Re: Vdes Themeluesi i TopChannel/TopMedia
Po gjysh, (paskam nje jete te tere pa e shqiptuar kete fjale dhe do te deshiroja ta kisha shqiptuar shume e shume me teper)nejse, mund te verifikosh ne kodin rrugor italian.
Ferrari dhe makinat e kategorise se tij, lamborghini etj, e kane te lejuar te ecin deri ne 350km ore, jo ta thyejne, u lejohet(ne autostrade kuptohet). Dhe, me sa di une, kam pare nje emision te tere, gati nje ore ne Skaj per prodhimin e ferrarit(pjeset e tij behen me dore, jo ne seri) frenot behen me nje perzierje qeramike. Nuk di sa kohe duhet per te qene efikase, por nuk qendron nga ana logjike ajo qe thua ti, e cila e lidh kete me nje temperature te nevojeshme. Keshtu i bie qe te besh pak nxemje e me pas te nisesh ne destinacion. Me tingellon jo edhe aq bindese. Ne kete "Nderkohe" ne çdo rast je i kercenuar nga nje aksident sepse disqet nuk kane arritur temperaturen optimale qe makina t'i pergjigjet nevojes, te frenoje dhe kete nxemje nuk mund ta besh gjekundi, perveçse ne qytet. Kjo vlen per te gjitha rruget.
Dhe kur nuk ke korse, atehere vetiu iken me ngadale. Nuk qendron 260 -ta, por mjafton 110 -ta per ta ndare çdo makine me dysh. Pastaj, jam kurioz te di, (ndonje nga çunat qe ndodhet ne Tirane, mund te shkoje per verifikim), pra , a ka lene gjurme frenimi makina? Sepse sa me shpejt te ecesh, aq me te forta jane gjurmet. Kjo, ndodh vetem ne rast se Dritani ka reaguar, kur ka vene re se po del nga rruga, veprimi eshte instiktiv, i mshon pedalit. Ne te kundert, kur mbrrin deri te pema dhe makina i leshohet asaj papritur, si demi kunder cohes se kuqe qe i tund matadori dhe gjen pas saj nje trung te forte, atehere s'ka asnje shenje ne rruge.
- Shenja eshte e dobet nese frenot nuk kane funksionuar, por jo per temperature, por per sabotim.