TOEFL, GMAT, GRE!

beshbossi

Primus registratum
Re: TOEFL, GMAT, GRE!

Fillimisht postuar nga KRISI:
[qb] ket TOEFL e kam ber qe ne shkolle te mesme , vallaj gje me te thjeshte s'ka se kuptoj pse i jepni kaq renci .....boh [/qb]
epo per fatin tim te keq s'jemi te tere kaq te zgjuar sa ti!!!1 :cry: :cry: :cry: une kam frike!!!!

beshbossi

Primus registratum

[qb] Une nuk jam e zgjut por skam frike [/qb]
mire pra une si zakonisht nuk kam frike po te shtunen do kem shume e jo vetem te shtunen por edhe per nje muaj rresht(derisa te vine pergjigjet)!!

bona

Primus registratum

per keto provime varet sa libra ke lexuar ne cdo fushe dhe sa di anglisht.
ne fillim sa kisha ardhe ne usa dhe kur mora toefl mora vetem 540 pike . nje dite nga inati shkova me e mare prape dhe mora te gjitha te mundshme, por prape me pelqeu ai 540 pikshi qe e kisha mesu anglishtem me laps e me letter e me manjetofon te prish, dhe provimin e dhashe me ca legena qe benin zhurme.
per GRE dhe Gmat te duken buke me djath kur fillon masters qe jane klasat 100 here me te veshtira, me kane thene te tjeret. per degen time po te rrish ne te njejtin kollegj ku ke mbaru bachelor s'duhet te marresh asnje entrance exam.

beshbossi

Primus registratum

[qb] Une nuk jam e zgjut por skam frike [/qb]
mire pra une si zakonisht nuk kam frike po te shtunen do kem shume e jo vetem te shtunen por edhe per nje muaj rresht(derisa te vine pergjigjet)!!

Kordelja

Valoris scriptorum

angel, te uroj suksese dhe te vish te me tregosh me detaje se si e qysh vajti /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/smile.gif me detaje them /pf/images/graemlins/wink.gif dhe mos ki frike fare se mrekulli do te te shkoje, une kam besim tek ti /pf/images/graemlins/smile.gif

Darien

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
... per kete "computer based" nuk e kam idene dhe testet e vetem qe kam bere ne kete baze kane qene IQ Tests /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe ishin shume stresuse /pf/images/graemlins/laugh.gif .
po dole mirë në letër nuk do e kesh problem në kompjuter; hiqe mendjen nga teknikat e kompjuterit se është kollaj të biesh pre e frikës tënde... për shembull, po t'u duk pyetja e lehtë mos mendo "do u jem përgjigjur gabim atyre më përpara, prandaj po bëhen të lehta pyetjet"

vura re që pati momente kur mund të kisha menduar të njëjtën gjë në pjesën matematikore të GMAT, po si përfundim i mora pikët e plota; ki parasysh që testet janë përshtatur për studentët amerikanë dhe shpesh na duken të lehta ato pyetje që krijuesi i mendoi më të vështirat

/pf/images/graemlins/smile.gif suksese

Diddy19

Su@mi

A mund te me ndihmoni edhe mua pakez??

Kam deshire te jap provimin e TOEFL...jo per tu regjistruar ne ndonje kolegj amerikan,po thjesht per te pasur nje dokument qe verteton njohjen e gjuhes angleze...Arsyeja eshte e thjesht: kudo ku aplikohet per nje vend (te mire) pune te kerkojne te dish gjuhen angleze (minimumi) dhe mua me kane keshilluar te jap TOEFL-in.Puna eshte se nuk ia kam idene se si funksionon...Ne fakt para 2 vitesh kur po vendosja se ku do vazhdoja shkollen e larte u interesova per TOEFL-in dhe ne ate kohe testi i TOEFL-it jepej ne Kosove.U interesova edhe per librat dhe ne fakt fale fondacionit SOROS arrita te gjeja librin perkates dhe disa kaseta per tu pregatitur per listening comprehension...po si perfundim nuk e dhashe.

