11 shtator, 4 vjet më pas

11 shtator, 4 vjet më pas

Kaluan 4 vjet që nga sulmi terrorrist mbi SHBA. Shumë luftëra janë nisur për të shuar terrorrizmin qysh atëherë por bota nuk ndjehet më e sigurtë. Përkundrazi, terrorrizmi sot ka dy fytyra :

e para është terrorrizmi islamik i cili synon destabilizimin e vendeve perëndimore dhe vendosjen e regjimeve islamiste në sa më shumë vende arabe

e dyta është terrorrizmi institucional i vendeve perëndimore, kryesisht SHBA, Britani e Madhe e Izrael. këto dy vende në emër të luftës kundër terrorrizmit kanë mbjellur shumë më tepër terrorrizëm se të gjithë terrorristët gjatë gjithë historisë botërore të terrorrizmit (fillon në 1936 nga çifutët).

Në këtë situatë të krijuar premtimet solemne te presidentit Bush dalin si tradhti ndaj kujtimit të viktimave të 9/11 e si një ofendim ndaj tyre e botës mbarë.

Si mendoni se do jetë e ardhmja botërore nën kthetrat e terrorrizmit?

Tan

Primus registratum
Re: 11 shtator, 4 vjet më pas

Nuk do jete e ardhmja nen kthetra por qe siguria do kete lekundje te shpeshta kjo eshte e qarte.
Mjafton kujtojme ngjarjet e Londres dhe kjo eshte e qarte.Probleme serioze ne bote
per shkak te terrorrizmit do kete vazhdimisht.

blendiys

Primus registratum

e para është terrorrizmi islamik i cili synon destabilizimin e vendeve perëndimore dhe vendosjen e regjimeve islamiste në sa më shumë vende arabe

e dyta është terrorrizmi institucional i vendeve perëndimore, kryesisht SHBA, Britani e Madhe e Izrael. këto dy vende në emër të luftës kundër terrorrizmit kanë mbjellur shumë më tepër terrorrizëm se të gjithë terrorristët gjatë gjithë historisë botërore të terrorrizmit (fillon në 1936 nga çifutët).
Hmmm,po me ben pershtypje!
C'do te thuash me 'regjimin Islamist'?
Mesa di une,sigurisht dhe ti,Islamizmi nuk eshte rregjim,ashtu sic nuk eshte dhe Kristianizmi.

e dyta është terrorrizmi institucional i vendeve perëndimore, kryesisht SHBA, Britani e Madhe e Izrael.
Po kjo?
Perse nuk shton dhe Kanadane,Australine,Itali dhe Belgjike (shto dhe vendin ame),apo bazohesh diku tjeter?

Kondrapedali

Kondrapedali

Blendo për të parën po të sjell shembull Iranin i cili është një regjim islamist ( që ka të bëjë me Islamin, bazohet tek ai për të ushtruar pushtetin e për të rregulluar jetën sociale).

Përsa i përket asaj të dytës, kam përmendur këto 3 vende pasi janë të vetmet të cilat kryejnë faktikisht terrorrizëm për qëllime të caktuara dhe masivisht. Qeveritë e vendeve e tjera që përmend ti, në shumicën e rasteve nuk e dijnë as vetë përse kanë shkuar në Irak, ndofta për të gllabëritur ndonjë kafshatë, ndofta për publicitet në vendet e tyre e ndofta thjesht për tu parë me sy të mirë /pf/images/graemlins/smile.gif .

Gjithsesi, nuk ka rëndësi arsyet, është e drejtë që në njëfarë mënyre edhe këto vende janë pjesëmarrëse në terror e kanë edhe ato përgjegjësitë e tyre megjithëse të pakrahasueshme me 3 muskëtierët modernë /pf/images/graemlins/wink.gif .

Nobis

Primus registratum

pashe mbreme FAHRENHEITS 9/11 nga Majkell Mur...
shume interesante sesi Bushi kishte pergatitur gjithe ate sulm mbi Kullat Binjake
/pf/images/graemlins/smile.gif

