A duhet legalizuar mariuana?

FEUER^FREI

Primus registratum
Re: A duhet legalizuar mariuana?

Ka shume eksperte ne fushen e droges qe mendojne se,marihuana te ben te varur,qenka e demshme per trurin dhe trupin.Ketu jane faktet:

Mariuhana nuk te ben asnjehere te varur prej saj.Mund ta tymosesh vite me radhe,pa ndier veshtiresine me te vogel,nese e nderpret,sepse te mbaron furnizimi ose leket.Une vete,kam pire me nderprerje bar,per rreth 7 vjet edhe asnjehere s'kam pas probleme,kur papritur nuk kam gjetur me.Varesia nga mariuhana eshte me e vogel,sesa nga duhani.Bari nuk eshte asnjehere i demshem per shendetin.Perkundrazi,pjesa me e madhe qe e marrin,mund t'ju thone qe te hap oreksin edhe rrit gjallerine e organizmit.Une per vete,nuk njoh mjet tjeter qe te me hape oreksin kaq shume,sa bari.Pas nje Joint,te shijon nje dreke e mire edhe nje gote vere,sa me s'behet.

Bari nuk te shtyn ne kriminalitet.Nuk kam pare njeri qe nen ndikimin e barit,te behet i dhunshem.Kiffer(barpiresit) jane njerez qe shoqerohen me te gjithe.Madje,per shijen time,shume te shoqerueshem.Nuk arrij ta kuptoj,pse ata qe e konsiderojne barin si,katalizator qe te con ne krim,nuk jane aq konsekuente,te kerkojne nje ligj,per ndalimin e alkoholit.Cdo dite,ndodhin krime prej njerezish te pire,te cilet,esell s'do e benin nje gje te tille,kurre.
Eshte e vertetuar katerciperisht,qe mariuhana ka ndikimin e nje aphrodisiakum.Megjithate,ne rrethe mjekesore,nuk e di se per cfare aresye,nuk ta thone kete gje.Une mund te them,nga eksperienca personale,qe sexi me mariuhana,eshte 100 here me mire,sesa pa te.Gjithkush qe ka tymosur,te pakten njehere bar te mire,mund t'jau vertetoje kete gje.
Dicka,sidoqofte eshte per tu patur kujdes:kush eshte nen ndikimin e mariuhanes,nuk duhet te ulet ne timon.Bari ndikon,ndjenjen e kohes,si edhe vleresimin ne largesite.Njehere,kur isha ne rruge,me eshte dashur te ndaloj edhe te pres,derisa efekti i barit ra.Nuk mundesha,te vleresoja,sic duhet largesite edhe nuk i merrja kthesat ne rregull,sepse nuk frenoja ne kohe.

P.S.:Ky forumi juj qeka shume kot!!
Qe te gjithe ju qe shkruni ketu...nuk jeni per gjo tjeter vecse per llafe!!!

e shkallafitura

Primus registratum

LEGALIZE IT
DON'T CHRITISIZE IT...
LEGALIZE IT.... :rockband: :rockband:

KENGA E BOBO MARLEY-IT. ISHTE NJERI ME MEND AI :thumbsup:

thoughtless

Primus registratum

Si fillim mos u cuditni kur shqiptaret ta miratojne dhe ligjin per legalizimin e drogave te lehta, pastaj ce do legalizimin ne shqiperi, e pi ku te dush e kur te dush ti! :cool: Ne si komb jemi te prirur per gjerat e ndaluara, se mbase po e legalizun ulet numri i perdoruesve :confused:

ps. O po e legalizume apo jo te pime shoke e shoqe se gjo nuk na bon, apo nuk e lexuat FEUER^FREI qe tha se vec mire na ben /pf/images/graemlins/wink.gif :thumbsup:

enderr e njomet

Primus registratum

Mendoj se marjuana duhet legalizuar, por duhet te shitet e kontrolluar neper dyqane shteterorem jo ne privat. Arsyja ime per legalizim eshte e thjeshte... kur keni pare ndonjehere ndonje perdorues marjuane te hape sherre, te futet ne sherr ose ti bije me thike ndonjerit?

grenza

Primus registratum

Fillimisht postuar nga DANA:
[qb]Pupupu ku ka vajt degjenerimi . Ku po shkoni o njerez .
Une jam i mendimit qe kush kapet me shitje shperndarje droge te denohet me vdekje.Ju na dashkeni me e legalizu. Ku ju con mushka o njerez.A keni ndonje fare vlere njerezore apo jo.
Ne fillim duhet te bindni qe droga na qenka e dobishme , pastaj te kaloni per legalizim.Ato vende qe e kan legalizu nuk bejne tjeter vecse shkaterrojne rinine e tyre , i kthejne njerezit ne kaqola , pre e epsheve te tyre.
Zoti ju udhezofte