Tashi une do te doja qe ndokush qe di se si behen praktikat per nje provim te tille te me tregoje se si funksionon tani.Dmth ku te drejtohem,sa kushton,kur zhvillohet,cfare dokumentash duhen(nese duhet)etj etj dmth kam nevoje per informacion te plote.Une ne fakt kam vizituar edhe web-site-in e TOEFL po aty shume fjale ka dhe s'kuptohet mire se ca duhet bere.

Une jam ne Itali momentalisht..nuk e di nese nje konkurs i tille behet edhe ne Itali,pervec atij qe behet per shqiptaret qe jane ne Shqiperi...do me interesonin 2 variantet nese eshte e mundur.

Do ju isha shume mirenjohese nese do mund te me ndihmonit sadopak.Flm

Darien

Primus registratum

informacioni i përgjithshëm për Tiranën është këtu: http://www.toefl.com/toeflsup/supp-howreg.html

datat e provimit në Tiranë
( http://www.toefl.com/toeflsup/papercenterlist0304.html )
12 Mars 2004
15 Maj 2004

Regjistrimi mund të bëhet me postë, po nuk e kam idenë si bëhet pagesa; ndoshta përgjigjet ndonjë që është në Tiranë tani dhe di më shumë

datat e provimit në Itali
pencil-and-paper test
- 12 mars: Romë
- 15 maj: Bari, Moncalieri, Napoli, Palermo, Romë

për këto teste duhet të kërkosh të dërgojnë broshurën e TOEFL-it me postë; broshura ka një formular që e plotëson dhe e dërgon bashkë me pagesën

po deshe të regjistrohesh 'online', lexo këtu:
http://www.toefl.com/toeflsup/supp-howreg.html

computer-based test
shiko këtu: http://etsis4.ets.org/tcenter/cbt_fr.cfm (kliko tek shkronja "i" dhe shiko në fund të faqes për Italinë)

po pati ndonjë gjë që nuk e kupton, shkruaj këtu çfarë s'kuptove se ndoshta di njeri ta shpjegojë

dirty vegas

Primus registratum

Lum si ju qe ju eshte duk GMAT buk e djath, dhe keni marr pik te plota (ca do me thon "pik te plota"? 800??).

Per te tjeret me aftesi modeste, si puna ime, GMAT kerkon pun. Prandaj per ato qe pergatiten me e marr, mereni seriozisht, se jo per gjo po o gjynof me harxhu $200 vetem per t'kuptu qe duhet t'kishe studju me shume metodat.

Darien

Primus registratum

të plota në pyetjet matematikore (400)
andej nga gjuha nuk i mora të plota, po s'po e tregoj
/pf/images/graemlins/smile.gif

I

insane

Guest

Me merr mua ne telefon se te them gjithcka qe te duhet!!!
PO deshe te jap edhe mesime (live?) /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Cfare do me tregosh :rolleyes:

Ndonje gje per GRE /pf/images/graemlins/frown.gif asnje nuk me tha /pf/images/graemlins/frown.gif

nada

Primus registratum

Kordele,
Une mendova GRE ishte me i lehte se GMAT. Per te dyja keto mu desh te fokusohesha te anglishtja pasi matematika mu duk relativisht e lehte. Anglishtja eshte pjesa e trete e testit edhe kur arrin te kjo pjese duhet te kesh mjaft energji dhe koncentrim (edhe une ketu humba shume pike.)
Nuk duhet te shpeqendrohesh sidomos kur shikon qe te kane ngelur vec 10 minuta kohe. Edhe per mendimin tim do ishte ne avantazhin tend po te mos ishin computer based keto testet sepse mund te kthehesh te pyetja e meparshme nqs konstaton ndonje gabim.
Kam edhe nje GMAT cd, nese te duhet me shkruaj ne privat.

