11 shtator, 4 vjet më pas

11 shtator, 4 vjet më pas

Kaluan 4 vjet që nga sulmi terrorrist mbi SHBA. Shumë luftëra janë nisur për të shuar terrorrizmin qysh atëherë por bota nuk ndjehet më e sigurtë. Përkundrazi, terrorrizmi sot ka dy fytyra :

e para është terrorrizmi islamik i cili synon destabilizimin e vendeve perëndimore dhe vendosjen e regjimeve islamiste në sa më shumë vende arabe

e dyta është terrorrizmi institucional i vendeve perëndimore, kryesisht SHBA, Britani e Madhe e Izrael. këto dy vende në emër të luftës kundër terrorrizmit kanë mbjellur shumë më tepër terrorrizëm se të gjithë terrorristët gjatë gjithë historisë botërore të terrorrizmit (fillon në 1936 nga çifutët).

Në këtë situatë të krijuar premtimet solemne te presidentit Bush dalin si tradhti ndaj kujtimit të viktimave të 9/11 e si një ofendim ndaj tyre e botës mbarë.

Si mendoni se do jetë e ardhmja botërore nën kthetrat e terrorrizmit?

rvd

Primus registratum
Re: 11 shtator, 4 vjet më pas

Nese Amerika dhe aleatet e saj do te vazhdojne te perdorin dhunen dhe padrejtesine ndaj vendeve Arabe kjo lufte nuk do te mbaroje kurre.Keto siç i quan ti terroriste islamike u pergjigjen Amerikes me atentate se nuk kane force militare qe ti perballen.Une keto atentate i denoj dhe nuk jane te justifikushem gjithashtu siç nuk eshte i justifikushem qendrimi i USA si padrone e botes.

blendiys

Primus registratum

Per RVD-ne!
Pa me thuaj mor mik se c'dhune pe ti nga Amerika dhe aleatet e saj? Le ti leme menjane pacifizmat debile per nje kohe dhe te diskutojme aty ku na dhemb e djeg ne gjuhe popullore.
Une nuk vendos Ameriken dhe lideret e saj si advokate "nderplanetare" ashtu si nuk e konceptoj dot gjuhen e terrorizmit.
Me ben pershtypje qe sa here qe permendet terrorizmi 'si padashur' futet dhe politika amerikane ndermjet.

Na qofte per hajer 11 Shtatori dhe sa me shume histori si ajo e Beslanit!

RediRock

Primus registratum

Jam kurioz te di se cfare do te bente Shqiperia po te kishte fuqine ushtarake dhe ndikimin internacional qe ka sot Amerika. Ma ha mendja qe Greqine dhe Serbine do ti kishim djegur. Megjithate, meqe nuk jemi ne ate pozicion, rrime dhe flasim se si duhet te reagojne vendet e tjera kur dikush i bie dhe i vret njerezit ne vendet e tyre.

Dy rastet qe shof qe permenden me shume qenkan bomba atomike ne Japoni dhe 11 Shtatori. Ne te dy rastet, Amerika u sulmua e para. Eshte pune tjeter nese duam te flasim per madhesine e kunderpergjigjes qe sollen keto akte. Duam s'duam ne, Amerika vepron me nje princip ne koke, po me shkele ne kallo, do te ta bej jeten ferr dhe do te te zhduk. Duhet te kuptojme qe superfuqite e botes duhet te veprojne me keto principe ne menyre qe te mbijetojne si superfuqi. Eshte fatkeqesia jone qe si vende te vogla dhe te pafuqishme qe jemi, shkojme nga fryn era.

Sa per Bushin, nuk e duroj dot dhe mendoj qe eshte nje nga presidentet me negative dhe te paafte qe ka patur Amerika. Vendimi per te shkuar ne lufte me Irakun ishte komplet per arsye idioteske dhe tani kane ngelur ne nje situate qe i perngjan Vietnamit cdo dite me teper. Por ajo qe u be, u be. Une di te them kaq, kur aeroplanet i rane kullave ne 11 Shtator, me mire Bushi president sesa Al Gore. Sa per Kerry, keq me vjen por Bushi eshte nje president me i mire per Amerikanet (jo per boten) sesa Kerry. Keshtu qenka kjo pune kur vjen tek politika, nuk eshte gare se kush eshte me i mire, por kush eshte me pak i keq...

Respekte