Vapa???!!! vret 13000 ne France

gezim lame

Primus registratum
Re: Vapa???!!! vret 13000 ne France

Fillimisht postuar nga bscemscs:
Si ka mundesi qe nje vend i zhvilluar si "fhooons" te kete nje krize te tille?
eshte e njejta "filozofi" i nderuar Bicimsez si edhe sherbimi me i forte ne bote "s'qe ne gjendje" te parandalonte 9/11....
megjithese kishte paralajmerime nga "miqte" dhe FBI

gezim lame

Primus registratum

Fillimisht postuar nga marko:
A mi Korde, mi korde.
Ku ka si amerika mi motre.
A e di ti si osh amerika?
A ke honger naihere hallve, po me shume sheqer?
Njashu osh amerika!
/pf/images/graemlins/laugh.gif
Marko vllai ai sheqeri qe hani hallven anej kije me kujdes se duket sheqer, po eshte ZAKARINE... /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

mos hani shume se jo per gjo po s'ju omelso shume...... /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

kshu o muhabeti knej ne north amerika na kan myt GMF ushqime gjentikishte te nrrume... /pf/images/graemlins/tongue.gif

marko

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ximi:
[qb]
A mi Korde, mi korde.
Ku ka si amerika mi motre.
A e di ti si osh amerika?
A ke honger naihere hallve, po me shume sheqer?
Njashu osh amerika!
/pf/images/graemlins/laugh.gif
Marko vllai ai sheqeri qe hani hallven anej kije me kujdes se duket sheqer, po eshte ZAKARINE... /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

mos hani shume se jo per gjo po s'ju omelso shume...... /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

kshu o muhabeti knej ne north amerika na kan myt GMF ushqime gjentikishte te nrrume... /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
O Ximo, ato francezet si kom pas dash qe ne koh te dulles, asihere s'ma kan nrof zemren.
Po hajt mo, e dine vete, vetem se per sa koh do i majn syt ka qeveria, ashu do vdesin mileti.
Sa per ate shpalljen e pavarsise, ju la pra mo borxhi, kur u vrane amerikonet me mijera neper brigjet e Normandise, se Franca Petenin nxorri, dhe Alfonsin e ALLO ALLO (lol)
E kom pa i dite me i kanal, po isha deshem e se maj men, as ca kanali, as ca dite, e as ca ore.
Ka qene seriali mo fantastik mas Black Adder.

marko

Primus registratum

O Ximo, se desh harrova, a mi gjete resmet e gjimnazit e te mehalles ti mu?
Ho me pra mo, se GJimnazi "Partizoni" osh vatra e Tirones (lol) lene Parizin ti.

gezim lame

Primus registratum

e mer marko po he lene historine e frances dhe amerikes, pash Zotin se late nom (mire ai siper se ashtu ia pret rradakja) po ti e une s'jena kalamoj me fol budallalliqe, > mire ju bo se u vra, mire u bo se po ngordhin nga vapa, :shrug:

Jo per gjo po po boheni me katolik se papa... e ke siper sado t'ju genjej mendja do keni peshe sa ka 1/300 milionit te njesise...

s'na var njeri teneqen as ty atje e as mu ketu... /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

gezim lame

Primus registratum

ti kom premtu resmet e do i vej...
po edhe mu me kane premtu te tjeret... /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
c'ke po he, s'i lej une pa i mar e pa i von ketu..

a-alket

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ximi:
[qb] Bicimsezi paska hap teme per Francen dhe francezet....dhe me kenaqesi ky shqiptaro-amerikanuci i vogel vje e bo tifozllik dhe shfaq kenaqesine e eger te patriotit amerikan, se Zoti i dha denimin e duhur francezeve...
eh mer cun i vogel sado te mundohesh do jesh hic i hicit ne ate vend ke vlere sa c'peshon 1/300milon..............(jua mesojne keto kur shkoni per citizenship)... :rolleyes: [/qb]
Edituar! Mjaft pra me ofendime se le nam!

une nuk thashe qe zoti ua beri mire, por mua me duket shume cudi qe vdesin 13000 nga vapa, dhe sidomos ne nje vend si franca...A thu se franca eshte ne pol te veriut dhe vapa krijoi kushte te paimagjinueshme..vapa kaloi ne gjithe evropen, nuk pati numra te tille vdekjesh askund. Apo smokey nuk e di qe ekziston koncepti i kontrollit te temperatures dhe ajo kutia qe ben akull..ajo kutia tjeter qe ftof mishin, dhe ne fund..ajo kutia qe ftof ajrin???
Une cuditem si ka mundesi qe juve qe jeni tipa kaq sociale, te majte, e me kaq dashuri per francen...te mos u bejne pershtypje 13000 patriota te vdekur....nga vapa....

a-alket

Primus registratum

mjaft editove anablucka se je bere me keq se nenemadhja..

Nuk e kam idene kush eshte nenemadhja por varja! Te lutem mos me bej te editoj, ti e kupton dhe vete se cfare fjalori po perdor! Mos kujto se eshte kenaqesi te bredhesh pas te tjereve per ti edituar.

gezim lame

Primus registratum

[qb]
....une nuk thashe qe zoti ua beri mire,... [/qb]
lexo se e ke ne faqe te pare.........

[qb] lol, g.o.d. smacked them for being annoying ajajaja [/qb]
nejse per ate qe eshte i interesuar ne "thelbin" e temes shume gjera i ka thene Zogu........
kushtet e Frances dhe UK s'kane gjera te perbashketa me North America.......
duke filluar qe nga normat e kushtet e projektimit te shtepive etj...
Franca(e kam fjalen per Normandi dhe Bretanj) dhe UK i vejne psh perparesi ne shpenzime izolimit nga lageshtia etj...
ne North America, edhe ne vendet me te ftohta ne dimer, vera eshte e tille qe s'mund te kalohet pa AC...
po klima po ndryshoka aq shume sa projektuesit s'mund te marrin parasysh shkaterrimet e njeriut....

ka shume gjera qe jane te "paparishikueshme"....
psh nje nga katastrofat qe mendohet se do ndodhe ne USA, e qe ajo s'eshte fare e pergatitur, eshte edhe goditja me bregut te kalifornise nga ndonje "vale gjigande" (qe sot eshte e vertetuar qe ekziston) dhe qe mendohet se do shkaktonte goxha viktima....

nga ana politike di te them se populli francez, megjithe cinizmin e tij qe e karakterizon, eshte mjaft i lidhur dhe e njeh mjaft jeten politike te vendit te tij,.......... aspak si ai amerikan qe me sondazhin e fundit rreth 75% e amerikaneve s'njihte asnjerin nga kandidatet per presidente demokrate(mendo aty jane edhe figura te njohura)...

Dolores

Primus registratum

Kush e ka fshire postimin tim te pakten pa me sqaruar pse eshte fshire????......as tek Koshi se paskan hedh..nc..nc..nc paska qene lesh i brendshem.... :lol:

Po une ta fshiva moj, kush tjeter? I apelohem vapes si turbulluese qe eshte...
p.s.ta fshij prape?
:wave: :kiss:

une_une

Primus registratum

[qb] Kshu mire tu bohet, se pastaj tallen me shtepite e amerikaneve prej druri, me gotat tona te mbushura deri ne gryke me akull, ajrin e kondicionuar etj. [/qb]
Ne Paris mund te numerosh me gishta SuperMarketet me Ajer te Kondicionuar!

Pale spitalet!

NE AMERIKE: Cdo metro, cdo spital, cdo objekt komercial, qeveritar, deri tek dyqani me i humbur kane ajer te kondicionuar!

mbi 85% po shtepive ne Amerike (po shtepi prej druri) kane ajer te kondicionuar!

Une kam Central Air Conditioning (qejfi ha kumbulla, dhe une i pelqej shume kumbullat) qe do te thote se cdo dhome i caktoj temperaturen qe dua une.

Sqarim: Ne Amerike kur erdhen te paret materiali qe gjenden me bollek ishite druri. Pyje te pafundta (edhe sot jane!) qe i binte me lire te prisje dru sesa te skalisje gurin!

Kjo eshte arsyeja qe materiali kryesor ne ndertim eshte druri ne Amerike dhe shtepive iu vihet nje shtrese e holle muri me tulla.

Nje gje perse kjo vapa po vjen eshte se gjeografikisht europa eshte keq dhe me garen qe kane marre europianet te arrijne Ameriken industrialisht po demtojne mjedisin e tyre. Me e keqja eshte se infrastuktura urbane e europes eshte per te qare me lot. Duket e bukur per ne shqiptaret por ne te vertete eshte pa perspektive. Nuk e di si europianet do dalin mbas 50 vjeteve.

une_une

Primus registratum

kur them gjeografikisht nuk ka hapesire te bollshme. Nje gjeograf do e kuptonte me mire perse ndotja e ambientit ne europe eshte shume here me e rrezikshme ne ate kontinent sesa ne kontinentin shume kompakt te Amerikes veriore.

une_une

Primus registratum

[qb] Ne budallenj, po ama njeri nuk na vdes nga vapa, megjithese, ato temepratura te Frances, ne Texas apo ne Arizona jane te perditeshme.
Ktu ku jam un kishim temp 107 per 23 dite rrjesht.
Jo vetem qe nuk vdiq njeri, po as nuk u ndie fare. [/qb]
Arsyeja qe ne Texas me temperatura me te larta se te europes jane te perditshme dhe nuk vdes njeri eshte se ne cdo cep te vesh ajri eshte i kondicionuar (20-25 grade celcius): ne makine, ne shtepi, ne dyqan, nje shkolle, ne pune prandaj nuk vdes njeri nga vapa ne Amerike sepse nuk behet hataja se ndenje 10 minuta ne vape perjashta. Futu brenda e ke ajrin e kondicionuar

Archi

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Shadow of Self:
[qb] mbi 85% po shtepive ne Amerike (po shtepi prej druri) kane ajer te kondicionuar!

Une kam Central Air Conditioning (qejfi ha kumbulla, dhe une i pelqej shume kumbullat) qe do te thote se cdo dhome i caktoj temperaturen qe dua une.

Sqarim: Ne Amerike kur erdhen te paret materiali qe gjenden me bollek ishite druri. Pyje te pafundta (edhe sot jane!) qe i binte me lire te prisje dru sesa te skalisje gurin!

Kjo eshte arsyeja qe materiali kryesor ne ndertim eshte druri ne Amerike dhe shtepive iu vihet nje shtrese e holle muri me tulla.

Nje gje perse kjo vapa po vjen eshte se gjeografikisht europa eshte keq dhe me garen qe kane marre europianet te arrijne Ameriken industrialisht po demtojne mjedisin e tyre. Me e keqja eshte se infrastuktura urbane e europes eshte per te qare me lot. Duket e bukur per ne shqiptaret por ne te vertete eshte pa perspektive. Nuk e di si europianet do dalin mbas 50 vjeteve. [/qb]
:eek: :eek: :eek:

Nuk e di ne, duhet te qeshesh apo te bertasesh me injorancen dhe ceketine e disa ish-bashkekombesave.
Shadow of Self, budallalleku eshte justifikim, injoranca eshte krim. Shpresoj dhe lus zotin qe rasti yt te anoje andej nga budallalleku.

Se pari me trondit fakti qe ka shqiptare qe ferkojne duart, kur vdesin njerez, qofshin keta franceze, kineze, mongole etj.
Me vjen te qesh me shumicen e disa forumistave me banim ne "God bless America", sepse me kujtojne nje histori te 10 vjeteve te shkuar kur dy katunare fierake ne Greqi ziheshin me grushta, sepse nuk e zgjidhnin dot afendikoi i cilit prej tyre ishte me i pasur.
Po te mendohesh pak me thelle te bie ndermend se ky eshte kompleksi i disa personave zero me xhufke, qe duke qene nga natyra "couch potato", fillojne e krijojne botera me ndihmen e fantazise se tyre dhe disa lajmeve te shoqeruara me komente tendencioze.
Shadow of Self meqe permende qe nje nga shkaqet e ndryshimit te klimes eshte ndotja e ambjentit ne Europe, ketu tregon paditurine tende, pasi sipas te dhenave, mbas vendosjes se rregullave te forta ne ruajtje te ambjentit, ne Europe eshte pergjysmuar emisioni i monoksidit te karbonit.
Gjithashtu pardje ka patur nje reagim te forte te EU ndaj administrates amerikane ne lidhje me rezoluten e leshuar nga ajo per liberalizimin e kontrollit mbi termocentralet, rezolute, sipas se cilit lejohen te rihapen centralet e amortizuar, me vlera ndotjeje katastrofale dhe rikontruksionin e tyre gjate procesit te punes.

Pa s´me thua perse Amerika per te dyten here rrjesht refuzoi nenshkrimin e protokollit te Tokios?

Pa me thuaj kush po kontribuon me shume per shkaterrimin e Tropical Rainforest, per te ndertuar ato shtepite e drurit, ku banon ti?

Per sa i perket temes me duket shume tendencioze dhe pa asnje lloj dobie, pervec se per ata qe kane nevoje per nje "mental masturbation".
Me vjen keq per ata 13000 veta (nqs jane aq)te gjore, te cilet paskan vdekur.

P.S: Shadow, mos e ngaterron gje infrastrukturen urbane te Shqiperise me ate te Europes? Pastaj, ti hajde bej nje xhiro ketej nga Europa, shikoi gjerat me sy dhe atehere gjykoi.

