Tirana e kurvave apo budallenjve?!

Duke parë procesin zgjedhor nga larg për herë të parë pas 12 vjetësh më erdhi ndërmend një shprehje e vjetër urbane që thotë: “Në Shqipëri kanë ngel veç budallenjtë e kurvat, se trimat janë vrarë!”

Për kë vall ta kenë fjalën? Mos ndoshta i drejtohen kandidatëve të kryeqytetit tim? U çudita në fakt dhe desha të lej një koment mbi këtë proces qesharak zgjedhor që po ndodh në Tiranë.

Për kë të flas më parë për ‘budallain’ që po braktis karrierën si një doktor i shkëlqyer për tu bër politikan apo për ‘kurvo-kopilin’ e Ramës që mundohet t’i kthej bythën kujtdo që ja ka interesin.

Në fillim do të merrem pak me doktorin, budallain për të cilin kanë respekt të gjithë, i cili ka marrë përsipër me pavetdije të shkatërrojë një karrierë të shkëlqyer disa vjeçare me premtimet për punë e mirëqenie.

Premtimet vijnë në një kohë hajdutësh duke filluar prej Saliut ‘të vogël’, i cili vodhi dy herë tynelin e Kalimashit dhe s’po ngopet me ndërtimet në Tiranë, deri tek ‘babagjyshi’ Sali që pensionohet e pret të shijojë një pagesë prej gjashtë zerosh në fund të muajit.

Nuk mund të shoh Dr. Halimin të dalë nëpër qytet e të talli popullin, kur fare mirë mund t’i kthehet “Urdhrit të Hipokratit” e mos të mbrojë atë të hipokritit si gjyshi i mashtrimeve që drejtoi PD gjithë viteve të mjerimit të madh.

Nga ana tjetër po shoh dhe Erionin e ‘Mjaft’, i cili filloi të ‘prostituonte’ nga lëvizja e tij e deri sa u bë ministër i trishtimit për të kandiduar më pas si kryetar bashkie. Erion boll lëpive akullore nga Rama dhe Meta! Nëse mendon se qytetarët janë budallenj dhe mashtrohen me shifrat e varfërisë tënde dhe lëvizja jote ishte idealiste, atëherë e ke shumë gabim.

Prej idealeve edhe unë dikur i besova ‘Mjaftit’, sikurse shumë studentë, kolegë, e bashkëmoshatarë të mij. Mbase atëherë më bëre budalla por kurvë nuk më bën dot. I vetmi i fituar në këtë histori është Ilir Meta, kushdo që të fitojë apo humb, në zgjedhjet e ardhshme ankandi kush do e ketë pranë do jet i lartë.

Qytetarët e Tiranës me siguri do t’i bojkotojnë zgjedhjet, pasi edhe ata sikurse unë, duan të shërojnë pacientin e sëmurë Halim Kosova, ta rikthejnë aty ku e ka vendin. T’i thonë ‘Mjaft’ prostitucionit të ish-kreut të ministrisë së trishtimit, që na bën intelektualin sa herë i jepet mundësia apo kur i japin mikrofonin në dorë. (Nga J.S, Londër)

Burimi (zathur.net/)

Mirabel

Locus omnem
Hipokrati, hipokritët dhe një fushatë me gra
Posted by: Zathur in Antagonizem

Nga: LORENC VANGJELI

Opozita ka zgjedhur të bëjë fushatë me gra. Sidomos në Tiranë. Në dy plane. Njëri më negativ dhe në mënyrë më negative se tjetri.

Të parin e bën kandidati zyrtar i PD-së në Tiranë Halim Kosova.

Të dytin e bën gjithë pjesa tjetër e mbetur e PD-së.

Zoti Kosova edhe për shkak të profesionit, sidomos në fillim të fushatës, nisi të përmendte histori të pafundme me gra që i kishte ndihmuar në lindje. Duke krijuar siklet edhe majtas, edhe djathtas. Edhe tek gratë, edhe tek burrat.

Sepse gratë, edhe pse mund ta shohin si Mesia gjinekologun e tyre gjatë shtatzanisë, përtej asaj marrëdhënieje, e kanë siklet t’u përmendet në publik shtrati ku ishin vizituar.

Sepse burrat, edhe pse bëhen rregullisht miq me gjinekologun e gruas, nuk duan të kujtojnë që ai jua njeh gruan, për shkak të profesionit, thelbësisht dhe thellësisht. Dhe që ka hedhur më shumë se një sy edhe aty ku ata nuk do të donin t’ua njihte burrë tjetër.

“Çfarëdolloj gjëje që do të dëgjoj gjatë një mjekimi, apo edhe që nuk ka lidhje me
mjekimin, për sa iu takon jetës së personave e që nuk duhet të nxirret në pazar, këtë gjë
do ta mbaj për vete, duke ruajtur fshehtësinë e plotë”, këtë urdhëronte Hipokrati,

Këtë betim ka bërë çdo mjek. Edhe Doktor Kosova. Sepse marrëdhënia mes mjekut e pacientit është një marrëdhënie private, konfidenciale dhe Hipokrati e këshillon të jetë edhe e sinqertë dhe e fshehtë. Vonë, por shumë më mirë vonë se kurrë, Doktor Kosova ka hequr dorë pak nga pak nga kjo mënyrë komunikimi e cila nuk ishte as etike, as estetike dhe as politike.

Në vend të tij tashmë ka dalë PD-ja që bën fushatë me gratë. Ashtu siç di të bëjë ajo. Egër e ashpër. Me të shtëna topash edhe aty ku duhet të përdoren vetëm këpucë balerinash.

Prej më shumë se një jave, Ajola Xoxa, bashkëshorte e kandidatit Veliaj, është vënë në shënjeshtër të sulmeve nga Partia Demokratike. E bën Doktori. Domethënë, Doktori i madh, Berisha. E bën gjithkush tjetër që i bie rruga tek mikrofoni i konferencave të shtypit të PD-së. Ato janë sulme që kryesisht synojnë të dëshmojnë gruan e punëve të pista të një burri që natyrisht do të bënte punë të pista edhe në krye të bashksië së Tiranë. Domethënë për të treguar një thua me defekt që të gjykohet për cilësinë e mishit që e mban.

Kjo është një fushatë që ndonëse ndryshon në formë nga ajo e Doktor Kosovës gjithashtu nuk është as etike, as estetike dhe as politike. Dhe në fund fare, nuk është as e dobishme. Kush është marrë me fushatë negative, nuk është se ka mbledhur fruta shumë pozitive për veten. Aq më tepër kur bëhet fushatë me gra.

Hipokritët e politikës do të vazhdojnë ende të merren me gratë e kundërshtarëve. Fundja kjo është traditë, edhe pse është pjesë e traditës së keqe të të bërit politikë në Shqipëri. Edhe për Liri Berishën është folur shumë dhe të majtët nuk e kanë kursyer kurrë zonjën e ish-kryeministrit. Tani duhet të presin kusurin. Edhe pse vetë shqiptarëve nuk u ka pëlqyer kurrë, me gjasë, kjo lojë balte.

Balahk

Locus omnem
Hipokrati, hipokritët dhe një fushatë me gra
Posted by: Zathur in Antagonizem

Nga: LORENC VANGJELI

Opozita ka zgjedhur të bëjë fushatë me gra. Sidomos në Tiranë. Në dy plane. Njëri më negativ dhe në mënyrë më negative se tjetri.

Të parin e bën kandidati zyrtar i PD-së në Tiranë Halim Kosova.

Të dytin e bën gjithë pjesa tjetër e mbetur e PD-së.

Zoti Kosova edhe për shkak të profesionit, sidomos në fillim të fushatës, nisi të përmendte histori të pafundme me gra që i kishte ndihmuar në lindje. Duke krijuar siklet edhe majtas, edhe djathtas. Edhe tek gratë, edhe tek burrat.

Sepse gratë, edhe pse mund ta shohin si Mesia gjinekologun e tyre gjatë shtatzanisë, përtej asaj marrëdhënieje, e kanë siklet t’u përmendet në publik shtrati ku ishin vizituar.

Sepse burrat, edhe pse bëhen rregullisht miq me gjinekologun e gruas, nuk duan të kujtojnë që ai jua njeh gruan, për shkak të profesionit, thelbësisht dhe thellësisht. Dhe që ka hedhur më shumë se një sy edhe aty ku ata nuk do të donin t’ua njihte burrë tjetër.