bush_hitler.jpg

MLK

Primus registratum

Para disa ditesh Bush mori ne tel presidentet e mediave me te medha amerikane per tu kerkuar qe te mos transmetohen ne mediat televizive imazhet e 25000 te vdekurve ne New Orleans pasi kjo mund te shokoje shtetasit amerikane! Keta njerez merren vetem me manipulim masash keshtu qe eshte e kote te analizohen!
Eshte normal qe ne politike nuk mund te jesh gjithmone i sinqerte po sinqeritetin dhe mythomanine e ndajne shume gjera /pf/images/graemlins/wink.gif Ajo qe me ben te qesh eshte fakti se Bush del akoma e thote neper konferenca e fjalime qe "ne do fitojme" kundra terrorizmit ne nje kohe qe ne Irak nuk kishte lidhje me terrorizmin fare , pasi ishte nje diktature qe i sherbente Sadamit e rrethit te tij!
Para 2 ditesh dha ne televizor nje interviste Live te **** Cheney ne zonen e permbytur dhe ne kohen qe po pyetjen se si e kishte pritur popullsia zv presidentin amerikan e cila ishte gjendja, Cheney thote qe me priten me krahe hapur e njerezit po fillojne te behen optimiste...ne kete kohe nje shtetas amerikan qe degjonte biseden i thote Cheney-t: Fu.k you, mashtrus ...Cheney vazhdon te bej sikur se degjon e vazhdon intervisten ne menyre normale, shtetasi amerikan i perserit te njeten gje e ne kete moment intervistuesi e pyet a i ndodh shpesh kjo gje, zv presidenti amerikan pergjigjet jo, eshte hera e pare!
Keta njerz rrejne veten e vet imagjino sa ne rrejne neve :lol: :lol:

skenda5

Primus registratum

sulmet e 11 shtatorit u konsideruan ngfa nje numer i madh i analisteve amerikan dhe evropian si te pritura per shkak te politikes shtypese te amerikes ndaj vendeve arabe.pas ketyre sulmeve u dhan shum fjal si nga bushi ashtu edhe nga bin ladeni,por kryesorja ishte se bushi u zotua ta shkaterroj te ashtuquajturit terrorrist,ndersa bin ladeni u zotua se nuk do te enderroj amerika per siguri e qetesi,derisa te mos ta kemi ket edhe ne palestinen ton dhe te gjitha vendet myslimane.sa i perket bushit,besoj se te gjith e din se "ekstremizmi islamik"eshte rritur ne gjith boten ne vend se te zvoglohej siq kishte premtu bushi,ndersa amerika jeton ne kercenim te vazhdueshem,ashtu edhe aleatet e tyre,ashtu siq ka premtu bin ladeni.pra bushi me politikenn etij veteme ka rritur terrorrizmin,e sidomos pasi bhyri ne irak pa asnje arsye legjitime.
pra BUSHI dhe HITLERI jan te njejt,vetem nje e kan ndryshe:HITLERI ishte i sinqert,aj haptas e ka tregu qellimin etij qe te shkaterroj qifutet,ndersa bushi ja u ka mvesh myslimaneve nje emer"TERRORRIST" dhe deshiron ti shkaterroj qe kurr nuk do te arrij per shum arsye.

OROSHI

Primus registratum

Cfar lloj specie e rralle do na kishte dale nga nje q.iftezim i nje anti-Amerikani dhe nje pro-terroristi???

MLK

Primus registratum

Rroshi, te jesh kundra luftes ndaj ne vendi te pavarur sdo te thote te jesh anti amerikan mendoj, po kundra politikes aktuale te Bush-it, e Bush-i eshte president i Amerikes po nuk eshte perfaqesuesi real i tyre /pf/images/graemlins/wink.gif pavaresisht se nje pjese e madhe ketu kur shprehen len pershtypjen se jane antiamerikane besoj e kupton se kundra kujt jane! Smund te jesh kundra nje populli se ska popull te mire a popull te keq, gjithe popujt manipulohen e varet nga sistemet e njerezit qe i drejtojne.

skenda5

Primus registratum

oroshi.ti duhet ta kesh te qart se edhe pse na kan ndihmuar amerikanet neve ne luft,ne nuk jemi te obliguar tash qe ti ndihmojm atyre ne luftra pushtuese,ti po harron se perendimi jan ata qe gjithmon na i kan ndar tokat shqiptare dhe si rezultat i vendimeve te tyre neve jan ber padrejtesi shum te mdha,e tash vetem pse na ndihmuan 1 her ne nje shekull,ti po don me ju hi ne both atyre

