Zeusi grek dhe kryqi

u74

Primus registratum
Re: Zeusi grek dhe kryqi

Ju lutem jepni argumenta mbi temen dhe jo gjykime personale te parendesisshme per lexuesit

u74

Primus registratum

Do argumente mbi temen .. ok

Proturqit dhe filoislamet mundohen te shtrembrojne historine e popujve autoktone ballkanas dhe ne menyre te vecante kristianizmin si doktrine .

Edhe nje pyetje per ty si pjestar i administrates se AF-se kur fshin postimet e anetareve pse nuk e ven njoftimin se postimet u fshine nga filan administrator apo moderator , por e ben ne menyre anonime hedh gurin dhe meshef doren .

PetritKola

Primus registratum

Atehere perse nuk kemi asgje nga lashtesia e lavdishme qe eshte baza e qyteterimeve te sotme?

Pra vertet pse nuk kemi?

PetritKola

Primus registratum

Somebody,

Me poshte e kam marre nga diskutime.com dhe eshte postuar nga Minoritari...grek dhe jo nga turqit apo filoislamet.

Ju ftoje te komentoni kete postim te Minoritarit.

Minoritar
Greece

Ne Greket jemi Krishtere rastesisht dhe fatkeqesisht.
Dhe flala "Hellinoorthodoksia" eshte nje budalleqe e madhe.
Hellinismi (pervec kombit) eshte nje menyre te jetosh i lire, dhe kristianismi (ose muslimanismi etj) nje menyre te jetosh me frike nga zoti i Cifuteve. Hellinism do te thote liri, bukuri, art, shkence, humanism dhe kristianizmi do te thote prapabjetje, mesjete, fanatizm, frike ...

PetritKola

Primus registratum

Une kuptoje shume mire.

Perse nuk u vendos nje simbol i antikitetit ne 1821. Te pakten te qe kombinuar kryqi me historine e lavdishme greke.

Mosvendosje e simboleve (dicka qe ta lidhte me antikitetin) dhe vendosja vetem e kryqit une mendoje se nuk eshte rastesore...

D-J

Forumium maestatis

sa i sigurte je ti Petrit qe flamuri grek nuk simbolizon edhe antikitetin?

PetritKola

Primus registratum

Une jam aq i sigurt sa jane edhe greket. Pyet greket dhe degjoi c'fare thone.

Juve sa jeni i sigurt?

PetritKola

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: kuklla..</div><div class="ubbcode-body">flamuri grek ka 4 simbole, 1-2 ngjyrat (bluja e detit dhe e bardha e shtepise greke), 3. 5 vizat- qe perfaqsojne 5 shekujt nen roberine turke, 4. kryqin - qe eshte feja e greqise dhe asgje me teper, </div></div>

Dick Darlington de Large ,

Kuklla ka dhene kete shpjegim. Nuk shikoje antikitet.

Cili eshte i juaji?

Kuklla,

Juve thoni; "nen roberine turke", por fanariotet kishin nga postet me ta larta ne administraten e Sulltanit.

D-J

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: PetritKola</div><div class="ubbcode-body">Une jam aq i sigurt sa jane edhe greket. Pyet greket dhe degjoi c'fare thone.

Juve sa jeni i sigurt? </div></div>

Ja pra qe nuk qenke i sigurte Petrit!

Edhe une pyeta nje shqiptar per ngjyren e kuqe te flamurit tone dhe me tha "ngjyre e kuqe ngjyre dashnie" /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

Pra sic e shef keto pune nuk behen me te degjuar.

Lexo Petrit dhe antikitetin mbase do ta gjesh ne ngjyrat dhe numrin 9.

Megjithe respektin per Kukllen po une nuk e marre ate si autoritet per simbolikat e flamurit grek.

Gabimin qe bere me shtrimin ne kete menyre te temes e hodhem kraheve si i thone, po kete rradhe me duket se u mbars mali dhe ti akoma sna the gje pse ste duket e rastesishme lenia e simboleve te lashtesise.

A po te duket se ke hapur nje teme me premisa fallco?

PetritKola

Primus registratum

Dick,

Juve jeni i lutur paraqisni varinetin tuaj.

Deshifroje, dekodoje... flamurin grek.

Ju lutem ne se keni njohuri kontriboni ne kete teme. Ndoshta Kuklla dhe une jemei gabim.

Po ngjyra e kuqe shpreh edhe dashuri, por tek flamuri shqiptar shpreh gje tjeter... (Teme tjeter)

Ketu po flasim per flamurin grek dhe une pyeta jo nje shqiptar por shume grek.

tola77

Primus registratum

petrit shume thjeshte ti mund te hapesh nje liber gjeografie greke dhe kur meson mbi greqine te jep dhe perkufizimin e flamurit, si dhe shpjegimin e elementeve perberes te tij, dhe enigma jote zgjidhet.

