Poezitë që parapëlqej.

Diskutime tek 'Letërsia' filluar nga Ema, 4 Nov 2002.

 1. SyZeza

  SyZeza Grupi i të moçmëve!

  It Didn’t Speak in Words

  It didn’t speak in words,
  It could only draw near: an inquisitive body,
  Unaware that desire is a question
  Without an answer,
  A leaf without a branch,
  A world without a sky.

  Anguish opens a path among the bones,
  Travels upstream through the veins
  Until it comes out on the skin,
  Upwellings of dream made flesh
  To question the clouds.

  A brush in passing,
  A stolen glance among the shadows
  Are enough to make the body divide in two,
  Eager to take another dreaming body
  Into itself,
  Half with half,
  Dream with dream,
  Flesh with flesh:
  Equivalent in shape, in love, in craving.

  But it never gets farther than a hope,
  Because desire is a question whose answer nobody knows.

  Luis Cernuda
   
  Hope and gurax like this.
 2. TinkerBell

  TinkerBell Papirus rex

  Dashuri Kryeneçe

  Dashuri kryeneçe, vjollcë me gjëmba rrethuar
  shkurre mes pasionesh kreshpëruar
  heshtë dhimbjesh, kurorë tërbimi,
  ç'udhë të solli drejt e në shpirtin tim?

  Përse i vure zjarrin e dhimbshëm
  beftas, gjethnajës së ftohtë të rrugës sime ?
  Kush ta mësoi rrugën për tek unë ?
  Ç'lule, gur a tym të dëfteu se ku unë rri ?

  Edhe nata vetë u rrënqeth, u trëmb
  Agimi kupat i mbushi me verën e tij
  e dielli në qiell më s'fundi zuri vend,

  Ndërsa dashuria mizore paprerë më ndiqte
  me shpata më shqeu, me gjëmba më çponte
  gjersa m'hapi në zemër udhën që përvëlonte.

  P. Neruda
   
  joetisti_ and Hope like this.
 3. Hope

  Hope dans ton coeur

  When the sun rise in the morning
  then you shine like a brighten lady
  When the moon set in the evening
  then you look like a beautiful lady
  When I go to bed in the night
  then you twinkle like stars
  When the cool breeze touches me
  then I take care of your love
  When you are under my arms
  then I tell you how much I love you
  When I say my night prayers
  then I thank God for giving you to me
  When I close my eyes to sleep
  then you rest your head on my chest
  and listen to my heart beat says you are mine.

  by Ravi Sathasivam
   
  TinkerBell likes this.
 4. joetisti_

  joetisti_ Locus omnem

  shume e bukur!
   
  TinkerBell likes this.
 5. TinkerBell

  TinkerBell Papirus rex

  Invictus ~ William Ernest Henley

  Out of the night that covers me,
  Black as the Pit from pole to pole,
  I thank whatever gods may be
  For my unconquerable soul.

  In the fell clutch of circumstance
  I have not winced nor cried aloud.
  Under the bludgeonings of chance
  My head is bloody, but unbowed.

  Beyond this place of wrath and tears
  Looms but the Horror of the shade,
  And yet the menace of the years
  Finds, and shall find, me unafraid.

  It matters not how strait the gate,
  How charged with punishments the scroll.
  I am the master of my fate
  I am the captain of my soul.
   
 6. Mystique

  Mystique Larg Anëtar i Shtabit

  IKJEARDHJE


  sa herë që vjen e ikur je…
  u lodha nga pyjet, yjet e lëndinat
  malet e fushat, përrenjtë dhe kodrinat
  qiejt e kubetë, aurorat magjepëse
  lotët e dënesat… fjalët rrënqethëse
  të kam e s’të kam e s'jemi ç'pandehim
  vallë ç'të ngroh më shumë
  prekja e duarve a ëndërrimet
  flaka n’ajri a prushi te mangalli?
  ..............................................
  hapësirë të fala të më harrosh
  se edhe kujtimet…
  kohë jepmë të më mungosh
  se edhe malli …
  © Artan Gjyzel Hasani
   
 7. Artin

  Artin Papirus rex

  Kujdes me fjalën

  Kujdes me fjalën, zonjëz me çantë,
  Kujdes me fjalën dhe ti zotëri!
  Pushteti i fjalës është i veçantë,
  Gatuan male dhe kakërdhi.

  Me fjalën rrjedhin përrenj me mjaltë,
  Pikojnë çezma me helm të zi.
  Kujdes me fjalën, zonjëz me çantë,
  Kujdes me fjalën dhe ti zotëri!

  Nga fjala humbën Judë e Pilatë,
  Strategë e mbretër me mbretëri.
  Kujdes me fjalën, zonjëz me çantë,
  Kujdes me fjalën dhe ti zotëri!

  Kur fjala nxirret nga buzët jashtë,
  Si dallëndyshja s'vjen në shtëpi.
  Kujdes me fjalën, zonjëz me çantë,
  Kujdes me fjalën dhe ti zotëri!

  Unë fjalën vetë e shtroj në kartë,
  Dhe brenda syve se ç'është, e di.
  Kujdes me fjalën, zonjëz me çantë,
  Kujdes me fjalën dhe ti zotëri!

  (Dritëro Agolli)
   

Shpërndajeni këtë faqe