AnaBlue

Forumium maestatis

Eshte e tmerrshme ta mendosh se 13000 te pafajshem kane vdekur nga nje dukuri natyrore e tille.
Kur kemi filluar te mendojme se shteti duhet te jete ai qe te merret me sigurimin e air conditioner neper shtepite e njerezve? Po te kishte ndodhur nje hata e tille natyrore si ne USA apo ne cdo vend tjeter te zhvilluar do kishte ndodhur e njejta gje.

Ne qe jetojme ne USA (ne vendet e ftohta) e dime fare mire qe jane nje tufe me te pastrehe qe ngrijne ne trotuare gjate dimrit dhe askush nuk e vret mendjen per to, pse mos te permenden?

Le_Routard

Forumium maestatis

Emo se te gjithe mbi 80 vjec ishin po he! Problemi eshte me teper politik se ishin te gjithe votues potencjal.

marko

Primus registratum

O Ana pse jane te pastrehe ata?
Se ti e un o moter erdhem ktu, pa gjuhe, as e kishim idene e perendimit, dhe per bukuri jemi, ndoshta jo milionere po dhe te pastrehe nuk jemi, apo jo?
So, pse atehere vendalinjt kane ngelur pa strehe?

Dhe dicka tjeter, si thua ti, me mire tu japesh nje dhome per dy jave, ti lash, ti shplash, tu japesh nja dy pal rroba e ti cosh te kerkojne pune, apo ti mbash me welfare per vite te tera?

Si thua ti, a do e pranonin ata kete ndihme, apo do preferonin welfare jave per jave?

Dhe se fundi, ti si njeri ne rradhe te pare, e taksapaguese ne rradhe te dyte, cilen zgjidhje do preferoje?

Keto pyetje ti bej pa tendence fare.

AnaBlue

Forumium maestatis

Nuk dua te coj temen ne drejtim tjeter por vetem te sqaroj shkurt per ate qe mendoj une.

Se pari, shumica e ketyre homeless jane ose shume te rinj qe i kane nxjerre prinderit nga shtepia qe ne moshe te re fare, te droguar ose jo ne rregull nga sistemi mendor. Une kam ndihmuar kur kam mundur dhe kam takuar plot prej tyre. Cfare duhet te behet kur familja e tyre nuk i mbeshtet? Te hidhen ne rruge si i kane hedhur? Si do te vinte nese motra/vellai apo femija jot do ishte i tille?

Nje here jam interesuar per nje prej tyre qe donte te punonte, por nuk e merrnin ne pune sepse si tha manager "vjen ere te keqe", natyrisht qe vjen ere te keqe se eshte i pastrehe dhe lyp rrugeve. Po te shkosh te ndihmosh ne strehat e homeless te keputet shpirti kur i shikon. Natyrisht qe me taxat e mija do preferoja qe ti jepja mundesite per te punuar, por shume here nuk i jepet kjo mundesi, here te tjera nuk kane aftesine per tu bere te dobishem per shoqerine.

Une te kutpoj shume mire kur thua qe jane vajza qe fillojne e bejne femije qe ne moshe te re dhe vetem lindin cdo vit dhe jetojne ne welfare. Familja e saj duhet te jete pergjegjese per te, por une me teper po flas per ato qe nuk jane te afte te bejne jeten e tyre, dhe nuk dine si ta fillojne. Kane nevoje per ndihme, per taksat e mia dhe te tuat. Nuk mund te lihen ne rruge te vdesin nga e pangrena dhe nga e ftohta, eshteturp per nje shtet te superfuqishem qe te coje ndihma ne gjithe Boten dhe mos ti japi shtetasve te tyre.

shalom

Primus registratum

Per fate te mire muajin Gusht isha me pushime
ne Shqiperi .
Me vjen per te qeshur kur kujtoj sesa
krenare jane francezet me sistemin e tyre
mjekesor e socjal.
Habitem se na mbajne gjysmen e rroges
me taksa çdo muaj, na bejne te paguajme
ne fund te vitit taks mbi leket qe na
ngelen (rreth nje rroge mujore),
per ç'do gje qe blen paguan afersisht
TVSH rreth 20%, taks mbi cigaret, mbi naften,
per makinen, per rrugen etj etj e me gjithe
keto para qe vjedhin nuk jane ne gjendje te
sigurojne shendetin e popullit te tyre ...
Jane shteti me hajdut ne Bote e me i korruptuari!
Italjaneve u ka dale nami, por nuk ka me te
korruptuar se politika dhe administrata ne
France.