Re: xhindet
Fillimisht postuar nga LIR111:
[qb] Pyes "mjekun popullor" apo ndonje mjek tjeter qe ka ndonje eksperience te tille.
Vajza e nje mikut tim 6 vjece shikonte ne dhomen e fjetjes (gjithmone kur flinte vetem) disa figura ne forme kukllash 15-20cm me ngjyra te ndezura (te cilat e paralizonin vajzen per disa minuta) pra nuk mund te fliste dhe livizte.
Keto figura e zgjonin nga gjumi vajzen rreth ores 12 te nates duke trokitur tek krevati,dyshemeja,muret (trokitjet ngjanin me tingellimin e patkonjve te kalit)
Filimisht degjonte TROKITJET pastaj shfaqeshin figurat (gjithmone 4-5 figura)
Kjo semundje (nese mund te quhet e tille) zgjati afersisht 2 muaj , me vone nuk u perserit me (deri sot)
Vajza mund te pershkruaj me hollesi cdo detaj (te ketij fenomeni) [/qb]
Shiqo Lir o mik
Mjekësia oficiele duhet të hiqet nga monopoli mbi ato lëme të mjekësisë të cilat nuk mund të shpjegohen nga aspekti material, e të cilat nuk as kanë sukses në shërim. Nevojitet një bashkëpunim mjaft i madh mes të gjitha degëve të mjekësisë (edhe asaj zyrtare edhe asaj jozyrtare), sepse një fakt duhet të kenë të gjithë parasysh: të gjitha sëmundjet as nuk janë për mjekun, poashtu, as për hoxhë e fallexhi, por-për çdokend që më së miri di dhe është i shkathtë në leminë e vet!
Pasi qe më ra në sy kjo temë edhe po shkruaj diqka në lidhje me kte.
Jam i sigurt se rastin e asaj voglushe qe ti e përshkruajte nuk ka lidhje me fenomenët.Më tepër ka të bënë me ashtuquajturat "shpirtërat" ose më mir të them me Xhindët" ose magjitë e jo fenomen. Zhindët psh.para syve të njerëzve më së shumti shfaqen në formë të njeriut, por nuk janë të mëngëta edhe paraqitjet në formë të zogjve, gjarpërit, akrepit, qenit, lopëve, deleve... Ndonjëherë ata paraqiten në formën e fyytyrave të përcaktuara, të njohura për ne, madje në formë të personave të afërt me ne.
Edhe pse krijesa tëpadukshme,jomateriale,xhindët kanë aftësinë qe prej një pamjeje të shendrohet në një pamje të afërt për ne,siq është në një person të familjes psh ose në një person më të largët. Ankthet ose ëndrat në shumtën e rasteve janë burim i prezencës së xhindëve.
Nuk duhet qe njeriu te shkoj tek cdo person per tu sheruar ka prej atyre qe ne gjuhen popullore quhen "hoxha kavajes" ose njeri i mire por keto ju betohem ne Zotin se ka prej tyre qe jane magjistare dhe ua shtojne magjine edhe më tepër.
Si të shpetojmë prej ksaj dukurie?
Ajo qe më së tepërmi ndikon në dukurit qe nuk kan
shpjegim janë lutjet sepse:
Se ka vajza qe slindin prej magjise
ka njerez qe bien ne dashuri prej magjise
ka njerez qe nuk kryejne marredhenie prej magjise
ka njerez qei dhemb koka prej magjise
ka njerez qe zihen ne shtepi shume prej magjise
ka njerez qe vdesin prej magjise
Ka njerez qe semuren prej magjise
Lutja e cila thuhet sa herë qe don.
O ZOT KËRKOJ NGA TI SHPETIM DHE NDJESË NË KTË JETË DHE NË JETËN E ARDHSHME.
O ZOT KËRKOJ PREJ TEJE QE TMË MBROSH DHE TMË FALISH NË FENË TIME DHE NË JETËN TIME;
MA NDERO FAMILJEN TIME DHE FITIMIN TIM[Pasuritë].
O ZOT BËN QE TË METAT TMI MBULOSH DHE MË QETËSO NË MOMENTET TRISHTUESE;
MË RUAJ NGA PARA DHE NGA PRAPA, NGA E DJATHTA DHE NGA E MAJTA DHE NGA LARTË O ZOT;
KERKOJ PREJ TEJE QE TOKA TË MOS MË LESHOJË.
"Syri i Keq" te ne i thonë ati qe të mer msysh. Është e vërtet të cilën e kanë vërtetuar të parët tanë..........