A do te shkonit me nje grua te martuar?

neta

Forumium praecox
Re: A do te shkonit me nje grua te martuar?

Fillimisht postuar nga SweetAngel:
[qb] Mystic

Nuk e ke kuptuar ate qe thashe, une jam e martuar dhe, burri me perket mua dhe une i perkas atij. Deshirat dhe mendimet apo te tjera si keto me perkasin mua DHE JANE INDIVIDUALE. Nuk thashe prone, por edhe po te thuash "prone" nuk ka asgje te keqe. Ajo qe kerkon nje mashkull tjeter eshte "prone " (ne kluptimin e mire te fjales) e nje tjetri dhe askush nuk ka te drejte ti afrohet. Eshte prone qe thote NO TRASPASSING.[/qb]
Angel, e kam kuptuar ate qe the. Burri te perket ty dhe ti i perket atij nga ana psikologjike per sa kohe te duheni. Trupi jot (per te cilin behet fjale kur po diskutojme sexin) nuk eshte prone e tija. Dmth, trupi jot nuk ka nevoje te jete prone e tija per sa kohe ti e do, sepse ndjenjat tuaja komandojne trupin tend. Kur gruaja pranon te shkoje me nje tjeter, dmth qe burrin se do me dhe nuk eshte me "prone" e tija. Sic te thashe fillimisht, burri po ti fitoje zemren dhe te dije ta mbaje s'ka nevoje te mendoje qe po i marrin "pronen" sepse e ka humb vete kur i humb zemren.

Ka edhe nje te keqe tjeter kur quan veten prone e burrit (ose ai e jotja). Kjo dmth qe si individ nuk je aq i moralshem dhe i forte ne karakter sa te dish te vendosesh per veten. Mua do me dukej ofendim te mendonte nje njeri qe "me kete nuk tentoj un se eshte e burrit te saj" me mire do kisha deshire te mendonte "me kete nuk tentoj une sepse e di qe s'ma var, se duhen me burrin e saj marrezisht".

Si perfundim, desha te dal qe nje femer nuk e mban martesa me nje burre dhe ndjenja e pronesise pa kryer mardhenie me nje tjeter, nese e mban gje eshte dashuria qe ka ndaj burrit (s'po i quaj ato qe kan frike nga opinioni se per mua s'ja vlejne as te diskutohen).

[qb]Dhe nuk eshte vetem unaza qe te lidh, por edhe femijet, celibrimi. Edhe po te divorcohesh, per sa kohe qe keni femije, ai/ajo eshte pjes e jetes. [/qb]
Kte po e quote se me beri pershtypje se si grua e martuar, ne te gjith listen qe ke bere ke harruar te vendosesh gjene me te rendesishme pa te cilen asnjera nga ato qe ke permendur ti nuk ka vlere, as nuk eshte arsye per te mbajtur martesen. Nese nuk ke dashuri dhe ndjenja per burrin (si gjene kryesore dhe jo thjeshte pjese e listes), nuk te lidh as unaza, as femijet, as celibrimi (nese keto jan arsyet qe femren e lidhin me burrin, atehere ka nje martese te deshtuar).

Nejse mendimi im ky. Me falni qe u zgjata.

SweetAngel

Primus registratum

Kur je martuar me nje person, do te thote se e do, ndryshe nuk martohesh ( te pekten flas per veten).

Pastaj, kur nje femer/mashkull shkon dhe kerkon kenaqesi te nje tjeter, do te thote se nuk ka me dashuri per partnerin ( dhe nuk besoj kur thone , thjesht nje aventure pas rendesi). Dhe jo vetem kaq, por munges respekti gjithashtu

Ti nuk e pranon se mund ti perkasesh burrit tend, dakort, e drejta jote. Por, mendoj se nuk eshte keshtu. Kur thua ti per nje person "eshte i imi" cfare kupton? Une mendoj se kjo shprehje do te thote ne menyre figuratve "prona ime hands off" .Pavarsisht se mund te kemi nje vullnet te lire dhe mund te bej c'te duam me te. Te gjithe e kemi deshiren e posedimit, qofshin keto njerez apo objekte.

