A do ishit dakort...?

scadarsko

Locus omnem
Shpesh shikojme neper plazhe, femra te cdo lloj moshe, qe shtrihen ne rere dhe per te nxire gjoksin, ose gje tjeter) heqin pjesen e siperme te rroba-banjove. Cfare mendoni ju per kete? A eshte diçka normale? A do te donit ose pranonit qe e dashura ose bashkeshortja juaj t'a bente nje gje te tille? Pres pergjigjet tuaja... Ps: Do ju lutesha te diskutoni per temen ne menyre serjoze, dhe te mos ta kthejme kete teme si cdo teme tjeter ne kete forum... (chit-chat) Bashkebisedim te kendshem.

Pinky

Forumium maestatis
Me then te drejten ka vajza ose gra, qe mir qe nuk i nxjerrin tgjitha ne shesh
mu me shqetson fakti ose me sakt mben cudi qe ka cifte qe bejn sex ndet ose nsy tnjerzve, vetem tek ne ka ber vaki dicka e tille
kam degjuar qe ne plazhet e botes sben vaki dicka e tille si tek ne

scadarsko

Locus omnem
Me then te drejten ka vajza ose gra, qe mir qe nuk i nxjerrin tgjitha ne shesh
mu me shqetson fakti ose me sakt mben cudi qe ka cifte qe bejn sex ndet ose nsy tnjerzve, vetem tek ne ka ber vaki dicka e tille
kam degjuar qe ne plazhet e botes sben vaki dicka e tille si tek ne
E kunderta nuk e shikjojn me syrin tone kritik,por nudismin e kan tradite vendet e huaja.Tkunderten paska perparuar shqiperia thuaj,sex n plazh ku ka me bukur.....apo pa nudizem ne vende caktuara!por them dhe tjetren mjeksia nuk recomandon te semuret me reumatizem apo dermatologet,nuk i japin shtyse te semurve ne pjese intime ku kan nevoje per diell,nuk eshte gjithmon banale nuditizmi!

IL__SANTO

Valoris scriptorum
Eshte zgjedhje e tyre.Per kulturen e mentalitetit ne itali te pakten eshte normale qe te rrijne ne topless. Ne shqiperi me duket e ekzagjeruar.Ketu sme ben pershtypje.Vetem se me vjen keq per keta kalamojt 10 vjecar qe i shikojne si te habitur te shkretet :p

Nqs merr bashkshorten e huaj do pranosh pak nga mentaliteti i saj e ajo do pranoj pak nga i joti.Nqs do e bente sdo ishte nje gjest per tu habitur po mos ta bente ne Shqiperi.
Sa per reumatizem mund te zgjedhesh plazhe paksa te vetmuar edhe mund te zgjidhesh ne menyre te kulturuar nje problem per mentalitetin shqiptar.

Pinky

Forumium maestatis
E kunderta nuk e shikjojn me syrin tone kritik,por nudismin e kan tradite vendet e huaja.Tkunderten paska perparuar shqiperia thuaj,sex n plazh ku ka me bukur.....apo pa nudizem ne vende caktuara!por them dhe tjetren mjeksia nuk recomandon te semuret me reumatizem apo dermatologet,nuk i japin shtyse te semurve ne pjese intime ku kan nevoje per diell,nuk eshte gjithmon banale nuditizmi!
cfar thu mor, un skm qen jasht shetit, por ato qe mkan then qe ne it,ger,england etj etj ske cifte tu bo seks nsyt tpopullit, mos mja fut kot e ti tkeqen

scadarsko

Locus omnem
cfar thu mor, un skm qen jasht shetit, por ato qe mkan then qe ne it,ger,england etj etj ske cifte tu bo seks nsyt tpopullit, mos mja fut kot e ti tkeqen
jo kur nuk thua ne stacion te buss ,aspak e vertet raste ndollin kur jan ne gjendje te pire neper vende te erreta por jo sepse denohen me ligj vepra te tilla exsibisionizmi denohet me nga 500 eur gjobe deri 1vit burg ketu.Ndersa ne palzhet natyraliste ,dhe aty nuk lejohet sex ne publik dhe se jan nudo!

Universal

AnonymouS
Ne momentin qe ndodh konsiderohet normale madje edhe na pelqen!
Pa e filozofuar shume,ky rast me ka ndodhur shume here dhe me duket dicka normale. ;)

Mystique

Larg
Tani pike se pari ka vende e duhura per kete veprim nese dikujt i pelqen te xhvishet, jo vend e pa vend
A eshte dicka normale? Kjo varet nga syri i gjithsecilit si e shikon Nuk e shof si dicka anormale madje nuk kame ndonje mendim negativ per ata qe e bejne
Ne do pranoja nese njeriu im te bente nje verpim te tille ?
Mua do me besdiste, nese do isha une plazhi dhe njeriu im opo te dilte ai si te donte :D se kame problem hic

scadarsko

Locus omnem
Pak km larg qytetit te shkodres,ndollet plazhi i famshem natyraliste ADA -bojana(buna).Ky plazh prêt e percjell me mijra vizitor natyraliste nga e gjithe bota,por me e vecanta ben pjese ne zonen gjeografike te komunes ULQIN,qytet me etni shqiptare dhe me shume te besimit islam,por paragjykimet as nuk exsistojn perkundrazi aty mendohet te investohet dhe me shume.

eh pra ne treva shqiptare,nuk ka pengesa sic ndoll ne shqiperi!shqiperia ka probleme te thella ne mentalitet .....

ADA E BUNES
Lumi Buna(ser.bojana. lat.Barbana)buron nga liqeni i Shkodrës. Eshtë e gjatë 44 kilometra,ndërsa me sasi të ujit që sjell në det,e treta në Mediteran (pas Nilit dhe lumit POnë Itali).

Ajo eshtë rezervat natyrorë i botës bimore dhe asaj shtazore.Ekspertet e mbrendëshem dhe ato të jashtëm, në delten e këtij lumi kanë regjistruar 143 lloje dhe nenëlloje peshqish.

Lumi Buna ështe vertet çudi e natyrorës, sepse fundi i shtratit të lumit është ,para se derdhet në det,dy metra nën nivelin e detit,e diku diku edhe pes metra nën nivelin e detit.Por gjithësesi e veçanta e këtij lumi është ajo se fundi i shtratit të sajë, duke filluar prej derdhjes, e terë gjatësija e sajë prej 36kmë është nën nivelin e detit.

Kjo bën që ky lum të jetë fenomen natyrorë sidomos kurë kemi parasysh rrjedhjen e madhe ,ku edhe pranë sajë , uji i detit deperton thell ë përpjet në shtratin e sajë.Kjo është një veçanti, karakteristikë e lumit Buna. Pra, në shtratin e sajë kemi edhe ujin e detit të njelmët si dhe ujin e ëmbël të lumit.Uji detit, si më i rend depërton nën fundin e shtratit të lumit Buna deri afër Shën Gjergjit.

rijekabojanaulcinjtoulcinj21.jpg

Karakteristikë tjeter e lumit buna është ajo e ujit nëntokësorë. Ku,shtrati i dikurëshëm i Bunës ishte diku rreth 40 metra më poshtë në krahasim me kuoten e sodit të shkëmbit bazë te Fraskanjeli.Lumi Buna permanent ka mbushur shtratin e vjeter të sajë me zallë.Përmbi zallë janë shtresu sendimente argjilore të cilat nuk lejojnë depertimin e ujit ku bëhet edhe premja e shtratit aktual.të lumit Buna. Kështu që tash në të njejtin drejtim ,njani mbi tjetrin kah deti, rrjedhin në siperfaqe rrjedhja e lumit Buna ,e në thellësi prej 10 deri në 15 metra rrjedh ja nëntokësore e lumi Buna.

Rrjedhja nëntokësore rrjedh, poashtu, prej veriut kah jugu dhe mundë të karakterizohet si rrjedhje e ujit nëpër një tubacion i mbushur me zallë. Rrjedhja nenëtoksore është e njohur edhe me burimet E Lisnes dhe të Boreve.Veçanti e tretë e lumit buna është delta e Bunës –ketu lumi ndahet në dy krah te cilat ndaras derdhen në det. Dhe e veçanta ekatertë është ajo e oscilimit të dyfishtë të rritjes së nivelit të ujit.

Formimi mi i Ades
Sipas legjendës,në vitin 1858 në grykë të Bunes , në det është fundosë anija “Merita”,pronë e Antun Alegretija nga Trogiri , e që e drejtonte kapiteni naporeli. Vërtetë ky ishte momenti vendimtarë për formimin e Ades.Sepse, në shekullin 19, në këte vend kan egëzistu dy ishuj tjerë më të vegjel.Pastaj pjesët e shkatrruara të anijes, së bashku me dy ishujt e vegjel , ndalojnë sendimentet e lumit dhe formojnë ishullin e bukur të Ades. Ajo filloi të shifet në vitin1882.

Arkivi i Shkodrës tregon se pikërisht në gjysmën e shekullit 19 (1858/59)Drini ka ndryshuar rrjedhjen e vet,dhe qe atëherë një krah i këtij lumi derdhet në Bunë.Ishulli i Ada ka formën e trekëndëshit .Dy anë i rrahë uji i lumit e tjetrën ai i detit.Zenë një siperfaqë prej 600 hektarësh,me një plzhën të gjatë prej3.800 metrash. Ada është destinacioni më i njohur në Mal të Zi. Kolonija nudistike në Adë me një ambient specifik që fshihet mirë nga pamjet kureshtare e te dy anëve kufi me lumin Buna e në anën e tretë me ujin e pastërt të detit. Shum thojnë, që porosija më e mirë për musafir që dëshirojnë të vijnë në Adë eshtë këshilla: “nse ndonjëherë dëshironi verime nga endrrat në kostumet eAdamit dhe Eves,Ada e Bunes definitivisht ehtë zgjedhje e vërtet”.

adabojanaulcinjtoulcinj21.jpg

Për Aden e Bunes thuhet se është vendi i cili nxirë nga jashtë mendimet negative.Sepse në tërë teritori,të cilin e mbulon Ada ,mbretëron një qetësi e jashtëzakonshme,a shtu që pas disa dit qëndrimi do të kuptoni se ojo qetësi mundet të qetësoi njerëzit,të iu kthej elanin, vullnetin ,energjin e jetes dhe fuqin për ballafaqime të reja. E si mos të jetë kështu, kurë përveç cicrrimes së zogjve, zhurmës së valëve,komoditetin që formon era e detit ose zëri i gjingalles, në mesdit kurë dielli më se shumti përcëllon,asgjë tjeter nuk mund të prish-rendoj pushimin në Adë.
FOTO Galeria

...

E DOBISHME
Harta e Ulqinit

Harta e Museumit Ulqin

Katalogu
map3.jpg

Katalogu i akomodimit

Video i Ulqinit

Mirë se Vini në Ulqin
to-ulqin.png

Organizata Turistike Ulqin
Tel: +382 30 412 333
Fax:+382 30 412 335
E-mail: info@ulcinj.travel

Last edited:

Thamina

Papirus rex
Jam pro nudizmit.
Nese je ne vende pushimi dhe je ne vend vetem per adult se shoh aspak prob te jesh topless...sic e ka hapur temen Scadarsko.
Se kemi ne culture pra do me jepte bezdi pak te ndodhte ne sy te femijve...por nese jane +20 e siper sme jep asnje bezdi.

Dreamer

Under the Dome
S'me pelqen nudizmi.
Per mendimin tim ska pike vlere te dalesh lakuriq te tregjosh pjeset intime te trupit ne pubik.
Nqs je vetem ne nje zone e ska njerez edhe e ben ate gje per motive psh te marresh ngjyre ne vere etj ama prvec ksaj qe thash ska kuptim per mendimin tim

joetisti_

Locus omnem
S'me pelqen nudizmi.
Per mendimin tim ska pike vlere te dalesh lakuriq te tregjosh pjeset intime te trupit ne pubik.
Nqs je vetem ne nje zone e ska njerez edhe e ben ate gje per motive psh te marresh ngjyre ne vere etj ama prvec ksaj qe thash ska kuptim per mendimin tim
nudistet nuk lejojne te tjere afer, pikerisht sepse s'duan qe te kthehet vemendja tek ajo qe nga ata shihet shume normalisht. E kam fjalen per 'nje tjeter' qe shkon me qellim per te pare, dhe vetem. Pra per grupin e tyre ata jane njelloj normale sic jane grupimet me roba banje.

Une, dhe jo per ta kthyer ne humor, do te kisha erektim patjeter. Dhe kjo gje do te me vinte ne siklet.
Por, si te jesh mesuar. Ata qe s'jane mesuar, ku perfshihem, mbase s'kane kundershtim per te tjeret, por ama vete do ta kishin problem goxha.