Toka e shenjte!

Toka e shenjte!

...nejse kjo eshte tem me vete po desha me permend lajmin qe mund ti ket shpetu shumkujt, mledhjen e patriarkanave per çeshtjen e mega komplotit per shitjen e tokave qe kisha ortodokse zoteron ne jeruzalem. Irineos, patriarku i jeruzalemit i ka shitur ato e dhene me qera per shekuj lobeve hebreje, gje kjo e rende per kishen ortodokse. E rende eshte dhe fakti qe keshilltar i tij personal eshte greku qe rropi shqiperine, ai agjenti qe derdhi leket e fajdeve ne popullin vlla grek.

Iu kerkua dorheqja, po ai tha "une do te vdes si patriark" /pf/images/graemlins/smile.gif

antares

Primus registratum
Re: Toka e shenjte!

Ortodoksizmi i vertete (kristian) nuk eshte se eshte dhe aq i bute me jahudinjte dje dhe sot! Per sa i perket rrenjeve historike qe permend une vete nuk di ndonje gje te madhe (po do shoh nderkohe) dhe nuk di c'te them (cdo gje ben vaki)!
Ajo qe thau per Katolicizmin dhe jahudinjte eshte e vertete dhe mjafton ti hedhesh nje sy sasise kolosale te baltes qe i hidhet me te gjitha menyrat Katolicizmit! Edhe tek "Protokollet" katoliket dhe sidomos jezuitet konsideroheshin kundershtare vdekjeprures!
Po kam frike qe Vatikan 2, ishte nje goditje e rende ne rrenje qe ju dha katolicizmit.
Kam degjuar qe ka shume katolike (edhe ne nivel kardinalesh) qe jane shume te hidheruar dhe egersuar per vendimet e Vatikan 2, po sigurisht uniteti dhe struktura thellesisht hierarkike e Kishes Katolike (dhe ndergjegja e tyre e larte sigurisht) nuk i lejon te krijojne shizem!

Kondrapedali

Kondrapedali

Ortodoksizmi i vertete (kristian) nuk eshte se eshte dhe aq i bute me jahudinjte dje dhe sot! Per sa i perket rrenjeve historike qe permend une vete nuk di ndonje gje te madhe (po do shoh nderkohe) dhe nuk di c'te them (cdo gje ben vaki)!
Gjatë Bizantit dhe gjatë Perandorisë turke çifutët kanë bërë qef sepse nuk e patën problem konvertimin për të përfituar poste. Bizanti ndryshoi me ardhjen në fuqi të Kadakuzhinëve dhe Paleologëve (grekë) dhe kjo shënoi fillimin e rënies së tij. Kjo për shkak se çifutët u mënjanuan nga pushteti dhe sollën një të keqe tjetër më të madhe, turqit (Mongolët e Turqisë). Pushteti në të dy perandoritë sigurohej nëpërmjet kishës e cila kontrollonte masat!

antares

Primus registratum

Ja dhe nje arsye me teper per te lexuar dicka mbi historine e asaj kohe! A ke ndonje burim (autor apo liber qe mbulon ne menyre objektive (aq sa eshte e mundur kuptohet) ate periudhe?

P.S. Ti vetem me thuaj emra e tituj se te tjerat i gjen vete samarxhiu Antares!

Kondrapedali

Kondrapedali

Një libër që i kalon tërthorazi është ai i Aristidh Kolës «Arvanitasit dhe prejardhja e grekëve». Burime të tjera ka sa të duash por nuk më vijnë ndër mend tani pasi ka kohë që i kam lexuar. Por kjo nuk është diçka e fshehtë dhe as nuk mohohet nga historianët.

Ndofta edhe duke kërkuar "History of Byzance" mund të gjesh informacione të hollësishme!

deist

Primus registratum

Keta hebrejte ortodokse pe pritshin Mesine e tyre per ta bere shtetin. A nuk e dijne se MESIA ka ardhe niher. Keta po mendojshin se pa ardhjen e Mesise se tyre nuk duhet bere shteti hebraik. deri sa te vjen ai gjithe hebrejte do te vdisnin nga terrorzmi Islamik
PRIT MAGAR SE DEL BAR.

O na kane hi keta terroristat edhe ne ALBFORUM. Duhet qe keta administratoret ta shpallin luften kunder terrorizmit edhe ne ALBFORUM. pak pi ju doket 11 Shtator dhe sulmet kamikaze ne Tel Aviv po edhe ketu po bejne sulme.