zgjuarsi . . . !!!!!!!!!!!!!

li

Forumium praecox
zgjuarsi . . . !!!!!!!!!!!!!

zgjuarsia , c'eshte , . kur mund te quajme nje njeri te zgjuar ,
rasti si , nje njeri qe jep pergjigje te gjitha pyetjeve , nje njeri qe kupton te gjitha dukurite , nje njeri qe di te shpjegoje shume gjera qe ndodhin .
apo ata qe ne nje diskutim e siper jane te afte te pergjigjemn shpejt e shpejt njeri -tjetrit , te shkathet nga goja .
ose ata per te cilet themi , nuk ua ha qeni shkopin .

apo ata qe rrini gjithe te mendojne , zgjidhin problemet e tyre , i mendojne tere diten e tere naten , kuptojne gjerat qe i ndodhin , ndonjehere nuk e dine psene , dhe vuajne , keta jane te zgjuar .
apo te zgjuar jane ata qe e marrin jeten ashtu si ju vjen , pa menduar shume dhe pa e zgjatur shume jetojne si t'ju shkoje per se mbari .

pshshshshsh

{-_-*

????

Re: zgjuarsi . . . !!!!!!!!!!!!!

Do te thoja i zgjuar,por jo deri ne psikopatllek... /pf/images/graemlins/laugh.gif
Te mesosh eshte hapi i pare,te jetosh,vetem i dyti

Petroninsja

Primus registratum

Zgjuarsia eshte aftesia e te perballuarit jeten me labirinthet e saj e te dalurit sa me suksesshem... por mendoj se cdo njeri i zgjuar ka patur disfatata e veta sado te vogla te jene...

li

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Moira:
[qb] Do te thoja i zgjuar,por jo deri ne psikopatllek... /pf/images/graemlins/laugh.gif
Te mesosh eshte hapi i pare,te jetosh,vetem i dyti [/qb]
te mesosh cfare , dhe nga kush !!!!!!1

li

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga *Vogelushja*:
[qb] Zgjuarsia eshte aftesia e te perballuarit jeten me labirinthet e saj e te dalurit sa me suksesshem... por mendoj se cdo njeri i zgjuar ka patur disfatata e veta sado te vogla te jene... [/qb]
edhe nje njeri i semure , ndonje rast dhe i semure nga trute , qe kurohet nga te tjeret , jeton shume .
eshte i zgjuar ai ?

li

Forumium praecox

po shkencetaret e medhenj si anshtanj , njuton , ishin te zgjuar , apo kishin mendje te zhvilluar

zog

Primus registratum

li-u ti me duket i ngaterron gjerat (fjalet).
anshtajni, njutoni, etj, nuk jane tipa te zgjut por te DITUR.
Dituria eshte ZGJUARSI + 3 here PUNE, ose PUNE+PUNE+PUNE = VULLNET. pra dija = zgjuarsi + vullnet.

zgjuarsia varet nga natyra (lindim te zgjut ose budallenj), ndersa dija varet nga NE. pra per te qene i ditur duhet patjeter te jesh i zgjut, ndersa per te qene i zgjut s'ka nevoje te jesh i Dit.

nuk di a e kupton lidhjen.

Belinea

Primus registratum

I zgjuar aq sa mos ta hedhi tjetri (edhe ateher kur ske mendjen).Kjo eshte zgjuarsia per mua /pf/images/graemlins/laugh.gif

Petroninsja

Primus registratum

Cte kuptoj lidhje kur filozofon mbi Zgjuarsine sikur eshte art me vete....

li

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga paperina:
[qb] Nuk egziston ndonje budallallek qe s'eshte thene nga ndonje filozof! [/qb]
nostradamus , fundi i botes , viti 200x

li

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] li-u ti me duket i ngaterron gjerat (fjalet).
anshtajni, njutoni, etj, nuk jane tipa te zgjut por te DITUR.
Dituria eshte ZGJUARSI + 3 here PUNE, ose PUNE+PUNE+PUNE = VULLNET. pra dija = zgjuarsi + vullnet.

zgjuarsia varet nga natyra (lindim te zgjut ose budallenj), ndersa dija varet nga NE. pra per te qene i ditur duhet patjeter te jesh i zgjut, ndersa per te qene i zgjut s'ka nevoje te jesh i Dit.

nuk di a e kupton lidhjen. [/qb]
njerzit lindin te zgjuar e jo te ditur, po.

dituria fitohet, .
ka dhe shume njerez te zgjuar , pavaresisht per keq ose jo per mire , por nuk jane te ditur.

li

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga *Vogelushja*:
[qb] Cte kuptoj lidhje kur filozofon mbi Zgjuarsine sikur eshte art me vete.... [/qb]
nuk po filozofoj, dua te di se cfare kuptojme ne me zgjuarsi. mendimi juaj.

maty

Primus registratum

Besoj se zgjuarsia e vertete nuk ekziston se te gjithe gabojme edhe se kush me shume kush me pak po sipas meje njeriu i zgjuar eshte ai qe i provon te gjitha (sigurisht me kufinj)sepse e ka kuptuar qe ne fund te fundit njehere jetojme dhe sa here gabojme mesojme! Pastaj kategorite e te sgjuarve jane shume por jam e sigurte se asnje ne te vertete i ka te gjitha edhe ANSTAIN!

dolce_vita

Primus registratum

Zgjuarsia sipas nje psikologu eshte:
1 Bagazhi i se kaluares,
2 Aftesia per te argumentuar mendime dhe fakte.
3 Aftesia per te regjistruar informacione
4 Aftesia per te jetuar.

:wub:

Guest

Zgjuarsia eshte varrii i vetvetes..ndonjehere

gangsterja

Primus registratum
Zgjuarsia nuk blihet,por fitohet gjate jetes me ane te studimeve.I/e zgjuar je kur mendon mire para se te besh nje veprim duke marre parasysh edhe pasojat e saj,je atehere kur nuk te marrin per budallalleqe fjalet qe thua.

Thamina

Papirus rex
Zgjuarsia dhe budallalleku skan kufi,dhe I ndan nje qime.
Me terheq tipi qe eshte I zgjar jo vetem ne libra,por sidomos ne jeten e rruges.

joetisti_

Locus omnem
zgjuarsia te ben per vete. Une e kam ndiere te te gjitha ata/ato qe kam patur te bej. Por kam pare zgjuarsi qe kam thene me pas eshte e kote ta quaj veten te zgjuar. Por nuk me pelqen te jem me i zgjuar se jam (aq sa jam).