Viruset dhe parandalimi i tyre!

la_morte

Forumium praecox
Re: Viruset dhe parandalimi i tyre!

Fillimisht postuar nga ^_^:
[qb] NAV dhe MCAFEE jane antiviruse prej tamami ne jete te jeteve.......

Per mua NAV me mire. [/qb]
Meqe ra fjala per antiviruse te vjetra...

F-Prot !!!

Kush ka pasur eksperience ne Dos me siguri do ta kete degjuar kete antivirus qe tashme eshte per Windows, Linux, Dos, Bsd, Solaris.....
http://www.f-prot.com/

Erjon rapper

Forumium praecox

Keto dite kam instaluar Kapersky-in dhe me duket shume antivirus i mire. Norton shpesh here nuk mi kapte disa worm dhe trojan . Me KAPERSKY-in kam gjetur rehat, eshte great fare :thumbsup:

geek

Primus registratum

edhe une perdor nav2004 dhe ne pergjithesi nuk jam edhe aq i kenaqur. njehere me ndodhi nje runtime error ne momentin e liveupdate dhe guida e nortonit me keshillonte te ç'instaloja te gjithe programin dhe ta instaloja nga e para. per kurjozitet kerkova ne internet llojin e error.it qe me jepte, dhe lexova neper forume te ndryshme qe nje shumice personash ka patur kete problem (edhe me licence te rregullt key). tani shkon perseri mire, por te çahet menderja te disinstalosh dhe te instalosh nga e para aplikimin.

un deshperimisht po kerkoj sophos av por nuk mund ta gjej dot. kush me ndihmon do tja di shuuuume per nder.

POMPACIU

Forumium praecox

Një virus mjaft serioz ka goditur mijra kompjutera në mbarë botën duke shkaktuar ndërprerje të komunikimit. Në mes atyre që janë prekur nga ky virus i quajtur Sasser, janë banka Sampo në Finlandë, shërbimi postar në Tajvan, shërbimi hekurudhor në Australi si edhe selia qendrore e Komisionit Evropian në Bruksel. Në Spanjë, kompjuterat në gjykatën qendrore të vendit janë bllokuar. Banka e Investimeve, Goldman Sachs, tha se operacionet e shkëmbimit tregtar në Azi dhe Shtetet e Bashkuara janë bllokuar.

W32.Sasser.B.Worm eshte variant binjak me W32.Sasser.Worm i cili perpiqet te shfrytezoj prekshmerine e LSASS sic shpjegohet ne buletinin e Microsoft http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS04-011.mspx

Virusi perhapet duke sulmuar IP adresa te rastesishme per sistemet e pambrojtura. Nese jeni i infektuar "Symantec Security Response" ka krijuar nje program pastrues te cilin mund ta shkarkoni ne kete adrese: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.sasser.removal.tool.html

Gjithashtu Microsoft ka publikuar nje faqe posacerisht per krimbin e lartpermendur ne te cilen ka vendosur nje program skanues/pastrues per te shikuar nese jeni infektuar: http://www.microsoft.com/security/incident/sasser.asp

Nese nuk jeni infektuar, per tu mbrojtur sugjerohet te freskohen programet antiviruse qe keni me te dhenat e fundit.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Ofrohen 250 mije dollar atij qe gjen kush e ka bere kete gje /pf/images/graemlins/laugh.gif

pS: E cudishme qe bankat nuk kane marre antivirus mbrojtes, pasi ky lloj virusi eshte ne xhiro qe nga prilli /pf/images/graemlins/wink.gif

Diavolessa

Valoris scriptorum

Dicka mbi kete lloj virusi..nuk ben asgje. Nuk te prish file, as programe...thjeshte te ndizet e fiket Pc vete pa e kuptuar perse te ben restart.

POMPACIU

Forumium praecox

Per perdoruesit jashte shqiperise Microsoft ofron mundesine e dergimit falas te "Windows Security Update CD". Kjo CD permban freskimet e reja te sistemit te publikuara nga tetori 2003 dhe te tjera informacione si te mbroni kompjuterin tuaj.

Dergimi i Windows Security Update CD eshte falas*:
http://www.microsoft.com/security/protect/cd/order.asp

Viruset dhe krimbat perhapen duke sulmuar porta dhe sisteme te pambrojtur. Per te mbrojtur konpjuterin tuaj duhet me pare te kontrolloni portat me te cilat kompjuteri komunikon me rrjetin. "Firewall" quhen programet te cilat krijojne nje mur ndares i cili kontrollon te gjitha komunikimet e kompjuterit tuaj me rrjetin, dhe i ndalon ato nese eshte nevoja.

firewall.gif

Programe "Firewall"/"Antivirus" me license falas per perdorim personal:
<ul type="square">
[*]ZoneAlarm port monitor utility / firewall
[*]Sygate Personal Firewall single-computer firewall
[*]Kerio Personal Firewall
[*]Agnitum Outpost Personal Firewall
[*]AVG Anti-Virus System Includes email scanning.
[*]Avast Free anti-virus. Includes email scanning.
[*]BitDefender Instant Messaging protection.
[*]AntiVir Personal Edition
[*]GFI System Integrity Monitor Utility that provides intrusion detection by checking whether files have been changed, added or deleted on a Windows 2000 system.
[*]Microsoft Baseline Security Analyzer (MBSA) Standalone application that scans Windows NT 4.0, Windows 2000, and Windows XP systems.
[/list]

ladio

Primus registratum

Ky Sasser e infektoi edhe nje server qe kemi tek puna por pa problem. Thjesht e restart PC. Per ta pastruar nuk mori kohe fare.. thjesht download dy utilities per ta pastruar (nje nga Symantec dhe nje nga Panda Software) + instalimi i patch nga microsoft.

cheers

Wii

Grupi i të moçmëve!

a mund te na i japesh sitet nga ku i shkarkuat te pakten ta kem ne mend qe si do qe te shkoje puna....(sa me te sakte sitin aq me mire)

ladio

Primus registratum

1. Per te marre ate nga Symantec:
shko tek http://www.symantec.com/index.htm dhe ne krah te majte posht kliko lidhjen tek "STEP 3" ("Download Removal Tool"). Ose mund te shkosh direkt tek faqja per ta download: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.sasser.removal.tool.html

2. Per te marre ate nga Panda Software shko tek kjo adrese:
http://www.pandasoftware.com/download/utilities/
Qe ta download duhet qe te regjistohesh (falas).

Ndoshta ka edhe programe te tjera per ta pastruar kompjuterin nga ky virus. Sidoqofte sa me shpejt update windowsin me patch 835732 qe fix problemin me LSASS.

Lidhjet e mesiperme jane aktive ne kete moment qe po e shkruaj mesazhin.. ndoshta me von edhe mund te ndryshojne...

cheers,
mySteRioUs

EleA

Primus registratum

ne c'fare ambienti krijohen viruset, ne editoret e gjuheve te programimit? A mund te me shpjegoje dikush dicka me shume ne lidhje me kete? thnx :confused:

durrsaku

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Zemer Tingulli:
[qb] Per perdoruesit jashte shqiperise Microsoft ofron mundesine e dergimit falas te "Windows Security Update CD". Kjo CD permban freskimet e reja te sistemit te publikuara nga tetori 2003 dhe te tjera informacione si te mbroni kompjuterin tuaj. [/qb]
Une e porosita dhe me erdhi brenda 2 ditesh(une ndodhem ne Itali, me erdhi nga Gjermania).Problemi i vetem eshte qe nqs ke Windows cracked(si puna ime /pf/images/graemlins/smile.gif ) nuk te instalon Service Pack 1 dhe automatikisht asnje update.Pervec ktij CD brenda ndodhej edhe nje CD tjeter me antivirus dhe firewall nga F-Secure me licence 6 mujore.

tushi

Valoris scriptorum

Me falni a ka kush ndonje key per zone alarm trial version pro.Normalisht ka edhe mbrojteje per viruset po nuk e di a eshte e mjaftushme :confused: .Ju faleminderit /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

qe nji kle universal per zone alarm pro, 80% ke shanse qe te punoje : cgx5c-ec8wq-2sjjn-ejhpi4-uncgu0.

tushi

Valoris scriptorum

Rrnoft Zoguuuu /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif :thumbsup: flm shum

Ledio

Primus registratum

U bene disa dite qe Symantec AntiVirus me nxjerr kete virus:
Scan type: Realtime Protection Scan
Event: Virus Found!
Virus name: Backdoor.HackDefender
File: C:System Volume Information_restore{A2FCF2BE-F54C-4818-B03E-6334F16FE521*RP169A0065758.sys
Computer: x
User: SYSTEM
Action taken: Clean failed : Quarantine succeeded : Access denied
Date found: Thu Sep 02 10:03:15 2004

Megjithese i bej delete nga programi perseri ai shfaqet. Ajo adrese nuk ndodhet ne comp tim.
Ka derman???? :confused: :confused: :confused:

sami

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb]
Fillimisht postuar nga Miyuki:
kam fiks te njejtin problem dhe po ashtu WinXP :eek:
Miyuki, ajo qe une te sugjeroj eshte ta cosh PC tek tekniku te ta pastroje Virusin, une kam te njetjin problem dhe sapo e kam cuar se ndryshe nuk e riparoja dot.Pastrimi do gati 1h30min pa mendo :confused: [/qb]
DUHET TE HYNI NE WWW.F-SECURE.COM per te bere marre nje program kunder ati qe shuk pc sigurisht ju del nje stop me te kuqe dhe ju shkruajn secondat edhe sa ju fiket pc-ja ekam pas te njetin problem por pas instalimit nga f-secure nuk me ka ndodh me ishte para disa kohe mundohem ta gjej dhe jua tregoj ose kerkojeni vete ne f-secure do ta gjeni sigurisht sepse del me te njejten pamje qe ju shfaqet ne kompjuter...