I

insane

Guest

Korde rrushi, cte dush ty te tregoj, per GRE nuk di dhe aq shume, pervec se duhet ta marr edheune se shpejti.

per toefl dhe sat mund te te jap "mesime" /pf/images/graemlins/smile.gif
mwahh tyja

Kleja

Primus registratum

Disa info per GRE. Une e kam dhene testin ne tetor dhe me eshte dukur relativisht i veshtire, sidomos nese nuk ke praktikuar shume me pare me CAT (computer adaptive test). Ka tre seksione, i pari eshte 75 min dhe duhet te shkruash dy ese, nje express your opinion, dhe tjetri argumentative. Pastaja eshte verbal me 30 pyetje, 30 min, math me 30 pyetje, 45 min, plus nje experimentative section qe mund te jete verbal apo math. Per mendimin tim praktika eshte gjeja me e mire. E keqja me adaptive test (ose dhe e mira) eshte qe pytjet vijne duke u veshtiresuar nese i ben mire, dhe duke u lehtesuar nese i ben gabim, keshtu dhe pesha e pikeve. Duhet te jesh e shpejte ne typing per seksionin e pare, dhe mos te humbasesh toruan kur ne fund te pyet programi nese do te cancel your score, apo ta shofesh sa ke mare, sepse piket i merr vesh sapo mbaron provimin /pf/images/graemlins/smile.gif .
Hmm...tjeter...libra te mire jane Barons, dhe ne Shqiperi me sa di une eshte paper based, qe eshte temerr se provimi eshte pothuaj dyfish i gjate, (me pc ishte 3 ore), plus pastaj te shkruash me dore ese eshte cik problematike.

B

brikenasino@yahoo/com

Guest

A mund te me ndihmoni edhe mua pakez??

Kam deshire te jap provimin e TOEFL...jo per tu regjistruar ne ndonje kolegj amerikan,po thjesht per te pasur nje dokument qe verteton njohjen e gjuhes angleze...Arsyeja eshte e thjesht: kudo ku aplikohet per nje vend (te mire) pune te kerkojne te dish gjuhen angleze (minimumi) dhe mua me kane keshilluar te jap TOEFL-in.Puna eshte se nuk ia kam idene se si funksionon...Ne fakt para 2 vitesh kur po vendosja se ku do vazhdoja shkollen e larte u interesova per TOEFL-in dhe ne ate kohe testi i TOEFL-it jepej ne Kosove.U interesova edhe per librat dhe ne fakt fale fondacionit SOROS arrita te gjeja librin perkates dhe disa kaseta per tu pregatitur per listening comprehension...po si perfundim nuk e dhashe.

Tashi une do te doja qe ndokush qe di se si behen praktikat per nje provim te tille te me tregoje se si funksionon tani.Dmth ku te drejtohem,sa kushton,kur zhvillohet,cfare dokumentash duhen(nese duhet)etj etj dmth kam nevoje per informacion te plote.Une ne fakt kam vizituar edhe web-site-in e TOEFL po aty shume fjale ka dhe s'kuptohet mire se ca duhet bere.

Une jam ne Itali momentalisht..nuk e di nese nje konkurs i tille behet edhe ne Itali,pervec atij qe behet per shqiptaret qe jane ne Shqiperi...do me interesonin 2 variantet nese eshte e mundur.

Do ju isha shume mirenjohese nese do mund te me ndihmonit sadopak.Flm

Ana_Gmat

Primus registratum
Pershendetje!
Une dua te jap Gmat pasi dua te aplikoj per nje unI jasht Shqiperise por kam frike dhe nuk di nga t'ia nis. Dmth do marr librin parapergatitor dhe do ushtrohem per nja 4 muaj. Gjths une dua te kem rezuultat mbi 650 ne total prnd jam shume ne stres. Ne 9vjecare e kam marr 10 mat ndersa gjimnaz 8 dhe anglishten e kam patur 10. C'me rekomandoni para provimit?

Animals

Primus registratum
Pershendetje!
Une dua te jap Gmat pasi dua te aplikoj per nje unI jasht Shqiperise por kam frike dhe nuk di nga t'ia nis. Dmth do marr librin parapergatitor dhe do ushtrohem per nja 4 muaj. Gjths une dua te kem rezuultat mbi 650 ne total prnd jam shume ne stres. Ne 9vjecare e kam marr 10 mat ndersa gjimnaz 8 dhe anglishten e kam patur 10. C'me rekomandoni para provimit?
Bli librin dhe puno me të, dhe bëj sa më shumë teste. Puno në matematikë me terminologjinë dhe në Anglisht me strategjitë e librit.

Sent from my SM-G935W8 using Tapatalk