“Çfarëdolloj gjëje që do të dëgjoj gjatë një mjekimi, apo edhe që nuk ka lidhje me
mjekimin, për sa iu takon jetës së personave e që nuk duhet të nxirret në pazar, këtë gjë
do ta mbaj për vete, duke ruajtur fshehtësinë e plotë”, këtë urdhëronte Hipokrati,

Këtë betim ka bërë çdo mjek. Edhe Doktor Kosova. Sepse marrëdhënia mes mjekut e pacientit është një marrëdhënie private, konfidenciale dhe Hipokrati e këshillon të jetë edhe e sinqertë dhe e fshehtë. Vonë, por shumë më mirë vonë se kurrë, Doktor Kosova ka hequr dorë pak nga pak nga kjo mënyrë komunikimi e cila nuk ishte as etike, as estetike dhe as politike.

Në vend të tij tashmë ka dalë PD-ja që bën fushatë me gratë. Ashtu siç di të bëjë ajo. Egër e ashpër. Me të shtëna topash edhe aty ku duhet të përdoren vetëm këpucë balerinash.

Prej më shumë se një jave, Ajola Xoxa, bashkëshorte e kandidatit Veliaj, është vënë në shënjeshtër të sulmeve nga Partia Demokratike. E bën Doktori. Domethënë, Doktori i madh, Berisha. E bën gjithkush tjetër që i bie rruga tek mikrofoni i konferencave të shtypit të PD-së. Ato janë sulme që kryesisht synojnë të dëshmojnë gruan e punëve të pista të një burri që natyrisht do të bënte punë të pista edhe në krye të bashksië së Tiranë. Domethënë për të treguar një thua me defekt që të gjykohet për cilësinë e mishit që e mban.

Kjo është një fushatë që ndonëse ndryshon në formë nga ajo e Doktor Kosovës gjithashtu nuk është as etike, as estetike dhe as politike. Dhe në fund fare, nuk është as e dobishme. Kush është marrë me fushatë negative, nuk është se ka mbledhur fruta shumë pozitive për veten. Aq më tepër kur bëhet fushatë me gra.

Hipokritët e politikës do të vazhdojnë ende të merren me gratë e kundërshtarëve. Fundja kjo është traditë, edhe pse është pjesë e traditës së keqe të të bërit politikë në Shqipëri. Edhe për Liri Berishën është folur shumë dhe të majtët nuk e kanë kursyer kurrë zonjën e ish-kryeministrit. Tani duhet të presin kusurin. Edhe pse vetë shqiptarëve nuk u ka pëlqyer kurrë, me gjasë, kjo lojë balte.
Ky lorenci shkurter i paska rene gjate :p:p

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit

Atë po lexoja diskutime të shumta Ardi në rrjetet online , mendoj se duhet votuar dhe duhet shqyrtuar mirë platforma edhe pse nuk e mohoj që kandidaturat janë, jo fort të kënaqshme.
Duke heshtur përballe sistemit por edhe duke mos shprehur vullnetin tonë të lire në forme demokratike nuk do mundemi të ndryshojme gjendjen ekzistuese sot.

Mirabel

Locus omnem
Atë po lexoja diskutime të shumta Ardi në rrjetet online , mendoj se duhet votuar dhe duhet shqyrtuar mirë platforma edhe pse nuk e mohoj që kandidaturat janë, jo fort të kënaqshme.
Duke heshtur përballe sistemit por edhe duke mos shprehur vullnetin tonë të lire në forme demokratike nuk do mundemi të ndryshojme gjendjen ekzistuese sot.
ekzakt
kanditaturat jane dhe lene shume per te deshiruar.
Halim Kosova mjek gjinekolog , nese flasim per punen e tij si drejtor i maternitetit ne Tr , nese puna e bere nga ai quhet e manaxhuar shume mire, mjere tirana nese manaxhohet ne ate forme.
Veliaj nga ana tjeter qe eshte si femije i perkedhelur dhe qe pervec oratorise me duket fiks si zogu i rames, si njeri pa nje identitet te tijin.

Ne fakt nese do ishte nen siglen e nje partie Gjergji Bojaxhiut do i jepja sigurisht voten.
por sa vlere ka ta japesh voten ketij? Asnje , sepse nuk do kishte financa te mjaftueshme per te vene ne jete platformen e tij.

me pak fjale ishim mire kur ishim keq.

Hope

dans ton coeur
Mir mo se di esht e vertet qe Zoteri Meta ka then qe do ju paguaj biletat gjith rrefugjatve te vijne te votojne ?

joetisti_

Locus omnem
kur s'ka kurva djemte qahen, kur ka kurva djmete ankohen, s'u gjendet karari.
Ata qe bejne analiza te tilla jane te pazote per te pare kthjellet dhe te pazote per te ditur ku eshte ndryshimi. Politika eshte 'kurve' ne ate kuptim qe duhet madje shume zgjuarsi ta besh politiken.

Eshte bere maksimumi dhe le te bejme te gjithe krahasim me me pare per ta pare ndryshimin. Ndryshe njeriu t'i kete te gjitha, prape do te thoje jam keq. Por qe te behet me shume duhet share me pare vetja se te tjeret !

Mirabel

Locus omnem
kur s'ka kurva djemte qahen, kur ka kurva djmete ankohen, s'u gjendet karari.
Ata qe bejne analiza te tilla jane te pazote per te pare kthjellet dhe te pazote per te ditur ku eshte ndryshimi. Politika eshte 'kurve' ne ate kuptim qe duhet madje shume zgjuarsi ta besh politiken.

Eshte bere maksimumi dhe le te bejme te gjithe krahasim me me pare per ta pare ndryshimin. Ndryshe njeriu t'i kete te gjitha, prape do te thoje jam keq. Por qe te behet me shume duhet share me pare vetja se te tjeret !
e the kshu per te thene?

Cfare mendon se eshte bere dhe pse kritika u dashka filluar nga vetja?
ne nuk jemi politikane , jemi popull ,por sjemi as dele

Lisa

Moderator
Anëtar i Shtabit
Akoma ne SHQIPERI futesh ne pune vetem nese ke tester partie,e nese je budalla!
E nese je nje femer qe punon e ben karrier JANE K*** !!?? what???
Mnetaliteti i jone akoma eshte shume i larget me ate te perindimoreve,dhe te them te drejten ne e kemi keqkuptuar fjalen DEMOKRACI! Kemi filluar te 'shesim' ate cfare kemi e ate cfare skemi,ju shkojme mbrapa politikaneve si qeneer e si njerez 'rrjepacak',bejm sikur i duam nj tj aq shume sa te kthejn kurrin u tregojm gishtin e me raste dhe krahun!
Kjo eshte TIRANA e gjjith SHqiperia..por ama mos i perifrazoni keto fjale KURVA APO BUDALLENJ? SKANE PIKE LIDHJE!

joetisti_

Locus omnem
politika eshte nje profesion si te gjitha ne mizerine ky perfshihemi te gjithe. Te gjithe bejme punen tone dhe po ta beje secili mire, do te dale mire. Ti gjykon sikur i ke te gjitha te qarta vete
Akoma ne SHQIPERI futesh ne pune vetem nese ke tester partie,e nese je budalla!
E nese je nje femer qe punon e ben karrier JANE K*** !!?? what???
Mnetaliteti i jone akoma eshte shume i larget me ate te perindimoreve,dhe te them te drejten ne e kemi keqkuptuar fjalen DEMOKRACI! Kemi filluar te 'shesim' ate cfare kemi e ate cfare skemi,ju shkojme mbrapa politikaneve si qeneer e si njerez 'rrjepacak',bejm sikur i duam nj tj aq shume sa te kthejn kurrin u tregojm gishtin e me raste dhe krahun!
Kjo eshte TIRANA e gjjith SHqiperia..por ama mos i perifrazoni keto fjale KURVA APO BUDALLENJ? SKANE PIKE LIDHJE!
E drejte!
Por ato gjera qe duken dhe mbase vertet jane gabim, jane sepse ne tani po fillojme te jemi si te tjeret dhe per te qene saktesisht, duhet pak kohe. Keshtu kane qene ne fillimet e tyre te gjitha shtetet qe sot jane per t'u marre shembull.
Po nuk ishte femer dhe seksi ajo qe te kthen "kurrizin", nuk i tregojme apo i futim karhun, jo :p Sepse, pa shaka, po fillon te kuptohet nga gjithsecili qe ajo qe ben, ajo te gjen, ate qe jem, ate merr. Nje njeriu qe di se ta do te miren eshte shume veshtire t'i besh keq.