Viruset dhe parandalimi i tyre!

durrsaku

Forumium maestatis
Re: Viruset dhe parandalimi i tyre!

Virusi me i fundit quhet MYDOOM/Novarg.

Ky virus ndodhet brenda file-ve qe behen me atachment ne e-mail dhe shpesh te derguar nga adresa te panjohura.E-mail-at kryesisht permbajne si objekt fjale te llojit :

"Test", "Status", "hi", "hello", "Mail Delivery System", "Mail Transaction Failed", "Server Report", "Status Error".

Ne raste te tjera kane brenda e-mail-it fraza teknike te tipit :

"The message contains Unicode characters and has been sent as a binary attachment", "Mail transaction failed. Partial message is available", "The message cannot be represented in 7-bit ASCII encoding and has been sent as a binary attachment".

Nese mendoni se e keni mare virusin mjafton te fshini e-mail-in qe e permban.Good luck !

v-_-s

Primus registratum

Duke i pare definicionet per viruset ne norton qe ekzistojne disa viruse me te vjeter me emrat albania-1, albania-2 etj..
a mund te me tregoje dikush se kush i ka bere keto viruse dhe cfare lidhje kane me shqiptaret.

engjelli

Forumium praecox

Me falni... desha te dija nese e kane te gjithe kete lloj (programi mbase) ne direktorine: C:WINDOWSsystem32 (une kam win XP) me emrat: dllhost dhe dllhst3g sepse kur i fshij ato me shtohen prape...
pershkrimi thote:
Description: COM Surrogate
Kompani: Microsoft Corporation
File Version: 5.1.2600.0
Date Created: 8/23/2001 1:00 PM
Size: 4.50 KB

per te dyja eshte njesoje.
ciao

durrsaku

Forumium maestatis

Fshiji sa te duash po aty do ti kesh /pf/images/graemlins/smile.gif Jane pjese perberse e Windows.

ludwig

Primus registratum

xp ka nje sistem (nuk e mbaj mend si quhet) per mbrojtjen e dokumentave te sitemit operativ. sa here qe fillon, xp do kontrolloj per disa dokumente dhe, jo vetem nese jan fshire, po edhe nqs jane modifikuar do i ristauroi perseri.
eshte e vertet qe windows xp ka shume budalleqe por ki kujdes kur fshin dokumenta sistemi. nga eksperieca personale te keshilloj te kopjosh ate dokument ne nje disket para se ta fshish ose modifikosh.

shendet

Mondi_Alb

Primus registratum

KUJDES!!!???
E MIRA ESHTE QE TE KENI ANTI-VIRUS MBROJTES SKA TE THOTE SE C'FARE ANTI-VIRUS SOFTWARE KENI.NUK KA TE THOTE QE KENI ANTI-VIRUS MBROJTES DHE JEMI TE SIGURTE.MOS SHIKONI FAQE KOT ME KOTE,MOS MERNI PROGRAME QE NUK I DINI DHE PA FIRMEN E AUTORIT PERDORNI FIREWALL.NE MICROSOFT JANE SHUME VIRUSE QE HECIN DHE NUK I KANE ZBULUAR AKOMA.E MIRA ESHTE QE MOS TE PERDORNI *OUTLOOK EXPRESS* SEPSE DATAT E VIRUSIT NGELIN NE HARD DISK DHE ESHTE GJEJA E PARE PER HACKERS,QE TE VENDOSIN DATAT NE E-MAILIN TUAJ QE TE VJEDHIN CDO GJE,TE SHKATERROJNE SISTEMIN.PERDORNI NDONJE SERVIS TJETER SI *PRSH* (YAHOO) (JOONJO)QE QENDROJNE TE DHENAT NE SERVER DHE JO TEK KOMPJUTERI JUAJ.BLLOKONI MESASHET TE PA AUTORIZUARA.PO MORET NDONJE VIRUS NGA MESAZHET E DERGUARA DELETE ATE DHE PACIT FAT.

Mondi_Alb

Primus registratum

Fillimisht postuar nga eden:
[qb] Me falni... desha te dija nese e kane te gjithe kete lloj (programi mbase) ne direktorine: C:WINDOWSsystem32 (une kam win XP) me emrat: dllhost dhe dllhst3g sepse kur i fshij ato me shtohen prape...
pershkrimi thote:
Description: COM Surrogate
Kompani: Microsoft Corporation
File Version: 5.1.2600.0
Date Created: 8/23/2001 1:00 PM
Size: 4.50 KB

per te dyja eshte njesoje.
ciao [/qb]
EDEN
Mos loz shume me windowt se do shkaterrosh sistemin.Ajo file eshte e Windows Microsoft dhe ServPak#1.Eshte host file nuk e kupton ate.Pa ato file disa programe nuk punojne dhe jane te nevojitshme. :shrug:

koperton

Primus registratum

Mbrohuni ne Microsoft Outlook XP nga email qe keni me virus. Registry:

OptionsMail
"ReadAsPlain" DWORD entry. vlera=1

--------
[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftOffice10.0OutlookOptionsMail]

"ReadAsPlain"= dword:00000001
------

Detyron cdo email te lexohet si plain text.
Good protection against viruses coming via email. 100% safety!