(une aty e kam mesuar se c'perfaqson flamuri grek)

tola77

Primus registratum

petrit ti ndoshta idene ne koke e ke drejt por nuk shprehesh mire, sepse ne shume lehte mund te themi: e kijt i plasi per flamurin e grekut. Por nqs ti ben hyrje, ben zhvillim te temes , mund te besh dhe pyetjen. Keshtu si e shkrojte ti dukej sikur ne jemi greke, ndaj tu vume te gjithe kundra. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

jimmy84

Primus registratum

Une nuk pretendoj t`i ve piken mbi "i" flamurit grek....por:
Mua s`ma mbush shume mendjen ai shpjegimi i "detit" per ngjyren blu. Det ka edhe Kina, ka edhe Japonia edhe Anglia, por asnje nga keto shtete s`ka ngjyren blu. Edhe Franca qe e ka nuk ka shpjegimin e detit. Kurse ngjyra e bardhe per shtepite tradicinale....ngjyra e bardhe per shtepite eshte me e perhapura te themi te drejten.
Por une kam nje mendimin tim ashtu. Qe psh ajo ngjyra "blu" perfaqeson ARISTOKRACINE dhe Kryqi perfaqeson KISHEN (kjo s`ka dyshim). Tani qe ngjyra blu eshte ngjyre e "klases se larte" kjo dihet por dikush mund te kete mendimin qe kjo s`ka lidhje me flamurin grek. Kurse une mendoj qe po.
Po ka edhe nje "koicidence" qe ngjyrat e flamurit grek jane identike me ato te flamurit hebre. Dhe krishterimi jo vetem qe eshte pjelle e judaizmit por edhe mentaliteti grek ka elemente te dukshem hebreje (le te themi psh dinakeria apo "matrapazlleku" tregtar). Sigurisht e pare ne kendveshtrimin tim.
Por ja qe ka edhe ndonje tjeter qe e sheh origjinen e politikes dhe te mentalitetit grek pikerisht nge Izraeli.

OROSHI

Primus registratum

Mendoj qe flamuri grek eshte caktuar i tille nga qarqe te caktuara greke me mentalitet oriental,mendoj qe Petrit Kola mundohet te imitoje te madhin Aristidh Kolia,por i madhi Aristidh kritikat historike kundrejt grekeve nuk i nisi nga flamuri,nuk i interesonte flamuri i caktuar nga fanariotet,ai u mundua te lartesonte racen shqiptare,u krenua me kete race,dhe vdiq per kete race.
Flamuri grek nuk na prish pune,po te donim kryqin ose gjys hanen e vinim edhe ne,por ne zgjodhem ate me krenaren,ate me virtyten....Shqiponjen.
Ortodoksia greke ka per simbol shqiponjen.

PetritKola

Primus registratum

Kuklla,
neve jemi grek (arvanitas) sepse arvanitasit jane (ishin) si ne.

Oroshi,
Hall i madh more vella. Fol per temen dhe jo postuesin. Une nuk imitoje por them ato qe mendoje. Flamuri ka te beje shume sepse eshte simboli i kombit.
Flamuri grek eshte i huaj per ate vend. Krishterimi nuk eshte "Made in Greece".

Mire do te ishte qe per flamurin te pyetet franca edhe rusia edhe anglia sepse ato e bene ate qe u be ne Greqi... Mjeranet arvanitasit rane ne kurthet e ngritura dhe vrane njeri tjetrin per fene qe nuk ishte e tyre.

tola77

Primus registratum

Petrit ca thua, shqiptaret greket e vertete?????????????????????????????????????????????????????????????????
hedh poshte tezen qe ne jemi ILIRE?

KETU TE KUNDERSHTOJ DHE ME NE KJO TEME NUK SHKRUAJ.

PetritKola

Primus registratum

Po greket dhe shqiptaret jane (ishin) njesoj, E dini cilet jane arvanitasit? A nuk jane (ishin) shqiptar?

Eriselda

Primus registratum

Petrit apo Petraqis me sakte, ku e gjen tere kete guxim ti qe del e na thua se ne jemi greke ne nje forum SHQIPTAR! Pa pike argumenti, pa pike reference. Na thuaj te pakten ku e ke lexuar. Ku bazohesh. Ti duhesh perjashtuar menjehere nga forumi. Bashkohuni me kukllen dhe injoroni te gjitha temat e ketij lloji ku shkruan ky robi.

D-J

Forumium maestatis

si perhere SHARP Orocher /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wave.gif

pa me thuaj Orosh djali, pervec fanarioteve, kujt tjeter mund ti interesoj mohimi i origjines antike dhe rrjedhimisht pellazgjike, si dhe simbolizmave te shumta te antikitetit qe ka flamuri i sotem grek?