VJEDHJA!!

D-J

Forumium maestatis
VJEDHJA!!

Ka njeri qe s'ka vjedhur ndonjehere? Une, psh, s'mbahet mend(nuk thashe qe kam :smash: )

Vjedhje eshte pervetesimi i dickaje qe nuk te perket.

Po vjedhje mund te jete dhe perdorimi pa leje i dickaje edhe pse nuk ke qellim ta pervetsosh, psh perdorimi pa leje i nje kompjuteri, leximi i nje libri etj

Vjedhje eshte dhe perdorimi i dickaje ne menyre te ndryshme nga ajo qe ka thene ai qe e zoteron kete gje. psh, ne supermarket, futja ne xhep dhe jo ne karroce e nje shishe birre edhe pse ti ke ndermend te paguash mund te quhet vjedhje; mbajtja e nje libri per nje kohe me shume se te kane thene mund te quhet vjedhje etj dhe ketu nuk ka rendesi qellimi jot per ta pervetesuar kete gje.

I mora keto shembuj per te thene se vjedhja eshte nje fenomen qe ndryshe nga sa e mendojme eshte dicka me e perhapur dhe qe te gjithe edhe pse pa dashur mund te kryejme.

A ka rendesi(apo a duhet te kete), motivi apo aresyeja perse vjedhim? Dikush vjedh se eshte pa ngrene psh.

Nje punetor nuk paguan taksat-vjedhje. Pronari i tij eviton taksat-nuk eshte vjedhje po evitim i ligjshem :confused: Shfrytesimi i femijeve eshte vjedhje gjithashtu.

Disa mendime radikale pohojne se cdo prone private eshte vjedhje. A mund te shpjegohet vjedhja me eksistenen e prones private?

Disa vjedhin se jane adiktit,psh femrat thuhet se vjedhin me shume dyqane rrobash /pf/images/graemlins/tongue.gif , te tjere se llogjika e konsumit i ben te ndergjegjshem per kete, te tjere se kerkojne para per droge etj.

C'fare denimi eshte me i pershtatshem?

Rregjimi komunist perligji vjedhjen- Po pyete sta japin, po e more ste thone gje.

Vjedhja paragjykon me teper shtreat e uleta. "Te vjedhesh nje hekurudhe behesh senator te vjedhesh nje cope buke perfundon ne burg-Lenin".

eh si kto dhe te tjera me i llaf

Dik Xhepisti /pf/images/graemlins/laugh.gif

D-J

Forumium maestatis
Re: VJEDHJA!!

Oiiiiiii Churchillll /pf/images/graemlins/laugh.gif

paskam "overestimated" Diskutimet Shoqerore me duket aiiiiiiiii /pf/images/graemlins/tongue.gif

duhet tkisha pyt "sa popull hajdut jemi" qe mos isha turpnue ne ket far feje /pf/images/graemlins/blush.gif

the last throw of the dice to rescue my credentials mbase bien kembanat per noi :rockband:

babi

Primus registratum

Qe e ke "overestimated" sektorin Tema Shoqerore - kjo nuk diskutohet fare, megjithate po them çfare mendoj edhe une per vjedhjen.

Shume kendveshtrime ka ky fenomen - por mendoj se askush prej nesh mund ti kete shpetuar te pakten /pf/images/graemlins/wink.gif shume here ne jeten e vet.

Nese do me pyesnin a vjedh ti? - Do te pergjigjesha menjehere JO - ne fakt..............

Perjashtoj ne menyre kategorike vjedhjen materiale - sepse nuk me ka ndodhur ndonjehere por nuk perjashtoj vjedhjen teorike - por te cfare gjeje.

Do doja te theksoja me shume vjedhjen qe bejme per tu bere dikush e ne mendje sigurisht jane shume "dikusha", te cilet ne i imitojme duke ju vjedhur menyren e sjelljes, menyren e te folurit, menyren e te veshurit shume here edhe menyren e te menduarit.
Por kjo ndodh aq natyrshem sa nuk duket si vjedhje por me shume si ndryshim individual.