Nobis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Cfar lloj specie e rralle do na kishte dale nga nje q.iftezim i nje anti-Amerikani dhe nje pro-terroristi??? [/qb]
mendoj se nje çifut izraelit /pf/images/graemlins/laugh.gif

preator

Primus registratum

Pyetja finale e Kondrapedalit "Si e perfytyroni boten nen kthetrat e terrorizmit" kerkon te sqarohen disa "cikerima" te tipit C'perben terrorizem, Terrorizmi eshte nje instrument taktik, pra nje mjet per perfitim kapitali politik apo nje vizion nen te cilin (si komunizmi) mund te kerkohet kontrolli planetar?
Kur vrasja e 3000 vetave ne 2 pallate quhet terrorizem (dhe per kete nuk ka dyshim) po bombardimet ne tapet dhe vrasja me "bomba inteligjente" e 30 000 civileve ne 20-30 qytete a quhet terrorizem? Po vrasja me sanksione e 1 000 000 vetave (midis tyre dhe 400 000 femijeve) a eshte terrorizem (ne fakt ketu kemi te bejme me genocid!).
Eshte interesant fakti se si Amerika nuk mund te funksionoje per nje kohe te gjate pa nje armik te jashtem": qofshin keta "Hunet gjakatare" - Gjermane gjate Luftes se Pare, Nazistet antidemokratike gjate Luftes se Dyte, komunistet dhe komunizmi gjate Luftes se Ftohte (Shteti i pare qe vendosi marrdhenie diplomatike dhe tregetare me keta "gjakpires te kuq" ishte pikerisht Amerika).
Dhe tani si me magji me renjen e rrezikut te kuq" na doli rreziku "terrorist" qe po kercenoka boten dhe si per cudi shpetimtaret e planetit do jene perseri po keta trima, bujare e humane.....Amerikane!

Personalisht kam idene se ketu nuk kemi te bejme aspak me ndonje rrezik "terrorist" po thjesht me nje perplasje gjeostrategjike mjaft te vjeter. Nese ceshtja do ngushtohej vetem ne terrorizem atehere terroristet me te medhenj te botes do identifikoheshin tek Amerika, Izraeli e Britania!
Ketu kemi te bejme thjesht me lojen per dominim boteror dhe levizjet qe behen per te penguar konkurrencen (Europa e Japonia me Kinen)! Nuk mendoj se Klikes se Washingtonit i behet shume vone per islamizmin (ishin miq te mire kur po keta njerez vrisnin Ivanet ne Afganistan, atehere quheshin jo terroriste po "Luftetare te Lirise").
Ketu eshte ceshtja e kontrollit te aksesit te burimeve dhe kalimeve te energjise (Jo se USA do te marre naften e Irakut, po ajo do qe te diktoje se kush dhe me cfare cmimi do te marre kete nafte).
Pra viktimat kryesore dhe te padukshme te luftes se Irakut jane Europa, Japonia dhe Kine-India!
Iraku eshte thjesht nje shesh beteje gjeostrategjike (ai kufizohet me 6-7 shtete dhe ka dhe rezervat me te medha te ujit ne Lindjen e Mesme)!
Pra "Lufta kunder terrorizmit" s'eshte gje tjeter vecse nje perde tymi per te maskuar nje lufte te vjeter sa bota - perplasjen gjeostrategjike per te kontrolluar Europen, Rusine, Kinen, Japonine dhe Indine.
Te gjithe te tjeret jane viktima qe as nuk e dine se pse po sakrifikohen (Afganistan Irak e ndoshta Iran, Siri, Venezuele etj etj....).

skenda5

Primus registratum

I VETMI TERRORIZEM QE MBRETERON ESHTE AMERIKA,ALEATET ESAJ.
JU PO E BANI KATASTROF QE U VRAN 3000 VETA NE NJU JORK,PO SI ATEHER E QUANI NRASJEN E MBI 250 000 NJERZVE NE HIROSHIMA DHE NAGASAKI,KETA NJERZ U VRAN VETEM PER TE PROVU FORCENE BOMBES ATOMIKE.U VRAN NGA PO TE NJEJTIT NJERZ QE PO VRASIN SOT NE EMER TE LIRIS(DUKE PUSHTUAR)
SHKATERRIMI I PLOT I AMERIKES DH IZRAELIT DO TE ISHTE GJEJA ME E MIR PER NJERZIMIN.

gurax

Pan ignoramus

"Heroism at command, how violently I hate all this, how despicable and ignoble war is; I would rather be torn to shreds than be a part of so base an action. It is my conviction that killing under the cloak of war is nothing but an act of murder." - Albert Einstein

milanisti2

Primus registratum

Sulmet e 14 shtatorit treguan se asnje shtet nuk ishte me imunitet ndaj problemeve te renda boterore si varferia, luftrat etj. sepse sado larg qofshin ato sjedhin nje pastabilitet rajonal por edhe boteror kur zoterohen nga udheheqes te rezikshem. prandaj vendet e zhvilluara duhet te ndihmojne per te eliminuar keto probleme. realisht nga amerika dhe anglia gjithshka shihet ne kendveshtrimin e tyre sepse "bota rrotullohet rreth amerikes". keshtu ajo nen nje fushate ekstreme es shfaruese po i shton dhe forcan me teper keto probleme dhe kontradikta midis "dy boteve te ndryshme" atyre te zhvilluara dhe vendeve te botes se trete me nje varferi te skajshme.

gurax

Pan ignoramus

[ QUOTE ]
"Heroism at command, how violently I hate all this, how despicable and ignoble war is; I would rather be torn to shreds than be a part of so base an action. It is my conviction that killing under the cloak of war is nothing but an act of murder." - Albert Einstein

[/ QUOTE ]

4 vjet me pas, keta vrases vazhdojne te dergohen ne Irak. Dhe ketu ka ende nga ata qe i mbeshtesin dhe u japin krahe ketyre makinave te licensuara per vrasje. /pf/images/graemlins/mad.gif

"A murderer is regarded by the conventional world as something almost monstrous, but a murderer to himself is only an ordinary man. It is only if the murderer is a good man that he can be regarded as monstrous." - Greene, Graham -

Kater vjet me pas, mendojeni vete: A eshte bota nje vend me i mire? Nese po, per merite te kujt? Nese jo, per merite te kujt? Sa jete te tjera njerezish duhem marre perpara se te vije ajo dite qe nuk do te brohoriten batalionet e vrasesve, perpara se te kuptohet qe denimi me i lehte per ta eshte varja ne litar?

"One to destroy is murder by the law, And gibbets keep the lifted hand in awe; To murder thousands takes a specious name, War's glorious art, and gives immortal fame. - Edward Young, Love of Fame -

"The very emphasis of the commandment: Thou shalt not kill, makes it certain that we are descended from an endlessly long chain of generations of murderers, whose love of murder was in their blood as it is perhaps also in ours." - Sigmund Freud -

/pf/images/graemlins/booki.gif

ladouce2005

Primus registratum

Si mendoni se do jetë e ardhmja botërore nën kthetrat e terrorrizmit?

Kondre, do thjesht mendim, apo pret zgjidhje nga ne forumistet?
Jo per gje, po ndihem krejt e pafuqishme per te ndryshuar dicka, edhe sikur thjesht duke dhene nje mendim.
Mund te vish me mua te protestosh para shtepise se bardhe po pate kohe dhe guxim. Sa do ndihmoje kjo? Do jemi me te qete dhe do ndryshojme shifrat e terrorizmit?

Me falni per negativitetin. Thjesht opinioni im eshte qe nuk ndryshojme dot gje. Superfuqite, qe po ngushtohen ne nje numer me te vogel, kane kontrolluar e do vazhdojne te kontrollojne gjithcka.
Nderkohe, ne njerezit e thjeshte, qe me voten tone mund te ndryshojme sadopak rrjedhen e gjerave, jemi shume te zene me problemet tona personale, faturat per te paguar, te ruajme koken sa here marrim trenat se nuk dihet c'ndodh, etj etj. Eshte e tera loje politike per te justifikuar luftrat dhe genocidin neper vendet me te shfrytezuara...

Ika, se e urrej politiken!

Kondrapedali

Kondrapedali

Ndërhyrja jotë më detyron gjithmonë të replikoj pakëz.

Nuk them që të marrim flamurin dhe të dalim para Shtëpisë së Bardhë ( më tepër do më pëlqente të pinim një kafe /pf/images/graemlins/laugh.gif ). Shpesh mjafton edhe të mbrosh bindjet e tua në ambjente publike (sigurisht pa konflikte) për të bërë një diferencë të vogël. Me kalimin e kohës mund të kthehet në një diferencë tepër të madhe.
Megjithatë mund të themi që apatia (mosveprimi) është një ndër shkaqet kryesore të ngjitjes së terrorrizmit në sistem.

ladouce2005

Primus registratum

Mmmmm, let me think about it!
S'me ke bindur akoma, qe te mund te vi me deshire ne nje diskutim virtual /pf/images/graemlins/laugh.gif
Megjithate, do mundohem te t'a mbeshtes mendimin kur te jepet rasti...
Te diskutosh ne nje forum per probleme politike, mund te jete produktive nese behet ne menyren e duhur! Keshtu e kuptoj une ate qe ke thene me lart.
Do mundohem te bashkepunoj me ty!

Kondrapedali

Kondrapedali

Kjo është një ide e mirë. Por përveç bashkëpunimit me mua mundohu të veprosh edhe vetë... .

P.S. Akoma zgjuar ti /pf/images/graemlins/laugh.gif?

/pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif