Une jam Fatos Nano mbrapa me vjen historia Nr2

Ergler

Primus registratum
Re: 18 shkurt 2007 ora 16 Oposita abandonon voti

Ajo dite do te jete nje dite e bardhe per te gjithe ne,por une nuk jam shume optimist.Politika shqiptare ka nevoje per nje spastrim radikal nga te dyja anet e ekuacionit.Por ate spastrim duhet ta bejene ata qe jane patriote,ata qe diturite e tyre i kane fituar me djersen e ballit.Ata qe kane perfituar nga paret e korrupsionit,te cilat vijne era gjak shqiptaresh te rrijne larg.Tek ishet dhe mafiozet ne shqiptaret nuk kemi besim.

MLK

Primus registratum

Fuqine e ka ne dore ai qe ka parane dhe mbron interesat e atyre qe kane parane, pjesa tjeter jane qiqra n'hell /pf/images/graemlins/laugh.gif

nardi71

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Fuqine e ka ne dore ai qe ka parane dhe mbron interesat e atyre qe kane parane, pjesa tjeter jane qiqra n'hell /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

HHHHHHHHHHHmmmmmmmmm! MLK po me cudit vella, sipas ketij arsyetim basuar ne ckemi diskutu me siper i bieka qe ne shqiptaret vetem qiqra ne hell paskemi, (pse paret )dmth pushtetin sikur si kemi ne ( SHQIPTARET) apo Virtualite ky kendveshtrimi im?

MLK

Primus registratum

Ne teori po, e ka ne dore populli, ne pratike gjerat ndryshojne shume....e s'ma do mednja te jesh aq naiv sa pyetja qe ben qe te mos ta dish /pf/images/graemlins/laugh.gif

99999

Primus registratum

[/ QUOTE ]
Po ti personalisht me ke je ? Me ata qe kane paran, fuqin siç e quan ti; apo je per drejtesi, ndryshime?

MLK

Primus registratum

Une jam me ata qe kane kapacitetin te me bindin me programin e tyre, te shpjegojne konkretisht ç'fare duan te ndryshojne, pse duan ti ndryshojne, si do te bejne per ti ndryshuar, dhe kur do ti ndryshojne.

Deri tani perveç fjalimeve populiste, nuk ka asnje lloj programi, nuk ka propozime konkrete dhe strategji konkrete.
Llafet jam i ngopur e nuk i besoj kujt, ka ardh koha me dhene prova, shifra, data, e jo fjale boshe.

ladouce2005

Primus registratum

Te tera keto qe kerkon ti, llafe jane MLK, sepse me deklarata fillon cdo lloj fushate bindjeje per "popllin" /pf/images/graemlins/tonguee.gif Provat jepen pasi e ke voten ne xhep /pf/images/graemlins/laugh.gif
Prape test eshte, me shonsin...sidomos ne Shqiperi...dhe kjo eshte shume e hidhur /pf/images/graemlins/frown.gif
Akoma beson tek Santa Klaus ti? /pf/images/graemlins/laugh.gif

MLK

Primus registratum

Nese nje kandidat del dhe premton qe do te ndertoje pershembull gjate mandatit te vet, 10 km rruge te posaçme per biçikleta, 500 apratamente per te strehuar familjet ne veshtiresi ekonomike, 10 mije m² siperfaqe te gjelberta, 6 shkolla.....e keshtu me rradhe, pra jep shifra e data keto jane te verifikueshme e kur vjen rradha me rivotu, i behet nje krahasim i bilancit qe ka me ato qe kishte premtuar, pra ti arrin deri ne nje fare niveli te verifikosh seriozitetin e premtimit.

Kur fillohet me premtime te tipit, do ta boj me mire Tironen, do ket me pak ndotje (po sa lind pyetje, si, kur do ta bej?) do ul çmimet e qirave /pf/images/graemlins/laugh.gif (prape e njeta pyetje, sa do ti uli, si do ti uli, kur do ti uli!!).
Pra kur jepet nje premtim, duhen dhene dhe argumentat e duhur se si do arrihet ne ato rrezultate, perndryshe premtimet jane boshe.
Eshte e njeta gje sikur nje sipermares privat te thote qe po hapa nje dyqan ne Tirane do arrij ta çoj fitimin 200 mije dollare ne vit, e nese e pyet se si, te pergjigjet, jam i sigurt se Tirana ka shume pune /pf/images/graemlins/laugh.gif
Dmth sot ne kemi vetem premtime te tipit te ketij "sipermaresit" qe permenda me siper, e asgje tjeter perveç ketyre.

Ergler

Primus registratum

Milk,cfare ke ne mendje ne te vertet e nxjerr ndonjehere edhe pa dashur.Te kam thene se teorite dhe fjalet e bukura jane boshe.Te jesh praktik behesh me i besueshem.Te gjithe politikanet jane mashtrues dhe kete se luan topi.
Besoj e ke degjuar se cfare pohoi kryeministri Hungarise,se te gjitha ato qe kishin premtuar ishin genjeshtra e te parealizueshme.
Edhe Edvini eshte nje nga keta,prandaj do t'i humbasi zgjedhjet.

nardi71

Primus registratum

MLK me vjen keq por ne debatin tone me duket sikur po tregohesh "politikan" dhe jo scientist, te njejtin logjike e pranon dhe rrezon sipas principeve te filozofise qe don me shpalos.

Meqe pushtetin e kane realisht ata qe kane paret, rrjedhimisht jo shqiptaret- Atehere, te duhet ta pranosh qe ne Shqipaeri e kane pushtetitn Grekoqenet, Cka e kundershtove me siper dhe proklamove se "gjithe bota eshte Internacionale economice"(joking) apo open market.

Keshtu qe ne rast se kerkojme qe shqiptaret te marrin fatet e veta ne drejtim te interesav kombetare, dhe pastaj "internacionalismin proletar", atehere motoja duhet te jete; JASHTE GREKET NGA SHQIPERIA.

Dhe takim nano berisha mua me duket sikur ne long term do i sherbeje riatdhesimit te Shqiperise tek Shqiptaret.
Apo ste pelqen?

MLK

Primus registratum

Elektricisti,
Me siper te kam sjelle diçka konkrete, kurse ti mundohesh ta shnderrosh ne abstarkte duke thene se te gjithe politikanet jane mashtruse e duke me sjell nje shembull te nje politikani hungarez e ma perdor si reference te modelit te politikanit ne bote!!! Nga ky moment diskutimi mund te zgjasi me shekuj.

Ato qe kam sjelle siper jane te drejta apo jo, nese jo atehere diskutojme, perndryshe vazhdo monologun vet!

nardi71,

Pushtetin vazhdoj ta konfirmoj qe e kane ata qe kane parane ,ky eshte fakt e jo nje shpikje e mendjes time !!
Eshte rroli i atyre qe dine diçka me shume, te ndriçojne ata qe dine me pak, dmth turmen, ne menyre qe manipulimi i ketyre te fundit te behet sa me i veshtire.

Nano e Berisha nuk mund te jete kurre nje takim fitimprures per Shqiperine pasi nese sot jemi ne kete gjendje, pergjegjesine me te madhe e kane pas ata qe kane qen ne krye te ketij bendi leto 16 vjet, pra Nano e Berisha.
Te dy i provuam dhe e dime mire se ç'jane ne gjendje te bejne per ventin e tyre!

ujku81

Primus registratum

Meqe pushtetin e kane realisht ata qe kane paret, rrjedhimisht jo shqiptaret- Atehere, te duhet ta pranosh qe ne Shqipaeri e kane pushtetitn Grekoqenet, Cka e kundershtove me siper dhe proklamove se "gjithe bota eshte Internacionale economice"(joking) apo open market.

Keshtu qe ne rast se kerkojme qe shqiptaret te marrin fatet e veta ne drejtim te interesav kombetare, dhe pastaj "internacionalismin proletar", atehere motoja duhet te jete; JASHTE GREKET NGA SHQIPERIA.

