A duhet legalizuar mariuana?

zana_e_malit

Primus registratum
Re: A duhet legalizuar mariuana?

ne geneve mariuana po shkon drejt legalizimit te plote dhe nuk perben me problem. Njerezit e pine lirisht dhe mund te gjesh mu ne qender dyqane qe rrisin dhe kultivojne bime narkotike. Problemi i vertete jane drogat me te renda dhe me te shtrenjta si kokaine apo heroine cmimi i te cilave ka kapur majat.Persa i perket legalizimit ne Shqiperi une do tju kujtoja me qindra adoleshente neper gjimnaze qe thjesht nga mania per te thyer rregullat dhe jo vetem nga kurioziteti jane perdorues te rregullt te hashishit.

Approximate Mood Swing

Primus registratum

.
krahasoni krimet qe behen per te grumbulluar leke per te blere marjuane ...etj etj

Yep!
ne fakt per cdo lloj droge..., mendo qe droga dhe krimi jane shume te lidhura bashke.
ne gjermani para ca kohesh u mbeshtet nje projekt per shperndarjen e heroines per tere junkiet pa para... te pakten kane nje te drejte te vazhdojne jeten pa probleme te tjera , tipi: borxhe, halle me dealer e me the e te thashe...

pastaj, meqe jemi tek tema legalizim apo jo, gjeja e ndaluar te josh shume me teper se ajo qe ke ne dore

bulkthi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zana_e_malit:
[qb]ne geneve mariuana po shkon drejt legalizimit te plote dhe nuk perben me problem. Njerezit e pine lirisht dhe mund te gjesh mu ne qender dyqane qe rrisin dhe kultivojne bime narkotike. Problemi i vertete jane drogat me te renda dhe me te shtrenjta si kokaine apo heroine cmimi i te cilave ka kapur majat.Persa i perket legalizimit ne Shqiperi une do tju kujtoja me qindra adoleshente neper gjimnaze qe thjesht nga mania per te thyer rregullat dhe jo vetem nga kurioziteti jane perdorues te rregullt te hashishit.[/qb]
ëëëë çfarë qendre e ke fjalën ?
Nuk është aq e legalizuar mariuana ne gjenevë sa të gjesh dyqane.
Në Bern po ke coffee shop dhe aty mund të blini shumë lirë .

niku

Primus registratum

Te isha ne vend te nje personi qe vendos ligjet e nje shteti Europian do shihja statistikat mbasi t'a legalizoja per nje fare kohe. N.q.se ka demtime ne popullaten qe se perdor do e ndaloja. Sikur demi te ishte vetem tek popullata qe e perdor do e legalizoja sepse nuk mund te gjeja asnje pergjigje te llogjikshme per ndalimin e saj.
Dua te them se n.q.se duhani,pija apo te tjera si keto qe demtojne organizmin lejohen atehere pse jo edhe marijuana. Cila mund te jete ajo llogjike qe te vendosi limit "deri tek marijuana".

zana_e_malit

Primus registratum

Fillimisht postuar nga insane:
[qb]merrni shembull shtetet qe e kane legalizuar
krahasoni perdorimin e marjuanes.
krahasoni krimet qe behen per te grumbulluar leke per te blere marjuane ...etj etj
(mos harroni nese legalizohet bie cmimi...)
seeya[/qb]
kjo me ben te mendoj dicka tjeter... e kujt i rruhet se mariuana ben keq apo mire ndryshe pse nuk ilegalizohen armet... Eshte politika qe nuk lejon legalizimin ndryshe si do jetojne kolumbia dhe vendet e tjera te varfera qe rrisin dhe shesin vetem hashish.po te binte cmimi do ishte katastrofe

marko

Primus registratum

Per mua pak rendesi ka, pasi nuk kam prdorur kurre marijuane ose droge tjeter, po thuj menyra me e mire do ishte nje referendum.
Nese poplli e do te legalizuar, le ta legalizojn, nese jo, athere le ta shtrengojn dhe me shume

^SHIU^

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bulkthi:
[qb]O SHIU
PO PERDORUESIT E MARIUANES NUK KANE NDONJE SEMUNJE NGJITESE QE T'I VENDOSIM NE VENDE TE CAKTUARA .
DHE SIPAS TEJE DHE TE NJIHEN.
NUK JANE TOKSIKOMANE .

/pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
bulkth kur them te caktohen vende e kam fjalen per lokale zakonisht ku mund te lejohet perdorimi i mariuhanes dhe jam kunder perdorimit te saj ne vende publike dhe te njihen perdoruesit e saj ne menyre qe shoqeria ti ndihmoje keta njerez.natyrisht nuk jam pro politikes antidroge :smash:

bulkthi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ^SHIU^:
[qb]
Fillimisht postuar nga bulkthi:
[qb]O SHIU
PO PERDORUESIT E MARIUANES NUK KANE NDONJE SEMUNJE NGJITESE QE T'I VENDOSIM NE VENDE TE CAKTUARA .
DHE SIPAS TEJE DHE TE NJIHEN.
NUK JANE TOKSIKOMANE .

/pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
bulkth kur them te caktohen vende e kam fjalen per lokale zakonisht ku mund te lejohet perdorimi i mariuhanes dhe jam kunder perdorimit te saj ne vende publike dhe te njihen perdoruesit e saj ne menyre qe shoqeria ti ndihmoje keta njerez.natyrisht nuk jam pro politikes antidroge :smash: [/qb]
SHoqëria t'i ndihmojë ? Ata nuk janë as toksikomanë as edhe njerëz me aftësi të kufizuara .

usastudent

Primus registratum

Pupupu ku ka vajt degjenerimi . Ku po shkoni o njerez .
Une jam i mendimit qe kush kapet me shitje shperndarje droge te denohet me vdekje.Ju na dashkeni me e legalizu. Ku ju con mushka o njerez.A keni ndonje fare vlere njerezore apo jo.
Ne fillim duhet te bindni qe droga na qenka e dobishme , pastaj te kaloni per legalizim.Ato vende qe e kan legalizu nuk bejne tjeter vecse shkaterrojne rinine e tyre , i kthejne njerezit ne kaqola , pre e epsheve te tyre.
Zoti ju udhezofte

Guest

Fillimisht postuar nga marko:
[qb]Per mua pak rendesi ka, pasi nuk kam prdorur kurre marijuane ose droge tjeter, po thuj menyra me e mire do ishte nje referendum.
Nese poplli e do te legalizuar, le ta legalizojn, nese jo, athere le ta shtrengojn dhe me shume[/qb]

manga

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Akus:
[qb]Pupupu ku ka vajt degjenerimi . Ku po shkoni o njerez .
Une jam i mendimit qe kush kapet me shitje shperndarje droge te denohet me vdekje.Ju na dashkeni me e legalizu. Ku ju con mushka o njerez.A keni ndonje fare vlere njerezore apo jo.
Ne fillim duhet te bindni qe droga na qenka e dobishme , pastaj te kaloni per legalizim.Ato vende qe e kan legalizu nuk bejne tjeter vecse shkaterrojne rinine e tyre , i kthejne njerezit ne kaqola , pre e epsheve te tyre.
Zoti ju udhezofte[/qb]
me t'njajten llogjike kane arsyetue komunistat n'relacion me fetaret...

bulkthi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Akus:
[qb]Pupupu ku ka vajt degjenerimi . Ku po shkoni o njerez .
Zoti ju udhezofte[/qb]
hej o njeri po mariuana nuk është drogë e rëndë..me vdekje...sa lehtë i thoni këto dënimet

tutu

Primus registratum

Eshte politika qe nuk lejon legalizimin ndryshe si do jetojne kolumbia dhe vendet e tjera te varfera qe rrisin dhe shesin vetem hashish.po te binte cmimi do ishte katastrofe
Po te legalizohej parate nuk do i merrnin fara e Escobar-it & co., por pikerisht fshataret qe e prodhojne. Rrjedhimisht i bie qe 'politika' nuk po punon per varfanjuket e Kolumbise, POR per ata qe i kane xhepat plot.

DANA

Primus registratum

Pupupu ku ka vajt degjenerimi . Ku po shkoni o njerez .
Zoti ju udhezofte

Po si shume e rende kjo qe thua o burr i dheut. Pa ofendime, po duket qe nuk di ti dallosh keto gjera. Marjuana eshte droge aq sa eshte caji, kafja dhe duhani.

zana_e_malit

Primus registratum

he mi dana , se mu duk vetja sikur me kishin kapur me presh ne duar /pf/images/graemlins/laugh.gif ci keni keto denime me vdekje aman. Ne po themi deri tashi qe nuk demton shendetin bile ka me pak pasoja se cigarja, prandaj flitet per legalizimin juve thoni kshu ashtu.Problemi eshte se njerezit duan ta legalizojne dhe qeverite nuk duan ketu eshte puna. Pse te mos jene gjerat e lira ne mbi dhe mor jahu. kete skuptoj une

pippo

Primus registratum

Pini njerez pini mire ja boni ku ka me mire se nje çike hashish lene ket se ketij o kesaj se nuk e di ça eshte ja paska morr trut era Gjynof shpresoj qe te pakten te jete 60 vjeç ja fal
LEGALIZE IT jo per gjo po te bime rehat se ka ca pusher mizerje ja nje teme e bukur ç mendoni ju per pushers qe jane legena e dun me te shit lloj lloj pisliqesh
:smash:

pippo

Primus registratum

o Akus une dje ne darke piva nje cigare hashish sipas teje une duhet te vdes i akuzuar me vdekje ...... .... .. per kaq pak

DANA

Primus registratum

Hallall faithless. here tjeter me jep edhe mua ndonje pompe per inat te botes. pastaj le te vdesim bashke. /pf/images/graemlins/smile.gif )))