Virgjeri=Moral

Iliro Dardan

Valoris scriptorum
Une di qe nje mashkull para se te martohet duhet te dije se nusja me te cilen do martohet duhet te jet e virgjer.
Virgjeria cilesohet e rendesishme te femra.

joetisti_

Locus omnem
Morali percaktohet nga rregulla(te sjelljes, te karakterit, te zakoneve) te vendosura me marreveshje nga shoqeria ku jetojme. Nese kjo shoqeri eshte mediokre edhe koncepti i moralit do te kete mangesi gjigande. Pra po te kete nje drejtpeshim te konceptit "moral", nuk do mund te thuhej "virgjeri=moral" por "virgjeri zemre=normalitet", ku nenkupton se eshte normale qe nje djale apo nje vajze te kerkoje nga partneri nje zemer qe te rrahe vetem per te. Me fjale te tjera nje person qe kerkon dhe gjen "kenaqesi" ne jete(pa demtuar me dashje dike tjeter) s'ka sesi per kete te quhet person i pamoralshem.

Hipocrati

Hipocrati
Po do ta bej por, por jo sonte, sepse jam ne udhetim dhe me celular, me duhet nje pc qe te shkruaj aq shume.....

Luaj Falas

Primus registratum
Jo aspak nuk jam dakord e ty Dardan sepse ky esht menimi im personal dhe ska aspak te bej me Wiki.
Un mendoj qe morali eshte thjesht rregull i caktuar nga vet njerezimi per te mundesuar nje funksionim me te mire te shoqerise.
Nese tek ne Virgjeria eshte moral ne shtetet perendiore ka kohe qe ka rene kjo teze. Ky fakt ve ne pah edhe nje here qe shoqeria jone eshte akoma mbrapa per disa shekuj nga shoqerite me te civilizuara.

Al-Punk

Still here
Burrat vdesin ta humbin hapur virgjerine, femrat jane me te emancipuara ne kete drejtim.
Ka te beje me egon e burrave fatkeqesisht. Tregon shenje pjekurie e burrerimi :D

Nga ana tjeter edhe vajzat e kane kete ndjesi ego-je, por eshte pikerisht tema dhe linja midis moralit dhe gjykimit qe i frenon ta shprehin emanciperisht.

Artani

Primus registratum
Une kam njohur vajza te virgjeta qe kane mbetur te tilla seose thjesht nuk kane patur rast ta humbnin virgjerine, ashtu sic kam njohur vajza te zhgenjyera qe kane qene vajsa te ARTA .