[/ QUOTE ]

Ta zeme se e kane joshqiptaret, me thuaj pak si do ti nxjerresh ti greket jashte dhe do te rimarrin pushtetin shqiptaret /pf/images/graemlins/smirk.gif

Ej, me sllogane revolucionare shkuam te fundit ne Evrope dhe do mbetemi te fundit. Ta tha dhe MLK me siper, ne shume vende te Evropes Perendimore kapitali amerikan ze % te konsiderueshme, po nuk me duket se nje pjese e mire e tyre kane marredhenie vellazerore me SHBA /pf/images/graemlins/smirk.gif
Greku sigurisht qe ka interesat e tij ne Shqiperi (qe aktualisht jane me te fortat nga cdo vend tjeter, kjo po mund te quhet fatkeqesi ose me sakte paaftesi e jona) por te kalosh nga kjo ne sllogane qe do ti kishte zili dhe Fidel Kastro /pf/images/graemlins/smile.gif me duket e tepert.

P.S: Greket vete jane kombi i dyte antiamerikan ne Evrope pas Zvicres, as mos te shkoje mendja qe marredheniet ekonomike me SHBA do te preken ndonjehere

nardi71

Primus registratum

Well greket dalin nga Shqipaeria shume thjesht i dashur por para se te harrijme te nje skeme legale, ne radhe te pare na duhet te analisojme se si ata hyne ketu qe pasi ti fshijme te hyjne si gjithe te tjret.

Dhe conklusioni im eshte se eshte shume elehte per te nxierrre ata jashte ne se ka nje vullnet te tille.
Dhe jo duke perkulur rregullat e lojes, as duke e mbyllur shqiperine apo me incitiva ala Enver Hoxha, por duke zbatuar te gjitha conventat qe shteti shqiptar eshte signator.

Nje loje me rregulla te barabarta ne economine e tregut domosdoshmerisht do i jashqite ata pse ata hyne dhe po operojne me rregulla te perkulura.

(example 1)
A e din ti se here pas here Greqia shkel ligjet per subsidim ne agriculture?
A e din ti se Ne shqiptaret ne Shqiperi smund te prodhojme pse conkurohemi nga producte te subsiduara prej shtetit grek ne bujqesine greke qe mbahet ne kembe nga skllever shqiptare?

Kush eshte naiv dhe mund ta besoje dhuraten qe here pas here na vjen nga greqia "meqe ky vit ishte vit i mbare dhe superprodhuam pjeshke po ua japim falas ne shqiperi"

Pasoja prodhuesit shqiptare rrenohen, s'shesin, mbyllin activitetin dhe nisen refugjate ne greqi nga mali te percudnuar.
Kemi mbrit ne piken qe cdo gje bujqesore e importojme nga Greqia i dashur.
Dhe po qe se ne implementojme rregulla te qarta loje; Psh Ndalohet importimi i cdo producti nga vendet qe nuk jane signatore te open market, si dhe te cdo producty qe considerohet te kete subsidime- a e din ti se jo Djath "feta", ullinj, mish, veze, domate dhe tranguj do vije nga greqia por as edhe Wind.

Dhe kjo do jete nje helikoide qe do resultoje ne rikthim te emigranteve shqiptare ne Shqiperi, nxitje te prodhimit vendas, shkatterim te economise greke pse humbet fuqine puntore te "gamoty Albania" dhe tregun shqiptar.

Example te tjere. nex time

MLK

Primus registratum

nardi73,
me vjen keq te kundershtoj, por fushen qe permend me larte per buqesine e fruta permiet e prezanton ne menyre jo reale.
Para dy vjetesh kam bere nje studim me nje shok qe punon ne Shqiperi e mendoj se eshte numeri 1 per shtblerje fruta perimesh. Qellimi ishte ne vend te Greqise apo Maqedonise, te perdorej fshatari shqiptar si furnizues me prodhiet e tija.
Pas nje perpjeke mbi 6 mujore, konkluzioni ishte i thjeshte, deshtim i plote pasi fshatari do ta shesi vet sa eshte çmimi i tregut te pakices e nuk pranon kurre principet e tregut te shumices.
Kishte shume nga ata qe nuk pranuan çmimet per ta shitur e preferuan te dilnin vet ne treg, e jo vetem qe nuk arriten te shisnin, po ju shtuan faturat e transportit, faturat e pageses se vendit ne tregun e shitjes, gjobat per makinat se ishin pa liçence shitjeje e transporti.
Llogjika e fshatarit prodhues ishte, Token e kam pa pare, farat me kushtojne lire, kalin qe liro token eshte i imi, farerat i blej lire, keshtu qe ne po i humba e nuk i shita sme duhet gjo se nuk kom humb gjo te modhe!!!
Dolem komplet nga tema po kjo eshte pak a shume llogjika e tregut shqiptar e nuk jane subvencionet greke shkaku kryesor qe na roberojne, po mosdija jone.

ujku81

Primus registratum

Ti e ke studiuar ndonjehere bujqesine shqiptare qe flet me kaq siguri. /pf/images/graemlins/smirk.gif I sigurt se bujqesia shqiptare po rrenohet vetem nga "loja e pandershme" greke?? Ti propozojme qeverise ta ndale importin atehere, por ne kete rast do te kerkoja te vije te jetoje ne Shqiperi, me rroge 200 mije leke ne muaj. /pf/images/graemlins/pickellonja.gif

P.S: Jemi komplet jashte teme ketu, hapim nje teme tek ekonomia per kete

nardi71

Primus registratum

Look qe fshateret ne shqiperi jane ne gjendje te mjeruar (si pasoje e nje regjimi komunist dhe te mbajtur ne te njejten situate nga mjeriane politikeberes grekoqene, pa pike ideje dhe pervoje se si operohet ne economine e tregut eshte realitet)por kjo sdomethen se kjo situat smund te cbehet dhe shteti ska mean dhe tool per te ndryshuar situaten me incitiativa shumedimensionale ligjore e finaciare.
Dhe mu me duket naivitet total qe te thuash qe ne ket gjendje jemi pse kemi fshatere injorante dhe skemi c'bejme.

Me kuriositet do lexoja objectivin dhe Aim-in e studimit tend por me sa ke shkru kuptoj qe aty jane evidentu factore pse ka failure dhe; extrapolation se si mund te kaperxehet kjo situtae mund te behen basuar factet,dhe ne infrastructuren existues ligjore qe po mban nje realite te tille.
Eshte failure e systemit te bujqesie actuale mbajtur ne kembe nga politikane deshtake, apo te blere, qe ne total po i sherbejen intersave antishqiptare.
Ok po e marrim te vetqene gjetjen tende "se fshatari shqiptar eshte injorant dhe s'operon me rregulla tregu"
Por ne shkence ligj quhet cdo setence qe syntetison lidhjen shkak pasoje; dhe cke evidentu ti me shokun tend jane pasoje e shkaqeve te brendshme (e cunguar) dhe sme duket se involvin gretaer picture te tregut te hapur dhe menaxhimit infrastrustural, megjithate qeveria ka ne dore pushtetin e deleguar dhe eshte detyre e saj te beje ligje te reja qe manipulojne ata factore qe mbajne ket gjendie(pa kalu ne detale)

nardi71

Primus registratum

Ti e ke studiuar ndonjehere bujqesine shqiptare qe flet me kaq siguri. /pf/images/graemlins/smirk.gif I sigurt se bujqesia shqiptare po rrenohet vetem nga "loja e pandershme" greke?? Ti propozojme qeverise ta ndale importin atehere, por ne kete rast do te kerkoja te vije te jetoje ne Shqiperi, me rroge 200 mije leke ne muaj. /pf/images/graemlins/pickellonja.gif

P.S: Jemi komplet jashte teme ketu, hapim nje teme tek ekonomia per kete

[/ QUOTE ]
Ne mund te hapim shume tema te ndryshme por ideja eshte se te gjithe keta factore te marre se bashku resultojne ne plotesimin e idese qe une mbroj se Shqiperi eshte e pushtura economikisht dhe politikisht nga greqia dhe se rrugedalje ka.
Cdmthe "e ke studju mire economine shqiptare?" une sjam ufo dhe kam familje ne jug te shqiperise qe e mbaj me kursimet prej ketej.
Pastaj ceshte e nevojshme te studioj te gjithen?
E din ti Ujk thenien "Mjafton nje kundershembull per te rrezuar nje teori" Une ta kam dhene shembullin
ne Permet here pashere shperndahen produkte bujqesore greke "FALAS"
think again ujk!!! Une s'thash se po rrenohet vetem nga nje factor dmth veprimtaria pandershme e qeverise greke ne athine por dhe te qeverive greke ne Tirane.

ujku81

Primus registratum

Po ti mbeshtetesh eskluzivisht te nje faktor per te ndertuar modelin tend: Kapja e shtetit shqiptar nga greket!! Nuk ka model ekonomiko-politik me nje faktor qe te funksionoje ne realitet.
Cfare teorie rrezove me kundershembullin tend??

Ti kthehemi kesaj pune: gjithe ky debat lindi nga postimi yt, per rilindjen e Shqiperise dhe shkaku u mor nga takimi Nano-Berisha?!! Tani keta te dy kane 17 vjet qe drejtojne vendin, ku e shikon ti qe po rilindim tani. Ne po debatojme te njejten gje: qe kemi politikane te deshtuar, por nese une mbroj pikpamjen se faktor kryesor eshte paaftesia dhe mafiozlleku pervers i shoqeruar me mungese vizioni, ti mbeshtetesh vetem tek "kapja e shtetit nga greket".

nardi71

Primus registratum

Po ti mbeshtetesh eskluzivisht te nje faktor per te ndertuar modelin tend: Kapja e shtetit shqiptar nga greket!! Nuk ka model ekonomiko-politik me nje faktor qe te funksionoje ne realitet.
Cfare teorie rrezove me kundershembullin tend??</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

1;
Ate te shkaterrimit te bujqesise shqiptare duke lejuar delivering e producteve te subvencionuara ne greqi "falas" ne tregun shqiptar
2;
S'harroj se ne nje model ka shume factore por mua me duket qe activitetet greke shumefactoriale(ate te shkaterrimit politik, social dhe economic te Shqiperise na kane cuar ne gjendjen ku jemi)

Ti kthehemi kesaj pune: gjithe ky debat lindi nga postimi yt, per rilindjen e Shqiperise dhe shkaku u mor nga takimi Nano-Berisha?!! Tani keta te dy kane 17 vjet qe drejtojne vendin, ku e shikon ti qe po rilindim tani. Ne po debatojme te njejten gje: qe kemi politikane te deshtuar, por nese une mbroj pikpamjen se faktor kryesor eshte paaftesia dhe mafiozlleku pervers i shoqeruar me mungese vizioni, ti mbeshtetesh vetem tek "kapja e shtetit nga greket".

[/ QUOTE ]
Absolutisht qe ne historine dhe veprimtarine e tyre ka pas veprime qe na kane tmerruar si komb, por cfare une kam thene eshte qe; Mekanismi i riparimit te ADN-se kombetare filloi te jape effected e para (mbas takimit Nano -Berisha) pse i preu rrugen nje spirale kasaphane ku po tentoni ta coni me destabilisimin absurd para atij takimi.

3;
Dhe kur shprehem po rilind une sinqerisht besoj se tmerri tash perjetohet nga greket pse ne dekaden qe po vjen; ne do perfitojme nga bota ne moshen e internetit, sjemi me te mbyllur, po edukohemi dhe po mbledhim experienca ne vendet e polcyberjes economico-politike boterore, smesojme me rusisht apo kinesce ne shkolla, sdo kete me skellver shqiptare ne greqi(unless dikush tjter na ndez nje 97 te re [qe takimi nano berisha e evitoi] , Sdo kete me subvencionime per bujqesine greke pse common agriculture polycy ne EU i bllokon ato pas kembnguljes se UK veren qe shkoi(brenda2011) dhe sdo kemi me competim te pandershem, Therefore
"une besoj te aftesite tona kombetare dhe potencialy yne nacional-po te matemi me greket me rregulla te njejta ska zot qe eshte kundra nesh dhe e ardhmia do jete per ne". Ne jemi komb punetor, humanist, tolerant, ne krahun e kombeve me te perparuara ne bote nga ballkani, Proud qe jam ne ket gjenrate shqiptare dhe zoti do jete me ne.