Re: 30 vjec - virgjereshe! I virgjer!
parabola nuk ka gje te keqe te jesh i tille e as ta deklarosh nje gje te tille, perkundrazi njerezit qe merren me komente e "kritika" ne lidhje me virgjerine jane vecse injorante e njerez me komplekse. Une s'kam degjuar ndonjehere qe te kete moshe zhvirgjerimi dhe se kur duhet ta humbasesh, ceshtje qejfi psikologjie e gabuar etj etj. Jeta s'eshte vetem fut e qit o njerez, dikush se sheh me aq rendesi kete fenomen po e quaj, ka plot rruge e drejtime e gjera qe njeriu ben ne jete. E kjo parabola s'do te thote qe ti te ndihesh ne siklet se je akoma i virgjer, perkundrazi duhet te ndihesh njesoj si te gjithe keta te zhvirgjeruarit e tjere.
Menyra e komunikimit me femren qe thua ti, nuk kane te bejne me aspektin qe ti je i virgjer, nqs ti s'do mendosh e te rrish ne ankth per virgjerine tende, te tregohesh me optimist e te shfaqesh vertete realisht si ne situatat e tjera te jetes se perditshme, ke per ta pare qe s'do e kesh problem, thjesht ji me besues ne veten tende, mos ler qe detaje pa rendesi te te mposhtin. Ne nje lidhje dashuria e rendesishme eshte karakteri, pershtatja e te shkoni mire me njeri tjetrin e gjerat shkojne me mire pastaj. Pastaj po flasim per virgjerine jo "prostitucion", qe e dramatizoni shume temen. Nuk ka asgje te keqe te jesh i tille. Ky eshte mendimi im.
parabola ji me i lirshem, harroje kete fakt qe ti mendon e te ben te ndjehesh me inferior ndaj femrave, komunikimi nuk eshte ceshtje virgjerie e zhvirgjerie, eshte ceshtje te jesh sa me i lire, spontan e i sinqerte. Nuk kane ndryshim njerezit nga njeri tjetri e mos ti klasifikojme ne te virgjer dhe jo virgjer, mos ia fusni si kau peles.
Mendoj se njerezit jane te virgjer persa i perket dijes e te pranuarit te gjerave, sesa seksualisht...