Po si shume e rende kjo qe thua o burr i dheut. Pa ofendime, po duket qe nuk di ti dallosh keto gjera. Marjuana eshte droge aq sa eshte caji, kafja dhe duhani.[/qb]
Hej ca bo ti mi Dana se na tmerrove me gjera qe ne po i shohim perdite dhe qe jane 300% ndryshe nga c po flet ti .? :confused:
Kush ia ka pa te keqen barit mi goce se na luajte mendsh.Po nuk ke faj ti e ka fajin vendi ku po jeton, qe i le njerezit akoma prapa bote si nje here e dikur.
Te keshilloj te informohesh pak me mire se marijuhana eshte ilac(soft drugs) dhe jo droge qe te vdes si mendon(i) ti (ju).
Respekt ...........

pippo

Primus registratum

O grenza ke gabuar person me duket lezo me mire nuk duhet ti drejtohesh dana po dikujt tjeter

jula

Primus registratum

Fillimisht postuar nga HeavenBesideHellWithin:
[qb]po te isha shites mariuane me shumice
sdo doja te legalizohej
po te isha konsumator do doja te legalizohej[/qb]
Po te isha kontrabandues e shites marijuane, NUK do te doja te legalizohej...
Al Capone ishte proibicionist pikerisht sepse merrej me kontrabanden e pijeve alkolike. :smash:

FEUER^FREI

Primus registratum

o ti i Alice in Chains mos me kopjo userat!

Car po jeni tu thone ju ktu mer,se na onjtet....shkoni mer m'shkolle...a boni a i lek a...pini i gote qumesht...hani i panine...macht was!

Kordele mos me korrigjo mo mesazhe pa me thone 2 dite para,se te grivaaaaaaaa!!!!

Ika tani t'i fus i pale patate te skuqme.

Admir

Forumium maestatis

Them te MOS ligjerohet. :smash: Edhe kjo do te na duhej. Kemi mjaft probleme te tjera me emergjente si komb.

Sara

Primus registratum

Sigurisht qe nuk duhet te ligjerohet.Ndoshta mund te jete me e lehte per ata qe e perdorin tani,por problemi eshte se kjo do ti shtyje edhe te tjeret ta provojne.Dhe ndalimet per nje lloj moshe nuk punojne.Shih duhanin dhe alkoolin.Po te ecesh ne rruge mes ores 12-1 ne cdo qoshe vec femije me cigare dhe shishe ne dore sheh.Nuk i duhet edhe mariuana ti shtohet kesaj liste.

DANA

Primus registratum

O Grenza, lexo mire e dashur. Jo per gje po kemi edhe mendime te njejta. (Pak a shume)

HeavenBesideHellWithin

Primus registratum

sdo isht ekeq te legalizohej
dmth mua personalisht sme pelqen e kam pas pire me perpara po tani sme pelqen se duroj dot
e bardha me pelqen psh:)
po pse te mos legalizohej gjithne ka qen e legalizuar vetem kete shekullin e fundit qe ka filluar "proibicionizmi" per shume gjera dhe nje nder keto gjera eshte dhe bari , tregtia ka filluar fuqishem fitimi eshte i madh kshu qe po te legalizohet disa njerez do fitojne me pak apo jo

shush yo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga faithless:
[qb]une dje ne darke piva nje cigare hashish sipas teje une duhet te vdes i akuzuar me vdekje ...... .... .. per kaq pak[/qb]
Ncuq ncuq dummy, it was you that acuzes your own self with death.

Njerez me falni tani, po pse silleni si injoranta fare. Mjekesia thote qe eshte keq, shume keq, dhe me shume konsekuenca vesi apo sic e quani you deshira per te pire duhan, lere pastaj ta trasosh me pislliqe te tjera.
Megjithate nqs ju bo me u ndier cool........Keep smoking suicidal crack head. :thumbsup:
ps. :mad:

shush yo

Primus registratum

Ah dhe me falni sa per temen. Me pelqen ideja qe nqs dikush do bej pare nga ky muhabet me mire ti bejne njerzit e shkrete qe punojne......(pupupu ca muhabeti, kan gjet dhe ato pune)
Megjithate nqs do fitoj ndonje njeri nga ky muhabet me mire ai i ndershmi........ec mo kshu ka ardh koha
peace yo

usastudent

Primus registratum

OK kalamoja , me kom ne toke i cike , mos fluturoni shume.Me thoni pak se si fillon robi te shkoje te kokaina dhe heroina , dmth me ca e fillon si fillim .Ata qe kane aq vjet qe pine bar dhe qe kane edhe krenarine ta thone ketu ,cudi si spaskan fillu heroine , cudi.Me falni o njerez po ku po e coni shoqerine me keto legalizime.
Do kisha deshire qe dikush te sillte pak kerkime shkencore rreth majuanes dhe pastaj te flisnim.
Njona aty na e boni nje soj me cajin , po me caj sikur ste kap policia me duket /pf/images/graemlins/laugh.gif

usastudent

Primus registratum

Per mendimin tim te gjithe ata qe perdorin droge jane loosers .Njerez qe e gjejne shpetimin te droga ,njerez te dobet ne karakter , qe nuk e marrin mundimin ta perballin jeten por i fshihen asaj.Nqs mariuana legalizohet diku tregon qarte qe njerzit aty jane shumica loosers.Shpresoj te mos jemi ne shqiptaret ashtu.