Ka ndodhur! Efektin domino ose efektin e jehones ose te voneses midis vetetimes dhe zhurmes se bubullimes, mund te permend si shembuj krahasimi me ate qe ka ndodhur me 2012. Ata qe kane qene ne epiqender e kane ndjere pasojen ndersa disa ne periferi ende jo.
Nje qiell i ri dhe nje toke e re! Ardhja e barabartesuesit! (the equlizer). Ky ishte dhe mesazhi qe u perpoqa te dergoja dhe per te cilen kontaktova dy organizata me aftesi pushtet mbajtese. Jo vetem nuk me degjuan por edhe me tallen, me bezdisen neper telefona, me sprovuan, me luftuan, me mbyllen te gjitha burimet e jetes, me mbyllen portat e punesimit, me derguan nje leter ku me ofruan miliona dollare, u perpoqen te perdorja gjuhen si arme, te me vinin fjale ne goje apo te me hiqnin fjale nga goja me qellimin final te mbyllja gojen nje here e pergjithmone.
Lutjen time te perditshme qe eshte ajo e Francois D'Assissi-t e zevendesova me lutjen e mbajtjes mbi supet e mi te gjithe ligesise se botes, qe per cdo te keqe qe te me benin, me efektin bumerang t'u binte vete ne koke. Prandaj nuk e kam te veshtire te kuptoje se kush me sulmon dhe per cfare arsye sepse e shikoj te manifestuar ne boten mbane, dhe,believe you me, une nuk e kam ate force ekzekutive per t'a bere, por kam forcen e ofrimit te perspektives legjitime per te justifikuar apo jo nje akt apo nje mendje kriminele te shkalles me te larte qe perdor ende fjalen si arme dhe imagjinaten Ultra Super te semure per te manifestuar dukuri te peshtira, te pafalshme, skandaloze. Ai njeri i cmendur, i mbyllur, i shemtuar deri ne ate pike sa te mos kete qene ne gjendje te veproje ne jete eshte megjithate edhe vjedhesi me i madh i identitetit sepse ka ne gjak, si puna e hienes, qe ushqehet me te mbeturat e prese se luanit, te gjurmoje dhe te imitoje gjene me te bukur qe ka ekzistuar ndonjehere. I fundit pa veten ne pasyqyre dhe ndersa krahasoi dhe refuzoi partneret qe iu ofruan, (si njeri i kompletuar) vendosi te largohet nga tufa dhe te jetoje i vecuar ne boten e vet ndersa gjeja e shpifur, e kerrusur, me nje penis sa gishti i vogel i dores, kur pa se te gjitha e refuzuan, si puna e dhelpres qe tha se rrushi nuk ishte i mire kur nuk e arriti dot, vendosi te shoh vetveten duke perdorur si pasqyre njeriun e bukur dhe te imitoje burrerine, epersine, egon, zgjuarsine, superioritetin, refuzimin si edhe midis te tjerash edhe mungesen e deshires per te bere autobiografi. I pari eshte i pasur. I dyti JO. I pari edhe pse rralle, fjalen e ka te qarte, te rrjedhshme, te pandare. Te paturbulluar si uji qe pime! Si diell dhe drite qe t'i tregon te gjitha te mirat a te metat! Fjala e te dytit eshte e turbulluar, e paqarte, e pakuptueshme dhe e ndare si e dale nga goja e nje gjarpri me gjuhe dy degeshe. Femra imagjinare e tij eshte mazogiste, e semure, dredharake, armike e gjinise femerore, hakmarrese, tunduese dhe ndrron identitet. Menyra e imagjinates se aktit te dashurise se te dyve eshte e semure deri ne vjellesi. (Filmi 9 jave e gjysem eshte nje manifestim i kesaj imagjinate).
Shembulli me i thjeshte qe mund t'ju jape me keqkuptimin ose ngaterrimin e te parit nga i dyti ose te pares nga e dyta eshte dhembja e stomakut. Kur me dhemb stomaku dhe pi sode buke e cila eshte alkaline dhe bazike dhe ka efekt te neutralizoje aciditetin e stomakut, kur qetesohem them se kisha te drejte por kur e njejta dhimbje stomaku nuk me qetesohet atehere une pi nje luge uthull, e cila sherben si enzime ose acid per te me ndihmuar ne procesin e tretjes. Ndodh qe trupi me alkanizohet (sikur te kem bere kuren e limoneve) dhe vjelljet jane konvulsive.
Kush ka zgjuarsine te kuptoje kush eshte njeri dhe tjetri dhe te dalloje ndryshimin KOLOSAL midis te dyjave eshte nje nga ato pak gjera qe me intereson te gjej, identifikoj dhe t'i fus ne grupin tim besnik.
Ne vitin 2012 kur isha e bindur se kisha vetem 24 ore jete, u luta te mbaja vetem ligesine mbi vete, por ajo duhet te jete aq e madhe dhe futet ne aq shume porta dhe vrima, sa qe me doza te vogla i ngre si shqiponje ne qiell dhe i plas pa meshire sepse mbroj ardhmerine e jetes se femijeve te mi e te gjithe femijeve te botes te cilet midis te tjerash pedofilizohen nga qenie te tilla. Imagjinate e semure. E semure!
Dhe cdo dite ne krahe ndjej nje shpirt te bardhe si bore qe me riperterit nga nje cike. Dikush me ofron shpirtin e vet te me ringjalle. Harron se une jam ende SEMI - TRUP.