E ketu pranoj qe percaktohet edhe cilesia e vjedhjes, sepse nese ndryshimin apo pershtatjen apo perfitimin e te tjera "manners" e ben ne menyre origjinale athere je vjedhes i cilesise se pare - por nese kete e ben ne menyren me kopjace te mundshme athere nuk je veç nje vjedhes i rendomte.

Por tani qe po e mendoj - dua te zbuloj se cfare gjeje do te doja une te vidhja:

:idea: e gjeta nje jete shume te mire per vete, do ta beja kete me shume deshire edhe duke sakrifikuar ndoshta edhe vete jeten time :book:

aspahiual

Primus registratum

Me thene te drejten vjedhi pak /pf/images/graemlins/laugh.gif .Ne si popull fakir qe jemi e kemi ne gjak me vjedh pak,kshu qe na falet:).
Internetin ktu ne konvikt e kam te vjedhur,nga puna kur shkoj e fus noj gje ne xhep,sot nje kuler neser nje karte zeri,pasneser nje karte grafike tjeter pasneser ca vida dhe kur sheh ne fund te muajit del kompjuteri gratis /pf/images/graemlins/laugh.gif

Made in Albania mos na vini faj :mad:

koppertoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:
[qb] Ka njeri qe s'ka vjedhur ndonjehere? Une, psh, s'mbahet mend(nuk thashe qe kam :smash: )[/qb]
Bera dowload nje warez para 2 muajsh te Macromedia Dreamweaver MX 2004. U lodha me Notepad & MS Word te beja nje HTM

xhoni

Primus registratum

Vidhnim...........vjedhim.............dhe do te vjedhim!!!!!!!
(si, qysh ,tek, kur, pse,cfare,pak rendesi ka)

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga FOLAGA CHE BATTE:
[qb]

Perjashtoj ne menyre kategorike vjedhjen materiale - sepse nuk me ka ndodhur ndonjehere por nuk perjashtoj vjedhjen teorike - por te cfare gjeje.

Por tani qe po e mendoj - dua te zbuloj se cfare gjeje do te doja une te vidhja:

:idea: e gjeta nje jete shume te mire per vete, do ta beja kete me shume deshire edhe duke sakrifikuar ndoshta edhe vete jeten time :book: [/qb]
Kjo vjedhja "teorike" qe ti thua pse eshte me e pranueshme? A nuk eshte dhe kjo pasuri qe vleresohet materialisht? Apo mos ndoshta mendon se nuk po privon tjetrin nga ky veprim? Apo vjedhje eshte vetem dicka e prekshme konkrete?

Po si eshte me mire te shihet vjedhja si deprivim pasurie apo shkelje integriteti te personit dhe jets se tij private.

Pasuria apo njeriu duhet te vij perpara?

Po gjerat qe kane vetem vlera emocionale? Vjedhja e tyre cfare demi shkakton?

50cent: Get busy livin or get busy dying /pf/images/graemlins/tongue.gif Dhe kujt do ja vidhje kete jete /pf/images/graemlins/laugh.gif ?

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga xhoni:
[qb] Vidhnim...........vjedhim.............dhe do te vjedhim!!!!!!!
(si, qysh ,tek, kur, pse,cfare,pak rendesi ka) [/qb]
edhe une keshtu them se dhe ai qe e ka patur para meje te vjedhur e ka keshtu qe nuk vjedh njeri /pf/images/graemlins/laugh.gif

babi

Primus registratum

Kjo vjedhja "teorike" qe ti thua pse eshte me e pranueshme? A nuk eshte dhe kjo pasuri qe vleresohet materialisht? Apo mos ndoshta mendon se nuk po privon tjetrin nga ky veprim? Apo vjedhje eshte vetem dicka e prekshme konkrete?
Jo nuk mendoj se eshte me e pranueshme, por kur kjo ndodh jo gjithmone quhet vjedhje sepse ngaterrohet me zhvillimin ne ndryshim te individit i cili perdor disa modele qe ka te preferuara, edhe sic e kam thene kjo ndodh natyrshem.

Normalisht nuk besoj se tjetri privohet pasi, eshte edhe ai nje qe ka abuzuar ne kete drejtim duke ndjekur edhe ai modele te tjera, pra ndodh ne nje reaksion zinxhir kjo gje.

Po si eshte me mire te shihet vjedhja si deprivim pasurie apo shkelje integriteti te personit dhe jets se tij private.
Vjedhja i perfshin te dyja keto aspekte, pastaj ne varesi te vjedhjes dhe te personit, njera ze me shume peshe se tjetra. Mua personalisht nese do me vidhnin dicka - qe edhe e kane bere - me rendon me shume ne menyre absolute fakti qe dikush ka ne dore gjera te mia personale.

Eshte pyetje retorike kjo DDD.

Po gjerat qe kane vetem vlera emocionale? Vjedhja e tyre cfare demi shkakton?
Demi emocional eshte shume subjektiv dhe i varur nga sasia e lidhjes se njeriut emocionalisht me disa gjera te vetat qe mund te jene gjera nga me te ndryshmet, qe nga copat e letres e deri ne diamante.

[qb]
50cent: Get busy livin or get busy dying /pf/images/graemlins/tongue.gif Dhe kujt do ja vidhje kete jete /pf/images/graemlins/laugh.gif ? [/qb]
[qb] ZOTIT PADYSHIM [/qb]

:wave:

D-J

Forumium maestatis

ulu, shume mire, 9 /pf/images/graemlins/tongue.gif

zotit ske pse ja vjedh, zoti t'i jep vet... Te vjen /pf/images/graemlins/laugh.gif

D-J

Forumium maestatis

[qb]
Eshte pyetje retorike kjo DDD.

[/qb]
[qb]
:wave: [/qb]
uaaaa kjo si thot, nuk eshte pyetje retorike jo /pf/images/graemlins/laugh.gif

kam parasysh faktin qe marredheniet pasurore rregullohen na baze te normave rregullave civile. Vjedhja duke qene se eshte nje "rirregullim" i marredhenieve pasurore ben perjashtim dhe shikohet si krim qe denohet penalisht jo ne menyre civile. Pse ky privilegj per vjedhjen kur nuk shikohet si krim kundra personit (perjashto rastet e grabitjes). Pra cilat vlera jane paresore dhe pse?

p. s e di si esht puna kom do pun me ik /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diavolessa

Valoris scriptorum

Nje kenge nga kujtimet femijerore /pf/images/graemlins/laugh.gif

Atje poshte ne agjenci grupi i quajtur xhepaxhi.

Fute doren ke xhepi, nxire portofolin /pf/images/graemlins/laugh.gif

pS: Mi kan vjedh vertete 50 euro para ca ditesh :mad: tani s'o problemi i madh me ti lyp kush...njerez jemi ti jap...por me i mor pa me pyt :mad: vallai me hypin pak nervat.

Mendoj se eshte gjeja nga me te urryeshmet qe behet.

babi

Primus registratum

[qb] ulu, shume mire, 9 /pf/images/graemlins/tongue.gif

zotit ske pse ja vjedh, zoti t'i jep vet... Te vjen /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Ulur jam, por nuk te kerkova vleresim /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Me zotin tim merrem vesh vete, nese nuk e ke problem :book:

Sa per vjedhjen te akuzoj se po me vjedh kohe jashte deshires sime duke me bere replike :smash: Kujdes, jemi duke pare vjedhjen ne te gjitha aspektet /pf/images/graemlins/smile.gif