Njese, te gjithe e shohin ne kendveshtrime te ndyshme kete ceshtje.

SweetAngel

Primus registratum

Shuaj zjarrin X-RAY mos e le te digjet kote, se na djeg fshatin ( apo duhet te them forumin) /pf/images/graemlins/laugh.gif

SweetAngel

Primus registratum

Tironsi , te jap te drejt, edhe femrat (te pakten shumica) duan ato gjera qe nuk fitohen lehte. Natyra jone njerezore.

StormAngel

Primus registratum

Te gjithe kane qejf te shkojne me gra/burra te martuar/a,ose te pakten kane menduar per kete. /pf/images/graemlins/smile.gif
E se nuk duam ta pranojme,kjo eshte pune tjeter.

renea

Primus registratum

thread-hijack.jpg

Princesha

Primus registratum

Renea, un spo shoh noj gru te martume ktu ne foto /pf/images/graemlins/laugh.gif

Te tregon veprimin cfare do ti beje renea atij qe do te guxoje te shkoje me gruan e tij! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
Apo jo renea!

soni2

Primus registratum

kam shku dhe se kam prob te shkoj avantazhi eshte se kur iken i çan koken tjeter kujt ke shpia
dezavanatzhi eshte se nuk mun te besh seks kur do :tipsy:

Le_Routard

Forumium maestatis

:lol: ec e martohu masnej po deshe! :lol: As i gru te martume sja vlen ta moresh per grua /pf/images/graemlins/laugh.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

I kishte ik nje koleges time burri me sherbim ne Itali sot... Ca qefi /pf/images/graemlins/laugh.gif

abs

nuk e di...

Fillimisht postuar nga S6T6N6:
I kishte ik nje koleges time burri me sherbim ne Itali sot... Ca qefi /pf/images/graemlins/laugh.gif
sa per kultur t pergjithshme kam nje pyetje,
kush perfiton n kte rast ti apo ajo? :rolleyes:

doktoresha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga abstract:
[qb]
kush perfiton n kte rast ti apo ajo? :rolleyes: [/qb]
:goofy: :lol:

/pf/images/graemlins/wink.gif besoj se ai burri eshte duke perfitu me shume... :tipsy:

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Moira:
[qb] /pf/images/graemlins/wink.gif besoj se ai burri eshte duke perfitu me shume... :tipsy: [/qb]
pse po perfito ai burri pse i iken gruaja me nj tjeter dhe ska nevoje ti beje qejfin ke krevati

kto gjera bejne qe te kete tradhtime

S6T6N6 tha vetem ca qefi /pf/images/graemlins/laugh.gif a nuk te duket dhe ty se ai po e shikon me zili udhetimin e burrit te gruas... :lol: Mund te imagjinosh sa te duash ,rendesi ka se 'fare ben... /pf/images/graemlins/tongue.gif

Princesha

Primus registratum

[qb] I kishte ik nje koleges time burri me sherbim ne Itali sot... Ca qefi /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
kshu nuk shkon, knej na shkon e na hap tema "pse nuk lahen shqiptaret", knej do me shku me ate kolegen tane qe ka ken burim frymezimi per temen, aaaaaaa gjynah... per atë /pf/images/graemlins/laugh.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga abstract:
[qb]
kush perfiton n kte rast ti apo ajo? :rolleyes: [/qb]
Perfitojme te tre ne forma te ndryshme /pf/images/graemlins/laugh.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga to57:
[qb]
Fillimisht postuar nga Moira:
[qb] /pf/images/graemlins/wink.gif besoj se ai burri eshte duke perfitu me shume... :tipsy: [/qb]
pse po perfito ai burri pse i iken gruaja me nj tjeter dhe ska nevoje ti beje qejfin ke krevati

kto gjera bejne qe te kete tradhtime [/qb]
Jo, ai (burri) po perfiton se ne Itali do mund te kete fatin te ndryshoje gjellen sikunder gruja e vet ketu ne Shqiperi :devil: