Ukraina ne shenjester!

Ukraina ne shenjester!

Pas shpalljes se votimeve ne Ukraine ku kandidati i mbeshtetur nga amerikanet humbi, Sekretari i Shtetit Kolin Pauell shpalli se nuk i njeh rezultatet!
Kush i autorizion keta plehra te gjykojne per zgjedhjet ne nje vend i cili eshte vec te tjerash edhe djepi i Rusise?
Po sikur Ukraina te mos njihte zgjedhjet presidenciale amerikane?
A jemi drejt nje krize te madhe midis Rusise dhe USA?

antares

Primus registratum
Re: Ukraina ne shenjester!

Orosh! Une nuk jam filorus si kujton ti po eurocentrist ku edhe Rusia ka rolin e vet te madh per te luajtur!
Pra motoja: Jashte Jankite dhe cifutet nga Europa!
Kjo zgjebe e keqe iken nga nje shtet e shkon ne dy shtete te tjere: Gjate 1000 vjeteve te fundit nuk ka pasur asnje shtet qe te mos i kete perzene me shqelma per arsyet qe dihen, dhe prape i kemi kembekryq ne Europe!
Trumani shume i cuditur pas formimit te izraelit tha "une u dhashe shtetin po prape qe ketej (ne USA) nuk po na ikin"!
Cifutet te kene mire parasysh historine e tyre 4000 vjecare, pse kujtojne se Jankite jane me budallenjte e te gjithe kombeve qe kane njohur?
Po tu mbaroje durimi Jankive, ku do futen pastaj, ne Kine?

bob

Primus registratum

SHqiperia nje Ukraine e ardhshme?????????
kam shume frike,jemi ne te njejtin pellg,kush do na shpetoje kete rradhe???
vetem ne, askush tjeter!!!!
perderisa jemi fqinjet "me te mire"te grq.e kemi gropen gati :shrug:

antares

Primus registratum

Pse e thua kete? U be nje here katrahura e 97! Cfare ka kerkuar amerika dhe nuk i eshte dhene? Nanoja u duhet si amerikaneve ashtu edhe Grekeve, pra do e kemi pilaf per shume kohe!
E imagjinoni nje halabak perfaqesues i nje shteti te damkosur si mafioz e trafikant u krekoset francezeve dhe gjermaneve duke u kujtuar Normandine!
Kur per nje shtet te madh e te rendesishem si Turqia qe jankite duan me zor ta fusin ne Europe, amerikes i treguan deren, cfare prisni per Shqiperine e gjore?
Kjo sjellje te kujton ato grindjet e kalamajve 7 vjec qe shajne e u nxjerrin gjuhen 10 vjecareve se kujtojne se kane mbrojtjen e vellait te madh!
(Ngandonjehere kthehen te mami me nje sy te nxire duke qare)!

bob

Primus registratum

pikerisht pse eshte e gjore nuk dihet se si do shkoje.
kjo sepse atij xhuxhi po i afrohet fundi e nuk ka si ta leshoje,jo pse nuk do ai ,por tashme interesat e grq jane te medha e nuk ka si ti humbasi.
mendoj qe Europa me ne eshte e sterlodhur e nuk eshte per te nje problem ,si SHqiperia,me vjen keq.
uroj qe gjithcka do rrjedhe per mire!!!

korn83

Forumium praecox

atdheu i jevgjve ngordhi,nuk ka me fuqi per te mbajtur xhuxhin ne kryeministri,e prandaj xhuxhit po i dalin problemet.keshtuqe nuk do te shqetesohesha shume.respektoj antaresin qe eshte euro centriste,pasi ashtu do te donim te ishim te gjithe,por mos harrojme qe europa nuk tutelon europianet,tutelon vetem disa interesa te 2 a 3 kombeve qe jane ne poziten me te mire...kur europa te jete e forte,te dije te mbroje interesat e te tere kombeve qe bejne pjese ne te,atehere(ndofta)do te isha edhe une me europen

