UTERUSI ME QERA???

Erind

Forumium maestatis
Re: UTERUSI ME QERA???

Fillimisht postuar nga * Fleur *:
[qb] Jam plotesisht kundra!!!

se kuptoj pse disa njerez kalojne ne fiksime per te pasur nje femije!!![/qb]
Fiksimi per femijet?! :eek:

Si mund ta permbledhesh me nje fraze te tille, nje nevojen natyrale qe ndien nje person.

Guest

Pse si e quan ti nje grua qe mban femijen e nje nene tjeter me zor?
si e quan ti dike qe eshte sterile dhe kerkon patjeter te kete nje femije?
Kujt do i jepje te drejte nje nene qe e krijoi dhe e lindi femijen dhe per shume arsye e dha ne adoptim apo asaj qe e rriti?
Shikoni vetem njeren ane te medaljes dhe nuk eshte e drejte!!!!!

Une i quaj njerez manjak!!!

MOs i strumentalizoni femijet!!!!!

Guest

Une jam kundra!

pse femijen e quani vetem bashkim sperme me vezen? wake up ne kete rast se ka dale dielli!

William Wallas

Forumium maestatis

Tu Tu Tu .. Po ben figuren e arrogantes ... duke mbrojtur nje teze qe eshte "infidendibile" nga te gjitha kendveshtrimet !!!

Guest

jam klasike per disa gjera. ju doni modernen...go ahead me klonet!!!

abs

nuk e di...

Tu tu tu eshte e mendimit VEC per femijet qe vijne natyrshem nga dashuria e DY veteve. :thumbsup:

O klasikja :angel: jeme :kiss:

----------------

Wer sein eigenes Denken hinterfragt, führt leichter.

AnaBlue

Forumium maestatis

Ne boten ideale po. Te gjithe duan kete gje, por ne ate reale ndryshon. Pse mos ti japesh lumturi nje cifti qe nuk mund te beje femije por deshiron se tepermi per ti pasur? Nuk eshte natyrale - po, por dhe operacionet e ilacet qe perdor njerezimi per tu sheruar nuk eshte natyral por ja qe shpeton jete njerezish.

Vals

Primus registratum

Mire u thame lart, si mund te quash ceshtje komerciale nje nevoje bazike dhe natyrore te njereszve, asaj te te lenit pasardhes. Kemi arritur ne ate stad zhvillimi sa nuk flasim vetem per pasardhes biologjik per te lene genet tona. Se po te qe ashtu, s'martohej njeri e benin te gjithe nga 100 bastarde per te perhapur genet. Flas per nevojen qe kane njerezit per te lene mbrapa gjurmet e tyre dhe pasi kane vdekur ne memorjen dh ekujtimet e femijeve qe rrisin, pavaresisht ne jane pridnerit biologjike. Quhet "heritage" dhe ka te beje me faktin qe te gjithe duan te mbetemi per perjteshem, te mos harrohemi komplet po te kemi dike te na kujtoje.

Pastaj, ka shume prinder biologjike qe nuk e cajne menderen per femijet e tyre, nuk i deshen por i bene e i mbajten dhe me vone jane keta prinder qe i abuzojne ose nuk i edukojne femijet e tyre. A ju duhen lene femijet atyre vetem sepse ata jane prinderit biologjike por nuk kane kurrfare pergjegjesie per ta?

abs

nuk e di...

Ana jam dakort me mendimin tend, ne lidhje me mundesite e sotme per tu ba i/e lumtur. /pf/images/graemlins/smile.gif

Mendja e njeriut eshte e pa kufizuar, per kte arsye me vjen mire per ato qe jane ne gjendje nepermjet kesaj forme te lumturojne te tjeret.

Pervehte do preferoja te adaptoja nje ose me shume femije, se sa te lumturoja nje te "rritur".

...kur hyn PARJA ne mes thote shkodrani, ka hy ai ( qe s po ja permend emrin) /pf/images/graemlins/wink.gif

--------------------

Wer Liebe im Herzen trägt, erkennt das wahre Leben.

RecurrentDream

Forumium praecox

Une do te te pyesja "tu tu tu" cili eshte kuptimi i jetes per ty???

Lum ata njerez te cilet nuk i le shpresa kurre dhe nuk ndalen para asgjeje...

AnaBlue

Forumium maestatis

Une do preferoja adoptimin gjithashtu, por ka cifte qe nuk duan dicka te tille dhe mendoj se duhet te kene te drejten te zgjedhin persa eshte mundesia dhe nuk demtojne shoqerine.

I love new york

Primus registratum

ndryshimi (mendoj une) midis adoptimit dhe implantimit "me qira" qendron se me adoptim nuk ke absolutisht asnje lidhje gjenetike me bebin, ndersa rasti konkret eshte DNA e nenes dhe babes dhe femija ka disa gene te njejta te pakten. mbase kjo gje e ben me te afert vendimin per kete te fundit sesa adoptimin.
duhet te jene ndjenja te cuditshme qe qarkullojne ne koken e njeriut ne ato momente.

AnaBlue

Forumium maestatis

Ka dhe nje dryshim tjeter, qe kur adopton ben nje sevap ndaj nje femije jetim kurse kur implanton gjenet e tua krijon nje femije tjeter ne kete Bote ku ka plot jetime qe kerkojne nje familje qe te kujdeset per to.

I love new york

Primus registratum

po pikerisht ketu eshte ndryshimi - aty ndahen edhe karakteret e njerezeve nese duan t'a bejne kete gje strickly personal apo te hapen ndopak duke bere nje "te mire me dy koka"

Guest

Fillimisht postuar nga abstract:
[QB] Tu tu tu eshte e mendimit VEC per femijet qe vijne natyrshem nga dashuria e DY veteve. :thumbsup:

O klasikja :angel: jeme :kiss:

Duket robi qe me njeh!!! :kiss:

Dolores

Primus registratum

ndaj edhe mendoj qe njerzit nuk duhet te deshperohen kur s eshte e thene qe cifti te riprodhoj...ka shume shume jete ne kete bote qe goes to waste...sikur 1% ti jepje nji shans me te lumtur duhet te ndihesh furfilled....s duhet te jemi shume selfish ne ceshtje te tilla....nuk ke mundesi te japesh jete krijeses tende, ndihmo nji krijes tjeter....fundi i fundit vazhdimesi dhe heritage of yourself eshte edhe kjo menyre ...

Guest

Fillimisht postuar nga Mirror:
[qb] Une do te te pyesja "tu tu tu" cili eshte kuptimi i jetes per ty???

Lum ata njerez te cilet nuk i le shpresa kurre dhe nuk ndalen para asgjeje... [/qb]
Jeta nuk eshte mani per te pasur cdo gje por shijimi dhe perdorimi i atyre qe kam!!!!
Nuk martohem per te pasur nje femije, martohem sepse dua nje person dhe nese nje dite do te vij 1,2,5, 10 femije mireseardhshin!!!!