Konvertimi i karaktereve te cuditshme nga UTF

Diskutime tek 'Programimi' filluar nga Al-Punk, 19 Jan 2008.

 1. Al-Punk

  Al-Punk Still here

  Konvertimi i karaktereve te cuditshme nga UTF

  Shpeshhere kur transferohen te dhena DB (.sql) nga nje DB ne nje tjeter, ne varesi te konfigurimit te sistemit burim e atij destinacion (ose dhe thjesht upgrade), disa karaktere si Ë do shfaqen cuditshem si: Ë

  Nese deshironi te rregulloni kodin ne DB duhet te gjeni Kodin HEX te karakterit (pjesa me e bezdisshme e punes)

  dhe pastaj
  <div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Code:</div><div class="ubbcode-body ubbcode-pre" style="height: 34px;"><pre>UPDATE tblname SET fushaneDB =REPLACE(fushaneDB , UNHEX('C38B'), "Ë") WHERE fushaneDB REGEXP UNHEX('C38B'); </pre></div></div>

  Ne rastin me siper, vlera c38b eshte vlera per Ë
   
 2. Lonny

  Lonny Primus registratum

  Re: Konvertimi i karaktereve te cuditshme nga UTF

  Faleminderit per informacionin!
  E dija qe lind ky problem kur 2 serveret kane "Collation settings" ndryshe, po s'e kisha hasur. Dhe, mjerisht ku serveri SQL eshte instaluar tashme nuk mund ta ndryshosh me Collation /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/frown.gif .
  Prandaj, per vete, zgjedh gjithmone gjate instalimit te serverit SQL Latin1_General te dritarja "collation designator and sort order" pa Case-sensitive dhe Accent-sensitive.
   
 3. gurax

  gurax Pan ignoramus

  Re: Konvertimi i karaktereve te cuditshme nga UTF

  Me ka ndodhur nje problem i ngjashem me nje website qe ishte plain html dhe s'kishte te bente me database.
  Per arsye misterioze, deklarimi i formes:
  <div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Code:</div><div class="ubbcode-body ubbcode-pre" style="height: 48px;"><pre>
  &lt;META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=utf-8"&gt;
  </pre></div></div>
  nxirrte shkronjat e cuditshme.

  U zgjidh duke e zevendesuar ate me lart me:
  <div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Code:</div><div class="ubbcode-body ubbcode-pre" style="height: 48px;"><pre>
  &lt;meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8" /&gt;
  </pre></div></div>
   
 4. Al-Punk

  Al-Punk Still here

  Re: Konvertimi i karaktereve te cuditshme nga UTF

  Duke qene se une ngado qe shkoj, perplasem ne kete teme, po updatoj per reference:
  1. Per te gjetur kodin Hex te nje karakteri te cuditshem
  Supozojme se karakteri gjendet ne fjalen: gjithçka
  krijojme nje rekord ne DB qe permban vetem kete karakter
  psh: fusha columnname=ç
  bejme SELECT HEX(columname) WHERE ...
  do kthehet dicka si:
  C3A7

  Per reference:
  C3AB = ë = ë
  C3A7 = ç = ç
  E28099 = ’ = '
  E2809C = “ = " (thonjezat para fjales)
  E2809D = †= " (pas fjales)
  (mund te jene te ndryshem, varet nga charset, keto jane te vlefshme UTF te konvertuara ne ISO-latin)
  Me pas procedo me kodin siper.

  Shenimi i Gurax me siper: vlen per rastin kur te gjitha rekordet e DB i ke ne te njejtin encodim. Ne rast merge te 2 databazave dhe ca rekorde i ke Latin e ca UTF, duhet te ndiqet menyra e shpejguar ne kete postim dhe postimin 1. (e testuar qe punon ne rregull)
   

Shpërndajeni këtë faqe