D-J

Forumium maestatis

[qb]
[qb]
Sa per vjedhjen te akuzoj se po me vjedh kohe jashte deshires sime duke me bere replike :smash: Kujdes, jemi duke pare vjedhjen ne te gjitha aspektet /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
eshte mire ti themi gjerat me emrin qe kane :book:

qe te vjedh kohe i bie qe te te zvogeloj kohen qe ke ne disponim pa lejen tende. Un nuk po te zvogeloj kohen po ti po perdor nje pjese te kohes tende per te zvogeluar kohen time

jashte deshires tende per mua eshte vetem nqse un do dija deshirat e tua te brendeshme ne fillim

replika eshte thjesht ftese qe le hapur per ty mundesine e perodrimit te kohes tende sipas fteses time

dheeee... po te pranoja kufizimin tend per vjedhjen duhet te pranoj se kam bere vjedhje dhe ne rast se ti me shef ne enderr. Do me thoje se po me vjedh kohe nga gjumi jashte deshires time? /pf/images/graemlins/laugh.gif

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga paperina:
[qb] Nje kenge nga kujtimet femijerore /pf/images/graemlins/laugh.gif

Atje poshte ne agjenci grupi i quajtur xhepaxhi.

Fute doren ke xhepi, nxire portofolin /pf/images/graemlins/laugh.gif

pS: Mi kan vjedh vertete 50 euro para ca ditesh :mad: tani s'o problemi i madh me ti lyp kush...njerez jemi ti jap...por me i mor pa me pyt :mad: vallai me hypin pak nervat.

Mendoj se eshte gjeja nga me te urryeshmet qe behet. [/qb]
huh! tham qe eshte e perhapur po jo kaq wild sa e bejme une dhe FCB

Ne ate koh portofolat kan qen krize dhe per xhepistat. robt i majshin paret shuk ne xhep te grisme te qelbta os te meshtjellme me shami qurresh /pf/images/graemlins/laugh.gif

meqe ra llafi mi ke noi 50 euro qe ste duhet ene i kthej pamerak fare kur mos me duhen mu mrapa /pf/images/graemlins/laugh.gif

babi

Primus registratum

[qb] dheeee... po te pranoja kufizimin tend per vjedhjen duhet te pranoj se kam bere vjedhje dhe ne rast se ti me shef ne enderr. Do me thoje se po me vjedh kohe nga gjumi jashte deshires time? /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif ja sa te te shikoj ne enderr do te te them por ne varesi te subjektit te endrres /pf/images/graemlins/wink.gif mund ta quaj vjedhje ose jo /pf/images/graemlins/laugh.gif

babi

Primus registratum

E shikoj qe ne AF as nuk vidhet as nuk ka me vjedhes te tjere.

Por ç'mund te me thoni per shprehjen:

AI QE JEP DITURI, IA VJEDH ATE VETES!

:book:

xhoni

Primus registratum

Them se tema duhet te trajtohet me me pak filozofi.Jo vjedhja e mendimit ,jo vjedhja e endrrave.Shume vete dune me fitu lloto .Kush ja ka vjedh mendimin njeri tjetrit? /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ore ,a e keni ngjy naiher doren apo jo?Kjo eshte pyetja.
Une per vete po.

Rambla

Primus registratum

vjedhja....veprim me i shpifur pfff. dhe te mendosh qe njehere e kam bere /pf/images/graemlins/blush.gif /pf/images/graemlins/blush.gif :smash: :smash: (sa turp ta pranosh ketu!! ta pranosh ne pergjithsi). dhe ku e bera pale, duhet te me vi akoma me turp! ne supermarket. DO THONI JU PSE E BERI? leket nuk me mungojne absolutisht, keshtu qe t'ja them ndonje njeriu qe njoh s'do ta besonte kurre. po ja qe me kishte kap nje deshire e shfrenuar te beja gjera te paligjshme, ato qe jane te ndaluara, qe eshte turp ti besh, ...dhe vendosa me vjedh (sa folje shemtuar) nje çokollate /pf/images/graemlins/laugh.gif ( po qesh, por ja qe eshte e vertet).

guximi im arriti deri aty, se per akte te tjera te tilla sdo kisha guxim kurre, pastaj as nuk me pelqen nje sjellje e tille, ai siç e shpjegova ishte nje rast i rralle. /pf/images/graemlins/blush.gif :angel: