Vdes Themeluesi i TopChannel/TopMedia

Vdes Themeluesi i TopChannel/TopMedia

Shuhet Dritan Hoxha president i Top-Media.
Themeluesi i Top-Medias, kontribues ne liberalizimin dhe hapjes e shoqerise Shqiptare mbas viteve 1990.
Dritan Hoxha humbi jeten ne nje aksident me makine,afer studiove Top-Channel.

atman

Forumium maestatis
Re: Vdes Themeluesi i TopChannel/TopMedia

Aman, nese ve re mire, Atmani nuk fyen kurre i pari, atmani i pergjigjet fyerjes dhe bie ne sy sepse di si t'i pergjigjet.
Per sqarim: Ate 1 perqind (kete nuk je ne gjendje ta percaktosh ti, po nejse po e marrim per te vertete per te te perkedhelur sedren tende te semure e cila gjen kenaqesi duke minimizuar te tjeret, pa i njohur - e shikon si ngrihet nje fyerje. Une mund te kem te kunderten, 99 perqind talent) pra kete talent,nuk ma ka dhene zoti; nga nena kam marre ironine, nga babai talentin e te shkruajturit.
- por, ajo qe me habit eshte pikerisht fakti qe padashur dikush zbuloi fallsitetin ketu. Pse? e thjeshte fare. te tema ku keshillohet Almushi, u çorret dhe leshuat gjemime e vetetima kunder mashkullit qe shkoi me nje femer (nuk dime nese e kishte te dashur) ndersa kur diskutohet nga e kunderta, gjithçka legjitimohet!!!
Moralistet jane njerzit me te keqinj ne nje shoqeri, sepse ata turbullojne mendjet e injoranteve dhe i shnderojne ne vegla. Qorrlleku godet kudo pa meshire dhe pa pyetur.

- Nuk eshte e vertete qe nuk guxon njeri te me kundershtoje. Jini ju qe nuk pranoni nje mendim kunder tuajit. Dhe une, ndryshe nga shume prej jush kam argumentin ne baze te çdo mendimi. Kur ndodheni perballe kesaj, ndjeheni te pafuqishem dhe kjo eshte e keqe sepse te shtyn te deformosh mendimin e tjetrit, si me siper, e kaq mjafton per te fyer, sepse deformimi te sherben si alibi per veten tende. Nga sa kuptoj, ti dhe kushdo tjeter si ty nuk ndiheni rehat nga kundershtimi tim dhe kete gje(ke nje kuptim te shtrember) e konsideron fyerje. Nje nga çudite e panjohura te botes.

atman

Forumium maestatis

Flobo, nuk ka asnje kontradikte logjike, perveç ndoshta terminologjike, por rezervoj te drejten te them - ndoshta-, sepse "pushtet" quhet edhe zoterimi i nje dijeje, i nje makinerie, tornoje, psh, gjuhe. Ne italisht perdoret mjaft fjala "padronanza" (zoterim)per nje gjuhe, e cila eshte e lidhur logjikisht me pushtetin qe ke mbi ate gjuhe. Cdo zoterim njeheresh eshte edhe pushtet. Pra, nuk ka kontradikte. E heqim fjalen ndoshta.
Persa i perket censures, ne te gjitha fjaloret enciklopedike te botes e gjen me te njejtin kuptim, si ushtrim kontrolli te qeverise ndaj te gjitha sferave te jetes. Perfshi kinematografine, sferen e muzikes, letersine, shtypin etj.

Po, jam dakort te diskutojme edhe per lirine e shtypit.

AMANI

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Quote:</div><div class="ubbcode-body"> por, ajo qe me habit eshte pikerisht fakti qe padashur dikush zbuloi fallsitetin ketu. Pse? e thjeshte fare. te tema ku keshillohet Almushi, u çorret dhe leshuat gjemime e vetetima kunder mashkullit qe shkoi me nje femer (nuk dime nese e kishte te dashur) ndersa kur diskutohet nga e kunderta, gjithçka legjitimohet!!!
</div></div>

Aspak, perkundrazi une nuk kam folur fare pere kete teme, dhe jo padashje. Nuk kam dashur t'iu jap shkak te perdornit shprehje si ato qe kam lexuar ne youtube; -"jetoni ne epoken e gurit, ata duheshin aq shume sa jane ne parajse te dy bashke" dhe kshu perrallash me mbret si keto. Nuk ja vlen, nuk e kam pare me vend.

Une te fola vetem per ofendimet qe ben, mbaje pak veten. Pastaj, kur ti e di veten te jesh aq 'lart' perse merresh me ata qe jane me te 'dobet' se ty? Nese ti do qe t'ia fitosh zemren dikujt [ne mendim], nuk do ia arrish dot kurre duke i ofenduar ata, mgjs mund te kesh plotesisht te drejte.

Kondrapedali

Kondrapedali

atman, e ke futur temën në një rrugë pa krye.

Së pari, që të flitet për manipulim frenash duhet futur në kontekst ndodhia. Makina duhet të ketë dalur nga rruga në ndonjë kthesë ose në ndonjë situatë rreziku ku përdorimi i frenave është i nevojshëm. Tek ekspozita Shqipëria sot rruga është e drejtë pra nuk ka kthesë. Nëse ka patur një situatë të rrezikshme dhe është dashur të përdoren frenat atëherë futemi në një situatë spekullimi shumë më të ndërlikuar. Duhet zbuluar më parë se cila ka qenë kjo situatë rreziku dhe mundësia që ka patur për manovrim e frenim.

Së dyti, në gjithë mundësitë e trajtuara nga ty më lart, mungon ajo e vetëvrasjes (ose mund të jetë edhe një mungesë gjykimi mbi soliditetin e makinës) nga vetë Dritani. Mundet që edhe ketij ti ketë ardhur shpirti në majë të hundës (për një mijë arsye) dhe ta ketë drejtuar makinën vetë drejt pemës. Kjo duket akoma më e pranueshme kur shihet mënyra e përplasjes me pemën. E them këtë pasi mjafton një manovër e vogël për të evituar një përplasje të tillë dhe nga vdekja e dy personave sot do flisnim për një aksident banal ku u plagosën dy vetë.

Por, këto mbeten spekullime dhe askush për tani nuk e din të vërtetën.

atman

Forumium maestatis

atman, e ke futur temën në një rrugë pa krye.

Kesaj verejtje pa koke te kondrapedalit por i pergjigjem me nje pyetje pa koke dhe keshtu me nje gur vras dy zogj: Kondren dhe Amanin.

- Kondre, me thuaj ciles teme ja kini gjetur kreun?

E shikon Aman, se si e gjej menyren per te marre fryme edhe kur duhet te zbres shume posht? Quhet pershtatje me mjedisin. Sapo te futesh brenda pa humbur kohe shprehe mendimin tend duke shpresuar qe te rrenjoset ne mendjet e hapura.

-Ndodhia e ka ngjarjen, nuk e nxjerr dot nga vetja sikurse kerkon te besh ti. Sqarojme:
- Makina doli nga rruga dhe jo DUHET... dhe doli pikerisht ne nje rruge te DREJTE...por duke qene me shpejtesi, nese leviz paksa timoni, nje milimeter nga pakujdesia, makina ndryshon menjehere rruge...por...nese timonin e kthen dikush papritur...serish i njejti perfundim...por...nese ke dashur te ndalosh dhe kjo rezulton e pamundur, atehere kemi mosfunksionim te frenave. Ne kete pike jam ndalur une, duke shkuar ne fund te ngjarjes, pa humbur kohe, duke trokitur ne ate qe ti e quan situate spekullimi. Sepse, te e fundit, sikur sitata te ishte e qarte, nuk do te kishte asnje mundesi spekullimi. Ketu lidhen sebashku gjithe misteret. Pyetjet nuk dua t'i perserit sepse i kam bere. Nese kemi te bejme me nje krim, situata e veshtire krijohet pa "veshtiresi". Ka nje pafundesi menyrash.

Dakort me hamendesine qe shtron. Kjo nuk do te thote se une jam i detyruar ta marr parasysh. Pa mohuar qe ekziston edhe kjo mundesi e me te pamundures, nder gjithe mundesite. Por argumentat e tua jane naive. Sepse askush ne ate moshe duke ngritur nje "perandori" nuk mendon per vetvrasje - ose kjo ide vetflijuese eshte teper e zbehte.
I merzitur nga problemet? Pikerisht pyetja qe pason eshte: Cilat jane keto probleme? Kush e ka kete fuqi sa t'i shkaktoje andralla te asaj natyre sa ta shtyne tjetrin drejt vetvrasjes? Nje pergjigje te shtyn te mendosh se kemi te bejme me nje vrasje - krim pasiv.

Nuk mjafton nje manover e vogel kur je xhveshur nga mundesia per ta kryer.

Kondrapedali

Kondrapedali

atman, them rrugë pa krye pasi mund të hamendësojmë shumë gjëra dhe nuk mund të arrijmë në një përfundim të saktë edhe nëse biem të gjithë dakort mbi një version të mundshëm.

Përsa i takon arsyes së vetëvrasjes mund të jetë ndoshta e vërtetë që Dritani ta ketë dashur atë vajzë e të jetë ndodhur nën presion duke qenë i martuar e me 4 fëmijë. Në një moment dobësie, nëse i shtojmë edhe efektin e pijes, ai mund të ketë vendosur ti japë fund jetës. Për më tepër, duke qenë se ai kishte arritur më shumë nga ç'mund të imagjinojë shumëkush në një moshë relativisht të re, mundet që të mos ketë pasur më shtytje për të vazhduar (mund të më thuash që një njeri ambicioz i gjen gjithmonë arsyet për të vazhduar por këto janë vetëm hipoteza).

Duke mos qenë në brendësi të jetës së tij private, mundohemi që ti gjejmë shkaqet nga brenda. Por po të ngre edhe një hipotezë tjetër. Mendoj se një makinë si Ferrari ka aq dispozitivë sa te tregojë nëse frenat nuk funksionojnë. E them këtë duke patur parasysh që një dispozitiv të tillë e kanë të gjitha makinat të paktën duke filluar nga prodhimet e viteve 1980. Pra, nëse dikush i ka sabotuar frenat e makinës, Dritani duhej ta kishte vënë re diçka të tillë pasi nuk mendoj se dikush të ketë patur kohë që të futet edhe brenda në makinë për të manipuluar dispozitivin e frenave.
Por edhe kjo mbetet hipotezë pasi nuk e di se ç'ka ndodhur me makinën para se Dritani të hipte në të për herë të fundit.

Ka aq shumë gjëra për të diskutuar sa nuk do i dalë ndonjëherë fundi, të paktën jo këtu në forum. Ngritja e hamendjeve të ndryshme nuk besoj se do mundësojë zbardhjen e ndonjë krimi të mundshëm.

Por, jam dakort me ty që këtu nuk i kemi gjetur kryet ndonjë debati ...

atman

Forumium maestatis

Aman, vertet nuk ke folur per temen, por diku gjetke ke folur dhe me e bukura eshte se ke rene ne kontradikte me veten tende, duke zbuluar se je pre e ketij fallsiteti.
Tek tema ku kerkohet mendim - ajo e Almushit.
Ne shkrimin e pare, ti dilje me te tjera mendime. Ne shkrimin e dyte, te tjera qe kundershtonin te parin aq sa ne nje çast pezullie pyeta veten:
- Ne cilin shkrim eshte zoti Heide dhe ne cilin doktor Jekyll?

E shikon çfare ndodh? Deshiron ta zberthej me tej mendimin? Jo, nuk do ta bej, madje do ta mbaja per vete si fakt sepse une te e fundit zbuloj karakteret dhe imagjinoj personazhet e mij ne kete menyre. Marr pluhur nga pluhuri, dhe' nga dheu, ulem e shkruaj e ndjehem zot, sepse personazhet varen prej meje, lindin jetojne, vdesin, kur te dua une dhe ne menyren qe dua une. Parajsa dhe ferri per mua jane vetem skena ku herepashere çoj personazhet, dike per t'u merzitur, dike per te mbajtur zjarrin ndezur...Ti merresh me parajsen ku imagjinon njerzit, une me probleme me tokesore, psh, pse studentet islamike, talebanet, sapo erdhen ne fuqi ne Afganistan, gjene e pare qe bene ishte nje dekret qe neperkembte femrat, ku nder te tjera thuhej:
"Nuk duhet te qeshni ne publik, (femrat)ne te kundert do te rriheni me shkop". Ne sy te burrit madje. E kam vrare shume mendjen per te gjetur nje shpjegim logjik. Pastaj e kuptova se nuk ka nje te tille dhe kur zbulova marifetin qe fshihet aty, kerceva perpjete nga gezimi aq sa koka me doli siper dyshemese se fqinjes, e mberthyer midis dy kolonave te mishta e te buta. Kur u perqendrova ishin shalet e saj. Dreq o pune! Mendova dhe u leshova posht, por mendimi se e kisha gjetur persene ishte si nje suste, me hidhte e me priste. Degjo, ata e kishin menduar mire. Psh, nuk e do gruan, ta ka sjelle kaq here ne maje te hundes, sa deshira per ti futur nje dru paq te prish gjumin naten. Atehere i thua: grua e dashur, dalim njehere andej nga qendra e Kabulit? Ajo tere gezim perplas duart aq sa i skuqen. Keshtu, vishesh e ngjishesh, gruaja mbulohet me burke dhe pa u zene angazhè, por ne rradhe indianesh, njeri para e tjetra pas del shetitje. Kur mbrrin ne qender, ndalo para nje patrulle talebanesh. Aty fillon e ben muhabet per shtate pale qejfe, e kur vjen çasti i duhur fillo nga shakate, aq te holla sa gruaja mezi e permban veten. Ne fillim duket si nje thes i bardhe dhe nje qenie e mjere brenda qe kerkon te dale, pastaj ajo ia plas te qeshures dhe ja...erdhen talebanet. Pastaj fillon kenga me titull "Ku te dhemb e ku te ha" nja njezet shkopinj brinjeve aq sa mjaftojne per t'i rikthyer ne vend, sepse ishin hapur shume nga e qeshura.
Morali? S'ka fare te tille. Ti tregove dashurine tende ndaj gruas, por edhe drune e enderuar ia fute, keshtu ben gjume te embel e naten e mire...
Jo, jo, nuk ka ende naten e mire pa te pyetur.
Moj ç'duhet te bej une qe te fitoj zemren tende(me mendim).

Besoj se ia vlen nganjehere te futemi ne tjeter atmosfere.

atman

Forumium maestatis

Mos me thoni qe nuk e di qe talebanet nuk jane me.

atman

Forumium maestatis

Kondre, jam dakort.
Ne forum qofte edhe nje teme qe hapet me dy rradhe, shtjellohet e shtjellohet derisa merzitemi. E braktisim, pastaj vjen ndonje antar i ri dhe hap nje tjeter si ajo, e ne bejme sikur na terheq e pas dis shkrimesh fundoset ne monotoni.
Fundi?
Le t'ua leme atyre qe do te jene te fundit.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Fundi? ...ja ta them une fundin...i dashur Atman....ke nevoje per te pare nje psikiater...seriozisht...ti ke nje personalitet paranojak...plus edhe delir paranojak...po keq fare...duhet te marresh pak kohe per veten i dashur...

me vjen keq se nuk kam asgje kunder teje...je i gjate e i lodhshem per tu lexu...me pelqen se i bi gjithomne nga Kina...per te shku nga Tirana ne Durres...megjithate secili ka ritmin e vet, nuk eshte mire vetem te shkruash, ben mire te lexosh edhe ato dy rreshta qe shkruajne bashkeforumsit e tu...edhe boll u ndjeve i pakuptushem se nuk je "qenie e jashtzakonshme"...je thjesht pak i dendur me manine e persekutimit!

atman

Forumium maestatis

Dahlia, pasi bere banjen dhe me floket ende qull, shkove te pasqyra dhe duke u pare po beje autoportretin, (ate çfare ke shkruajtur me siper) e meqenese e ke trurin e turbulluar shume, perseritje neper dhembe: Atman Atman Atman Atman ...
Nuk po kuptoje sa BUDALLAQE je, BUDA - LLAQE, dmth priftereshe BUDISTE.
Ne darke shko e bej nje xhiro nga qyteti i njemije diejve.

Al-Punk

Still here

po e mbyll diskutimin pasi ka degraduar ne komente personale!