Mondi_Alb

Primus registratum

MENDIM
Te them te drejten kam provuar shume programe Antivirus dhe firewall si NORTON,PANDA,NOD32,MCAFEE,TREND MICRO,AVG.
firewall,ZONE ALARM,KERIO,TINI,PCINTERNET PATROL,ADNITUM,etj por prap kam mare Trojan virus qe nuk i kane bllokuar ose me kane lajmeruar kur ata kane vendosur data ne Hard Disk.
OK,kam dy kompjutra njeri ka NORTON dhe tjtri ka F-SECURE ANTI-VIRUS CLIENT SECURITY.Kur bej skenimin per virus NORTON do nje ore e gjysem qe te mbaroje dhe kompjuteri hecen shume ngadale,ndersa F-SECURE...per gjysem ore mbaron dhe PC hecen normale dhe me shume efekt.
Por me e forta eshte se kur vendosa tek PC tjeter F-Securi... qe kisha NORTON gjeti 3 viruse Trojan qe NORTON si kapi.
Them se NORTON ka vetem emrin dhe asgje tjeter dhe ka shume bugs.
Shikojeni Tek downloadcom nga perdorusit jane gjithsej 260 vota.

Ndersa F-SECURE....ka dhe firewall dhe bera dhe thes leek per Trojan virus ose te tjera dhe eshte perfek,dhe PC me hecen shkelqyer dhe shume shpjt tani dhe pa probleme.
Shikojeni njehere ketu dhe po ta merni regjistrohuni ose jepni te dhenat ku jetoni dhe adresen(por jo te verten futjani kot)dhe mereni provojeni.Per mua eshte shume i mire dhe updatet per virus 2 here ne dite per virus dhe e sken PC vetvetiu per virus. :idea:

Admirali

Primus registratum

Per vete kam marre keto masa per mbrojtje:
Norton System Works 2003 Pro (update i viruseve deri ne vitin 2041)
Sygate Personal Firewall Pro
Ad Aware Pro 6.0
Spy Bot Search and Destroy

Kshu qe nuk ma ha shume palla per viruset e per trojans. Gjithsesi po ju tregoj nje ndodhi te vogel. Brenda 10 diteve mora 2 here virusin e ri ne laptop. Do thoni beri ndonje dem? Jo, se norton, si burre i mencur qe eshte, e dalloi pernjehere, dhe nuk me la as ta hapja si fajel, vete nuk e riparoi dot, por ama mua me mbrojti. Pra, nje sistem mbrojtes efektiv. Pasi i bera nje deep scan laptopit me ato programet qe permenda mesiper (perjashtu firewall, pasiqe nuk eshte per skanim), laptopi me doli i paster.
Pra, sic e shikoni, per mua te rroje Norton qe e kapi. Dhe te te them te drejten, pervec Symantec, askujt tjeter nuk para i besoj per antivirus, preference personale dhe profesionale nga eksperiencat.

Me respekte

Mondi_Alb

Primus registratum

ADMIRAL.
Boll mor burri dheut,deri dije kam perdorur Norton dhe thoja qe eshte numer nje dhe atje ku punojme keshtu themi.Dije kete,nortoni i lejon te hyjne ne kompjuter dhe pastaj te lajmerone por datat ngelin ne regjister ne qofte se ti i shikon ato dhe skenimin do nje vit te mbaroje.Por ka antiviruse me te mire se norton dhe me te shpejte dhe me efekt.Per mua me te mire se Norton eshte PANDA,KASPERSKY,NOD32,F-SECURE.Ti nuk i ke provuar keto prandaj thua kete qe e Dh***t Norton. Deri dije e besoja tek norton por jo me,sepse kur instalova tek kompjuteri tjeter F-Secure me gjeti ne kompjuter 3 viruse qe norton nuk i kishte gjetur.Me vjen keq por norton ka mbaru.
Ka me te mire se Norton

Admirali

Primus registratum

Mondi, une permenda preference personale dhe profesionale. Pra ka te beje dhe preferenca. Realisht une jam shume i kenaqur me Symantec. Dhe deri tani ne kete moment qe po shkruaj, asnjehere nuk me ka lene poshte si produkt.

Me respekte

ladio

Primus registratum

Nuk ka asnje antivirus qe i kap te gjitha viruset. Ne qofte se Nortoni nuk i kap disa viruse nuk do te thote qe ai eshte kot; dhe ne qofte se ndonje antivirus tjeter kap ca viruse qe nuk i kap nortoni nuk do te thote qe ai eshte me i mire. Dhe anasjelltas.

Personalish me pelqejne programet e PandaSoftware.

cheers

TIGRI-AL

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Admirali:
[qb] Per vete kam marre keto masa per mbrojtje:
Norton System Works 2003 Pro (update i viruseve deri ne vitin 2041)
Sygate Personal Firewall Pro
Ad Aware Pro 6.0
Spy Bot Search and Destroy [/qb]
Hej Norton kam dhe une po si behet qe te kete update kaq kohe kisha provuar nje file po nuk eci apo nuk kisha gjetur te sakten po dite dhe po nuk te beri bezdi do e nisesh tja bej dhe une ate marifetin

blendiys

Primus registratum

Kujdes:W32.Welchia.B.Worm
Niveli i shperndarjes:Category 3, Moderate (scale of 1-5)
Lloji-Krimb
Rifreskimi i mbrojtjes-February 11, 2004 (via LiveUpdate)
Cfare eshte W32.Welchia.B.Worm dhe si mund te infektohem.
W32.Welchia.B.Worm eshte varianti i W32.Welchia.Worm.,ne se versioni ne sistemin operativ te infektuar eshte Koreane ose Anglisht,krimbi provon te beje shkarkime nga:Microsoft Workstation Service Buffer Overrun dhe Microsoft Messenger Service Buffer Overrun ,pjese nga:Microsoft® Windows Update Web site duke e instaluar dhe me pas restart te PC-se.
Krimbi do provoje te fshije-W32.Mydoom.A@mm dhe W32.Mydoom.B@mm.<br />Ky Virus eshte akoma nen analize,te dhenat e metejshme jane te vlefshme tek http://securityresponse.symantec.com/ .
Per te lexuar me teper lexoni ketu http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.welchia.b.worm.html

jani74

Primus registratum

PERSHENDETJE!SI FILLIM MUND TE THEM QE UNE PERDOR NORTON SYS WORKS 2004 JAM I KENAQUR ME PUNEN QE BEN POR DUA TE THEM SE JAN CA VIRUS NE FORMEN E KRIMBIT QE NUK I KAP NORTON NDAJ KAM VENE BDS AD WARE QE BEN KONTROLL PER TE TILLA GJERA . KAM ULUR ZONE ALARM 8 NGA KAZAA LITE LETU MUND TE GJENI DHE CRACK DHE CFARE TE DONI JU

qoska

Primus registratum

e kuptoj sensin e mire po problemi eshte qe nqs vazhdoni te perdorni Internet Explorer kur nuk e kuptoni se keni marre trojan/worms/etc... keto mbrojtje svlejne asgje

Mondi_Alb

Primus registratum

Kusjdes;nuk e di por my anti-virus ka bere update virusesh.
Lever 2:NETSKY.B eshte gjetur me 18 Shkurt(worm)
Futet ne e-mail si zip file dhe ben kopje te gjithave fileve.
Lever 1:BAGLE.B eshte gjetur me 17 shkurt(worm)
Hyn ne e-mail dhe ne EXE.
Mer te gjitha informacionet dhe shkaterron sistemin.
Nuk do te thote qe kemi anti-virus apo firewall apo ndonje tjeter dhe themi jemi te sigurt.Ata do hyjne qe do hyjne por jemi jo ne risk te larte dhe te mbrojtur nga keto viruse dhe i heqin ose i rregullojne.

GuJack20

Primus registratum

Me Netsky me kane ardhur me shume se 30 mesazhe te infektuar. Norton i ka kapur.

Mondi? A ekziston ndonje version Corporate i F-Secure? Domethe nje version i cili te punoje Client-Server ne rrjet?

Mondi_Alb

Primus registratum

GuJack20
---------------
Me duket se po.
Lishencen e F-Secure eshte per nje vit si te gjithe te tjeret,por bazimi i viruseve e marin nga (Kaspersky Labs)
Ndryshon me duket nga te tjeret te tregon qe u gjete ky virus apo ai virus,por nuk thote qe ke mare ne mbrojte 40 apo 50.Te jepe mesazhin vetem se cfare lever eshte dhe kaq.

Shikoje ketu screenshots

Nuk e di per te tjeret o (GuJack20) mua me pelqe dhe eshte shume i shpejte ne skenim dhe nuk (slow down Pc)dhe nuk te jep falco virus.Dhe ne test qe e kam bere per portet e hapura apo te bllokura dhe ne mbrojte per virus ka dale shkelqyeshem.

Me duket se kam shkruajtur me perpara te (programet) per firewal dhe antivirus test.
Provoje se te ndihmojne dhe te thone se si ti rregullosh.
Nuk do te thote qe kemi antivirus mbrojtes dhe jemi te shpetuar ai do hyje qe do hyje,por ata mbyllin disa boshlleqe dhe kaq,dhe sa kam pare ato data ngelin qe ngelin ne hard disk. :shrug: