Kontroll drejtshkrimi dhe fjalor për Shqipen. Tastierë Shqip

Diskutime tek 'Programet dhe Programuesit' filluar nga Besnik Bleta, 11 Nov 2002.

 1. vjell

  vjell Guest

   
 2. bexhi

  bexhi Guest

   
 3. par

  par Guest

   
 4. jeton qamili

  jeton qamili Guest

  un vi nga kosova
   
 5. shqipe20

  shqipe20 Guest

   
 6. ekziston

  ekziston Guest

   
 7. shpkvirage

  shpkvirage Primus registratum

  Tastierat QWERT (që mendoj se janë shumë të përhapura), por edhe ato AZERT mundet me pak ndryshime mund të përdoren pa problem edhe për gjuhën shqipe. Kjo gjë është e ngjashme me tastierat që kanë gjuhët p.sh greke e cila përdor për disa gërma, vendosjen e tonit sipër p.sh: ί, ή, έ etj. Me këtë parim mund të shkruajmë gërmat "ë" dhe "ç" duke përdorur një çelës pasiv i cili pret shtypjen e tastit pasardhës dhe pastaj vendos se kë gërmë duhet të shkruajë.
  Kush dëshiron programin përkatës për QWERT le të më shkruajë në: shpkvirage@yahoo.com
   
 8. Aimilius

  Aimilius Forumium maestatis

  Nuk është e thënë që për të shkuajtur gëmat ë dhe ç të kesh një tastjerë fizike AZERT atë mund ta shtoni në kompjuter
  dhe ta keni si tastjerë virtuale shikoni këtë tutojalin këtu Si të shkuajmë shkonjat ë dhe ç
   

Shpërndajeni këtë faqe