.Plera njerez.

usastudent

Primus registratum

Gap , eshte normale qe njeriu bie pre nga njehere por nuk mendoj se duhet te arrije deri ketu sa te dalin teori te tilla per legalizie droge.Ky eshte kulmi . NJerzit normal as qe duhete mendojne per te tilla gjera.

zana_e_malit

Primus registratum

akus te sugjeroj te lexosh edhe ca here te tjera ate shkrimin qe kam postuar me lart. Reflekto nje nate dhe nje dite pastaj hajde shkruaj prape ketu. shnet

Load

Primus registratum

ktu ere dynjaja vemendjen ke une , si fanatik i vjeter i barit meqe me rrethojne afrikanet dhe bejme per c do nate nga nje party ne kujtim te bob marleyt s kam gje kundra barit a mariuanes a quajeni si te doni po mengadale o shkencetaret e dajes e dini se ku jetoni dhe sidoqe te vine koherat kurre nuk do jemi baraz me hollanden dhe leni punen e legalizimit kush e pi e pi per vete s ke pse e hap driten jeshile per gjith katundin qe domosdo do e provoje se do jete e ligjshme

H

harap

Guest

ore skam frike ta deklaroj se e pij se une punoj vete per antidrogen pa demtuar veten skam si i them tjereve eshte e rrezikshme po te them te drejten eshte shume e mire /pf/images/graemlins/smile.gif