ados

Primus registratum

Ukraina ne Europe.Po u thote mjaft muzhikeve rus.Me vjen cudi me ate moterq.... antares.qe eshte ne mbrojtje te ruseve.Po nuk e di more klysh qe ruset asnjehere skane ndihmuar ceshtjen shqiptare. Ishin kunder natos ne 99`ndaj luftes ne kosove.Dhe ne asnje menyre nuk do votojne ne OKB per nje kosove te pamvarur.Cudi si paskan ngelur gjalle klysha te kuq si puna antares..!!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga ados:
[qb] Ukraina ne Europe.Po u thote mjaft muzhikeve rus.Me vjen cudi me ate moterq.... antares.qe eshte ne mbrojtje te ruseve.Po nuk e di more klysh qe ruset asnjehere skane ndihmuar ceshtjen shqiptare. Ishin kunder natos ne 99`ndaj luftes ne kosove.Dhe ne asnje menyre nuk do votojne ne OKB per nje kosove te pamvarur.Cudi si paskan ngelur gjalle klysha te kuq si puna antares..!!! [/qb]
:eek: :eek: :eek:
Ados, deri më sot s'kam lënë gjë pa t'shajt se më më dukeshe komunist petrit nga ata që nuk korrigjohen por tani e kuptoj që qeke thjesht për gjynaf!

Mbi temën:
A mendoni se incidenti i Ukrainës të përdoret nga SH.B.A për të përfituar në pushtimin e Iranit? Duke e vënë Rusinë përballë një zgjedhje mes Ukrainës dhe Iranit a nuk ka dorë të Lirë SH.B.A të vazhdojë rrugën e saj drejt "demokratizimit" të botës?

Rusia i tregoi dhëmbët përsa i përket Ukrainës. Ambasadori ukrainas në Kanada u shpreh se i pëlqen të thotë që nuk do ketë konflikt të armatosur në Ukrainë kur u pyet nga një gazetar mbi këtë çështje. Po ashtu një gazetar perëndimor në Ukrainë, ekspert mbi politikën e Evropës Lindore, tha që është akoma herët që Ukraina të ndryshojë drejtim. Pra influenca e Rusisë në Ukrainë do të vazhdojë dhe kjo me çdo kusht. Sado që ne të dëshirojmë që Ukraina të jetë e lirë në zgjedhjet e saj rëndësia që ajo ka për Rusinë e vendos në një situatë tepër të vështirë. Ajo është pengesa e fundit mes NATOS dhe Rusisë dhe për të Rusia është e gatshme të shkojë deri në fund. Po perëndimi është i gatshëm për diçka të tillë?

109UV

Primus registratum

Kondrapedal,

Shume i fryre je. Flet sikur sapo hengre darke me Putin-in. Mos kujto se duke kembengulur si trap ne nje menyre diskutimi arrin te bindesh te tjeret. Te gjitha lajmet qe vijne nga Ukraina jane shume te qarta ne ate qe po ndodh, qe eshte nje revolucion i vonuar demokratik. Qe ukrainasit kane vendosur qe te mos u vidhet me vota. Dhe gjithkush ne bote po e mbeshtet riberjen e zgjedhjeve. Qe nga parlamenti ukrainas vete, komisioni elektoral, OSBE, USA, UN...dhe ne fakt dhe vete Putin ka pranuar se riberja e votimit eshte zgjidhja optimale.

Ti dhe jeniçeri antares gaboheni rende kur mendoni se evropa dhe amerika kane kendveshtrime te ndryshme mbi ngjarjet ne bote. Ka vetem ndryshim ne nuancat.

Kondrapedali

Kondrapedali

Lingling, më duket se është hera e parë që lexoj diçka që mund të diskutohet nga ana jote. Përgëzime! Si duket më së fundi puna ime dhe e ndonjë tjetri po jep fryte :tipsy: .
Ke shumë të drejtë në atë që thua dhe jam plotësisht dakort për sa i përket të drejtës legjitime që kanë ukrainasit. Fatkeqësisht realisht bota nuk ecën në bazë të demokracisë por të interesave :shrug: .
Interesat janë më të forta se cilado ideologji pasi ideologjia i shërben interesave të një kombi. Rusia nuk është gati të humbë interesat e saj dhe bashkë me to edhe pozicionin që ka në Ukrainë. Nën presionin e vendeve "demokratike" perëndimore reagimi i Rusisë mund të jetë tepër i ashpër. Trupat e ushtrisë ukrainase së bashku me përforcime ruse ndodhen prej disa ditësh në Kiev në gjendje gatishmërie. Ky është realiteti të cilin nuk duhet ta harrojmë.
A është gati Perëndimi të sakrifikojë një pjesë të popullsisë së Ukrainës në emër të demokracisë? Pas sakrificës a është e sigurt që do vendoset "demokracia"?
Të gjitha këto i them sepse e di egërsinë dhe ç'njerëzinë ruse! Do Zoti dhe bëhet vullneti i ukrainasve pa derdhje gjaku!

korn83

Forumium praecox

o linglingo,nuk ke nevoje ti per mesimet e "udheheqesit" kondrapedal plako :thumbsup:

korn83

Forumium praecox

fillimisht postuar nga kondra

"kjo është ajo për të cilën SH.B.A akuzohet më shumë, futja e hundëve aty ku s'i takon dhe vetëm kur i leverdis"
---------------------------------------------------
dmth. jane menjehere te gatshem te shajne ameriken se na u merrka me interesat e saj,e tani na dilka qe qenka krejt normale qe nje vend te merret me interesat e tij.
te pakten antaresi eshte vetem kokeforte,po ky kaposhi tjeter pretendon edhe te na mesoje se si ti kuptojme me mire gjerat,e nga ana tjeter ç'thote tani nuk e thote pastaj

antares

Primus registratum

Po mor mik po Ukraina nuk eshte per Rusine si Koreja e Irani e Iraku per Jankite! Ke nevoje per leksione gjeografie gje?
Askush nuk ka bere llafe kur Jankite fusin hundet ne Kanada e Meksike (dhe i fusin goxha!), po sikur Rusia e Kina te ngaterroheshin me Kanadane atehere do ishte normale per Jankite te shqetsoheshin!
Apo punet e brendeshme te Jankive jane gjithe planeti! Tallash!

mostro

Putraku

Antares asht si ai gjyshi kur trego prrallat..
Nji dite te bukur jankite u ngriten per te gjujt bizonta,ama indianet ja u prene rrugen dhe i vrane me hushta...

edhe ne na zen te gjithe gjumi :sleep:

antares

Primus registratum

Po ti MORRACAK c'pate? Ke lexuar gje me alrt per c'flitet, apo the ta them dhe une mendimin tim prej gamori se forumi duhet te kete dhe palacon e vet gaztor!
Cdo qytet ka Shaban Hunderrin apo Xim Kulufin e vet, forumi ka te vetet!

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga KoRn 83:
[qb] fillimisht postuar nga kondra

"kjo është ajo për të cilën SH.B.A akuzohet më shumë, futja e hundëve aty ku s'i takon dhe vetëm kur i leverdis"
---------------------------------------------------
dmth. jane menjehere te gatshem te shajne ameriken se na u merrka me interesat e saj,e tani na dilka qe qenka krejt normale qe nje vend te merret me interesat e tij.
te pakten antaresi eshte vetem kokeforte,po ky kaposhi tjeter pretendon edhe te na mesoje se si ti kuptojme me mire gjerat,e nga ana tjeter ç'thote tani nuk e thote pastaj [/qb]
Korn, ja ke fut mo kot plako s'bohet! Rusia ka interesa në Ukrainë të cilat shkojnë shumë larg (në kohë). Ashtu si shumë vende të tjera të zhvilluara kanë interesa në vende më pak të zhvilluara (ish-kolonitë, aleatë, etj.) edhe Rusia ka të vetat dhe nuk besoj se është e gatshme që këto interesa (që përkthehen ndryshe në vlerë të pallogaritshme monetare) ti fali rrugëve në emër të demokracisë!
Megjithatë secili thotë aq sa di dhe kupton aq sa është në gjendje të kuptojë! OK daj Sam?

mostro

Putraku

Po shaka bera...
Masnej ti si personifikohesh?si Shaban hunderri,apo si Gezim kllufi?
Me gjithe rrespektin qe kam per keta dy persona te njohur...

antares

Primus registratum

Ok, me fal atehere, edhe une kam nje respekt te vecante per ato dy figura te ndritura! Jane gati si gjeninj te mendimit ne krahasim me ca si Korni e Labi ketu!