Re: vargje nga mergimtari Xhelal Ferizi
nuk me intreson mua per pacolla as nuk me sponzorizon kush mua
por un kam dal me tregu ftyren e verrtet te tipave si ti dhe te ytre qe paraqiten ne popull dhe ne kurriz te popullit.
e dis e te veshtir ekam luften se jam vetem se njiher populli nuk po me bashkangjitet por do te me bashkangjitet kur te sheh se sa shum fundrrina ka si ti e veglat e ngjajshme qe nuk lan gja pa ba ne popull.
mua gjith jetenm me eka ndjek udba dhe sigurimi ,ata qe punoij n per udb rrijn enper hotele dhe nuk i ka prek kush me dor
nuk jan te therrun si un mba shpine nga hajdutete ordiner qe u thoshte udba kapiiiiiiiiiiisssssssssssssssss e ata menjiher hau hau hau ,un kam qnedruar si burrat si shum shok tjer si legjenda yne adem demaqi qe doli si pllumb edhe pse ndejti tridhjet vjet burgjeve , ne na ka mbajt ideali per kombe atdhe
e tash jemi gjall jemi ma te lir ne shpirt se diqka kemi ba per atdhe deri diku mir ekmi afrue ishalla pop vjen lirija
spiunat le ta bejn shpinen gati per hu nese emarin patriotat
pushtetin.
ne kemi qnedruar si burrat e nuk i kmei mbushur breket si ju por
i kemi pshty gjygjet ne suurrat dhe kemi perballu qelijat e mundimet dhe dolem faqebardh nga burgjet po ku do te mbetsni ju zagaret manjak qe keni pi ujt e atdheut buken e keni hanger diellin e atdheut ekeni shfrytzu dhe mbajeni ne mend kur te hyni ne token ton shikojeni qiellin dhe diellin at diell e keni tradhtu nuk i meritoni rrezet e tij as kaltrin eqillit as ujt as dheunas guret as barin as eren kush e han buken e atdheut eben punene armikut tash e mbarap vet kodrat dhe malet kan me i ra ne shpin kqyrni ju spiuna kah te ecni ju gjynahqar hajna grabitqar manjaka qe nuk u ngopet melotet e gjakun eatdheut.
un jam krenar dhe mbajta burgun si shum burra e djeme qika te kosoves ,udba nuk mban bashkpuntor te vet me balosha e me shkatrime neper mish me plagosje e em kurtha tentim vrasje ne qdo lloj kohe e qelija nga me te tmershmet por i qon neper hotele ne masazhe me lavire neper hotele.
un as nuk kam shpi as katandi s enuk kam vjedh nuk ka vjedh as babai im as babgjyshi as katragjyshi jemi te gjithte denuar neper burgje katragjyshi im ka qen i dneuar nga turku njiqnd enji vjet burg poashtu edhe baba i tij ndersa stergjyshi im poashtu e gjyshi im eka ra knezit me cung ne drras te gjoksit se ka than me ei shperngul shqiptart ,baba im ka qen i denuar
me puskatim nadje ne mjizet vjet burg e kan pru netridhejt kilogram njeri dhe jan kan mar 60 hektar tokë udbashat si familje patriotike per ta varfruar .
vllaun tim e burgosin dhe ja lene jetimat rrugve mandej e mbysin udbashat me metoda ndersa te tjeret te gjith kemiq en te rrahur dhe te ndjekur , e fisi im komplet kemi qen neper ngjarje e demostrata e aktivitete patriotike
o abratax i mjer e ke te vehstir me at shkollen udbashe se na njohin njkerit per kontributin tonë dhe nuk esht hera epar abratx qe po mundoheni te na perlyeni kan pas qit fjal edhe ma heret per mua gazeta ilustrovaa politika shkruante ne vitin 1981 terroristi xhelal ferizi me afro 70 shqiptar i njohur si fis ballist neper breza sulmon pa meshir qytetaret serb dhe me dhunen e ger barbare sulmon policin ben vandalizem dhe thrret per kryengritje e gjithfar lloj shpifjesh abratax.
jo abratax ishim studnet atrher dhe ishim duar thatë ata ishin terorista qe na denonin me burgime te gjata kur na binin me shkopij eshkelma kokes edhe ne megrushta sillnim mbi ta perlesheshim natyrisht abratax .
u pa se kush jan te qmendur dhe kriminel ne q ene menyr paqsore kekronim liri apo ata q embyten me qindra emija njkerz ma vone siq u deshmua para mbarr ruuzullit njerzor me metoda me te qmendura duke dhunuar duke pre egri foshnje kot e ke o abratax kot se nuk me mposht me propagandë ,ather kur nuk ka pas media dhenjerzit ishin te hutuars enuk dinin dhe ne gazta as qe
guxonte kush me botu diqka ,po tash ne internet abratax nuk ke fare shansa se nuk te len populli se tash e shohin lirisht tendencen tuaj ju njohin e dijn s ekush jeni dhe qka keni ba.
un abratax jam shum i varfrer as shtepin nuk kam ne kosov as tokë as hise me perjashtim te nji oborri te vogel dhe nji shtepi shum e vjeter qe nuk esht e banueshme sepse esht duke u rezuar ehst perdhese me qerpiq ku na ka pas varfruar udba aty kemi ndejt me familje gjasht antar baba i ndjekur nana dhe kater vllezer familje e ndjekur padronete tu na kan varfruar abratax mos qeshni me varfrin tonë se baba im shkonte em kali ne shkoder dhe binte tabak duhani ne vitin 1937 dhe binte veshje te lloj llojllosjhme nga gjakova e prizreni dhe ka furnizuar rajonin edrenices e vuqiternen mitrovicen .
udba abratax ne nji aksion ia mori makinerit e drithit qe ne at kokhë ne vitin 1950 ishin enderr ne at koh fshihej lama me kuaj dhe erdhi udba ia mori me mija emija napolona qe sot bejn ndoshta nji miljon euro e dukatin pasurin dhe token ia mori tapiat ,e dergojn ne bur duke u munduar q eedhe nenen time ta matrtoj me nji spiun te udbes i cili dha pare te madhe per ta marr por nuk arriti abrataxsepse nena ime kur shkoj ne burg per ta pa baben dhe baba i tha mrtou fisnike se un nuk dal gjall ma
nga kthetrat e ktyre ajo i tha asnjiher.
edhe pse na kan fik edhepse token na ekan marr dhe ekan ba te shtetit kolektiv siq quhej ather ishin mbi gjashtdhjet hektar,
ather kur njerzit nuk dinin te dilnin nga fshati babai im ka qen ne selanik ne zagreb sepse ka qen njeri em zgjuarsi gjenial i kohes s e vet prandaj udba kekronte fmailjet me taban abratax.
mos u hstyj me mua s enuk ta qet abratax se na njohin shum mir
kan me tu hudh ne qaf te gjith ,populli te han te gjall per ne se ne te gjith at rrethin na duan si sytë e ballit dhe abratax mbaju s ete hanë te gjall me ju than dikujt ne drenic apo ne mitrovic dhe ne te gjith ato rajone me ju thadiqka keq per ne ete hanë populli na do shum s e edin mir kush jemi se nuk kemi vjedh dhe nuk jemi kompromitu asnjiher.
shtepin ekemi shum te vjeter perdhese te pabanueshme por
jemi krenar edhe pse jemi te varfer nuk kemi vjedh asnji metelik si ata hajnat qe mbledhnin pare neper diaspor djersen e popullit ,dhe ata hajnat q evodehn tre perqindshin dhe fonmdet e klubeve e gjithqka mbi tok nuk lan gja pa ba.
ne nuk kemi vjedh kurr asnji her dhe me pas vegel digitale
qe mat pastertin kushedio se cilin vend ne bot e ksihim nxan per pasterti abratax ,nuk u flliqem ma para ekisha hanger mishin tem se me vjedh nji cent te popullit prandaj jemi ma te varfrit ne kosov sot se kurr nuk kemi mendu asnji lloj dredhije aspak dhekemi punu vetem pastertisht.
udba hante veten nga inati pse na rrespektonte e na donte populli dhe njeri me autoritet kund mbi dhe nuk donte me lan ata u turen mbi ne si bishat komplet si familje sidomos mua q e me kishin diktuar talent per vargje e shihnin rrezikun nga un abratax dhe mu sulen duke me ndjek pa meshirshem donin te me ndjekun per turqi siq kioshin desht m e ndjek krejt fisin tim e ata nuk u larguan abratax siq i ndoqen dajt emi e femijt e
e tyre sot flasin turqisht me veshtirsi flasin shqip dajt kan vdekur ,deshten te na qfarosin abrtax te ka humb shansi tash me me perly ty edhe shumkujt na njohin kot e ke abratax.
sa pert e qmendur te gjith te marrin ty q e del sot ne ekt koh
kur shqiptart e gjith bota perperimtare po e gjykojn jugosllavin kriminale udbashe serbin e eger me veprimet e saj e ti del ne anen e saj ne ket kohë duke u munduar me perly kahdo shqiptar
neper forum abratax ne kemi dal si qershijat bile ju vinte inati udbashave pse dolem keshtu kaq zete kthejllt ,seps enuk ishim ne ´si fara etyre q evareshin burgjeve mbas tre muuajve
ne ishim aktiv mbanim njeri tjetrin me muhabete luanim shah lexonim dhe nuk merziteshhim se e dinim se kemi hy per idealin epopullit ai na mbante ishim te paster nuk kishim hy per hajni e per faqe te zeza keto na mbajten abratax po ty abratax a do te mbajn faqet e zeza dhe shpifjet tua nuk e di veshtir e ke