ushqimi juaj i preferuar???

besim231071

Primus registratum
Re: ushqimi juaj i preferuar???

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Dyshohet se kam rene ne nje kazan me uitr ,kur kam qene i vogel.

[/ QUOTE ]

sa gjynahhh

edhe ti roje paske ken? /pf/images/graemlins/tonguee.gif

[/ QUOTE ]

zbertheje pak kete siper,qe te qesh pak ,se kuhet te jete per te qeshur besoj.

Kordelja

Valoris scriptorum

Pse kisha pershtypje se eshte grosha une /pf/images/graemlins/tipsy.gif

blendiys

Primus registratum

kam nja 10 vjet qe ha vetem restauranteve se te tille kam punen lol Megjithate si puna jote dhe une kete spo ta kallxoj.
Sa per kuzhinen, kam pas fatin e madh qe te provoj gastronomine franceze, qe eshte numer 1 ne bote.

[/ QUOTE ]
Nuk desha me u perzi ne kete 'mesele' por or mik me duket se nuk ja ke haberin ne kete fushe.
Ti pretendon te jesh ai qe ke prezanton veten ne kete forum, por te ishe kaq i zene nuk do te dilte koha per hidh e pritje gjithe dites ne forum (pune per ty) /pf/images/graemlins/wink.gif

Ty qe te paska ardh ne 'maje te hundes' gastronomia, dhe njihke vetem guzhinen Franceze si Nr1 (se aq ke pare dhe degju), dhe nuk permend guzhinen Indoneziane apo Thai, Kineze apo Taijlandeze (apo te duken thjeshte me mbush barkun?).
Tek 'huitres' e tua na permende limonin dhe si kompetent qe je harron qe ne c'do guzhine elementi i pare qe perdoret eshte piperi (te cilin nuk e kishe pare ndonjehere te serviret me 'huitres' e tua /pf/images/graemlins/eek.gif), dhe ne pasticeri!

Mesa di une, ato lloj midhjesh nuk hyne fare ne menune e peshkut /pf/images/graemlins/shocked.gif, por jane aperitiv apo starters !

Ti na thua qe alkoholi nuk perzihet ne stomak, (plotesisht dakort) por harron qe tek vererat ka perjashtime (aq me teper ne guzhine)!
Perderisa gatimi perzihet dhe nuk ka limite, poashtu dhe pija qe do perdoresh me te (birre, vere, uje) nuk ka limite!
Guzhina eshte fantazi dhe nuk ka perse te mbaje vulen Made in France .
Po ashtu dhe vererat, mund te blesh nje te tille Franceze, 12 vjecare akoma me pluhurin origjinal dhe me pas ta perdoresh uthull per sallaten, apo shperndani dhe garancira?

Dhe se fundemi, meqe nuk paske degjuar ndonje topshef world wide jo Francez, po te sjell une disa emra, dhe pse nuk kane/kishin kulturen gastronomike qe ti pretendon.
Ainsley Harriot
Clarissa Dickson-Wright
Gordon Ramsay (kush nuk e njeh)
Antony Worrall Thompson
/pf/images/graemlins/tonguee.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

... per te ardhur keq eshte qe edhe ne keto tema te lezetshme keni manine te kallzoni se sa me shume dini dhe keni ngrene.

Fukarallik hesapi prap' /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Na lini te lexojme me qejf mbi guzhinen, se padashje po lexojme me qejf mbi sherrin /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Mirsa

Primus registratum

Blendi@, ke harruar te permendesh Wolfgang Puck, edhe ky nuk eshte francez, e prap eshte chef-i me i famshem!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

wolfgang_puck.gif

bebi

Primus registratum

o koke gize, heeee a t'thashe se ta po vijne punetoret me mbledh copat /pf/images/graemlins/lol.gif
shif cfar melodijet /pf/images/graemlins/grin.gif
heren tjeter jo ma te seksioni i kuzhines, na gjej ndoj cep tjeter, ndoj nenforum ma spicy /pf/images/graemlins/tipsy.gif

kjo ne vazhdim s'ka lidhje me mesazhin q1 i lash ma siper koke gizes.

Blendi, jam mase dakort me ty.

... ato lloj midhjesh nuk hyne fare ne menune e peshkut , por jane aperitiv apo starters !

[/ QUOTE ]

Koke Gize e thashe edhe iher /pf/images/graemlins/laugh.gif

pps: /pf/images/graemlins/wave.gif o tiii vegjetarianiii ma cipeeeer ca kena /pf/images/graemlins/wink.gif

ere

Primus registratum

mua me ka vajtur mendja per revani /pf/images/graemlins/tonguee.gif

MLK

Primus registratum

Alain Ducas
Paul Bocuse
Guy Gateau
Jean Paul Lacombe
Jane baza e gastronomise botrore. Nuk tha njeri qe vendet e tjera nuk kane kuzhine, e nuk kane shije, pasi çdo vend ka kulturen e vet e shijet e tija, por ashtu si per filmat, qe Amerika eksporton ne te gjithe boten dhe eshte me e sukseshmja, po keshtu dhe Franca ne kuzhine ka qene me e sukseshmja e ky eshte fakt e nuk po e shpik une!
Guide Michelin eshte numer nje ne bote per klasifikimin e restauranteve e te flasesh per kuzhinen duhet te dish çfare ndodh pas dekorit e si punohet ne nje resto gastronomik.
Gjithesesi nuk eshte qellimi im pasi nuk eshte tema e pershtateshme.

Diskutimi shte thjesht rreth nje specialiteti i cili eshte francez dhe nga me tradicionalet.
Sa per vererat po ju tregoj nje anekdote e cila eshte histori e vertete.
Nje multimilioner amerikan, erdhi direkt nga New york, per te ngrene nje dreke te Paul Bocuse ne Lyon (per ata qe se njohin eshte numer 1 ne bote) ne restaurantin e tij me 3 yje Michelin. Porositi nje fileto peshku (ne pjate te dyte) dhe me te i vuri gishtin nje shishe vere te kuqe qe kushtonte mbi 15 mije euro. Kamarieri pasi i shpjegoi qe nuk shkonte me ate ushqim dhe pa insistimin e klientit amerikan, shkoi te konsultohet me shefin e salles.
Shefi shkoi ne tavolinen e klientit dhe i beri te ditur qe ate vere nuk mund tja sherbente me ate ushqim, dhe pse klienti insistoi se e donte, ju refuzua sherbimi i veres.
Nese flasim per gastronomi, kuzhina eshte e ngritur ne art, e nuk kemi te bejme me shites tapetesh qe dun me te ngec nje shishe e me fitu 15 mije euro, reputacioni i lokalit eshte me i rendesishem se sa 15 mije euro qe do fitonin.

Kush eshte amator vererash nuk perzien nje vere te mire te kuqe me nje te bardhe, biles jo çdo lloj vere e kuqe mund te perzihet gjate nje dreke me nje vere tjeter te kuqe!

Ps. per sa i perket kohes time Blendi qe kaloj ne AF eshte nje problem qe nuk eshte as vendi e nuk je personi qe mund te them se çfare bej ne jete e si me del koha, keshtu qe analizen tende do te ishte mire ta mbaje per vete pasi je shume larg realitetit tim keshtu qe eshte pa vlere per te ndriçuar pjestaret e tjere te forumit.

MLK

Primus registratum

Ushqim tjeter i preferuar imi eshte "fois gras" qe behet me melçine e roses. Behet ne furre me nje fete buke et me reçel fiku. Shoqerohet me champanje ose vere te bare te embel (Sauterne per ata qe e njofin).

Kordelja

Valoris scriptorum

se me ke njohur ne kohen e pordhes

[/ QUOTE ]

Ne fakt te kam njohur ne periudhen e "post-pordhes" /pf/images/graemlins/tipsy.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

ere

Primus registratum

aaaaaa Eniad ke shume te drejte....
po ate frazen e keni degjuar juve...te besh per vete 1 mashkull duhet filluar nga stomaku i tij.....

MLK

Primus registratum

Receta e gjysheve tona ka qene: qe te mbash gjate nje burre, duhet ti kenaqesh barkun dhe poshte barkun lol Pranej dhe kena nga nje ekip futbolli gjake e halla se kane qen te afta femnat atehere. Tani ne periudhat qe jetojme, femnat po dun me na fut ne vezet e skuqme ne gastronomi lol

alinos

Forumium maestatis

pranej rri beqar ti se ke hall mos ha veze te skuqme perdite?! /pf/images/graemlins/tipsy.gif

MLK

Primus registratum

Mos na ngaterro me keto gjona alinos, se dhe vet se di a jam beqar, a me duket vetja si beqar! lol Po nje gje eshte e sigurte qe vezet e skuqme i kam vendos ne arshiva lol

alinos

Forumium maestatis

Po te zierat /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

p.s. qyqe qyqe qyqe do thone forumistet "po ja lu linosi, mlk-se" dhe ate kemi mangut te dy ne /pf/images/graemlins/lol.gif

MLK

Primus registratum

Te zierat jane te mira ca si bizele te vogla te njoma, qe sapo kane formuar kokrrat e haen me gjithe lekuren, pra nuk qerohen si bizelet klasike.
Gatuhen te zjera me avull e jo me uje, dhe nje te skuqur te lehte fare me pak gjalpe, shoqerohen me Pavé mishi viçi, dhe me sauce St marcelin (nje lloj djathi francez).

pinkparadise

Forumium maestatis

ça na flet gjys shqip gjys frengjisht aman...se nuk te kupton njeri

mua me pelqen gratin dauphinois ( jan patate te ose te ziera ose jo, me creme, ne furre) shm te mira edhe shm te thjeshta per tu bere /pf/images/graemlins/laugh.gif